Budu li one činile taj građanski blok, daleko mu kuća od moje
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- cyprus
#12676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A koje su to nekompromitovane stranke kod nas? SDU? BPS? BOSS? 
-
ime_kojeg_nema
#12677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NS, SDU, LDS bi bio dobar pocetak sto se mene tice.cyprus wrote:A koje su to nekompromitovane stranke kod nas? SDU? BPS? BOSS?
-
Pedja Kojovic
#12678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sinoc do kasno a jutros rano na sastanak, plus Dom naroda.
Cim nadjem vremena, odgovoricu na pitanja koja su postavljena.
Ova runda nije uspjela.
Sve iz pocetka.
p.k.
Ova runda nije uspjela.
Sve iz pocetka.
p.k.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#12679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
znaci da sacekaju u opoziciji dok ne budu mogli formirati vlast s te dvije stranke?ime_kojeg_nema wrote:NS, SDU, LDS bi bio dobar pocetak sto se mene tice.cyprus wrote:A koje su to nekompromitovane stranke kod nas? SDU? BPS? BOSS?
nekih 100-200 godina zacas proleti
-
ime_kojeg_nema
#12680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Napisao sam vec ranije negdje. Za mene je bolje 100 godina u opoziciji nego potonuti u mulj političkog blata ove zemlje. Ja ne bih da mi se ponovi SDP u životu. Jednostavno ne vjerujem da je moguce bilo sta napraviti sa onima koji trenutno dominiraju politickom scenom zemlje. Strpljivo graditi alternativu i cekati da ti narod ukaze povjerenje, pa ako treba cekati 100 godina onda cemo cekati 100 godina. Dalje, ne kazem da se treba zaustaviti na te tri stranke, pojavice se valjda i ta Komsiceva stranka, raznorazni ekolozi, NSP i DP u RS-u...plain vanilla wrote:znaci da sacekaju u opoziciji dok ne budu mogli formirati vlast s te dvije stranke?ime_kojeg_nema wrote:NS, SDU, LDS bi bio dobar pocetak sto se mene tice.cyprus wrote:A koje su to nekompromitovane stranke kod nas? SDU? BPS? BOSS?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne kontam čemu je SDU alternattiva? skup foteljaša najgore vrste koju je zguzio Zlaja...Pećanacime_kojeg_nema wrote:NS, SDU, LDS bi bio dobar pocetak sto se mene tice.cyprus wrote:A koje su to nekompromitovane stranke kod nas? SDU? BPS? BOSS?
LDS
pa Seferov BPS je moralna vertikala za ove jadove, a Mirnes Ajanović vizionar, pilot, Herman Goering
- plain vanilla
#12682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa nema veze, ti glasaj za NS, oni ce sjediti u opoziciji, a dotle ce ostale stranke biti vlast i kreirati nam zivoteime_kojeg_nema wrote:Napisao sam vec ranije negdje. Za mene je bolje 100 godina u opoziciji nego potonuti u mulj političkog blata ove zemlje. Ja ne bih da mi se ponovi SDP u životu. Jednostavno ne vjerujem da je moguce bilo sta napraviti sa onima koji trenutno dominiraju politickom scenom zemlje. Strpljivo graditi alternativu i cekati da ti narod ukaze povjerenje, pa ako treba cekati 100 godina onda cemo cekati 100 godina. Dalje, ne kazem da se treba zaustaviti na te tri stranke, pojavice se valjda i ta Komsiceva stranka, raznorazni ekolozi, NSP i DP u RS-u...plain vanilla wrote:
znaci da sacekaju u opoziciji dok ne budu mogli formirati vlast s te dvije stranke?
i mozemo mi mastati kako ce se pojaviti neke stranke, ali npr SDA i HDZ nikad nece nestati...njihovi glasaci brzo oprastaju i zaboravljaju...
a Komsiceva stranka jos ni ne postoji
- veljaca
#12683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Sinoc do kasno a jutros rano na sastanak, plus Dom naroda.
Ova runda nije uspjela.
Sve iz pocetka.
p.k.
Treba sve detaljno citati ....
-
ime_kojeg_nema
#12684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svima se mogu pronaci neke zamjerke, ipak ne mozemo toliko zakerati. Steta koju su pomenuti pocinili je neuporediva sa onim sto rade vladajuci. Mozda i nisu neke moralne vertikale u pitanju, ali to je ono sto imamo i s tim treba raditi. Sta bi inace bila alternativa?JoseMujica wrote:ne kontam čemu je SDU alternattiva? skup foteljaša najgore vrste koju je zguzio Zlaja...Pećanacime_kojeg_nema wrote:NS, SDU, LDS bi bio dobar pocetak sto se mene tice.cyprus wrote:A koje su to nekompromitovane stranke kod nas? SDU? BPS? BOSS?
Budu li one činile taj građanski blok, daleko mu kuća od moje, Zlatar
![]()
LDSomg pa ima čitava tema kako varaju radnike koji sudskim putem pokušavaju naplatiti zarađeno..a dovoljno je reći Bojan Zec da se skonta o kakvim se političkim gigantima radi
pa Seferov BPS je moralna vertikala za ove jadove, a Mirnes Ajanović vizionar, pilot, Herman Goering
-
ime_kojeg_nema
#12685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa sta bih trebao? Glasati za SDP i gledati kako stvari idu na bolje? To sam vec ucinio i debelo se pokajao. Jednostavno nema alternative a ona se ipak mora pojaviti. Ja za sada ovo vidim kao kakvu takvu alternativu. Ako se pojave neki bolji ljudi tim bolje. Odmah imaju moj glas.plain vanilla wrote:pa nema veze, ti glasaj za NS, oni ce sjediti u opoziciji, a dotle ce ostale stranke biti vlast i kreirati nam zivoteime_kojeg_nema wrote:Napisao sam vec ranije negdje. Za mene je bolje 100 godina u opoziciji nego potonuti u mulj političkog blata ove zemlje. Ja ne bih da mi se ponovi SDP u životu. Jednostavno ne vjerujem da je moguce bilo sta napraviti sa onima koji trenutno dominiraju politickom scenom zemlje. Strpljivo graditi alternativu i cekati da ti narod ukaze povjerenje, pa ako treba cekati 100 godina onda cemo cekati 100 godina. Dalje, ne kazem da se treba zaustaviti na te tri stranke, pojavice se valjda i ta Komsiceva stranka, raznorazni ekolozi, NSP i DP u RS-u...plain vanilla wrote:
znaci da sacekaju u opoziciji dok ne budu mogli formirati vlast s te dvije stranke?
i mozemo mi mastati kako ce se pojaviti neke stranke, ali npr SDA i HDZ nikad nece nestati...njihovi glasaci brzo oprastaju i zaboravljaju...
a Komsiceva stranka jos ni ne postoji
- Banksy
#12686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je to.Corto Maltese wrote:
Kada se neko sastane radi pregovora, pa ti pregovori ne uspiju, to se, da ponovim, zove "Neuspjeli pregovori". Dakle "neuspjeh" je ključna riječ. Zbog toga se mnogi pregovori i obavljaju tajno. Učesnici ne žele da vuku stigmu eventualnog neuspjeha, koji je jako ružna etiketa, naročito u politici.
Svaki neuspjeh je predmet opravdane kritike.
NS je, nakon što ih je SDP zavalio preuranjenim proglašavanjem koalic..., (joj koji mi je danas!?), to jest- partnerstva, dovedena u nezgodnu situaciju, da u toj priči gubi kako god okrene.
Sve u svemu, SDP vam je kvalitetno šuknuo time što je u sred pregovora proglasio da je koalic..., pardon, partnerstvo, gotova stvar. A mora se priznati da se ni vi niste previše branili. Čak ni počasni krug "da ne pomisle da sam laka ženska", nije otrčan kako treba.
Baš me zanima u kojoj neizvjesnosti ću se, kao glasač NS, sljedećeg jutra probuditi.
- JoseMujica
#12687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
moja alternativa je da glasam za ljude a ne za stranke.....padom CCCP-a političke ideje su svakako mrtve a ideologije denuncirane kao šarene laže....zato tendencija današnjeg globalnog svijeta i jeste da od religija napravi političke ideologije.
treba gledati ljude koji stoje ispred neke stranke i pratiti generalno koliku sposobnost isti imaju da nešto naprave....zato sam i spomenuo ove vječne budžetske metiljaše Pećanca, Zlatara, Zec Filipovića čija je jedina životna konstanta guzovača...Zlataru otpuštanje trudnica, a Zecku varanje invalida
treba gledati ljude koji stoje ispred neke stranke i pratiti generalno koliku sposobnost isti imaju da nešto naprave....zato sam i spomenuo ove vječne budžetske metiljaše Pećanca, Zlatara, Zec Filipovića čija je jedina životna konstanta guzovača...Zlataru otpuštanje trudnica, a Zecku varanje invalida
- It_is_a_Leclerc
#12688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic @PedjaKojovic
Gospodin Jakob Finci je nestranacki kandidat Nase stranke za gradonacelnika grada Sarajeva.
Gospodin Jakob Finci je nestranacki kandidat Nase stranke za gradonacelnika grada Sarajeva.
- ultima_palabra
#12689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica wrote:
ne kontam čemu je SDU alternattiva? skup foteljaša najgore vrste koju je zguzio Zlaja...Pećanac, Zlatar
![]()
LDSomg pa ima čitava tema kako varaju radnike koji sudskim putem pokušavaju naplatiti zarađeno..a dovoljno je reći Bojan Zec da se skonta o kakvim se političkim gigantima radi
-
miki.ba
#12690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ozbiljno?It_is_a_Leclerc wrote:Pedja Kojovic @PedjaKojovic
Znam ga i nisam oduševljen...
Edit: Istina, Finci je kandidat...
Last edited by miki.ba on 15/11/2012 11:08, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#12691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ići ili ne ići u koalicije, ostajati ili ne ostajati u opoziciji, to je stvar političke procjene, ukusa i opredjeljenja. Od proteklih izbora na ovamo, na području Kantona Sarajevo su jasno definisane dvije grupacije. SDP- SBB na jednoj strani, te SDA, SDU, nekoliko manjih stranaka i nezavisnih zastupnika na drugoj strani. SBiH daje skupštinsku podršku ovom drugom bloku, uz odbijanje da direktno učestvuje u izvršnoj vlasti.
NS je, trenutno, jedini parlamentarni subjekt u KS koji nema jasan stav (moguća su tri osnovna, uz još nekoliko prelaznih) u ovoj podjeli, već, barem kako smo od strane PK obavješteni, pregovara i sa jednim i sa drugim blokom. Uz veliku mogućnost da na kraju ne budu ni sa jednima ni sa drugima, nego neutralni, to jest suzdržani.
U narodu se odomaćilo nekoliko izraza za one koji se tako ponašaju. Navešću samo dva, manje uvrjedljiva: suncokreti i prelivode.
NS je, trenutno, jedini parlamentarni subjekt u KS koji nema jasan stav (moguća su tri osnovna, uz još nekoliko prelaznih) u ovoj podjeli, već, barem kako smo od strane PK obavješteni, pregovara i sa jednim i sa drugim blokom. Uz veliku mogućnost da na kraju ne budu ni sa jednima ni sa drugima, nego neutralni, to jest suzdržani.
U narodu se odomaćilo nekoliko izraza za one koji se tako ponašaju. Navešću samo dva, manje uvrjedljiva: suncokreti i prelivode.
Last edited by Corto Maltese on 15/11/2012 11:10, edited 1 time in total.
- Banksy
#12692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jakob-fi ... /121115050It_is_a_Leclerc wrote:Pedja Kojovic @PedjaKojovic
JAKOB FINCI, PREDSJEDNIK JEVREJSKE ZAJEDNICE BIH
2014. kazniti sve koji su nas iznevjerili
Vidjet ćemo šta će reći glasači SDP-a na narednim izborima, kako opštinskim tako i opštim, jer ono što su, ubacujući u kutiju glas za SDP, najmanje mislili, to je da će njihova stranka prvo koalirati sa SDA, a onda sa SBB-om
-
VjecitiStudent
#12693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
"Pusti me da optrcim jos jedan krug, ja sam postena koka"veljaca wrote:Treba sve detaljno citati ....Pedja Kojovic wrote:Sinoc do kasno a jutros rano na sastanak, plus Dom naroda.
Ova runda nije uspjela.
Sve iz pocetka.
p.k.
- Maystor
#12694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Duboko sam razočaran kandidatom za gradonačelnika. Finci? Ma dajte, molim vas 
- O'zone
- Globalni moderator
#12695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Napokon! Čekadoh deset dana da mi neko kaže ko je podoban kandidat za gradonačelnika grada Sarajeva i evo napokon dočekah.
Nisam impresioniran ali eto...teško da će Vam proći ali eto...
Nisam impresioniran ali eto...teško da će Vam proći ali eto...
- plain vanilla
#12696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naša stranka, shodno svojim principijelnim i programskim opredjeljenjima za ravnopravnost svih građana i građanki BiH u obavljanju funkcija izvršne vlasti, s ponosom objavljuje da je nestranački kandidat Jakob Finci prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, saopšteno je i ove stranke.
"Profesionalni i moralni integritet i privrženost razvoju i očuvanju iskonskih vrijednosti i duha grada Sarajeva čine Jakoba Fincija najkompetentnijim kandidatom za funkciju gradonačelnika", stoji u saopštenju.
-
The BEN10
#12697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iskreno, u ovom trenutku mislim da je SDP kompromitovan više nego je to NS. Pa pogledajte kako ih ide an svim poljima - Šošon i Dodik su im glavni igrači, radi čega su ih dobro kaznili birači. Nikako da preuzmu Vladu FBiH, FTV se okrenula protiv njih (tj. konačno je počela da ih tretira kao i sve ostale), a ispade da osim Dode i Tornjaka ne mogu nikog normalnog pridobiti. Dakle, po meni, SDP je više pao u očima naroda nego NS...Corto Maltese wrote:Kada se neko sastane radi pregovora, pa ti pregovori ne uspiju, to se, da ponovim, zove "Neuspjeli pregovori". Dakle "neuspjeh" je ključna riječ. Zbog toga se mnogi pregovori i obavljaju tajno. Učesnici ne žele da vuku stigmu eventualnog neuspjeha, koji je jako ružna etiketa, naročito u politici.
Svaki neuspjeh je predmet opravdane kritike.
NS je, nakon što ih je SDP zavalio preuranjenim proglašavanjem koalic..., (joj koji mi je danas!?), to jest- partnerstva, dovedena u nezgodnu situaciju, da u toj priči gubi kako god okrene.
- JoseMujica
#12698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, otkud i kako Fincija iz naftalina izvukoste?
-
Canton
#12699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nasa stranka svoju politku formira prema ovom forumu zato i jesu tu, gdje jesu.
- madner
#12700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pope Milo, nit si vino nit si voda