Irak

Post Reply
insomnia78

#12676 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Sad bi Salik rek'o, Izrael :D
zrakomlat

#12677 Re: Irak

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:Zanimljivo
Iraqi Kurdistan has spent millions of dollars on lobbying to depict itself as a democracy, as an ideological ally of the United States in the region and as committed to the fight against the Islamic State militant group, also known as ISIS. The reality is far more complex.

Subscribe now - Free phone/tablet charger worth over $60
In the weeks before ISIS seized Mosul, the Kurdistan Regional Government (KRG) apparently supplied some weaponry, like Kornet anti-tank missiles, to ISIS in order to weaken the central government with whom [President of the Iraqi Kurdistan Region] Masoud Barzani was locked in a political dispute.

Barzani refused repeated requests by the Yazidi community first to send peshmerga reinforcements to defend them and then to at least provide the Yazidis with weaponry to defend themselves. As ISIS advanced, the peshmerga fled, leaving the Yazidi communities unarmed and undefended. The mass murder of Yazidi men and boys and the enslavement of Yazidi women were direct results.

Last August, shortly before Masoud Barzani’s term in office expired, his security forces convoyed through the streets of the Iraqi Kurdish capital of Erbil weaponry and equipment donated by the international community to fight ISIS. Rather than use the weaponry to fight ISIS, he had apparently stockpiled it to bolster his own political militia relative to rival Kurds.

More recently, Kurdish forces have sold donated German weaponry for personal gain. While the KRG has said it has no money to pay salaries, senior leaders have found millions to buy mega-mansions.

Now, a KRG official has said that it might not be a Kurdish interest to defeat ISIS. Hiwa Afandi, a managing director in the KRG Department of Information Technology, tweeted, “Strategically, it’s a huge mistake to eliminate ISIS before we are done with Hashd militiamen. They represent a much bigger danger to Iraqis.”

So, an up-and-coming official in Barzani’s political party believes that fighting Shiites should trump defeating ISIS? The Obama administration’s response? Give the Kurds an additional $415 million.

Sometimes, throwing money at a problem doesn’t resolve the problem, especially when the Kurds seem more intent on collecting aid than fighting corruption, and when the goal of defeating ISIS remains secondary to playing intra-Iraqi political games.
http://europe.newsweek.com/why-have-kur ... 2673?rm=eu
hehe, što bi reko jedan drug s foruma
insomnia78

#12678 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Hahaha :thumbup:
Kikibombona

#12679 Re: Irak

Post by Kikibombona »

...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12680 Re: Irak

Post by Truba »

http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=64285

uništilo crkvu

UNIŠTENA CRKVA ČUDOTVORNE GOSPE U SREDIŠTU MOSULA

čini se da je područje oko crkve najprije evakuirano, zatim se iz nje pokralo sve što se moglo, a na koncu je aktiviran eksplozivni naboj.

što mi neko reče za egipat... ajde ba može se to obnoviti nek je živa glava...pa sam ja vratio ping pong na slučaj BiH i rušenje objekata i zdanja
Opetja033

#12681 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Nicim se ne moze opravdati rusenje bogomolja. Kulturocid je samo jedan od oblika genocida.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12682 Re: Irak

Post by pici »

Kako zaista izgleda boriti se za Islamsku državu

By VICE News
april 27, 2016

Do sada smo gledali zgražavajući se snimke koje nam je predstavljala propagandna mašinerija Islamske države, ali je VICE News je došao do snimaka koje je jedan od njihovih boraca napravio Go-Pro kamerom pre nego što je ubijen u borbama sa kurdskim Pešmergama u severnom Iraku. Borbe su se odvijale oko 40 kilometara severno od Mosula.

Za razliku od propagandnih snimaka Islamske države u kojima se skoro uvek prikazuju veličanstvene pobede, na ovom se vidi haos, panika i borci u povlačenj.

Pogledajte sivu stvarnost jednog pešadinca Islamske države.

http://www.vice.com/rs/read/kako-zaista ... sku-drzave
kako ih pešmenge naklofašHe, alah je velik pa alah je velik i na kraju bježte noge usra vas gujca... kotrljaju se ko tuljani pri bježaniji, ovo prvi put vidim :shock: :?
Kikibombona

#12683 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Peshmerge su jutros pokrenule zestok napad na najjaci ISIL bastion u siroj regiji Kirkuka, grad Bashir.

Slomljena je odbrana oko grada i Peshmerge su usle u grad, gdje se vode borbe izmedju ISILa i specijalnih snaga

Image

Image
Opetja033

#12684 Re: Irak

Post by Opetja033 »

A u Bagdadu haos: demonstranti usli u Zelenu Zonu i vise drzavnih objekata - izmedju ostalih i u parlament. Skandiraju "Sunni i shia braca, necete nas razdvojiti".

Iskreno pojma nemam ni ko demonstrira niti sta su im uslovi. Znam samo od ranije da su pristalice Muqtada as Sadra danima demonstrirali pred Zelenom Zonom i prijetili da ce uci u parlament. Obzirom na slogane koji se najvise mogu cuti, cisto sumnjam da su oni u pitanju.
Krastavica

#12685 Re: Irak

Post by Krastavica »

ha ja boraca mati mila , cudo ne izginuse u prve 2 minute :D :D :D :D
asurbanipal

#12686 Re: Irak

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:A u Bagdadu haos: demonstranti usli u Zelenu Zonu i vise drzavnih objekata - izmedju ostalih i u parlament. Skandiraju "Sunni i shia braca, necete nas razdvojiti".

Iskreno pojma nemam ni ko demonstrira niti sta su im uslovi. Znam samo od ranije da su pristalice Muqtada as Sadra danima demonstrirali pred Zelenom Zonom i prijetili da ce uci u parlament. Obzirom na slogane koji se najvise mogu cuti, cisto sumnjam da su oni u pitanju.

Sunshine ekipa... :mrgreen:

Može biti i da su Šijosuni...
Opetja033

#12687 Re: Irak

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote:A u Bagdadu haos: demonstranti usli u Zelenu Zonu i vise drzavnih objekata - izmedju ostalih i u parlament. Skandiraju "Sunni i shia braca, necete nas razdvojiti".

Sunshine ekipa... :mrgreen:

Može biti i da su Šijosuni...
Ja zajebanih nekakvih hipika.... :mrgreen:
Gojeni H

#12688 Re: Irak

Post by Gojeni H »

pici wrote:

By VICE News
april 27, 2016

Do sada smo gledali zgražavajući se snimke koje nam je predstavljala propagandna mašinerija Islamske države, ali je VICE News je došao do snimaka koje je jedan od njihovih boraca napravio Go-Pro kamerom pre nego što je ubijen u borbama sa kurdskim Pešmergama u severnom Iraku. Borbe su se odvijale oko 40 kilometara severno od Mosula.

Za razliku od propagandnih snimaka Islamske države u kojima se skoro uvek prikazuju veličanstvene pobede, na ovom se vidi haos, panika i borci u povlačenj.

kako ih pešmenge naklofašHe, alah je velik pa alah je velik i na kraju bježte noge usra vas gujca... kotrljaju se ko tuljani pri bježaniji, ovo prvi put vidim :shock: :?
Na onakvom terenu si namah donji, samo digni glavu ... zato se i kotrljaju. Uostalom i sam napad je izveden na nacin na koji je izveden bas zbog konfiguracije terena.
Kikibombona

#12689 Re: Irak

Post by Kikibombona »

ISIL rastavljen na proste faktore u Bashiru. Grad oslobodjen.

Operacija trajala nepuni dan. :D

Kurdistan do Bagdada. :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12690 Re: Irak

Post by pici »

Gojeni H wrote:
Na onakvom terenu si namah donji, samo digni glavu ... zato se i kotrljaju. Uostalom i sam napad je izveden na nacin na koji je izveden bas zbog konfiguracije terena.
a znam da je teren za napad nemoguca misija, nego ispodravljase se slaveci allaha i odose u borbu bez povratka kad ono jedna granata i bjezmo... mislim sto se predstavljaju allahovim ratnicima kad ocito to nisu... a kotrljanje je unazad je ok pri povlacenju na ovom terenu samo sto ja nisam to nikada ni radio ni vidio... zato i moje cudjenje al najvise allah je velik i bjezmo... koga oni zajebaju :mrgreen:

EDIT: zapravo ja da sam se ovako kotrljo unazad od cetnickih rovova, pokubio bi pola minskog polja :mrgreen: ... to kodnaske slabe fajde bi i imalo :mrgreen:
Gojeni H

#12691 Re: Irak

Post by Gojeni H »

pici wrote:
Gojeni H wrote:
a znam da je teren za napad nemoguca misija, nego ispodravljase se slaveci allaha i odose u borbu bez povratka kad ono jedna granata i bjezmo... mislim sto se predstavljaju allahovim ratnicima kad ocito to nisu... a kotrljanje je unazad je ok pri povlacenju na ovom terenu samo sto ja nisam to nikada ni radio ni vidio... zato i moje cudjenje al najvise allah je velik i bjezmo... koga oni zajebaju :mrgreen:

EDIT: zapravo ja da sam se ovako kotrljo unazad od cetnickih rovova, pokubio bi pola minskog polja :mrgreen: ... to kodnaske slabe fajde bi i imalo :mrgreen:
Ili su slabije motivisani, ili su svjesni da bi bili donji da su samo provirili iza onog ostecenog oklopa. To sto se bore za zlocinacku ekipu ne znaci da su glupi (ovo bas i nisam siguran, ali ...).

Nas i onaj tamo teren se ne mogu ni porediti. U Bosni gdje god krenes, osim Posavine, ili si ispred ili na nekom brdu.
Tamo postave mine na put, ti fino sidjes vozilom s puta i zaobidjes prrepreku. Zato i jedni drugi i deseti zauzimaju silu kilometara kad probiju linije odbrane.
General War

#12692 Re: Irak

Post by General War »

pici wrote:

By VICE News
april 27, 2016

Ima posebna tema o tim strucnjacima.
madner

#12693 Re: Irak

Post by madner »

Haajar ispalio pola metaka u kamion. Ovo je stari klip, decembar 2015.

3 jurisni oklopni bataljon Al Faruk brigade. Taj dan izgubili 70 ljudi.
Kikibombona

#12694 Re: Irak

Post by Kikibombona »

madner wrote:...
It took #Peshmerga forces 12 hours to control #Bashir village but 12 months of failed attempts by #Shia militias.
#Kurdistan #Iraq
:-D

Bashir

Image

Image

Image

Saxxx nam nesto zapostavio ovu temu... nigdje izvjestaja o napredovanju boraca ISILa i sunitskih plemena...
Gojeni H

#12695 Re: Irak

Post by Gojeni H »

madner wrote:Haajar ispalio pola metaka u kamion. Ovo je stari klip, decembar 2015.

3 jurisni oklopni bataljon Al Faruk brigade. Taj dan izgubili 70 ljudi.
Haajar! What's wrong with you? :D
Opetja033

#12696 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Ipak su Sadristi bili upali u parlament. Napustili su zgradu parlamenta ali se jod uvijel nalaze u "zabranjenoj" Zelenoj Zoni. Skandiranja protiv SAD-a ali i protiv Irana. Skandiraju "Iran out, Iran out".

Ne kontam. Zar Muqtada as Sadr nije proiranski orijentisan a ajatollah Sistani kontra?
Opetja033

#12697 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Opetja033 wrote:Ipak su Sadristi bili upali u parlament. Napustili su zgradu parlamenta ali se jod uvijel nalaze u "zabranjenoj" Zelenoj Zoni. Skandiranja protiv SAD-a ali i protiv Irana. Skandiraju "Iran out, Iran out".

Ne kontam. Zar Muqtada as Sadr nije proiranski orijentisan a ajatollah Sistani kontra?

Evo i snimak sa demonstracija i skandiranja protiv Irana ("Iran van, "iran van") :

https://twitter.com/IraqiSecurity/statu ... 0374426625

Treba obratiti paznju da su velika vecina ovih demonstranata siiti, lojalni Muqtada as Sadru.

Bagdad je grad pod opsadom. Uvedeno je vanredno stanje u citavom gradu, blokirani svi prilazu Bagdadu i onemogucen ulazak i izlazak iz grada.

Povrh svega toga Daesh je izvrsio teroristicki napad autobombom. U napadu je ubijeno najmanje 18 civila. Napad je izvrsen u gradu Samawah, nekih 280 km juzno od Bagdada.
insomnia78

#12698 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Nisu to šiiti. Sve go pedofil, silovatelj, razbojnik, sjecikesa i izraelski spijun
Kaci na kranove

Salu na stranu, francuski mediji, pozivajuci se na iracke zvanicnike, kazu 33 mrtva
Kikibombona

#12699 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Vlada u Kurdistanu zabranila djelovanje klericima koji promoviraju ekstremizam u dzamijama! :thumbup:

Mediji svakodnevno vrte pricu o referendumu o nezavisnosti KRG. Isticu da se referendum mora raspisati prije americkih izbora. Bice zanimljivo...

Oslobodjeni Bashir!

Image

Zabar u redovima Peshmergi

Image
Krastavica

#12700 Re: Irak

Post by Krastavica »

Dodijo mu COD pa oso' dole u zivljaka da se roka :D
Post Reply