Republika Turska
-
Ripicipi
#12726 Re: Republika Turska
"Braca" Turci, nigdje ih na mapi

Last edited by Ripicipi on 16/08/2016 23:21, edited 1 time in total.
-
almir90
#12727 Re: Republika Turska
Ulažu ljudi, nemoj tako. Ulažu mandarinu, klementinu, paradajz, papriku, krompir i tako te najvjerdnije valute.Ripicipi wrote:"Braca" Turci, nigdje ih na mapi![]()
http://www.klix.ba/biznis/investicije/u ... /160816018
-
defaktofukara
#12728 Re: Republika Turska
Hendrix wrote:U tome i jeste problem jer je sve polarizovano iako covjek zeli da bude van ovih sranja, ne moze. Ili si za Erdogana i Bosnjake, ili si protiv a samim tim i protiv Bosnjaka, Alije i reisa i svih redom kojih se sjete...Ako kazes boli me briga, onda si protiv jelde, ako kazes briga me a za koga te briga jesi to za Gulena onda...ko je u pm Gulen ba, nisam za njega cuo do prije par mjeseci ali je odjednom i on neki faktor u BiH izgleda.Kikibombona wrote:Principijelno sam na strani malih naroda koje su porobili veliki narodi. Dakle, Kurdi, Ceceni, Ujguri, Tibetanci, Palestinci...Sarajmen wrote:Ma u dure to, nisu bitna krvna zrnca u njegovom pitanju. Motiv, to je možda prikladnije pitanje.
Ja tu nisam selektivan kao islamisti, koji su jedni od najvecih licemjera sto 'hode zemljom'. Turkofili i islamisti rone suze za Palestincima i prizeljkuju nezavisnost, a sa druge strane bas ih briga za zlocine nad Kurdima i NE ZELE da oni budu nezavisni. To je najgora sorta licemjera. Dzaba sto im Alah kaze da ce licemjeri najgore proci u dzehenemu. Ne vjerujem da nisu svjesni svoga licemjerstva i dvostrukih standrda. Pa to se iz aviona vidi.
Dakle, podrzavam male porobljene narode, zrtve velikih naroda. Ja pri tome kao kriterij za empatiju ne uziam etnicku, vjersku ili rasnu pripadnost... kao sto uzimaju islamisti i turkofili. Njima je to jedini kriterij. Ni u putu se nisu sreli sa moralom, pravdom, principima. I to ne bi bilo toliko lose da se ne dice kako se zalazu za sve to.
Svaki dogadjaj u svijetu je postao izgovor za redanje sa njima ili sa nama...ne mozes biti generalno protiv tiranije, opresije, rata, patnje djece i civila, ne moze jarane jer onda si mozda i protiv Bosnjaka, Srba ili Hrvata ili Klingonaca, zavisno gdje je rat i ko ucestvuje. Zao ti palestinske djece, ali su kurdska prokleta valjda, ili iracka, iranska, africka...svejedno, ima da zalis za onim za kojima ti stranka kaze.
Pa dodjes u paradoksalnu situaciju gdje recimo mozes mrziti Rusiju kada su u pitanju RS i njihovi poslovi ali je istovremeno mozes i postovati jer su pajdasi sada sa Erdoganom...ja ne znam shvaca li iko vise u nas koliko smo mi nebitni u svemu ovome i da nas jebu unutrasnji problemi, a ne svjetske igre bez granica u kojima su svi prijatelji i neprijatelji istovremeno, zavisno od vlastitog interesa. I da kurcenje po Fejsbuku Erdoganovom apsolutnom vladavinom, uopste nema uticaja na nas zivot, plate, regres, nepostojeci godisnji odmor, zdravstvo...
Nabijem i Gulena i Erdogana na neku stvar, sve dok djeca i ljudi ginu radi njihovih egomanijackih interesa, cisto da rezimiram moje misljenje i strepnje u vezi teme.
Istim sam ti. Zivim na Zapadu i samo da znas i ovdje svatko ima svoje i one druge. Moras imati svoj tor gdje pripadas i bit ce sve u dure.
Dzaba etika, moral i slicne sitnice ako ne znas kojem toru pripadas. Zalosno ali istinito
- maraccana
#12729 Re: Republika Turska
Uuu žestok šamar turkofilima...Ripicipi wrote:"Braca" Turci, nigdje ih na mapi![]()
- SmokingMan
- AleksoMKD
#12731 Re: Republika Turska
Da je pola od uhapsenih sa motikama izaslo na ulice imali bi vecu sansu da puc uspe.
- Co0l
#12732 Re: Republika Turska
Uhapšeno je nekih 16 hiljada,ako se dobro sjecam,ili tako nesto,ostalo je otpusteno s posla ili suspendovano.
Danas cujem na radiju da su odlucili nekih 7 hiljada od ovih uhapsenih pustiti.U prolazu sam cuo pa nisam siguran u cifru.
Kako god,pravi su levati-prosli put kad je puč uspio, pučisti uhapsili preko 600 hiljada insana,ovi levati ne mogu ni 17 hiljada a vec ih pustaju
Danas cujem na radiju da su odlucili nekih 7 hiljada od ovih uhapsenih pustiti.U prolazu sam cuo pa nisam siguran u cifru.
Kako god,pravi su levati-prosli put kad je puč uspio, pučisti uhapsili preko 600 hiljada insana,ovi levati ne mogu ni 17 hiljada a vec ih pustaju
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12733 Re: Republika Turska
uhapsili su milion ljudi, 600.000 je išlo na sud
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12734 Re: Republika Turska
nije bilo potrebe, imali su puške, tenkove, avione, helikoptere, specijalce ...AleksoMKD wrote:Da je pola od uhapsenih sa motikama izaslo na ulice imali bi vecu sansu da puc uspe.
- Kikibombona
#12735 Re: Republika Turska
Nacepili zapadnjaci Redzepa Tajipa
Germany Ministry Calls Turkey Key Islamist 'Platform'
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/lavro ... /160817126
Cheli na temi Sirija objavio vijest da Turci razmatraju ustupanje Indzirlika Rusima. Pa to bi bilo fantasticno!
I jedan komentar sa klixa koji me odusevio
Sve pozitivni lajkovi, nijedan negativan
Germany Ministry Calls Turkey Key Islamist 'Platform'
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/lavro ... /160817126
Cheli na temi Sirija objavio vijest da Turci razmatraju ustupanje Indzirlika Rusima. Pa to bi bilo fantasticno!
I jedan komentar sa klixa koji me odusevio
ZoranBijeljina
Proslo vrijeme cifutsko americkih lafina, muslimani i pravoslavci do konacns pobjede nad cionistima, zivio Putin i Erdoan
Sve pozitivni lajkovi, nijedan negativan
-
breuer
#12736 Re: Republika Turska
pa to je još Dostojevski predlagao, ne znam koliko je poznato, kad je robijao u Sibiru, dragog brata je zamolio da od pet knjiga koje mu je mogao donijeti, ponese i Kur'an, pravoslavlje i islam protiv zapada, još mu je i otac zaradio plemićku titulu u borbi sa zapadom...
ali nije to isto pravoslavlje i islam, ovo dns je smjehurija
ali nije to isto pravoslavlje i islam, ovo dns je smjehurija
- insomnia78
#12737 Re: RE: Re: Republika Turska
Pa i u BiH takodjeBodkin wrote:Spavati sa djevojcic ispod 15 godina u fr je ok? A i da jeste, nije u tome poenta nego u likovima koji su zapjenili jer se eto lose prica o turskojVizionar 1985 wrote:Ne kontam ovo.Bodkin wrote:Ne znam da li da ide na desavanja u turskoj ali gledam komentare na vijest gdje su u becu napisali da u turskoj nije ise protiv zakona spavati sa djevojcicama od 15 godina. Jebo majku ne vjerujem da ima onoliko ljudi koji se uvrijede sto neko lose pise o turskoj. Kao da si im majku opsovao. Kakva sizofrenija
Pa Ja kak znam ni u France to nije protiv zakona i u mnogi drugim drzavama sirom svijeta.
Ono France kultura i vrh a Turska dno po tome.
- insomnia78
#12738 Re: RE: Re: Republika Turska
.
Last edited by insomnia78 on 17/08/2016 22:52, edited 1 time in total.
- insomnia78
#12739 Re: RE: Re: Republika Turska
Trodupli
Last edited by insomnia78 on 17/08/2016 22:50, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#12741 Re: Republika Turska
Na danasnji dan umro je u Tuskoj Husein kapetan Gradascevic, Zmaj od Bosne.
- AleksoMKD
#12742 Re: Republika Turska
Imali su pucisti koji su pokusali, srecom neuspesno, da izvrse nasilnu smenu vlasti.japin_mutapi wrote:nije bilo potrebe, imali su puške, tenkove, avione, helikoptere, specijalce ...AleksoMKD wrote:Da je pola od uhapsenih sa motikama izaslo na ulice imali bi vecu sansu da puc uspe.
Novinari, nastavnici i ostali nisu.
- Sanjarko
#12743 Re: Republika Turska
Hajmo malo ovo analizirat.Ripicipi wrote:"Braca" Turci, nigdje ih na mapi![]()
Slovenija investirala vise od Njemacke.
A znamo svi gdje.
U Kupovinu onih fondova koji su putem certifikata pokupovali svasta za dzaba i u bescjenje prodali i unistili.
Tus otvorili i prevaru napravili.
Otvorili Gradzevinske Firme kojima su Lovu za Gradnju puteva pokrali ne mogu se sjetit svega.
Srbija i Hrvatska vecinom otvorile i ulozile u otvaranje Konzuma i sl. da bi nam svoju robu tusile.
Rusija Rafineriju kupila da bi nam Naftu tusila.
Itd.
Mozda jedini ozbiljni Investitori Njemacka i Austrija koje su ulozile u proizvodnju.
Njemci primjerice u Gorazdu u proizvodnju Rasvjete LED ak se nevaram.
Evo Slovenska jedna kradza.
http://** No links **.ba/clanak/120661/skandalozn ... u-bh-firmi
-
statixx
#12744 Re: Republika Turska
Investicije Srbije najvecim dijelom pokriva privatizacija Telecoma.
- Sanjarko
#12745 Re: RE: Re: Republika Turska
Ma znam.insomnia78 wrote:Pa i u BiH takodjeBodkin wrote:Spavati sa djevojcic ispod 15 godina u fr je ok? A i da jeste, nije u tome poenta nego u likovima koji su zapjenili jer se eto lose prica o turskojVizionar 1985 wrote: Ne kontam ovo.
Pa Ja kak znam ni u France to nije protiv zakona i u mnogi drugim drzavama sirom svijeta.
Ono France kultura i vrh a Turska dno po tome.
Ono.
Ko o cemu kurava o postenju.
- Sanjarko
#12746 Re: Republika Turska
Pa to i govorim.statixx wrote:Investicije Srbije najvecim dijelom pokriva privatizacija Telecoma.
Izvlace lovu.
Ono ne kontam sta ljudi misle danas da smo u jos Onom Laznom Komunizmu i Socijalizmu
a ne u Kapitalizmu i Skoro u Feudalizmu.
Za Cijeli svijet ovo stoji.
- Sanjarko
#12747 Re: Republika Turska
Fakat levati.Co0l wrote:Uhapšeno je nekih 16 hiljada,ako se dobro sjecam,ili tako nesto,ostalo je otpusteno s posla ili suspendovano.
Nesposobni i Besramni.
PS. Kad su pucisti to radili i diktature uvodili Onda se vrtila prica Bravo Pucisti itd. You go Putschists i sl. nek ste stoku Islamisticku skinuli
i pozatvarali.
PPS. Kak sam skontao druge pustaju a ne Puciste.
- Sanjarko
#12748 Re: Republika Turska
U dobu kad su Guzonje imale ice i pice a Stoka (Narod) kurk?.Vizionar 1985 wrote:Pa to i govorim.statixx wrote:Investicije Srbije najvecim dijelom pokriva privatizacija Telecoma.
Izvlace lovu.
Ono ne kontam sta ljudi misle danas da smo u jos Onom Laznom Komunizmu i Socijalizmu
a ne u Kapitalizmu i Skoro u Feudalizmu.
Za Cijeli svijet ovo stoji.
Sad je isto samo bez Lazi.
-
zenit dozic
#12749 Re: Republika Turska
Hoce li baka zavrsit taj dil sa erdom da posalje 100 tisuca nezaposlenih bosnja koji ce zamjenit ove otpustene gulenovce?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12750 Re: Republika Turska
Turski ambasador Erginay o referendumu u RS-u: Radit ćemo na očuvanju mira

niTko nesme da vas bije... et toliko a sad svi na svoja radna mesta...ko ima

erdo kako smo se rastalili, piciki semizovac