IRAN

Post Reply
insomnia78

#12701 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote: Necu vise, razumijemo se

Ne talasaj, nek te jebu, nek se pisaju po tebi, sjedi i trpi - jer eto, princip :-)
Dapače, ja sam za promjene u BiH, naravno demokratskim metodama. :bih: Samo sam htio ukazati da si ovom fulio malo više oko Irana i zaustavljanja rata u Siiriji. Da pitaš Insomniu on bi ti rekao da je najodgovornija Turska. Svako svog magarca kudi. :lol:

Eto neću ni ja više i sretna Nova 2018. Godina svima, puno zdravlja, nafake i demokratije svima nama u BiH.
Kaka Turska. Hodzanski rezim iz Teherana je vec desetinama godina generator nemira na BI
Alfons Kauders

#12702 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:Mislim, sve receno, nema dalje - ali 'ebo Wesley Clarka, on je svakako Putinov igrac:

Iran je trn u oku zato sto je apsolutno suverena drzava, sto im je pomrsio racune u Siriji, sto pomaze palestinski Pokret otpora, a najvise sto je zasluzan za uspostavu, obuku i naoruzanje najelitnije arapske vojne formacije, Hizbullaha. Ponizili su nepobjedivi IDF 2000 i 2006., narod u Libanu se identifikuje s njima, a to se tesko zaboravlja i oprasta (intervju s Bibijem 8-) ) :

Znas li ti engleski care?

7 zemalja u 5 godina, a radi se o septembru 2001, neposredno nakon napada :lol: I u tih 7 zemalja su Liban, Somalija i Sudan... :lol:

Majko moja mila koji kretenluci... :lol: Kako te bolan nije stid samog sebe? :lol:
vatrogasac

#12703 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

insomnia78 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote: Necu vise, razumijemo se

Ne talasaj, nek te jebu, nek se pisaju po tebi, sjedi i trpi - jer eto, princip :-)
Dapače, ja sam za promjene u BiH, naravno demokratskim metodama. :bih: Samo sam htio ukazati da si ovom fulio malo više oko Irana i zaustavljanja rata u Siiriji. Da pitaš Insomniu on bi ti rekao da je najodgovornija Turska. Svako svog magarca kudi. :lol:

Eto neću ni ja više i sretna Nova 2018. Godina svima, puno zdravlja, nafake i demokratije svima nama u BiH.
Kaka Turska. Hodzanski rezim iz Teherana je vec desetinama godina generator nemira na BI
Jesu zasjeli evo 40 godina. Duže od Tite. :mrgreen:

Ma probleme prave i jedni i drugi. Neće da prihvate Trumpov prijedlog za Jerusalem.
Drvosjeca iz Dejcica

#12704 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ne ide sve po vremenskom planu jbg, bili su preoptimistični, malo se preračunali. ;-)
insomnia78

#12705 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

vatrogasac wrote: Jesu zasjeli evo 40 godina. Duže od Tite. :mrgreen:

Ma probleme prave i jedni i drugi. Neće da prihvate Trumpov prijedlog za Jerusalem.
Jos kad bi to sprjecilo Izrael i Trumpa
Kejn

#12706 Re: IRAN

Post by Kejn »

Pa hebote Salik ko protestuje na ulicama onda. Prikaze?
Drvosjeca iz Dejcica

#12707 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

vatrogasac wrote:
Dobri kršćani i Evengelisti bi rekli to je božija kazna. :lol: Praise to the Lord! :mrgreen:
insomnia78

#12708 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Kejn wrote:Pa hebote Salik ko protestuje na ulicama onda. Prikaze?
Izraelski spijuni, narkomani, silovatelji, pedofili, sverceri i ratni profiteri
Alfons Kauders

#12709 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Pa niko - raja se samo spontano okupila da podrzi vlast i lika koji je 28 godina na celu drzave

Sta je tu neobicno? :lol: I u Sjevernoj Koreji vazda prave sletove i vojne parade! :lol:
salik79

#12710 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
salik79 wrote:Mislim, sve receno, nema dalje - ali 'ebo Wesley Clarka, on je svakako Putinov igrac:

Iran je trn u oku zato sto je apsolutno suverena drzava, sto im je pomrsio racune u Siriji, sto pomaze palestinski Pokret otpora, a najvise sto je zasluzan za uspostavu, obuku i naoruzanje najelitnije arapske vojne formacije, Hizbullaha. Ponizili su nepobjedivi IDF 2000 i 2006., narod u Libanu se identifikuje s njima, a to se tesko zaboravlja i oprasta (intervju s Bibijem 8-) ) :

7 zemalja u 5 godina, a radi se o septembru 2001, neposredno nakon napada :lol: I u tih 7 zemalja su Liban, Somalija i Sudan... :lol:

Majko moja mila koji kretenluci... :lol: Kako te bolan nije stid samog sebe? :lol:

Znas li ti engleski, frajeru. Intervju je iz 2007., a covjek prica kako nadolaze u hodu, kao i za Irak. Wesleyju nije jasno kojom logikom se vode, bez ikakvog konkretnog razloga, ili dokaza (govori o Iraku), nego samo onako "jer im se hoce" (neko naredio)....I sta sada ocekujes, da idu redoslijedom, da ne mijenjaju taktike, mete?! Sudan je svakako porobljen (ratuju za Saude u Jemenu), Somalija razvaljena, sta bi ti jos? Liban su pokusali 2006, al' ih upravo Iran sjeb'o. Pa su skontali da bez presjecanja logistike iz Sirije nece ici, pa pokusali sa Sirijom, pa i tu zajeb - Iran im i preko Sirije izbio na granicu. Sada misle da mogu nesto u Iranu napraviti, al' mo's mislit koliki ce to zajeb biti...

Poklopi se i nastavi supljirati o nasim prilikama, to ti dosta bolje ide. ;-) 8-)
vatrogasac

#12711 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

Ima Iran opoziciju nego je problem što su uzeli azil u Njemačkoj i dijele nekakve letke ispred robnih kuća. Očito su se zeznuli kada su mislili da će kao Homeini odraditi revoluciju iz Francuske.
Alfons Kauders

#12712 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Znas li ti engleski, frajeru. Intervju je iz 2007., a covjek prica kako nadolaze u hodu, kao i za Irak. Wesleyju nije jasno kojom logikom se vode, bez ikakvog konkretnog razloga, ili dokaza (govori o Iraku), nego samo onako "jer im se hoce" (neko naredio)....I sta sada ocekujes, da idu redoslijedom, da ne mijenjaju taktike, mete?! Sudan je svakako porobljen (ratuju za Saude u Jemenu), Somalija razvaljena, sta bi ti jos? Liban su pokusali 2006, al' ih upravo Iran sjeb'o. Pa su skontali da bez presjecanja logistike iz Sirije nece ici, pa pokusali sa Sirijom, pa i tu zajeb - Iran im i preko Sirije izbio na granicu. Sada misle da mogu nesto u Iranu napraviti, al' mo's mislit koliki ce to zajeb biti...

Poklopi se i nastavi supljirati o nasim prilikama, to ti dosta bolje ide. ;-) 8-)
Intervju je iz 2007, ali Clark prica o bombardovanju Afganistana, odnosno jeseni 2001... I sigurno ne bi pricao o planu napada na Irak iz 2007, cetiri godine nakon sto su ga okupirali.

Koji je tebi kurac covjece? Kako si to zamislio, da mozes lagati i izmisljati stvarnost koja ti se dopada? Idi ba na pregled jarane...
salik79

#12713 Re: IRAN

Post by salik79 »

Fol je u tome da su to malobrojne grupe, od nekoliko stotina do hiljadu-dvije ljudi, koje protestvuju zbog povecanja cijena, korupcije i slicno, a medju njima ima dio koji uzvikuju kojekakve antiustavne parole....A na ovim godisnjim okupljanjima (koje sada mediji koriste) podrske "rezimu" izadju milioni. U tome je stvar.
Ne kazem ja da se u preko 80 miliona ljudi moze naci i do milion protivnika ustavno-pravnog poretka, ali oni niti imaju legitimitet, a jos manje legalitet da ga mijenjaju. Jos jednom, ako razumijes engleski - profesor (americki Iranac 8-) ) sve objasnio:

Klavikula

#12714 Re: IRAN

Post by Klavikula »

Kiki ucrto i iranski Kurdistan u svoje mape, a bh dijaspora vec im postavila prozapadnu vlast :D

sve i da padnu hodze u Iranu, ne mijenja stvar. kao sto nisu otisli u krilo Rusiji i Kini tokom svih ovih godina sankcija, tako se nece okrenuti Izraelu i Americi i da se promijeni sistem vladanja. ozbiljan narod, ozbiljna drzava. cijene nezavisnost.

povod za proteste je ekonomija, i u tim okvirima ce i ostati.
Krokodajl

#12715 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Kejn wrote:Ovi protesti podrške ti dođu ko kad je Mile Dodik izveo glasače SNSDA-a na kontra proteste.
Ovi protesti podrške bi se desili 30.12 bez obzira na dešavanja ili ne, od 2009. godine pa na ovamo svake godine se dešavaju.
salik79

#12716 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote: Intervju je iz 2007, ali Clark prica o bombardovanju Afganistana, odnosno jeseni 2001... I sigurno ne bi pricao o planu napada na Irak iz 2007, cetiri godine nakon sto su ga okupirali.

Koji je tebi kurac covjece? Kako si to zamislio, da mozes lagati i izmisljati stvarnost koja ti se dopada? Idi ba na pregled jarane...

Mislis da psovkama pojacavas svoje "argumente"?! Mozda u svojoj kuci...

Na 0:23 doslovno kaze (nakon sto su ga pozvali i rekli da su donijeli odluku): "We're going to war in Iraq!" (Njegova facijalna ekspresija i gestikulacija pokazuje koliko je to iznenadjenje bilo za njega, ono WTF!?")

Image
Krokodajl

#12717 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Inače što se internet tiče, internet fercera normalno u Iranu, i mekovci tvrde isto, nisu ga imali sinoć na 10 minuta, Amerikanci se odma obradovali.

Eno vidim i Rezu Pahlavija mlađeg odma okačili u medije.

Cijenim da je po Izraelskom zakoniku o demokratiji 1 Kralj 1 Partija 1 SAVAK > 1 Ajatolah 1 Predsjednik X stranaka 1 Basij.

Kakve ljudi gluposti ne valjaju :lol:

To ko kad bi raja u Beogradu skandirala za povratak Šestojanuarske.
salik79

#12718 Re: IRAN

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:Inače što se internet tiče, internet fercera normalno u Iranu, i mekovci tvrde isto, nisu ga imali sinoć na 10 minuta, Amerikanci se odma obradovali.

Eno vidim i Rezu Pahlavija mlađeg odma okačili u medije.

Cijenim da je po Izraelskom zakoniku o demokratiji 1 Kralj 1 Partija 1 SAVAK > 1 Ajatolah 1 Predsjednik X stranaka 1 Basij.

Kakve ljudi gluposti ne valjaju :lol:

To ko kad bi raja u Beogradu skandirala za povratak Šestojanuarske.

Ma jok, kakav internet, Alfons rek'o! :oops:
Alfons Kauders

#12719 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:
Alfons Kauders wrote: Intervju je iz 2007, ali Clark prica o bombardovanju Afganistana, odnosno jeseni 2001... I sigurno ne bi pricao o planu napada na Irak iz 2007, cetiri godine nakon sto su ga okupirali.

Na 0:23 doslovno kaze (nakon sto su ga pozvali i rekli da su donijeli odluku): "We're going to war in Iraq!" (Njegova facijalna ekspresija i gestikulacija pokazuje koliko je to iznenadjenje bilo za njega, ono WTF!?")

Image
Iskreno i bez uvrede, tebi zaista treba strucna pomoc.

Covjece pa na dokumentu koji si ostavio stoji upravo ono sto sam ja rekao, frajer u prvoj recenici kaze "about 10 days after 9/11" i prica o planovima za invaziju Iraka.

Intervju jeste iz 2007, ali invazija Iraka je bila 2003, a Clark prica o dogadjajima iz septembra 2001. Crno na bijelo, sam si to postavio.

Tebi covjece treba pomoc, ne salim se i necu te vise ovdje vrijedjati, jer vidim da nisi dure. Normalna osoba ne moze ovako lagati.
Last edited by Alfons Kauders on 31/12/2017 11:38, edited 1 time in total.
Krokodajl

#12720 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

Kad mekovac kaže da fercera net i da je bio prekid 10 minuta, onda znaj da ne da radi nego da radi ekstra a prekida vjerovatno nije ni bilo nego lik morao restartovat ruter.
ioannes

#12721 Re: IRAN

Post by ioannes »

na ovoj temi ima par paćenika samo takvih....strahota.

od 1979 god. pa sve do danas embargo protiv Irana je u etapama sve strožiji postao. Ta zemlja je za mene fenomen jer je i zbog svega toga uspjela povećati svoj utjecaj u regionu.

sad se nađu paćenici i agitatori sa klixa da povraćaju po "režimu" a nikad im nebi palo na pamet da protestiraju protiv sankcija koje ovu državu već decenijama koče u njezinom razvoju.
The 51st State

#12722 Re: IRAN

Post by The 51st State »

kad sam davno piso da je iran obicna korumpirana satrapija pod krinkom ideala islamske revolucije, to pamfleti i litanije, no eto valjda i ovi sto protestvuju nemaju pojma
Alfons Kauders

#12723 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

The 51st State wrote:kad sam davno piso da je iran obicna korumpirana satrapija pod krinkom ideala islamske revolucije, to pamfleti i litanije, no eto valjda i ovi sto protestvuju nemaju pojma
Nemaju blage veze. Bolje to znaju ovi s YouTube fakulteta sto ne znaju ni engleski... Sta zna narod u Iranu kako se zivi u Iranu? Gledo ja na Ruptly :-) :lol:
salik79

#12724 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
salik79 wrote:

Image
Iskreno i bez uvrede, tebi zaista treba strucna pomoc.

Covjece pa na dokumentu koji si ostavio stoji upravo ono sto sam ja rekao, frajer u prvoj recenici kaze "about 10 days after 9/11" i prica o planovima za invaziju Iraka.

Intervju jeste iz 2007, ali invazija Iraka je bila 2003, a Clark prica o dogadjajima iz septembra 2001. Crno na bijelo, sam si to postavio.

Tebi covjece treba pomoc, ne salim se i necu te vise ovdje vrijedjati, jer vidim da nisi dure. Normalna osoba ne moze ovako lagati.
Kakav lik :roll: Covjek prica retrospektivno, navodeci sta je vec tada bilo planirano! Halooooo, ima li koga, kuc-kuc! Govori 2007. da imaju u planu napasti Siriju, koja je napadnuta tek 2011! Halooooo! I tako sve do Irana.....

Al' da te ne zamaram, Clark je iranski covjek (cak se i voditeljica demokratskog FOX-a uspjela na mrtvo ime zavaditi s njime - malo sto brani islam, a jos vise sto "zastupa" Iran). :oops:

jao_situacije

#12725 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

joj kako će se pasdarani razračunati sa ovim ubačenim elementima i kurdskim secesionistima

biće plača i kmečanja mjesecima i godinama
Post Reply