Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#127126 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nego ko placa ‘ranu za ove silne zarobljenike?
sumirprimus

#127127 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Al lister suknu onom asadovom avazu iz njemacke :lol:
Plus pljuje po zapadu i natou a otiso u njemacku :lol:
Ko izbjeglica prikljucio se njemackoj antiimigranstkoj stranci afd :lol:
Plus vijest asad je gasiro vlastiti narod! Dzaba sve lazi zlotvor je koristio hlor na vlastitom narodu.bljak.
muhafuca

#127128 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

E jesu se sjetili kad ce pisati o ovome :-)

Cjeli rat sute i sad kad je gotovo - malo novinarskog kredibiliteta da uhvate

hajde bolje ikad nego nikad valjda - a Amerika kao tek otkrila to pa se kao malo naljutila na Izrael :D

Wall Street Journal o Israelskom finansiranju terroristickih grupa u Izraelu
Al Qaeda a Lesser Evil? Syria War Pulls U.S., Israel Apart

Code: Select all

https://www.wsj.com/articles/al-qaeda-a-lesser-evil-syria-war-pulls-u-s-israel-apart-1426169708
Wall Street Journal: Israel finances terrorist groups in Syria

Code: Select all

https://medium.com/@deepusingh_25787/wall-street-journal-israel-finances-terrorist-groups-in-syria-4d9c8588a36
muhafuca

#127129 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sumirprimus wrote:Al lister suknu onom asadovom avazu iz njemacke :lol:
Plus pljuje po zapadu i natou a otiso u njemacku :lol:
Ko izbjeglica prikljucio se njemackoj antiimigranstkoj stranci afd :lol:
Plus vijest asad je gasiro vlastiti narod! Dzaba sve lazi zlotvor je koristio hlor na vlastitom narodu.bljak.
pa de podjeli da se i mi nasegamo.

nisi na kahvi da nam prepricavas.
sumirprimus

#127130 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Fkt ne razumijem.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#127131 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sumirprimus wrote:Fkt ne razumijem.
Kakav si Sumire, je si l' dobar?
sumirprimus

#127132 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Nasegamo?
Da je nazegamo pa haj hoce popit al nasegamo?jel to prijetnja il neki oblik ne kontam rijec
Nivelacija

#127133 Re: Sirija vol. 2

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote:Nema nikakve dileme da Francuska od svih zapadnih drzava ima najposteniji odnos prema Kurdima - od Miterana do Makrona. Fransoa Miteran ima ulice u Kurdistanu. Smatraju da je najzasluzniji za uvodjenje 'no fly zone' i spas Kurda od Sadamove genocidne kampanje. Fransoa Oland je jedini predjesnik velike zapadne drzave koji je vise puta primio politicko i vojno liderstvo Kurda iz Sirije. Niko se nije sastao vise puta sa Kurdima iz Iraka od Olanda. I sada nakon okoncanja mandata Oland je cest gost u Kurdistanu i neprestano lobira za kurdsku stvar. Prije 2-3 dana je odlikovan kao dokazani prijatelj Kurda. I Makron nastavlja istim putem. Kurdski lideri iz Sirije su se par puta sastali sa Makronom. Francuska insistira da se zastite Kurdi u Siriji itd. I francuski mediji, narocito France24, su veoma prijateljski nastrojeni. Da Francuska ima moc kao Amerika za Kurde ne bi bilo problema.

...

Sjetite se kako su se sije odnosile prema zarobljenim ISIL-ovcima u Mosulu. Stotine ubijenih, pretucenih, masakriranih. Tigris je bio rijeka leseva. Nevjerovatno izivljavanje i zvjerstvo.

...

Kurdi su zarobili hiljde ISIL-ovaca i vise od 10 000 clanova najuze porodice. Nikome cvoku nisu opalili. Uprkos zlu koje su im nanijeli, nema osvete i ponizavanja. Prema zenama i djeci se odnose humano. Jedina normalna strana u Siriji, bez mrlje na imenu.

https://mobile.twitter.com/sommervillet ... 5197914112

Covjek se mora razlikovati od zivotinje.
moze jedno pitanje al iskreno.

Zbog cega ovako detaljno pratis desavanja na Bliskom istoku?

Hobi ili nesto drugo?
sumirprimus

#127134 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kaze ne interesuju ga neuspjesne price. Da je drugacije pratio bi celika :lol: :thumbup: :mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#127135 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sumirprimus wrote:Nasegamo?
Da je nazegamo pa haj hoce popit al nasegamo?jel to prijetnja il neki oblik ne kontam rijec
Pa da postaviš ozbiljan izvor ozbiljne oragnaizacije pa da se svi smijemo. Tako sam ga ja razumio.

Jesi li vidio novu tendenciju nove strategije američke odbrane?
joe_black

#127136 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

insomnia78 wrote:Pgotoshop ba. Vidi mu lica bijelog
Hajd suti, nek kiki sam skonta da je photoshop...vidis da jos nije
muhafuca

#127137 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sumirprimus wrote:Nasegamo?
?

nashegamo - našegamo - šega šnala ovo ono - ti odmah na alkohol tobe jarabi :D
Čitalac

#127138 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Na zahtev plemenskih vođa i lokalnih zvaničnika, SDF je u nekoliko oblasti, uključujući i Raku, oslobodio 283 pripadnika Isila za koje je utvrđeno da nisu odgovorni za bilo kakve zločine. Kako je saopšteno iz SDF-a, ovaj potez znak je saradnje i bratstva jer je reč o "obmanutoj sirijskoj deci koja su skrenula s puta".
Prema SOHR-u, ovo nije prvi slučaj oslobađanja zarobljenih pripadnika Isila, ali se ovog puta na slobodi našao do sada najveći broj zatočenika.

https://news.yahoo.com/syrias-kurds-set ... 13191.html
insomnia78

#127139 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ja znam sta je žeganje. Morel oto
Sanjarko

#127140 Re: Sirija vol. 2

Post by Sanjarko »

Je li istina ono u vezi zlata od ISIL-a. Ono Amerikanci zarobili i uzeli ne znam koliko zlata od njih.
insomnia78

#127141 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kako Amerikanci kad su im to saveznici, prevoze ih vrtoletima ovamo, onamo. Da nisu to Rusi u pitanju?
Kikibombona

#127142 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nivelacija wrote:moze jedno pitanje al iskreno.

Zbog cega ovako detaljno pratis desavanja na Bliskom istoku?

Hobi ili nesto drugo?
Od malih nogu sam pasionirani ljubitelj historije i geografije. Znao sam znatno vise nego druga djeca. :D

I to je ostalo do danas.

Kada na to dodas podrsku za potlacene, ispadne ovako... uvijek sam bio na strani slabih i ugruzenih, vazda protiv ugnjetavaca.

Posto se kod nas ne moze zivjeti od historije i geografije ja sam energeticar. :D
insomnia78

#127143 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jah. Samo sto nekako zaobidjes zemlju u kojoj zivis
Šio mi ga Đura
Kikibombona

#127144 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Čitalac wrote:Na zahtev plemenskih vođa i lokalnih zvaničnika, SDF je u nekoliko oblasti, uključujući i Raku, oslobodio 283 pripadnika Isila za koje je utvrđeno da nisu odgovorni za bilo kakve zločine. Kako je saopšteno iz SDF-a, ovaj potez znak je saradnje i bratstva jer je reč o "obmanutoj sirijskoj deci koja su skrenula s puta".
Prema SOHR-u, ovo nije prvi slučaj oslobađanja zarobljenih pripadnika Isila, ali se ovog puta na slobodi našao do sada najveći broj zatočenika.

Nazalost, Bas rezim je uzgojio zlo. Veliki broj Sirijaca se pridruzio ISIL-u. Kurdi su oslobodili mnoge na zahtjev arapspkih plemena kako bi se relaksirali odnosi. Uvreda za zrtve, ali sta se tu moze?

Valjda se nesto promijeni na istoku Sirije koja je uzasno konzervativna. Kurdi su instalirali zene na celne pozicije u Raki i Deir ez Zoru. To je za vrijeme Bas rezima bilo nezamislivo. Zena je imala nikakav polozaj u drustvu.
Kikibombona

#127145 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Jah. Samo sto nekako zaobidjes zemlju u kojoj zivis
Šio mi ga Đura
Lobiram za Hadzikadica i Nasu stranku. Upoznao sam dosta ljudi sa pomenutima. Ako sam jednog covjeka usmjerio na pravi put napravio sam dobar rezultat. Kada bi svi tako.

Dodji u BiH i bori se.
insomnia78

#127146 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Aha a HK i N S su nesto bogom propisano
exliberal-ex

#127147 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Kikibombona wrote:
Čitalac wrote:Na zahtev plemenskih vođa i lokalnih zvaničnika, SDF je u nekoliko oblasti, uključujući i Raku, oslobodio 283 pripadnika Isila za koje je utvrđeno da nisu odgovorni za bilo kakve zločine. Kako je saopšteno iz SDF-a, ovaj potez znak je saradnje i bratstva jer je reč o "obmanutoj sirijskoj deci koja su skrenula s puta".

Nazalost, Bas rezim je uzgojio zlo. Veliki broj Sirijaca se pridruzio ISIL-u. Kurdi su oslobodili mnoge na zahtjev arapspkih plemena kako bi se relaksirali odnosi. Uvreda za zrtve, ali sta se tu moze?

Valjda se nesto promijeni na istoku Sirije koja je uzasno konzervativna. Kurdi su instalirali zene na celne pozicije u Raki i Deir ez Zoru. To je za vrijeme Bas rezima bilo nezamislivo. Zena je imala nikakav polozaj u drustvu.

jebes me al kad nekad citam tvoje postove moram da odem da se prisjetim ko pise...u zadnje vrijeme skoro pa nikakve razlike nema izmedju tebe i jednog od savinih....
Kikibombona

#127148 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Aha a HK i N S su nesto bogom propisano
Ako su konkurencija EZDEA djikani, a jesu, onda DA.
exliberal-ex wrote:jebes me al kad nekad citam tvoje postove moram da odem da se prisjetim ko pise...u zadnje vrijeme skoro pa nikakve razlike nema izmedju tebe i jednog od savinih....
Ne vidjeh da Saxxx kritikuje vehabizam kao ideologiju kamenog doba, da kritikuje konzervatizam, da zagovara rodnu ravnopravnost - kao sto radi Kiki.

Tebi ako smeta cinjenica da je Bas rezim diktatorski i sto 100 godina iza modernog vremena, ne mogu ti pomoci. Chelijevi diktatori, Saxxx-ove vehabije i Salikovi shia ekstremisti - sve je sranje.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#127149 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Jedno pitanje za demokrate. Po kom principu izrael uččestvuje na eurosongu?
zrakomlat

#127150 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Porijeklom svi iz evrope, rusije :D
Locked