Ukrajina

Post Reply
CungaLunga

#12701 Re: Ukrajina

Post by CungaLunga »

Sratkovi fanovi porucuju; zaustavite ubijanje.
Ironicno bas.

Image

Image
Avetinho

#12702 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
GAU8 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".

Kad im se kurac digne, mogu bombardovati koga pozele, bez ikakve rezolucije Vijeca Sigurnosti, bez ikakvih posljedica, mogu okupirati koju god drzavu svijeta zele, sve im je dopusteno, civile koje pobiju a pobiju na hiljade, jednostavno proglase "kolateralnom zrtvom". I nikom nista.

A ovdje se trabunja o Putinu i njegovom krsenju nekakvih medjunarodnih prava i zakona. Boze sacuvaj i sakloni.
To ne opravdava Rusiju i Putina da krše međunarodno pravo, ali isto tako čini licemjernom i bezobraznom bilo kakvu izjavu Zapada i USA koja se poziva na to pravo.
Bravo, to je sutina. Ne moze se sirom svijeta krsiti medjunarodno pravo na svakom koraku a onda pozivati na isto.
Mada to ne treba da iznenadjuje jer je licemjerstvo kod zapadnih bandita utkano u sve pore drustva ... drustvo koje je nastalo na istrebljivanju i pljackanju citavih naroda, pa onda na uspostavljanju trgovine robovima i drogom pa onda uspostvljanjem kolonijalnog sitema a danas neokolonijalnog putem financijskog porobljivanja, nekome ima obraza da drzi lekcije....fuj. To samo slijep covjek ne vidi ili neko ko nema pojma sa istorijom. Jednom su ga u Krstaskim ratovima vec popusili na istoku pa su se okrenuli zapadu i istrebili sve sto se moglo istrebiti i popljackali sve sto se moglo popljackati ...na tome zapad raste ...samo na patnji i krvi drugih kako nekada direktno macem tako i danas putem financijskog porobljavanja. Nista se sustinski nije promjenilo.
Onda su se okomili na Afriku pa pola Afrike preselili u Ameriku i tako je robovima izgradili a paralelno sa tim kolonizovali Indiju i Kinu i jebali ih vise stotina godina ...poslije kada su skontali da ima efikasniji nacin porobljavanja , pola svijeta uvukli u duznicko robstvo ... sve to dok se proklamuje jednakost za sve ... ne moze licemjernije.

Zapadni banditi
Ovo volim. Kad na temi o Ukrajini opletu mladi ruski dobrovoljci borci za radnicka prava, kako Amerika ugnjetava Mozambik. Pa unscar, zar nemas temu "Amerika" pa da opletes o imperijalizmu, atalantizmu, zgradi broj 7, i krilima aviona u Pentagonu? Bas sam se ponadao da cete se tamo okupit, ali uzalud, izgleda.

Ukralo Krim. Ukrajina, putinko, Moskva., halooo! Sljedeca kradja, istocna Ukrajina.
Challenger__

#12703 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sluga_okupatora wrote:Rapid Trident 2014 i Sea Breeze 2014 - nazivi za vojne vjezbe u Ukrajini, glavni sponzor SAD :lol: Izgleda da i nisu bas toliki misevi kako ih "analiticari" na ovoj temi prozivaju - kud bas u rusku avliju, cista agresija :cry:
Slika i prilika svakog "sluge okupatora", sa ili bez navodnika: piše o onome što ne poznaje, piše napamet, nema bllage veze ni o čemu vezanom za ovu temu. Kao, uostalom sve pristalice ovog cirkusa zvanog kijevska hunta i njihovi ino-sponzori.

Da zna, kao što ne zna, znalo bi da se "Rapid Trident" održava svake godine, kao što je održan i prošle godine dok je u Kijevu bio tzv. "proruski" predsjednik Janukovič. Da zna, kao što ne zna, "Sea Breeze" se održao i prošlih godina, u sred Krima, u sred Sevastopolja, nadomak ruske flote, a za vrijeme tzv. "proruskog" predsjednika Janukoviča. Ove godine će da lahore, ako će uopšte da lahore, daleko od Krima i Sevstopolja, u uzavreloj Odessi, gdje su građani esktremno antiamerički rasploženi.

UKRATKO: Iste vježbe, manjeg obima, sa manje tehnike i ljudstva nego prošlih godina, daleko od Sevastopolja, daleko od Krima, sa tendencijom da više nikada ne vježabju na terenu Ukrajine.
Challenger__

#12704 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Hunta budaletine Obame gubi objekte širom Luganske i Donjecke oblasti:

- zarobljeno oružje i municija:

- transport ranjenih vojnika:

- pobuna roditelja vojnika usred Galicijskog Pijemonta, Lavov:

- pobuna i u drugim gradovima Galicije, izvor Родственники украинских призывников блокировали военную часть на западе Украины (видео)
sluga_okupatora

#12705 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Challenger__ wrote:
sluga_okupatora wrote:Rapid Trident 2014 i Sea Breeze 2014 - nazivi za vojne vjezbe u Ukrajini, glavni sponzor SAD :lol: Izgleda da i nisu bas toliki misevi kako ih "analiticari" na ovoj temi prozivaju - kud bas u rusku avliju, cista agresija :cry:
Slika i prilika svakog "sluge okupatora", sa ili bez navodnika: piše o onome što ne poznaje, piše napamet, nema bllage veze ni o čemu vezanom za ovu temu. Kao, uostalom sve pristalice ovog cirkusa zvanog kijevska hunta i njihovi ino-sponzori.

Da zna, kao što ne zna, znalo bi da se "Rapid Trident" održava svake godine, kao što je održan i prošle godine dok je u Kijevu bio tzv. "proruski" predsjednik Janukovič. Da zna, kao što ne zna, "Sea Breeze" se održao i prošlih godina, u sred Krima, u sred Sevastopolja, nadomak ruske flote, a za vrijeme tzv. "proruskog" predsjednika Janukoviča. Ove godine će da lahore, ako će uopšte da lahore, daleko od Krima i Sevstopolja, u uzavreloj Odessi, gdje su građani esktremno antiamerički rasploženi.

UKRATKO: Iste vježbe, manjeg obima, sa manje tehnike i ljudstva nego prošlih godina, daleko od Sevastopolja, daleko od Krima, sa tendencijom da više nikada ne vježabju na terenu Ukrajine.

Sta bi sa onim furkama kako su misevi, propali su, drhte pred mocnon Rusijom itd?
Kod tebe svi koji ne velicaju tvoj "geopoliticki" pristup nemaju blage veze, pisu napamet itd - samo ti imas "relevantne" informacije (jes' da su mahom sa blogova i sajtova tipa advance i ostali :lol: )
Znaci spalo se sa propasti AmeriKe na to da ima tendencija da mozda iducih godina ne budu odrzavali vojne vjezbe na ruskim granicama? :lol: Nema tacno su propali :D

Vidim sad je opravdanje nemoci da ce vojne vjezbe biti odrzane "daleko" od Krima i Sevastopolja - to ne ublazava cinjenicu da ce se odrzati, kako neki ovdje vole reci - u ruskoj avliji :D
Avetinho

#12706 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

sluga_okupatora wrote:
Challenger__ wrote:

Sta bi sa onim furkama kako su misevi, propali su, drhte pred mocnon Rusijom itd?
Kod tebe svi koji ne velicaju tvoj "geopoliticki" pristup nemaju blage veze, pisu napamet itd - samo ti imas "relevantne" informacije (jes' da su mahom sa blogova i sajtova tipa advance i ostali :lol: )
Znaci spalo se sa propasti AmeriKe na to da ima tendencija da mozda iducih godina ne budu odrzavali vojne vjezbe na ruskim granicama? :lol: Nema tacno su propali :D

Vidim sad je opravdanje nemoci da ce vojne vjezbe biti odrzane "daleko" od Krima i Sevastopolja - to ne ublazava cinjenicu da ce se odrzati, kako neki ovdje vole reci - u ruskoj avliji :D
Ubi putinko na svim frontovima.
Nije imao nikad vise NATO naoruzanja na granici.
Maske su pale! Joker!

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12707 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Ja Sam Odavle wrote:
Black swan wrote:opet si potrvrdio šta sam napisao
jer je pokušano da se proturi rezolucija o zločinačkom režimu u siriji
što ne bi prošlo recimo ni da se isto tražilo za buševu administraciju
Pa bolan ti trubis vec tri godine kako treba ravnat gradove po Siriji da bi se ostalo na vlasti.

Ne ja.
ne znam o čemu pričaš nešto si pobrko

vjerovatno sam rekao da ko je mislio kako neće biti ravnanja gradova od sistema koji se brani je kriv za sve
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12708 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

kad se rusija ovako ponaša pored još žive amerike i nato-a šta bi bilo da amerika umre
rusija bi pola evrope zauzela a drugu polovicu sravnila atomkama i to zato što im se ne sviđaju a ne zato što ih nisu mogli pokoriti
neki nama dobro poznati bi jedva dočekali neke geopolitičke promjene da uz podršku rusije malo ostvare svoje planove

zato kažem long live america
dječak sa šibicama

#12709 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Kakva vremena dodjose, da vehaboljupci ljube stope truHlom zapadu i Americi.

Stvarno su tragikomicni likovi.
Kaligula I

#12710 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

GAU8 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".

Kad im se kurac digne, mogu bombardovati koga pozele, bez ikakve rezolucije Vijeca Sigurnosti, bez ikakvih posljedica, mogu okupirati koju god drzavu svijeta zele, sve im je dopusteno, civile koje pobiju a pobiju na hiljade, jednostavno proglase "kolateralnom zrtvom". I nikom nista.

A ovdje se trabunja o Putinu i njegovom krsenju nekakvih medjunarodnih prava i zakona. Boze sacuvaj i sakloni.
To ne opravdava Rusiju i Putina da krše međunarodno pravo, ali isto tako čini licemjernom i bezobraznom bilo kakvu izjavu Zapada i USA koja se poziva na to pravo.
......ne treba smetnuti s uma činjenicu da živimo u svijetu džungle gdje vlada zakon jačega u kojoj moć daje pravo, a ne pravo moć...mislim da Rusi znaju da griješe i to čine svjesno upravo po ugledu na Ameriku...jer klin se klinom izbija...bilo bi upravo groteskno da se oni Bogu mole i poštuju Međunarodno pravo, dok Ameri mic po mic osvajaju svijet...u borbi za opstanak nema nedozvoljenih sredstava...ovaj svijet je džungla u kojem vlada zakon lavlje šape...a kad je već tako onda se trebaju i moraju prihvatiti nametnuta pravila igre...ne mislim da je u ringu s licemjernim Zapadom korisno poštovati pravila igre, dok ovaj udara ispod pojasa?...jednostavno 'ranu' treba iritirati do te mjere da natjera cjelokupno čovječanstvo da se sjedne za stol i dogovore pravila igre u kojima ćemo svi, i veliki i mali narodi, biti pred Međunarodnim zakonom jednaki i ravnopravni...ali od toga nema ništa upravo zbog interesa NEOLIBERALNIH IMPERIJALISTA, koji raspolažu enormnom vojnom i ekonomskom silom...za njih ne vrijede pravila igre...oni su pravila...
japin_mutapi

#12711 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

zaboravio si napisati KRUPNI KAPITAL u svome postu
Cyrax

#12712 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

dječak sa šibicama wrote:Kakva vremena dodjose, da vehaboljupci ljube stope truHlom zapadu i Americi.

Stvarno su tragikomicni likovi.
Mislis da svojim mozgom razmisljaju?
Challenger__

#12713 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:lol:
jastuk1

#12714 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote::lol:

Izvini Čeli ali nije smiješno. Oni su samo licemjeni "pragmatičari" kao što ste i vi koji branite Asada. :!:
Challenger__

#12715 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote: Izvini Čeli ali nije smiješno. Oni su samo licemjeni "pragmatičari" kao što ste i vi koji branite Asada. :!:
Izvini Jastuk, Cyrax je lik sa dokazanim smislom za humor.

____

- Ja ne znam šta ti očekuješ? Da mislim da se noževima po vratovima Sirijaca može utjerati "demokratija", kao što to rade pseudo-opozicione horde kanibala, koljača i ubica u Siriji? Ili, da se pripadnicima neonacističkih paravojski može preurediti Ukrajina? Biti protiv terorističke stoke u Siriji - koju podržava licemjerni zapad i ne biti uz neonacističku bandu u Ukrajini - koju, takođe podržava licemjerni zapad je jedini normalan i etičan izbor, dokaz KAPITALNE DOSLJEDNOSTI, a ne licemjerje.

Zajebi drug.
Last edited by Challenger__ on 04/06/2014 23:56, edited 1 time in total.
japin_mutapi

#12716 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Image
Kaligula I

#12717 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://www.youtube.com/watch?v=-e4bnoX ... e=youtu.be

...što se to zbiva u Novorusiji?... :D ... dok snage Novorusije dobijaju bitke na terenu, dotle ukrajinska avijacija tuče po civilima i bolnicama!...garant rade po instrukciji svog vrlog sponzora...tako i oni rade po Pakistanu i Jemenu...ubijaju civile dronovima kao zečeve...ali oni su bića manjeg reda...to je o.k... :D
...nego, hoće li mi neko reći od ovih amerofila da li je ukrajinska vojska toliko slaba ili su snage novorusije toliko jake?
Challenger__

#12718 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Predaja pripadnika unutrašnje vojske Ukrajine, Lugansk:

Kaligula I

#12719 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...kratki dokumentarac dvojice američkih novinara...

http://www.youtube.com/watch?v=io0XolKsVSg

...verbum sapienti sat...
Kaligula I

#12720 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...na dan kada UA gubi granične postaje i baze, Turčinov objavljuje da UA zatvara granične prijelaze na istoku kako bi spriječila šverc naoružanja:

http://www.kyivpost.com/content/ukra...ng-350660.html

...ovaj je skroz puko...on živi u virtualnom svijetu...
jastuk1

#12721 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Video sa prevodom šta kažu majke i supruge u Lavovu protiv slanja sinova i muževa na istok.

ZABEZEKNUT SAM....

Strašno, niko nije da ne idu na istok, već da imaju bolje uslove i da idu svi, i da se ne dozvoli korupcija. 600 dolara je mito da platiš i ne ideš.

Kako sam ponosan na sebe kada sam od samog početka ovoga rekao fašistički Lavov. Osjeti se to odma ko je gladan i žedan krvi. Umjesto da kažu nećemo da šaljemo djecu i muževe da ubijaju braću na istoku, oni se žale na bolje uslove. NEMAM RIJEČI. TO ŽENE I MAJKE? TO SU FUJINE.

dječak sa šibicama

#12722 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Kaligula I wrote:https://www.youtube.com/watch?v=-e4bnoX ... e=youtu.be

...što se to zbiva u Novorusiji?... :D ... dok snage Novorusije dobijaju bitke na terenu, dotle ukrajinska avijacija tuče po civilima i bolnicama!...garant rade po instrukciji svog vrlog sponzora...tako i oni rade po Pakistanu i Jemenu...ubijaju civile dronovima kao zečeve...ali oni su bića manjeg reda...to je o.k... :D
...nego, hoće li mi neko reći od ovih amerofila da li je ukrajinska vojska toliko slaba ili su snage novorusije toliko jake?
Vecina granicnih prijelaza je u rukama Donbas armije, ubacuje se dosta naoruzanja iz Rusije, bar toga u Rusiji ima na bacanje.

Jos uvijek su pucisti iz Kijeva u vojnickoj prednosti, zbog avijacije i artiljerije, ali Donbas armija je tek u povojima. Polako, dok FSB i Specnaz instruktori uvedu red, onda cemo vidjeti bjezaniju Desnog sektora i ostalih neonacista.

Naravno, kad se ocisti Donbas, red je na Dnjepropetrovsk, Odessu, Kharkiv. Nacistima ostaviti Galiciju, dosta im je.
Challenger__

#12723 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nacistima ostaviti Galiciju, dosta im je.
Galiciju u EU, Galiciju u NATO. Krompir Galicije za EU i USA; pravda za krompijare, pravda za Galiciju, slava Ukrajinji!

:lol:
zilog

#12724 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Kaligula I wrote:...nego, hoće li mi neko reći od ovih amerofila da li je ukrajinska vojska toliko slaba ili su snage novorusije toliko jake?
Hoces reci da se "goloruki narod" previse dobro bori protiv "fasista koji tenkovima idu na njih"?
zilog

#12725 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Galiciju u EU, Galiciju u NATO. Krompir Galicije za EU i USA; pravda za krompijare, pravda za Galiciju, slava Ukrajinji!
Tebi opet nije dobro?
Izvini Grunf, nisam te prepoznao.
Post Reply