Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Jack Be Nimble

#12676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Svaka mu cast!

Ja sam rekao, hocu shit show ili nesto veoma dobro da pokaze. Dobio sam obadvoje. Otisao u Kanadu i rekao ja nemam vremena da se zajebavam sa vama malima, ceka me mir u svijetu a vi potpisite sta vam je po volji :D
halo_ba

#12677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by halo_ba »

Jack Be Nimble wrote: ceka me mir u svijetu a vi potpisite sta vam je po volji :D
Ni manje ni vise....
odjednom su nestala zarista Indija-Pakistan, Iran-Izrael-Sirija, Libija, Mali, CAF, Myanmar i sve ostalo.
Sastala se dva debila i poceo mir u svijetu.
Haris.ba

#12678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Ja sam očekivao da će doći do rata na Korejskom poluostrvu.

Na konferenciji za štampu čak je Tramp pričao i koliko bi bilo mrtvih u slučaju rata. Znači da je to bilo na stolu. Još kad sam vidio Boltona da se uvukao zvanično u administraciju....

Volio bih da Tramp svojom pištoljskom politikom uspije, ali sumnjam. Vidjećemo u praksi. Sumnjam da će Kim početi sa demontažom nukleranih postrojenja. Ne mislim da je Tramp labilan. Ali, mislim da je dovoljno bez empatije da bi mogao narediti napad u slučaju da Kim počne sa izvrdavanjem.
mO k3

#12679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Haris.ba wrote:Ja sam očekivao da će doći do rata na Korejskom poluostrvu.

Na konferenciji za štampu čak je Tramp pričao i koliko bi bilo mrtvih u slučaju rata. Znači da je to bilo na stolu. Još kad sam vidio Boltona da se uvukao zvanično u administraciju....

Volio bih da Tramp svojom pištoljskom politikom uspije, ali sumnjam. Vidjećemo u praksi. Sumnjam da će Kim početi sa demontažom nukleranih postrojenja. Ne mislim da je Tramp labilan. Ali, mislim da je dovoljno bez empatije da bi mogao narediti napad u slučaju da Kim počne sa izvrdavanjem.
Mislim da je sve ovo priprema za rat sa Iranom .... pazi sta ti kazem
moonca

#12680 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moonca »

:nene:

:lol:
Pandakonda

#12681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

:lol: :lol:

Image
jeza u ledja

#12682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
moonca wrote:Da, pola sata je bilo dovoljno za pocetak. :thumbup:

Sve zahvaljujuci-Dennis Rodman -u :)
Nemoj za*ebavati.

Da je tu Ježova Killary pa da zatrese glavom... :lol:
Davno bi ona to riješila.

:zzzz:
Je li ovo dokaz da je guster? Gdje su gusteri? ne vidim ih. Prvo dokazi da su gusteri pa se javi.
jeza u ledja

#12683 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:Ko' Reagan svojevremeno :bih: :bih:

Hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Isto. :oops:

:lol: :lol:
jeza u ledja

#12684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Nazvati stvari pravim imenom...Svaka cast :thumbup:

hahahah :lol: :lol: :lol: :lol: :-)

jest, samo sto je jedan pravi, drugi wannabe diktator

inace pozdravljam ovaj samit i pregovore, pa makar nista bilo od njih. :thumbup:
Dobro mu ide:

Image

Istovremeno ogromna vecina stanovnistva ne moze ostvariti pravo na besplatnu/osnovnu zdravstvenu zastitu, skoro polovina stanovnistva i pored toga sto radi vise poslova ne uspijeva zadovoljiti osnovne zivotne potrebe (kao sto su stanarina i hrana), a preko 40 miliona stanovnistva zivi u ekstremnom siromastvu...
Pa kazem, wannabe, no sva sreca da nije izabrana sirotinja sa dna kaze koja bi supljom ideologijom branila svoja bogacenje. I necemo ih morati tjerati govnjivom motkom. :oops:
handžar88

#12685 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by handžar88 »

Ovom susretu trumpa i kineza uveliko je doprinijela i nasa mala zemlja.. i da nije bilo nekih pametnih ljudi u ovoj drzavi vrlo moguce da bi danas u svijetu imali nuklearni rat
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /180101061
славянин

#12686 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by славянин »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Nazvati stvari pravim imenom...Svaka cast :thumbup:

inace pozdravljam ovaj samit i pregovore, pa makar nista bilo od njih. :thumbup:
Dobro mu ide:

Image

Istovremeno ogromna vecina stanovnistva ne moze ostvariti pravo na besplatnu/osnovnu zdravstvenu zastitu, skoro polovina stanovnistva i pored toga sto radi vise poslova ne uspijeva zadovoljiti osnovne zivotne potrebe (kao sto su stanarina i hrana), a preko 40 miliona stanovnistva zivi u ekstremnom siromastvu...
Ma Amerikanci bijeda nemaju za kifle, sve beskucnici rade po 8 poslova ne spavaju jer nemaju gdje sve se drogiraju ono geto sve propalo ocekuju se brodovi sa imigrantima preko Beringovog moreuza uskoro kazu ruta migrantska preko Washington state-a pa na Kanadu,onda kroz sumu do Aljaske pa plivaj preko mora do Kamcatke trbuhom za kruhom.
sinuhe

#12687 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

U Americi bogati ne moraju kriti bogatstvo kao sto je cest slucaj u Evropi.
Kako su samo May prozivali za neke kozne hlace od 1000 eura. :D
daddy-kool

#12688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Da se malo podsjetimo dokle smo došli sa veličanstvenim sjevernokorejanskim strateškim planom.
daddy-kool wrote:http://www.reuters.com/article/us-warco ... SKBN17S2CB
Interesantan podcast.

Veli Myers, DNR Koreja radi na sljedećoj strategiji još od 80ih:

1. Postati nuklearna slila.
2. Postići mogućnost prijetnje kontitnentalnoj USA (putem ICBM sa nuklearnim glavama).
3. Zategnuti sa Amerikancima prijeteći nuklearnim ratom, dok USA ne popuste i pristanu na "grand settlement".
4. USA se povulače se iz J. Koreje u zamjenu za odustajanje SK od nuklearnog programa.
5. Postepeno se povezivati sa odmetnutim jugom kroz konfederaciju.
6. Potpuno ujedinjenje poluostrva pod vođstvom sjevernokrejanske elite.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#12689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Pandakonda wrote::lol: :lol:

Image

- Nije to jedina stvar na kojoj je matori manijak pao: uložio je milione u propalu Killary, prognozirao je bankrot "Putinovog režima" u 2017-oj, a ni migranti koje gura u Evropu više ne idu u milionima.

Ima toga još.

Odavno njemu i njegovim gospodarima što-šta ne ide od ruke a anđeo smrti je tu, iza ćoška.
Acid25

#12691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Image
c_g

#12692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by c_g »

ultima_palabra wrote:
c_g wrote:Uradi čovjek za par godina ono što Bush, Obama i Clinton nisu za 24 godine.
Od čovjeka koji će započeti WWIII do čovjeka koji stvara mir u svijetu. Bankari na aparatima.
Bravo Trump. Sad Pakistan i ostale zemlje su na redu. :arrow:
Haha, ššš, you know what I mean. :lol:
Čak, stižu informacije da su htjeli sabotirati ovaj summit, ali Trump je premoćan, ne mogu mu ništa.
burgundy

#12693 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by burgundy »

Mislim da je Kim shvatio da se od raketa ne zivi.Dobro ih je iskoristio za dovodjenje Trumpa za pregovaracki sto.Ostat ce bez najomiljenijih igracaka,ali prije ili kasnije Sjevernjaci se moraju otvoriti prema svijetu.Vidio je da sa Trumpom nema sale,ali i da se moze s njim pregovarati.Dva sastanka sa Xi Jingpingom i Moon Jae-inom,nisu slucajna.Kod prvog je siguran sam trazio odgovor u vezi ekonomske tranzicije.Kineski uticaj nikad nije prestajo u Sjevernoj Koreji.Juzna Koreja bez konstantih prijetnji moze da odahne.A i sigurno da ce juznokorejske kompanije prije svih Hyundai (osnivac Hyundaija je iz Sjevervne Koreje) htjeti da ulazu u Sjevernoj Koreji kad znamo da se sindikati u Hyundaiju bune zbog malih plata.Za jedno 50 godina te dvije zemlje ce se spojit.Za tih 50 godina trebalo bi biti oko 100 miliona Korejanaca.To je vec ozbiljna sila.Trenutno je ogrmoman jaz u kvaliteti zivota izmedju dvije Koreje.Bice sigurno sok za Sjevernjake kad otkriju svijet.Kim zeli sto bezbolnije da se ovo odvija,a da ostane na vlasti.
Janjicar

#12694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Janjicar »

mO k3 wrote:
Haris.ba wrote:Ja sam očekivao da će doći do rata na Korejskom poluostrvu.

Mislim da je sve ovo priprema za rat sa Iranom .... pazi sta ti kazem
Isto tako razmisljam :thumbup:
klosar pravi

#12695 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by klosar pravi »

E Iran je neizbježan rat jer se oni kurce Izraelu, a Ameri moraju uletit u taj rat ili gube bliski istok.
moonca

#12696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moonca »

Ako tako nastavis ,uzet' ce te Trumpic u svoj tim. :wink: :zoka:
ultima_palabra

#12697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

c_g wrote:
ultima_palabra wrote:
c_g wrote:Uradi čovjek za par godina ono što Bush, Obama i Clinton nisu za 24 godine.
Od čovjeka koji će započeti WWIII do čovjeka koji stvara mir u svijetu. Bankari na aparatima.
Bravo Trump. Sad Pakistan i ostale zemlje su na redu. :arrow:
Haha, ššš, you know what I mean. :lol:
Čak, stižu informacije da su htjeli sabotirati ovaj summit, ali Trump je premoćan, ne mogu mu ništa.
Anti-establishment, jelde? :mrgreen: Drain the swamp!
salik79

#12698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:

Dobro mu ide:

Image

Ma Amerikanci bijeda nemaju za kifle, sve beskucnici rade po 8 poslova ne spavaju jer nemaju gdje sve se drogiraju ono geto sve propalo ocekuju se brodovi sa imigrantima preko Beringovog moreuza uskoro kazu ruta migrantska preko Washington state-a pa na Kanadu,onda kroz sumu do Aljaske pa plivaj preko mora do Kamcatke trbuhom za kruhom.
Image
http://money.cnn.com/2018/05/17/news/ec ... index.html

Image
https://poverty.ucdavis.edu/faq/what-cu ... ted-states
jeza u ledja

#12699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ostaje zagonetka koja je poveznica sa diktatorskom tendencijom?

Inace takva je Amerika, bez ili sa Trumpom kao predsjednikom, realno. :-?

A da se neko ne zbuni, poverty rate u Americi je nesto sasvim drugo od poverty negdje drugo.

Ali da ne bude da serem, ima salik pravo, Trumpovi koriste poziciju za bogacenje. No sva sreca, nece Trump vjecno biti predsjednik, a postoje i sudovi koji mogu utvrditi sta je legalno, sta ne.
Acid25

#12700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

jeza u ledja wrote:Ostaje zagonetka koja je poveznica sa diktatorskom tendencijom?
Alo bre, sve je povezano! :mrgreen:
Samo maloumni ne vide da je sve povezano. :oops:
Post Reply