Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12701 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Ja ih jedem s "toplom" vodom, a mlijeko ne pijem odavno... I dok sam pio uzimao sam ono bez laktoze, obično je preteško za stomak u velikim količinama :D
Mustang1

#12702 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Warashii wrote:
Mustang1 wrote:
boshniak wrote:Evo vidim i kod nas se pojavio proteinski napitak Zbregov sa 50g proteina 2KM, i dok hrvati rade marketing i inovacije naši muzu krave a Ayran je vrh BH mljekarske industrije i inovacija u zadnjih 20godina.
Kod mene u bingu nema. Ne ocekujem za mjesec minimalno :D
Imas u Mercatoru
Pa otkud nama Mercator u Zenici? :D
Warashii

#12703 Re: Teretana

Post by Warashii »

Pa imas iznad "Sen-a", ispod "Doma Armije" na Mokusnicama, kod Petrola-a u Crkvicama.
Gdje god je ostao Konzum to je Mercator.
Mustang1

#12704 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Cuj, nisam to znao, hajd onda vidjet cu u "konzumu" danas, da probam i to cudo :D A jest
Warashii

#12705 Re: Teretana

Post by Warashii »

:) a nikakvo cudo.
Uzimam ja sebi uvijek nakon treninga.
"Izgubio" sam kantu whey-a pa sad ovako.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12706 Re: Teretana

Post by Velkoski »

jesi l' narast'o šta mustanže? cc :mrgreen:
Mustang1

#12707 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sta cu narasti kada nikad nisi isplatio opkladu, nemam od cega rasti :D
hali gali halid

#12708 Re: Teretana

Post by hali gali halid »

Koje zobene uzimate, i gdje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12709 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Ja ove Viola, ima i u Merkatoru i Bingu
ZyzzSar

#12710 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Velkoski wrote:Ja ih jedem s "toplom" vodom, a mlijeko ne pijem odavno... I dok sam pio uzimao sam ono bez laktoze, obično je preteško za stomak u velikim količinama :D
i je l ukusno sta, moze li se jesti tako
i mene mlijeko zeza, ne tolerisem ga nikako dobro
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12711 Re: Teretana

Post by Velkoski »

ZyzzSar wrote:
Velkoski wrote:Ja ih jedem s "toplom" vodom, a mlijeko ne pijem odavno... I dok sam pio uzimao sam ono bez laktoze, obično je preteško za stomak u velikim količinama :D
i je l ukusno sta, moze li se jesti tako
i mene mlijeko zeza, ne tolerisem ga nikako dobro
To mi je omiljeni obrok bez zajebancije. Whey, topla voda i oats, izmiješaš sve i jedeš, e'o već mi voda na usta :lol:
Astrix

#12712 Re: Teretana

Post by Astrix »

Ja jednom probao to sa toplom vodom, ma nikako stjerati u želudac, jeo sam kao da su me puškom tjerali.

Ja to uglavnom ujutru jedem sa mlijekom, jest da znam imati jake plinove ali drugačije ne mogu jbg
sabanss

#12713 Re: Teretana

Post by sabanss »

Astrix wrote:Ja jednom probao to sa toplom vodom, ma nikako stjerati u želudac, jeo sam kao da su me puškom tjerali.

Ja to uglavnom ujutru jedem sa mlijekom, jest da znam imati jake plinove ali drugačije ne mogu jbg
Probaj sa Kefirom. Još malo smjese sa cimetom i mljevenim lanom i meni bude odlično.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12714 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Šta kažete na ovako nešto, meni dosadio standardni neki split, pa idemo od subote da probamo ovako, manji volumen, veca frekvencija, konstantna progresija na svim vjezbama, pa ce da vidimo :mrgreen:

Image
BajramBarecula

#12715 Re: Teretana

Post by BajramBarecula »

jebo to, bolje razglabat o proteinima
johnlock071

#12716 Re: Teretana

Post by johnlock071 »

Znači Jogurt!
Jogurt, musli (viola 7 žitarica), whey, mljeveni lan, chia sjemenke....... Vrh.
johnlock071

#12717 Re: Teretana

Post by johnlock071 »

johnlock071 wrote:Znači Jogurt!
Jogurt, musli (viola 7 žitarica), whey, mljeveni lan, chia sjemenke....... Vrh.
Ili u blender bacim jogurt i whey, bananu ili neko drugo voće. I onda s tim miksom umutim žitarice.
Astrix

#12718 Re: Teretana

Post by Astrix »

Leon16v wrote:Šta kažete na ovako nešto, meni dosadio standardni neki split, pa idemo od subote da probamo ovako, manji volumen, veca frekvencija, konstantna progresija na svim vjezbama, pa ce da vidimo :mrgreen:

Image
Nije loše i ja sam odnedavno na tom splitu i nakon prvog treninga imao jaku upalu prsa. Mislim da je dosta učinkovitiji nego neki drugi.

Samo mi je ta frekvencija malo previše a mislim da nema potrebe za tako nečim, dovoljan je jedan krug sedmično, treba mišić i odmarati nekad.
Pryda

#12719 Re: Teretana

Post by Pryda »

Astrix wrote:Šta kažete na ovako nešto, meni dosadio standardni neki split, pa idemo od subote da probamo ovako, manji volumen, veca frekvencija, konstantna progresija na svim vjezbama, pa ce da vidimo :mrgreen:
PPL se cesto vidja u teretani i dobar je split. Samo pazi ne znam sta si mislio na manji volumen, kao sto ti je i na opisu treninga ove velike grupe misica radis 3x5, a tako se radi za hipertrofiju tj. da misic raste a za to ti je potrebno 85% od 1 rep max. To ti znaci ako mozes 100 kila bench jednom izbacit, radit ces 85kg ovo 3x5. Nemoj da te stid dodavat na sipku one najmanje po 1.25kg da bi napredovao u tezinama. CIm budes sposoban uradit sve serije isto ponavljanja dizi tezine.
I ubaci old school vjezbe, te su najbolje. Znaci dodaj mrtva, propadanja, vratilo. :thumbup:
Jos nesto.. ove neke vjezbe sto pise da se rade na masinama, a mogu sa tegom radi uvijek sa tegom.
Leon16v wrote: Samo mi je ta frekvencija malo previše a mislim da nema potrebe za tako nečim, dovoljan je jedan krug sedmično, treba mišić i odmarati nekad.
6 dana trening 1 dan odmor jedini nacin da se napreduje!
Warashii

#12720 Re: Teretana

Post by Warashii »

Pryda wrote: 6 dana trening 1 dan odmor jedini nacin da se napreduje!
Toliko relativna stvar da je to cudo jedno.
Raigor Stonehoof

#12721 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Pryda wrote:
:lol:
Pryda

#12722 Re: Teretana

Post by Pryda »

Raigor Stonehoof wrote:
Pryda wrote:
:lol:
Warashii wrote:
Pryda wrote: 6 dana trening 1 dan odmor jedini nacin da se napreduje!
Toliko relativna stvar da je to cudo jedno.
Zaboravio sam napisati minimalno, moze i 10 treninga kad je cut. Sve ostalo je: idem u teretanu 2 godine i ne vidim rezultate, a razguli se ocam mog ili jedem diecem 14 puta dnevno i ne mogu kile nabacit
isx

#12723 Re: Teretana

Post by isx »

Pryda wrote:
Astrix wrote:Šta kažete na ovako nešto, meni dosadio standardni neki split, pa idemo od subote da probamo ovako, manji volumen, veca frekvencija, konstantna progresija na svim vjezbama, pa ce da vidimo :mrgreen:
PPL se cesto vidja u teretani i dobar je split. Samo pazi ne znam sta si mislio na manji volumen, kao sto ti je i na opisu treninga ove velike grupe misica radis 3x5, a tako se radi za hipertrofiju tj. da misic raste a za to ti je potrebno 85% od 1 rep max. To ti znaci ako mozes 100 kila bench jednom izbacit, radit ces 85kg ovo 3x5. Nemoj da te stid dodavat na sipku one najmanje po 1.25kg da bi napredovao u tezinama. CIm budes sposoban uradit sve serije isto ponavljanja dizi tezine.
I ubaci old school vjezbe, te su najbolje. Znaci dodaj mrtva, propadanja, vratilo. :thumbup:
Jos nesto.. ove neke vjezbe sto pise da se rade na masinama, a mogu sa tegom radi uvijek sa tegom.
Leon16v wrote: Samo mi je ta frekvencija malo previše a mislim da nema potrebe za tako nečim, dovoljan je jedan krug sedmično, treba mišić i odmarati nekad.
Toliko dobar post napišeš i usereš ga zadnjom rečenicom da ne zna čovjek dal' bi se smijao ili plakao.
ZyzzSar

#12724 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Leon16v wrote:Šta kažete na ovako nešto, meni dosadio standardni neki split, pa idemo od subote da probamo ovako, manji volumen, veca frekvencija, konstantna progresija na svim vjezbama, pa ce da vidimo :mrgreen:

Image
nije idealno, al prolazi, mada je meni i ovo previse volumena :mrgreen:
push/pull/legs bi obicno trebao imati trening A, i trening B sa nekim sitnim izmjenama u vjezbama i eventualno broju ponavljanja
takodje, po mom ukusu, previse dana u sedmici, nekad mi bude i previse 4 dana sedmicno ici

evo koje su moje zamjerke sto se tice izbora vjezbi
za push: incline ne bih radio poslije bencha i ohp-a, potrosen ces bit totalno, radije neka propadanja ili neku izolaciju na sajlama odraditi
druga izolacija za triceps nepotrebna, jedna ce biti sasvim dovoljno, bolje odradit nes drugo, npr trbuh
trapez(shrugs) isto ne znam koliko je pametno raditi buduci da se ledja rade sutradan
za pull:ubaciti chinupove/pullupove (sa dodatnom kilazom) za varijaciju treninga B
dovoljno je jedna vjezba za biceps, umjesto druge odradit podlaktice
za noge:ubaciti neku varijaciju mrtvog jednom sedmicno, i dodat neku vjezbu za trbuh

edit:
ali dosta bolje i PPL nego bro split sa frekvencijom jednom sedmicno, tu mozes brzo napredovati samo ako imas nadprosjecnu genetiku, ili ako se bockas
ja radim upper/lower sa duplom frekvencijom
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#12725 Re: Teretana

Post by Velkoski »

ja samo ruke radim :mrgreen:
Post Reply