Sirija vol. 2

Locked
славянин

#126926 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:
Jesi li ti, zaista, ozbiljan?! :?
Ajde da jos pokusamo dalje da rastumacimo... da se zadubimo u temu :) ima li hebrejskom pisma na screenshot u sto si stavio :? :D
Ti si rekao da prevodim tweetove sa hebrejskog, a na onom tweetu nema nista osim imena (koje je, takodjer, napisano i na arapskom i na engleskom) na hebrejskom!
Napredujemo... dobro je :D
sada da se quotam da vidim oces li moci
Pa na kojem pismu pise ime tog sto je objavio.. mozda je klingonsko :? :lol:
salik79

#126927 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
A na kojem je pismu/jeziku tweet, koji sam citirao/preveo?!
Ja vidim 3 :?
Nevjerovatno?! Znaci, ono sto sam preveo/citirao, stoji napisano na tri jezika?! :?

Mozes li citirati taj upis na hebrejskom i na engleskom? Sa arapskog ne trebas.
славянин

#126928 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
Pa sta da ti citiram kada sve pise na Hebrejskom i Arapskom - razumijes li poentu ??? Znas sta .. ako je inteligencija Irana bliska tebi Izrael nema potrebe da se brine :D
славянин

#126929 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Ali kako kaze Challanger kakav samar izraelu :shock:
Gdje sam to napisao? Ili opet lažeš.
Ajde zarovit cu se - na temi Sirija si napisao mnogo puta "kakav samar izraelu,cionistima bla bla jer nisu im prosli planovi u Siriji" naci cu sada mi mrsko :D
salik79

#126930 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Pa sta da ti citiram kada sve pise na Hebrejskom i Arapskom - razumijes li poentu ??? Znas sta .. ako je inteligencija Irana bliska tebi Izrael nema potrebe da se brine :D
Covjece, ono sto sam citirao je napisano iskljucivo na arapskom, a ne na hebrejskom, kako ti tvrdis. A ti si napisao, da citiram:
славянин wrote:A sta je to ? Sarajevoxxx na arapskom a ti na herbrejskom.. pa dokle :D
Nemoj se izvlaciti na izvor tweeta, jer sam i to vec spomenuo - da je to savin omiljeni cionisticki novinar (vise puta ga je citirao).
славянин

#126931 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
Covjece, ono sto sam citirao je napisano iskljucivo na arapskom, a ne na hebrejskom, kako ti tvrdis. A ti si napisao, da citiram:

Nemoj se izvlaciti na izvor tweeta, jer sam i to vec spomenuo - da je to savin omiljeni cionisticki novinar (vise puta ga je citirao).
Tweet ti sadrzi 3 pisma od koja 2 velika vecina ne razumije - od kuda neko zna sta je ime,sta je tekst,sta je ovo sta je ono ako ne razumije pismo.Cijela poenta je da kao i sarajevoxxx ako vec postas nesto stavis to makar na pismu koje razumijemo pa onda dalje - jesmo li dosli do katarze :? :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#126932 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Ajde zarovit cu se - na temi Sirija si napisao mnogo puta "kakav samar izraelu,cionistima bla bla jer nisu im prosli planovi u Siriji" naci cu sada mi mrsko :D
Da, tako je, nisu uspjeli sa namjerama u Iraku, Siriji i Libanu, tako sam pisao a ne kako ti lažeš.
славянин

#126933 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Ajde zarovit cu se - na temi Sirija si napisao mnogo puta "kakav samar izraelu,cionistima bla bla jer nisu im prosli planovi u Siriji" naci cu sada mi mrsko :D
Da, tako je, nisu uspjeli sa namjerama u Iraku, Siriji i Libanu, tako sam pisao a ne kako ti lažeš.
Aha doduse ne nazivas ti predsjednike-sluzbenike itd i sl. majmunima,konjima itd uglavnom sve top :thumbup: ja sam slagao da si ti to napisao. :-D
salik79

#126934 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Tweet ti sadrzi 3 pisma od koja 2 velika vecina ne razumije - od kuda neko zna sta je ime,sta je tekst,sta je ovo sta je ono ako ne razumije pismo.Cijela poenta je da kao i sarajevoxxx ako vec postas nesto stavis to makar na pismu koje razumijemo pa onda dalje - jesmo li dosli do katarze :? :lol:
Dakle, tweet od hebrejskog ima par slova, ukupno 8, ja postavim prijevod recenice koji sadrzi neupiredivo vise slova i ti me prozoves za hebrejski, koji je iskoristen iskljucivo za vlastito ime, sto je svakome vidljivo i jasno ko je barem jednom otvorio neki tweet, povlaceci paralelu sa savinim arapskim... Ono, bas nigdje veze. Da si rekao: "savo na arapskom, ti na arapskom... Pa dokle?" ja bih se samo nasmijao, ali ovo je ono bas - nidje veze.
славянин

#126935 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
Dakle, tweet od hebrejskog ima par slova, ukupno 8, ja postavim prijevod recenice koji sadrzi neupiredivo vise slova i ti me prozoves za hebrejski, koji je iskoristen iskljucivo za vlastito ime, sto je svakome vidljivo i jasno ko je barem jednom otvorio neki tweet, povlaceci paralelu sa savinim arapskim... Ono, bas nigdje veze. Da si rekao: "savo na arapskom, ti na arapskom... Pa dokle?" ja bih se samo nasmijao, ali ovo je ono bas - nidje veze.
Poenta poenta salik... poenta razumijes.

Sta ti to smeta hebrejsko pismo pa nisi ograjiso ako si postao nesto sa tim pismom :lol:
rajv0sa

#126936 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Idemo sad svi kod edija apelirat da od sad piše i na (ruskoj u duhu korisničkog imena) ćirilici kako naš cijenjeni kolega forumaš ne bi ponovo došao u zabunu i pomješao pisma.
славянин

#126937 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

rajv0sa wrote:Idemo sad svi kod edija apelirat da od sad piše i na (ruskoj u duhu korisničkog imena) ćirilici kako naš cijenjeni kolega forumaš ne bi ponovo došao u zabunu i pomješao pisma.
Vrhovni vodja Irana presao na judaeizam i pobjegao Izrael

Izvor:

使得伊朗令人惊讶的对付我们,说联盟成长起来的鸡
Čitalac

#126938 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Nešto što se ne viđa često...
Francuskom oficiru koji je javno kritikovao postupke međunarodne koalicije u Siriji, odnosno "bespotrebno ubijanje civila i uništavanje infrastrukture" u mestu Hajin, sada preti kazna.
Colonel Francois-Regis Legrier, who has been in charge of directing French artillery supporting Kurdish-led groups in Syria since October, said the coalition’s focus had been on limiting its own risks and this had greatly increased the death toll among civilians and the levels of destruction.
“Yes, the Battle of Hajin was won, at least on the ground but by refusing ground engagement, we unnecessarily prolonged the conflict and thus contributed to increasing the number of casualties in the population,” Legrier wrote in an article in the National Defence Review.
“We have massively destroyed the infrastructure and given the population a disgusting image of what may be a Western-style liberation leaving behind the seeds of an imminent resurgence of a new adversary,” he said.
https://www.reuters.com/article/us-germ ... SKCN1Q50LZ
sarajevoxxxx

#126939 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Koalicija zaprijetila SDF-u da će im prestati pomagati ako budu saradivali sa režimom i sa Rusijom
sarajevoxxxx

#126940 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Asadove zlikovce proganjaju na svakom koraku

Nemačka zatražila od Libana da preda režimskog šefa vazdušne obavještajne službe, general-majora Jamila Hasana, koji je optužen za ubistvo i mučenje.

List Der Spiegel objavio je u nedjelju (17. februara) da je Berlin podnio formalni zahtjev Bejrutu za izručenje Jamila Hassana dok je bio u bolnici u Libanu.

https://www-enabbaladi-net.cdn.ampproje ... 282573/amp
muhafuca

#126941 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
Ja to odlicno znam, ali ne zna ekipa koja podrzava rusku, tursku, iransku, arapsku i druge despotije. Ne znaju antiglobalisti, kojekakvi ljevicari nafurani na Kastra i Chaveza, ne zna ekipa sto misli da Izrael vlada svijetom i Amerikom, da vladaju tajna drustva, koorporacije i slicna sranja. Oni ne znaju.

Ili samo pokusavaju ocrniti demokratiju kako bi dali legitimitet zatucanim diktaturama koje podrzavaju?

A ja kako vidim istinski demokratske drzave su svjetlosnim godinama iznad zatucanih i rigidnih diktatura kao sto je Bas diktatura.

I ko kontrolise TraNpa? Izrael, Soros, masoni, Ajfon, gusteri...!?? :lol: :lol:
"istinski demokratske drzave" su sve redom kolonijalne neo-kolonijalne imperije koje su uvijek prosperirale

a i dan danas prosperisu preko ledja zemalja treceg svjeta i ekstrakcije i kontrole resursa.

To je valjda i tebi politicki nepismenom jasno - nije raketna nauka.

Kad se plijen iz pljacke po svjetu smanji, reducira, nestane - zapadno demokratska oligarska bratija se okrene malo na

vlastito stanovnistvo - dok ne smisle sta ce dalje - njihovo se mora namirit - pa bilo odakle.
muhafuca

#126942 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Bekeke moli amere da bar hiljadu vojnika ostave u Siriji.
JUST IN: Commander of U.S.-backed Syrian Democratic Forces calls for 1,000 - 1,500 coalition troops to stay in Syria

Code: Select all

https://twitter.com/Reuters/status/1097513607515029507
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Votel obavjestion Bekeke da ostanak USA u Siriji nije opcija.

Code: Select all

https://twitter.com/AlArabiya_Brk/status/1097513882996932609
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Americki izaslanik za Siriju kaze da ce se polahko povlaciti - nece naglo.
U.S. envoy on Syria tells allies troop withdrawal will not be abrupt
husein_kapetan

#126943 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nego..
Kako vidim one isilovce.. njihove konkubine i nedonoscad zele naredjenjem udomiti i status "definisati"..
Evala..
A ovi drugi sto im je naredjeno da ih "zbrinu" bune se nesto..vele nemere..
Valjda racunaju kada se Idlib rijesi nece ih biti par hiljada nego desetine hiljada..
Prvo pitanje se samo namece..
Zasto bolan sudbina zaludjenih i porazenih primata treba biti predmet diplomatskog presedana ovod tipa..
I drugo..
Zar nije logicno i po medjunarodnom pravu preporuceno da se in primis procesuiraju za ev. zlocine na teritoriji iliti zemlji gdje su ih pocinili..
I na kraju..cemu zurba..
Nisu "bijeli sljemovi"..
husein_kapetan

#126944 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Milioni raseljenih..iseljenih..otudjenih godinama od zemlje nasusne i imovine...ali..ne..
De da ovaj otarak odbacen placenicki rjesimo..
sarajevoxxxx

#126945 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Jučer 15 danas 25 poginulih pripadnika iračkog Hašda u zasjedama Isila u mjestu Al Džez’an na međunarodnom auto-putu Al Nehib, Kerbela.

https://www.facebook.com/91015206918943 ... 673565271/
славянин

#126946 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

sarajevoxxxx wrote:Jučer 15 danas 25 poginulih pripadnika iračkog Hašda u zasjedama Isila u mjestu Al Džez’an na međunarodnom auto-putu Al Nehib, Kerbela.

Mislis teroristickim akcijama isila ili su jos uvijek “borci isila”
DaysleepeR

#126947 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

istina se vise ne moze sakriti spinovima i laznim vijestima

https://www.bbc.com/news/av/world-47260 ... leeing-war
salik79

#126948 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

DaysleepeR wrote:istina se vise ne moze sakriti spinovima i laznim vijestima

https://www.bbc.com/news/av/world-47260 ... leeing-war
A iz ovoga je jasno i od koga su ti ljudi pobjegli, a kome se vracaju :thumbup:
aldinjo

#126949 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

sarajevoxxxx wrote:Jučer 15 danas 25 poginulih pripadnika iračkog Hašda u zasjedama Isila u mjestu Al Džez’an na međunarodnom auto-putu Al Nehib, Kerbela.

Mašallah!
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#126950 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

aldinjo wrote:

Mašallah!
Hočemo li te citirati kad ti se nešto desi?
Locked