Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#12701 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dozer »

Vozim :lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#12702 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by O'zone »

BAK-eV wrote:
drug_profi wrote: E pa TI idi okolo!
A ti pravo u ....
Ne valja psovati. Može se putovati do Banovića starom cestom.
Naslovnica

#12703 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

BAK-eV wrote:
Rugafet wrote:Ma dajte kakve averzije prema pc kakve gluposti i principi, cuj principi :lol: Pa sta cemo mi koji smo rodjeni tamo? Da mrzimo rodne gradove i izbjegavamo ih jer su po dejtonu pripali pc. O maj god :-)
Bas te gradove treba podrzati ali na drugi nacin.

Nije rjesenje jacati vlast, koja bas te gradove odvaja od njenih zitelja, od drzave, ukida im prefiks bosanski itd ...

Radi se o ljudima.

Taj naci rezim ne razmislja jednooko kiklopski "teritorijalno" kao Dozer, vec gusi one krajeve, gdje ne zive Srbi.

Pogledaj:
http://saff.ba/apel-gradjana-modrickog- ... eljavanje/
Zato ja samo kupujem od Vitinke, podržavam povratnike u Kozluk i okolinu.
A ti?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12704 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by un1ted »

Dzabe se raspravljate. To su vam likovi koji svoj pašaluk napuste jednom godipnje kad im guzica vidi puta. Prosipaju šuplju i laprdaju, a nikakvog smisla ili koristi. Ti patriota ako ne koritiš AP kroz RS? Nisi ti nikakav patriota, vec neinformisana iskompleksirana neodrasla i neformirana ličnost.

Takvi nešto hoće, a ustvari ne znaju šta hoće, jer žive u nekom imaginarnom svijetu :bih:
Dozer

#12705 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dozer »

Klasicni nametnuti ENV matrix.
BAK-eV

#12706 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BAK-eV »

Naslovnica wrote:
BAK-eV wrote:
Rugafet wrote:Ma dajte kakve averzije prema pc kakve gluposti i principi, cuj principi :lol: Pa sta cemo mi koji smo rodjeni tamo? Da mrzimo rodne gradove i izbjegavamo ih jer su po dejtonu pripali pc. O maj god :-)
Bas te gradove treba podrzati ali na drugi nacin.

Nije rjesenje jacati vlast, koja bas te gradove odvaja od njenih zitelja, od drzave, ukida im prefiks bosanski itd ...

Radi se o ljudima.

Taj naci rezim ne razmislja jednooko kiklopski "teritorijalno" kao Dozer, vec gusi one krajeve, gdje ne zive Srbi.

Pogledaj:
http://saff.ba/apel-gradjana-modrickog- ... eljavanje/
Zato ja samo kupujem od Vitinke, podržavam povratnike u Kozluk i okolinu.
A ti?
Generalno se trudim, ali iskreno receno trebam se jos vise disciplinovati.

Da ti ne glumim nekog Supermana i mega patriotu, jer to nisam.

Ali svaki dan shvatam, da se moramo mjenjati, jer vidis i sam sta se desava.
Dozer

#12707 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dozer »

A to "mijenjanje" podrazumijeva ignorisanje pola drzave? Drzimo se na "svojih" 24%?
Last edited by Dozer on 17/09/2018 14:41, edited 1 time in total.
BAK-eV

#12708 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BAK-eV »

O'zone wrote: Ne valja psovati. Može se putovati do Banovića starom cestom.
Ko psuje!

Molim citat.
Ne vaditi ga pri tome iz konteksta :D
BAK-eV

#12709 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BAK-eV »

Dozer wrote:A to "mijenjanje" podrazumijeva ignorisanje pola drzave? Drzimo se na svojih 24%?
Off topic.

Treba se boriti za stvaranje drzavne direkcije Autoputeva i razvoja normalne putne mreze.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12710 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by un1ted »

Ta borba se ogleda u tome da na svoju štetu, ne koristiš budići AP?
O'zone
Globalni moderator

#12711 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by O'zone »

BAK-eV wrote:
O'zone wrote: Ne valja psovati. Može se putovati do Banovića starom cestom.
Ko psuje!

Molim citat.
Ne vaditi ga pri tome iz konteksta :D
Ja ga nikad ne vadim ako ga ne mislim upotrijebiti.

Dvosmisleni postovi se mogu svakako protumačiti.

Zato ću moliti za malo strpljivosti prije stiskanja tipke "Enter"

Hvala
Dozer

#12712 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dozer »

BAK-eV wrote:
Dozer wrote:A to "mijenjanje" podrazumijeva ignorisanje pola drzave? Drzimo se na svojih 24%?
Off topic.

Treba se boriti za stvaranje drzavne direkcije Autoputeva i razvoja normalne putne mreze.
Naravno da treba. Ali, to necemo odraditi ni ti, ni ja, nego "gospoda" u vlasti.
U medjuvremenu, ja cu koristiti sve ono sto jedva naprave, a sto meni olaksava zivot. I savrseno me ne zanima kroz koji dio BiH to prolazi.
drug_profi

#12713 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

BAK-eV wrote:
drug_profi wrote: Đes ba intelektualac!? More li se o'sovat?
Ma mrsko mi izgovarati entiteske nazive.

Znaci!

Haj ti pravo u PC.

Sta se ljutis, nisam je ja tamo tjerao, vec ti sam navalio.
Samo ti prika sanjari. I vozi okolo.
animus

#12714 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by animus »

Ja cu ponoviti opet. Pustite nas da mi vozimo kud hocemo. Ne kazem da ja ne vozim ili necu voziti kroz rs i da to nije moja drzava ali ako imam alternativu uvihek cu izabrati federaciju ili hrvatsku. Kad to bude entitet svih ljudi koji tamo zive a ne jednog naroda i kada bude bosanski jezik ravnopravan onda mozemo pricat o logici i isplativosti. Moja jhe cijela BiH i pusti SH propagandu o izmisljenih 24%. Trenutno me interesuje samo ekonomski razvoj federacije i propast genocidne politike. Bake vam sve objasnio. Stop genocidnoj i sloboda narodu.
Dozer

#12715 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dozer »

Cool... Potrajace dok je ukinete na taj nacin kako ste vi zamislili...
Ostaju 2 nacina - ili normalizacija i ignorisanje njihovih gluposti (a ne manjka ih vala ni ovamo), ili da se latite pusaka, i juris ( za sta cisto sumnjam da bi dozvolili cak i iz SDA :D).
A sve dok federalne vlasti budzetski pomazu RS, a vi se batrgate kao da nesto necete tamo ili tuda, vjerujte mi da cete prije osijediti nego sto cete njima tamo nauditi.

Al' hajd'''...svako ima svoj nacin "borbe"...

Usput - najkraca relacija Sa > Zg je preko Vlasica i Banja Luke. Kilometarski jedva malo kraca od ove rute Doboj - Prnjavor, autoputem, i malo neudobnija, ali, eto...necete placati taj mrski 9. jaguar, a i vidjecete malo prirode :-)
A mozete i klepit' dobre cevape u cevabdzinici "Kod Muje" u Banja Luci ;)
Thorgerson

#12716 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

Dajte otvorite kakav metar puta da prestanemo offtopičarit. :lol:

Odmaralište barem...

Bankinu postavite...

Bilo šta.

:D
ja71

#12717 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ja71 »

I od mene ce PC tesko vidjeti marku, izuzev ako moram proci kroz PC.

Zasto ?
Zato sto je to ekonomsko podrzavanje jedne genocidne politike koja se sustinski ne mijenja od '91.
a tako nesto treba bojkotovati bilo gdje u svijetu a ne samo kod nas.
ja71

#12718 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ja71 »

un1ted wrote:Dzabe se raspravljate. To su vam likovi koji svoj pašaluk napuste jednom godipnje kad im guzica vidi puta. Prosipaju šuplju i laprdaju, a nikakvog smisla ili koristi. Ti patriota ako ne koritiš AP kroz RS? Nisi ti nikakav patriota, vec neinformisana iskompleksirana neodrasla i neformirana ličnost.

Takvi nešto hoće, a ustvari ne znaju šta hoće, jer žive u nekom imaginarnom svijetu :bih:
tipican primjer kad neistomisljenicima nemas sta konkretno reci pa ih pocnes na licnoj bazi napadati
drug_profi

#12719 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Vratite se u realnost. RS postoji i postojace sve dok je Srbi sami ne ukinu, a to ce se desiti nikad. isti ti Srbi se nikad nece osvijestiti i priznati sebi u ogledalo da su u ime srpstva pocinjeni uzasni zlocini. Ako cemo pravo, ni Bosnjaci nisu bili bas partizanskog morala, mada su razmjere i motivi neuporedivi. O Hrvatima necu sad, isto se odnosi i na njih. Svi smo mi generalno ista govna, samo zavisi kakav čoban je na čelu.
Dakle, mozete se drzati neke svoje ideje da ce se nekad nesto promijeniti, i u tom iscekivanju sebi komplikovati zivot, odreci se 49% svoje teritorije (u cemu imate veeeliku podrsku iz tog istog RS), i u toj iluziji umrijeti protraćivši život na politiku (da ste bar političari pa da imate haira, nego... :-) )

Ili prihvatiti Dejtonski sporazum, i gledati kako da iz zivota izvucete najvise.
Hajvan

#12720 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

:lol:
BAK-eV

#12721 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BAK-eV »

Od danas vazi pravilo: ako se ne vozis autoputevima PC nisi patriota :lol:
So What!

#12722 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Naplatne kućice na autoputu Banjaluka - Gradiška koštaće 11 miliona KM
„Autoputevi RS“ pripremili su 3,5 miliona KM za nabavku i ugradnju opreme za opremanje naplatnih stanica na autoputu Gradiška – Banjaluka u Novoj Topoli, Aleksandrovcu i Čatrnji, čime će ukupna cijena ovih kućica premašiti 11 miliona KM.

Image

Tender za nabavku i ugradnju opreme na naplatnim kućicama „Autoputevi“ su raspisali danas, a ponuđači imaju rok za dostavljanje ponuda do 2. novembra.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi tri miliona KM bez PDV-a, dok sa uračunatim PDV-om cifra dostiže 3,5 miliona KM.

U obimnoj tenderskoj dokumentaciji „Autoputevi“ su nabrojali šta sve planiraju da nabave.

Između ostalog, biće nabavljen automatski kategorizator vozila, ENF kamere za dnevno i noćno snimanje, kamere za snimanje registarskih oznaka pri ulasku u saobraćajnu traku, induktivni detektor vozila, indikatori naplate sa semaforskim svjetlima, softveri.

Traži se i detektor lažnih novčanica, sef, isporuka i instaliranje uređaja za distribuciju magnetnih kartica vozačima, ugradnja čitača magnentih kartica i brojna druga oprema.

Ovoj nabavci prethodili su tender za izbor firmi koje će graditi pomenute kućice i vršiti nadzor nad gradnjom.

Kao najpovoljniji ponuđač za izgradnju naplatnih kućica izabrana je „Integra inženjering“, u vlasništvu Slavice Stanković – supruge Slobodana Stankovića, koja je za ovaj posao tražila 7,7 miliona KM, dok će nadzor nad izgradnjom vršiti Institut za građevinarstvo koji će za to dobiti 22.000 KM.

Podsjećamo, „Autoputevi“ su prvobitno za izgradnju naplatnih kućica planirali 3,5 miliona KM, ali su ponuđači tražili mnogo više novca, nakon čega je tender poništen i raspisan novi. „Autoputevi“ su nakon toga dali mnogo izdašniju ponudu od 8,95 miliona KM, a najpovoljnija je bila „Integrina“ ponuda.
Capital
Seyfo

#12723 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Seyfo »

Imao sam lekciju na fakultetu iz marketinga "uticaj politike i rata na odabir proizvoda kupca" i ovo o čemu se raspravlja je baš to. Navodi se stanje u jednom kineskom gradu koji je najviše stradao od japanaca u ratu, i nakon više od 50 godina, u tom gradu nema šansi da iko kupi iti jedan japanski proizvod.

Znači, mnogi bi kupili proizvod proizveden u PC, jer piše da je proizveden u BiH, a ne bi vozili po autoputu 9.1 zbog zastava.
Suština je ista, natpis, tj. ambalaža je bitna, u ovom slučaju presudna. Indikativno je kako plasirati proizvod iz PC u FBIH: izbjegavaj ćirilicu i istakni da je proizveden u BiH.

Zbilja interesantna tema, odlična podloga za neki diplomski rad.
shake69

#12724 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Seyfo wrote:Imao sam lekciju na fakultetu iz marketinga "uticaj politike i rata na odabir proizvoda kupca" i ovo o čemu se raspravlja je baš to. Navodi se stanje u jednom kineskom gradu koji je najviše stradao od japanaca u ratu, i nakon više od 50 godina, u tom gradu nema šansi da iko kupi iti jedan japanski proizvod.

Znači, mnogi bi kupili proizvod proizveden u PC, jer piše da je proizveden u BiH, a ne bi vozili po autoputu 9.1 zbog zastava.
Suština je ista, natpis, tj. ambalaža je bitna, u ovom slučaju presudna. Indikativno je kako plasirati proizvod iz PC u FBIH: izbjegavaj ćirilicu i istakni da je proizveden u BiH.

Zbilja interesantna tema, odlična podloga za neki diplomski rad.
To sto tipkas nema bas logicko uporiste. Ako znamo sta je tzv.drzavni marketing, svugdje tamo gdje je BiH i zastava nase zemlje, pa i na toj jadnoj flasi mineralne vode je marketinski korisno i plus za drzavu, zar ne? Da li to oni rade sto moraju ili ne, nebitno je, ali je BiH. Na autocesti 09.01. s onim zastavetinama je sve samo ne drzavni marketing. Zapravo jeste, ali za Rusiju, ovaaj Srbiju.
Mene ce tesko vidjeti a ti se Muzafere vozaj! :wink:
Dope_Man

#12725 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dope_Man »

Pa upravo o tome covjek i govori. Oba su ''proizvodi'' iz RS. Samo je na jednom ''Made in BiH'' i rado ces kupiti, a na drugom trobojka Rusije pa neces ''kupiti' i izmedju ostalog se to opravdava i time da se ne zeli davati novac toj PC, a istovremeno se daje novac istoj PC kupovinom drugog proizvoda na kom nema trobojke.

Razumijem ja sve to, i meni paraju oci trobojke na svakom koraku i rado bi ih popalio. Ali na kraju dana mene zanima moje vrijeme i moj saldo, i necu bacati vrijeme ni novac da kruzim okolo samo zbog par krpa koje vise pored ceste.
Post Reply