Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#12701 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo Bosna wrote:Kiki druže mnogo mi se sekiraš zbog Turske? :izet:

Može te, na daj Bože, hercika strefiti, a vidim , (po tvome avataru i licemjernim komentarima) , da si "pravo" poklonik demokratije i da si "protiv" da se smjenjuju demokratski izabrani lideri, i da , (kao sav demokratski svijet, barem bi trebalo), vojne pučeve i pučiste smatraš ilegalnim :izet: ?

Vidim tebe i ostale pravo sekira edventualno približavanje Rusije i Turske ili, " ne daj Bože", Turske i Irana :izet: ?

Vidiš ,mene ne sekira, i mislim da Turska politika, najzad čini prave korake, i nadam se da će Bošnjaci iz ovoga i sami, na ,(mikro bosanskom planu), izvući pouku i sljedbenike HZHB, shvatiti kao "saveznike al u žutu" i da će početi malo više voditi politiku u svoju korist, a ne uvijek u korist tih licemjera, koji nam uvijek na kraju zabodu nož u "đale"...

Dotle, i ti i ostali se "pušite od muke", kofrčite se, sekirajte se, apsolutno uživam u vašem "pljuvanju" po Turskoj, "sekiranju" , za demokatiju u Rusiji, a čitanje vaših komentara, (tebe i ostalih sličnih tebi), uoči i početkom onog jadnog pokušaja vojnog puča u nama Bošnjacima prijateljskoj Turskoj, ( kako ste pokazali svoju licemjerje i pravo lice), i kako ste se poslije "kofrčili poput pubertetlija", (naročito neki psihički bolesnici sa index hr portala i sličnih portala), kada je to Sultan "išamarao" uz ogromnu podršku naroda i gladati kao se sada kofrčite jer se Turska miri sa Rusima, a Bogami , najzad se i sa Iranom poboljšavaju odnosi, e u tome baš uživam :lol: :lol: :lol: !
Ja iskreno, najiskrenije, uzivam i likujem radi bratimljenja Putina i Erdogana. Cak sam sebi djelujem malo pokvareno zbog toga. Nisu to bas osjecaji za pohvaliti se.

Al' eto, drago mi nesto. Sve se nadam da ce sultan muslimana i car pravoslavaca pozvati svoje bosnjacke i srpske sluge, iz SDA i SNSD, da se po hitnom postupku zblize i objave proglas da je za ratove i nesrecu devedesetih kriv 'Vatikan, CIA, Mosad i dr. sluzbe'. Veselim se druzenjima na Romaniji, vezanju trobojke i zastave sa ljiljanima... tefericima uz sevdalinke i gusle... :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo se vi uvlacite tursko-ruskim gazdama, meni je sve to milo sa strane posmatrati. Malo mi se gadi, ali opet mi smijesno! :mrgreen:
Fudo Bosna

#12702 Re: Republika Turska

Post by Fudo Bosna »

Kikibombona wrote:
Fudo Bosna wrote:Kiki druže mnogo mi se sekiraš zbog Turske? :izet:

Može te, na daj Bože, hercika strefiti, a vidim , (po tvome avataru i licemjernim komentarima) , da si "pravo" poklonik demokratije i da si "protiv" da se smjenjuju demokratski izabrani lideri, i da , (kao sav demokratski svijet, barem bi trebalo), vojne pučeve i pučiste smatraš ilegalnim :izet: ?

Vidim tebe i ostale pravo sekira edventualno približavanje Rusije i Turske ili, " ne daj Bože", Turske i Irana :izet: ?

Vidiš ,mene ne sekira, i mislim da Turska politika, najzad čini prave korake, i nadam se da će Bošnjaci iz ovoga i sami, na ,(mikro bosanskom planu), izvući pouku i sljedbenike HZHB, shvatiti kao "saveznike al u žutu" i da će početi malo više voditi politiku u svoju korist, a ne uvijek u korist tih licemjera, koji nam uvijek na kraju zabodu nož u "đale"...

Dotle, i ti i ostali se "pušite od muke", kofrčite se, sekirajte se, apsolutno uživam u vašem "pljuvanju" po Turskoj, "sekiranju" , za demokatiju u Rusiji, a čitanje vaših komentara, (tebe i ostalih sličnih tebi), uoči i početkom onog jadnog pokušaja vojnog puča u nama Bošnjacima prijateljskoj Turskoj, ( kako ste pokazali svoju licemjerje i pravo lice), i kako ste se poslije "kofrčili poput pubertetlija", (naročito neki psihički bolesnici sa index hr portala i sličnih portala), kada je to Sultan "išamarao" uz ogromnu podršku naroda i gladati kao se sada kofrčite jer se Turska miri sa Rusima, a Bogami , najzad se i sa Iranom poboljšavaju odnosi, e u tome baš uživam :lol: :lol: :lol: !
Ja iskreno, najiskrenije, uzivam i likujem radi bratimljenja Putina i Erdogana. Cak sam sebi djelujem malo pokvareno zbog toga. Nisu to bas osjecaji za pohvaliti se.

Al' eto, drago mi nesto. Sve se nadam da ce sultan muslimana i car pravoslavaca pozvati svoje bosnjacke i srpske sluge, iz SDA i SNSD, da se po hitnom postupku zblize i objave proglas da je za ratove i nesrecu devedesetih kriv 'Vatikan, CIA, Mosad i dr. sluzbe'. Veselim se druzenjima na Romaniji, vezanju trobojke i zastave sa ljiljanima... tefericima uz sevdalinke i gusle... :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo se vi uvlacite tursko-ruskim gazdama, meni je sve to milo sa strane posmatrati. Malo mi se gadi, ali opet mi smijesno! :mrgreen:

Ne sekiraj se ti za "srpske sluge" ,mi iz Rajvosa smo znali odbraniti ovu Domovinu i od "sluga agresora" sa istočne, ali Bogami, neki moji frendovi i sa HZHB strane, zato uživajte i glumite zabrinute " lafo Bošnjake" po bosanskim portalima, no sikiriki :D !!!

I tvoji su stavovi meni smiješni, i kako se sekiraš i "braniš" demokratiju, poput tog "demokrate" sa tvoga avatara, :lol: :lol: :lol: !!!!
Kikibombona

#12703 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo Bosna wrote:

I tvoji su stavovi meni smiješni, i kako se sekiraš i "braniš" demokratiju, poput tog "demokrate" sa tvoga avatara, :lol: :lol: :lol: !!!!
Isto tako uzivam kada ustase, cetnici i mladi muslimani pljuju po drugu Titu. Nudim se da uplatim odredjena sredstva da se organizuju kakva druzenja tim povodom, da cetnici, ustase i mladi muslimani evociraju uspomene na godine provedene u tamnici naroda. :D :D

E tako i ovo bratimljenje Rusa i Turaka je veoma socno. Ima li kakve sanse da se izmire turkofili i rusofili, tj. poturice i porusice u BiH (SDA i SNDS)!?? Opet sam spreman baciti koji dinar za mezu i pice. :D :D

E moji vazali, tesko vama... :-) :-) :D :D
kritichar

#12704 Re: Republika Turska

Post by kritichar »

Kiki kako te plaćaju, po postu ili po rečenici?
Kikibombona

#12705 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

kritichar wrote:Kiki kako te plaćaju, po postu ili po rečenici?
Ko me placa?

Nisam ni Bosnjak, ni Srbin, ni Hrvat, ni musliman, ni pravoslavac, ni katolik...

Ne volim ni Rusiju, ni Tursku, ni Ameriku, ni Kinu...

Ko me moze placati, ko ostaje?

Ja sam mimo copora i torova! :izet: :D

Slaven sam, bijelac, slobodni strijelac... sto bi rekao Balas... :D :D

EDIT

Ovo Slaven je veoma upitno, ko ce znati kakvog sam porijekla... mozda turskog, mozda vlaskog, ilirskog, mongolskog... ko ce znati... malo sam tamnije puti, vjerovatno nisam Slaven kad bolje skontam... i ne osjecam nikakvu pripadnost svemu tome, svakako... :D :D
sunceKOtepsija

#12706 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-Nusaybin-ubijen jedan, ranjena tri policajca
Kikibombona

#12707 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Sarajmen wrote:Ma u dure to, nisu bitna krvna zrnca u njegovom pitanju. Motiv, to je možda prikladnije pitanje.
Principijelno sam na strani malih naroda koje su porobili veliki narodi. Dakle, Kurdi, Ceceni, Ujguri, Tibetanci, Palestinci...

Ja tu nisam selektivan kao islamisti, koji su jedni od najvecih licemjera sto 'hode zemljom'. Turkofili i islamisti rone suze za Palestincima i prizeljkuju nezavisnost, a sa druge strane bas ih briga za zlocine nad Kurdima i NE ZELE da oni budu nezavisni. To je najgora sorta licemjera. Dzaba sto im Alah kaze da ce licemjeri najgore proci u dzehenemu. Ne vjerujem da nisu svjesni svoga licemjerstva i dvostrukih standrda. Pa to se iz aviona vidi.

Dakle, podrzavam male porobljene narode, zrtve velikih naroda. Ja pri tome kao kriterij za empatiju ne uziam etnicku, vjersku ili rasnu pripadnost... kao sto uzimaju islamisti i turkofili. Njima je to jedini kriterij. Ni u putu se nisu sreli sa moralom, pravdom, principima. I to ne bi bilo toliko lose da se ne dice kako se zalazu za sve to. :lol:
kritichar

#12708 Re: Republika Turska

Post by kritichar »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote:Kiki kako te plaćaju, po postu ili po rečenici?
Ko me placa?

Nisam ni Bosnjak, ni Srbin, ni Hrvat, ni musliman, ni pravoslavac, ni katolik...

Ne volim ni Rusiju, ni Tursku, ni Ameriku, ni Kinu...

Ko me moze placati, ko ostaje?

Ja sam mimo copora i torova! :izet: :D

Slaven sam, bijelac, slobodni strijelac... sto bi rekao Balas... :D :D

EDIT

Ovo Slaven je veoma upitno, ko ce znati kakvog sam porijekla... mozda turskog, mozda vlaskog, ilirskog, mongolskog... ko ce znati... malo sam tamnije puti, vjerovatno nisam Slaven kad bolje skontam... i ne osjecam nikakvu pripadnost svemu tome, svakako... :D :D
ili si Kurd ili si plaćen, ili oboje, ova propaganda neće sama
sunceKOtepsija

#12709 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
-Premijer Republike, Binali Munjeviti (Munja za raju) (Yildirim) najavio posjetu zamjenika americkog predsjendika Bidena Turskoj.
-rekao je i da 60-80% oficirskog (od najnizih do najvisih) kadra ima veze s gulenovsko teroristickom organizacijom
-do sada suspendovano 81 hiljada i kusur osoba zbog veza s gulenovskom teroristickom organizacijom, provjere i istraga ce se nastaviti. Takode najavljeno je, rnije, da ce svi novi uposlenici (tj drzavni namjestenici) imati tzv probni period u kojem ce se pratiti njihovi kontakti, kretanja, stavovi, kako bi se sprijecila ponovna infiltracija gulenovskih elemenata u strukture drzave.
-rekao je i da bi u nardenih sest mjeseci moglo doci do vaznih pomaka po pitanju problema sukoba u siriji (da niko ne ostane iznenaden ukoliko se to desi kaze)
Kikibombona

#12710 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

kritichar wrote: ili si Kurd ili si plaćen, ili oboje, ova propaganda neće sama
kritichar wrote: ili si Kurd ili si plaćen, ili oboje, ova propaganda neće sama
Pa de molim te, pogledaj ove 'pojave' koje su deblokirale Alep! :lol:

7.15 govore o braci Turcima :lol: :lol:

I kako da Kurdi sa ovakvima postignu dogovor oko bilo cega!??
Makar oko vremenske prognoze? :D

Sta mislis da mi moramo zivjeti pod vlascu ovakvih, nedo bog nikome!???
SDA je suho zlato, najbolji ljudi ikada, u poredjenju sa ovim 'pojavama'.
Co0l

#12711 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kiki o dvostrukim standardima :shock: :lol:
sunceKOtepsija

#12712 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-godisnjica vladajuce partije (cestitke simpatizerima i clanovima uputio predsjednik Republike putem twittera :thumbup:)
-novi paket privatizacije neperspektivnih drzavnih preduzeca upucen u parlament(komisija je usvojila plan privatizacije 100tinjak kompanija/objekata itd, opozicija malo negoduje kao rasprodali ste sve do sad sad i to itd.)
-granatirana kasarna na podrucju Hakkarija, ranjena tri vojnika
-na podrucju Bitlisija policijska patrola uocila grupu pripadnika PKK kako zaustavljaju vozila i vrse kontrolu licnih dokumenata, doslo do pucnjave pri cemu su tri policajca ranjena i prebacena u bolnicu u Tatvanu.
Bodkin

#12713 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Ne znam da li da ide na desavanja u turskoj ali gledam komentare na vijest gdje su u becu napisali da u turskoj nije ise protiv zakona spavati sa djevojcicama od 15 godina. Jebo majku ne vjerujem da ima onoliko ljudi koji se uvrijede sto neko lose pise o turskoj. Kao da si im majku opsovao. Kakva sizofrenija
ultima_palabra

#12714 Re: Republika Turska

Post by ultima_palabra »

Bodkin wrote:Ne znam da li da ide na desavanja u turskoj ali gledam komentare na vijest gdje su u becu napisali da u turskoj nije ise protiv zakona spavati sa djevojcicama od 15 godina. Jebo majku ne vjerujem da ima onoliko ljudi koji se uvrijede sto neko lose pise o turskoj. Kao da si im majku opsovao. Kakva sizofrenija
To par desetina istih likova piše, članstvo SDA se dokazuje centrali. 99% Bošnjaka su indiferentni prema Turskoj i dešavanjima tamo.
almir90

#12715 Re: Republika Turska

Post by almir90 »

Ooooooooo turKiiiiii :D :D :D :D

Ne smijem vazda pisati, tek sam došao sa 'lađenja, pa samo da vas pozdravim. :lol:
Bodkin

#12716 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:
Bodkin wrote:Ne znam da li da ide na desavanja u turskoj ali gledam komentare na vijest gdje su u becu napisali da u turskoj nije ise protiv zakona spavati sa djevojcicama od 15 godina. Jebo majku ne vjerujem da ima onoliko ljudi koji se uvrijede sto neko lose pise o turskoj. Kao da si im majku opsovao. Kakva sizofrenija
To par desetina istih likova piše, članstvo SDA se dokazuje centrali. 99% Bošnjaka su indiferentni prema Turskoj i dešavanjima tamo.
Nadam se jer imaju po 50-60 komentara
Hendrix

#12717 Re: Republika Turska

Post by Hendrix »

Kikibombona wrote:
Sarajmen wrote:Ma u dure to, nisu bitna krvna zrnca u njegovom pitanju. Motiv, to je možda prikladnije pitanje.
Principijelno sam na strani malih naroda koje su porobili veliki narodi. Dakle, Kurdi, Ceceni, Ujguri, Tibetanci, Palestinci...

Ja tu nisam selektivan kao islamisti, koji su jedni od najvecih licemjera sto 'hode zemljom'. Turkofili i islamisti rone suze za Palestincima i prizeljkuju nezavisnost, a sa druge strane bas ih briga za zlocine nad Kurdima i NE ZELE da oni budu nezavisni. To je najgora sorta licemjera. Dzaba sto im Alah kaze da ce licemjeri najgore proci u dzehenemu. Ne vjerujem da nisu svjesni svoga licemjerstva i dvostrukih standrda. Pa to se iz aviona vidi.

Dakle, podrzavam male porobljene narode, zrtve velikih naroda. Ja pri tome kao kriterij za empatiju ne uziam etnicku, vjersku ili rasnu pripadnost... kao sto uzimaju islamisti i turkofili. Njima je to jedini kriterij. Ni u putu se nisu sreli sa moralom, pravdom, principima. I to ne bi bilo toliko lose da se ne dice kako se zalazu za sve to. :lol:
U tome i jeste problem jer je sve polarizovano iako covjek zeli da bude van ovih sranja, ne moze. Ili si za Erdogana i Bosnjake, ili si protiv a samim tim i protiv Bosnjaka, Alije i reisa i svih redom kojih se sjete...Ako kazes boli me briga, onda si protiv jelde, ako kazes briga me a za koga te briga jesi to za Gulena onda...ko je u pm Gulen ba, nisam za njega cuo do prije par mjeseci ali je odjednom i on neki faktor u BiH izgleda.

Svaki dogadjaj u svijetu je postao izgovor za redanje sa njima ili sa nama...ne mozes biti generalno protiv tiranije, opresije, rata, patnje djece i civila, ne moze jarane jer onda si mozda i protiv Bosnjaka, Srba ili Hrvata ili Klingonaca, zavisno gdje je rat i ko ucestvuje. Zao ti palestinske djece, ali su kurdska prokleta valjda, ili iracka, iranska, africka...svejedno, ima da zalis za onim za kojima ti stranka kaze.

Pa dodjes u paradoksalnu situaciju gdje recimo mozes mrziti Rusiju kada su u pitanju RS i njihovi poslovi ali je istovremeno mozes i postovati jer su pajdasi sada sa Erdoganom...ja ne znam shvaca li iko vise u nas koliko smo mi nebitni u svemu ovome i da nas jebu unutrasnji problemi, a ne svjetske igre bez granica u kojima su svi prijatelji i neprijatelji istovremeno, zavisno od vlastitog interesa. I da kurcenje po Fejsbuku Erdoganovom apsolutnom vladavinom, uopste nema uticaja na nas zivot, plate, regres, nepostojeci godisnji odmor, zdravstvo...

Nabijem i Gulena i Erdogana na neku stvar, sve dok djeca i ljudi ginu radi njihovih egomanijackih interesa, cisto da rezimiram moje misljenje i strepnje u vezi teme.
Banksy

#12718 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

Turska policija izvela je u utorak istodobne pretrese u 44 tvrtke u Istanbulu, s nalozima za uhićenje 120 direktora u sklopu istrage o prošlomjesečnome pokušaju puča.

Ni jedna od upletenih tvrtki nije imenovana.

Nakon neuspjela puča, pritvoreno je više od 35.000 ljudi, od kojih je 17.000 službeno uhićeno, a deseci tisuća su suspendirani u čistkama u turskoj vojsci, policiji, obrazovnom i pravosudnom sektoru.

Ovaj ne staje...
ultima_palabra

#12719 Re: Republika Turska

Post by ultima_palabra »

Image
Bradafilozof

#12720 Re: Republika Turska

Post by Bradafilozof »

almir90 wrote:Ooooooooo turKiiiiii :D :D :D :D

Ne smijem vazda pisati, tek sam došao sa 'lađenja, pa samo da vas pozdravim. :lol:
slobodno ti nazovi selam
Banksy

#12721 Re: Republika Turska

Post by Banksy »

@up odlična usporedba...
almir90

#12722 Re: Republika Turska

Post by almir90 »

Bradafilozof wrote:[
slobodno ti nazovi selam
Ne kaže se tako kod nas. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Kikibombona

#12723 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Sunce, ima li sanse da AKP i PKK u skorije vrijeme sklope primirje!?? Rat ne vodi nigdje, najeba obicna sirotinja, a niko nista postici ne moze...

Pogledaj molim te po kakvim se oni stijenama bore :shock: :shock:

https://twitter.com/Conflicts/status/765122987049754626

Ove turske baze po planinama su nevidjena glupost. Erdogan je svecano izjavio da je turska vojska preuzela planine od PKK. Napravili su stotine ovakvih izlovanih mini baza koje su lagan plijen za PKK. Svako malo objave unistenje nove. Samo bezveze izginuse vojnici na nekakvim stijenama, potpuno nebitnim... a kretanje PKK po planinama istoka Turske je nemoguce zaustaviti... u stvari, stvar je takva da su se turski vojnici ukopali na odredjenim lokacijama, izlozili se, a ovi setkaju okolo i napadaju... Nevidjena glupost.

Opet napad na vojsku ispred nekakvog cudnog objekta...

http://www.youtube.com/watch?v=zfQ_w4LITgA

PKK jucer na proslavi godisnjice pocetka sukoba sa turskom vojskom :D :D

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 9963557888

Jbt, da ih je snimio kakav avion, bi letilo na sve strane... :-) :-)
Sanjarko

#12724 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Ne kontam ovo.
Pa Ja kak znam ni u France to nije protiv zakona i u mnogi drugim drzavama sirom svijeta.
Ono France kultura i vrh a Turska dno po tome.
Bodkin

#12725 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Vizionar 1985 wrote:
Ne kontam ovo.
Pa Ja kak znam ni u France to nije protiv zakona i u mnogi drugim drzavama sirom svijeta.
Ono France kultura i vrh a Turska dno po tome.
Spavati sa djevojcic ispod 15 godina u fr je ok? A i da jeste, nije u tome poenta nego u likovima koji su zapjenili jer se eto lose prica o turskoj
Post Reply