Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ado_7 wrote:Konacno...
Datum slanja zahtjeva: 22.10.2015
Datum izlaska na teren: 16.11.2015
Kako mi rekose spajanje sa Telemachom ide do nove godine.
I ugovor koji sam potpisao na vrhu stranice ima napisano telemach(logo) , i momak to prekrizi i napise MH, mislim wtf
I kakav je fazon da naplate materijal za spajanje? rekose mi oko 4,5KM, doci ce uz racun...
Rekao da mi donesu resiver, oni donijeli ci modul (nemam jos uvijek tv, ali taj koji treba da dobijem ce biti bez podrske za modul)...kako to najbezbolnije zamijeniti, tj uz sto manji utrosak mog vremena?
I od kog datuma se vrsi obracun njihovih usluga, ako je priljucenje bilo danas, tj 16.11? ako neko zna
HS nije nikad naplacivao materijal za spajanje , medjutim posto oni sada rade pod TM direktivom , moraju sad naplacivat svaki metar kabla jer se kod njih evidencija vodi i ako nesto nedostaje onda je monteru po usima..
Kad su ti donijeli modul , trebao si odmah reci da hoces resiver , ali nema problema zamijenit ce ti oni to naknadno.
Obracun ce ti trajati od 16.11. do 30.11. i platit ces samo dio racuna.
Ma nije stvar u tih 4-5 KM, ali ipak ako vec prikljucuju, moglo je biti besplatno, jer se svakako obavezujes da ces biti petplatnik...
A rekao sam im vise puta za resiver, preko tele, medjutim niko nikog ne slusa u svemu tome, tako da nisam htio da zamaram te momke koji su dosli, jer vjerovatno nije do njih.
ado_7 wrote:Ma nije stvar u tih 4-5 KM, ali ipak ako vec prikljucuju, moglo je biti besplatno, jer se svakako obavezujes da ces biti petplatnik...
A rekao sam im vise puta za resiver, preko tele, medjutim niko nikog ne slusa u svemu tome, tako da nisam htio da zamaram te momke koji su dosli, jer vjerovatno nije do njih.
I upravu si , ti preko telefona razgovaras sa operaterom koji na osnovu tvog problema ispunjava odredjeni formular i elektronski salje nadleznom sektoru , i sta mu ovaj napise tako monter i uradi. U tvom slucaju je doslo do nesporazuma jer je operater napisao modul umjesto resivera i eto ti problema...
Evo kod komsije mi drugi problem ne moze da pristupi nekim stranicama,skoro nicemu,ode na google to mu radi,ukuca nesto u pretrazivac dobije rezultate i dalje ni jedan link ne radi.Zvao,probao drugi racunar,ruter,direkt na modem i nista,otisli i rekli ne znaju.
Cuj klosari naplate metar kabla i 2 konektora kad pustaju uslugu,ja kad sam potpisivao HS monter donese od sebe adapter za modem jer sam ja imao adapter bez struje,dao mu za kafe a sad gledaju u metar kabla.
ranger wrote:jel vam se desavalo da ne dodje racun HS-a?
Ako ti nije dosao racun za digitalu, ili za internet ili za kod paket, doce ti slijedeci mjesec jer se promjenilo da se sada placa unazad, a ne unaprijed.
A o ovome se vec ranije pisalo na forumu pa procitaj, a ima i na njihovoj stranici
Da vam ne pricam kako ali 100000000% provjerena informacija od ponedjeljka HS definitivno postaje Telemach.Kazu bice raznih promjena novih usluga paketa,svega ali ukidaju se Arene.Eto...
rizibizi wrote:Da vam ne pricam kako ali 100000000% provjerena informacija od ponedjeljka HS definitivno postaje Telemach.Kazu bice raznih promjena novih usluga paketa,svega ali ukidaju se Arene.Eto...
Kakve promjene mogu biti osim da samo zamjene ponudu HS-a sa ponudom telemaha koja vec postoji,
jedino prelazni period da bude, ali opet se nadam da ce sa ujedinjenjem da se prosiri programska sema tj spajanjem svih kanala u ponudu i jednih i drugih, A za Arene ne vjerujem da ce ukinuti to ni u snu ne vjerujem jer samo dolazi u obzir prosirivanje programske seme, a ne skracivanje .
rizibizi wrote:Da vam ne pricam kako ali 100000000% provjerena informacija od ponedjeljka HS definitivno postaje Telemach.Kazu bice raznih promjena novih usluga paketa,svega ali ukidaju se Arene.Eto...
Kakve promjene mogu biti osim da samo zamjene ponudu HS-a sa ponudom telemaha koja vec postoji,
jedino prelazni period da bude, ali opet se nadam da ce sa ujedinjenjem da se prosiri programska sema tj spajanjem svih kanala u ponudu i jednih i drugih, A za Arene ne vjerujem da ce ukinuti to ni u snu ne vjerujem jer samo dolazi u obzir prosirivanje programske seme, a ne skracivanje .
da arene se ukidaju, cekaju samo da istekne ugovor koji imaju s vlasnikom arena i jos ce biti promjena u programskoj shemi izbacit ce kanale koji su bili a ubacit ce tm kanale tako je meni rekao monter njihov.
da arene se ukidaju, cekaju samo da istekne ugovor koji imaju s vlasnikom arena i jos ce biti promjena u programskoj shemi izbacit ce kanale koji su bili na hs-u a ubacit ce tm kanale tako je meni rekao monter njihov.
da arene se ukidaju, cekaju samo da istekne ugovor koji imaju s vlasnikom arena i jos ce biti promjena u programskoj shemi izbacit ce kanale koji su bili a ubacit ce tm kanale tako je meni rekao monter njihov.
i za kanale koje imam na analogiji cu morati da placam 18 KM vise
zna li neko koji je k s internetom na malti? analogni i digitalni signal radi al net vec 2 dana jok... sve blinka uredno na ruteru al neta nema?? koga zvati posto se niko ne javlja na onaj fiksni br?
ranger wrote:zna li neko koji je k s internetom na malti? analogni i digitalni signal radi al net vec 2 dana jok... sve blinka uredno na ruteru al neta nema?? koga zvati posto se niko ne javlja na onaj fiksni br?
blinka li na modemu?
a mozda je i do tebe dosao onaj konflikt sa ip-om routera
ranger wrote:zna li neko koji je k s internetom na malti? analogni i digitalni signal radi al net vec 2 dana jok... sve blinka uredno na ruteru al neta nema?? koga zvati posto se niko ne javlja na onaj fiksni br?
blinka li na modemu?
a mozda je i do tebe dosao onaj konflikt sa ip-om routera
Kako rijesiti taj konflikt posto je s mojim modemok sve u dure bar lampice tako kazu