Jes‘ vala Karlin. Kada ti se dokaže šta je Musa čuo, vidio, i kako se baldaisao, dalje ne treba raspravljati. Dokaz je tu.Smrcak15 wrote:ma ti uopste i neznas sta je dokaz....iskreno receno, nisam jos sreo nekog diskutanta kao ti na ovom internetu da nije u stanju da donosi dokaze za svoje tvrdnje kao ti....ti si pravi izuzetakConnaisseur Karlin wrote: ne postoji "dokaz" za vjerovanje, to je prsoto ligisticki nepravilno "sastavljeno"![]()
barem ostali se potrude da donesu neki dokaz argument za svoju tvrdnju,a ti standradno...nije tacno zato sto ja to tebi kazemm. Ovo je vrhunac tvog argumentovanja.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- aurora313
#12676 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- aurora313
#12677 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Donald Rumsfeld, Ministar rata kod W. Busha:Edouard wrote:Blaise Pascal, navodi iz MISLI" (Pensées)
"...Načela razuma: dokazati, sumnjati, podložiti se/prihvatiti.
Neki tvrde da se sve može dokazati jer se ne razumiju u dokazivanje.
Neki sve sumnjaju jer ne znaju gdje se treba podložiti.
Neki se svemu podlože, jer ne znaju gdje treba suditi..."
”Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns – the ones we don't know we don't know.”
- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#12679 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ovo je duboko. Zasluzuje neki flowchartaurora313 wrote: Donald Rumsfeld, Ministar rata kod W. Busha:
”Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns – the ones we don't know we don't know.”
- harač
#12680 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#12681 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Neeee...staviti ih da stoje jedan pored drugog i ubaciti između Eagletonaharač wrote:
marx je najlucidniji medju njima. zamijenio bih ga sa derridom
Field day za moj odsjek
go Terry, go Terry
- harač
#12682 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
btw, sjajna stvar
- Bloo
- Globalna šefica
#12683 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
harač wrote:btw, sjajna stvar
Hvala, bum pogledal.
Ne znam da li si upratio zadnju dramu oko Žižeka?
- harač
- Bloo
- Globalna šefica
#12685 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Twitter drama...ček da iskopam, nisam bookmarkovala da mezetim kad imam vremenaharač wrote:šta sad?!
- Bloo
- Globalna šefica
- harač
#12687 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
čekaj, jel sigurno da je to zaista on? ja pratim ovog
https://twitter.com/SlavojTweezek
- Bloo
- Globalna šefica
#12688 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mislim da nije, već da je lik napravio sort of mash up sa slikamaharač wrote:čekaj, jel sigurno da je to zaista on? ja pratim ovoghttps://twitter.com/SlavojTweezek
S tim da mislim da ova dvojica nisu nikada imala debatu, ili griješim?
- harač
#12689 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
za ovog petersona sam saznao nedavno nakon onog slavnog intervjua

- Bloo
- Globalna šefica
#12690 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Da, popratih.
Pojavilo se puno hipotetičkih scenarija kako bi izgledao taj clash.
Uglavnom humorističke prirode.
Pojavilo se puno hipotetičkih scenarija kako bi izgledao taj clash.
Uglavnom humorističke prirode.
- zforumas
#12691 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma ovo on malo Konfucija zajebava.Bloo wrote:Ovo je duboko. Zasluzuje neki flowchartaurora313 wrote: Donald Rumsfeld, Ministar rata kod W. Busha:
-
broj dva
#12692 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
--Bloo wrote:Neeee...staviti ih da stoje jedan pored drugog i ubaciti između Eagletonaharač wrote:
Field day za moj odsjek![]()
![]()
go Terry, go Terry
Pratchett ili Gilliam ( što je ujedno i vrhunac mog inteletualnog dometa)
- Bloo
- Globalna šefica
#12693 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
bilo koji Terry je dobar Terrybroj dva wrote:--Bloo wrote:Neeee...staviti ih da stoje jedan pored drugog i ubaciti između Eagletonaharač wrote:
Field day za moj odsjek![]()
![]()
go Terry, go Terry
Pratchett ili Gilliam ( što je ujedno i vrhunac mog inteletualnog dometa)
U pitanju je Eagleton
A ta druga dvojica, e to bi bio raspašoj.
btw na Eagletona sumnjam da bi i naletio osim ako si student anglistike
- Connaisseur Karlin
#12694 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
predgovor iz knjige :Riječ je o izvrsnoj knjizi koju su napisala dvojica autora, od kojih je jedan priznati hrvatski filozof, a ujedno i ateist, a drugi teolog adventističke crkve koji je, međutim, izgubio vjeru i također postao ateist. (...) U svojoj prepisci obojica autora zastupaju ateizam utemeljen u prvom redu na znanosti i potkrjepljuju ga mnogim filozofskim doprinosima od razdoblja antike pa sve do suvremenog doba.
[/quote][/quote]Ateizam je stajalište da ne postoji Bog. Do tog stajališta može se doći
različitim putevima s različitih životnih polazišta. U ovoj prepisci
čitatelj će pronaći jedan put dolaženja do tog stajališta, ali s dva vrlo
različita životna polazišta.
evo vam link :
http://eprints.ifzg.hr/604/1/Pages%20fr ... teizma.pdf
ateisti vole bajke
- harač
#12695 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
da pratiš gregorića znala bi da nema puno strpljenja za tvrdnje koje nisu praćene argumentima. needless to say, [
] nije argument
- Connaisseur Karlin
#12696 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
vi, ateisti, kao i vjernici,imate svoje kultove licnosti, samo ih pratite, i citate njihovu literaturuharač wrote:da pratiš gregorića znala bi da nema puno strpljenja za tvrdnje koje nisu praćene argumentima. needless to say, [![]()
] nije argument
- harač
#12697 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ni to nije argument, već konstatacijaConnaisseur Karlin wrote:vi, ateisti, kao i vjernici,imate svoje kultove licnosti, samo ih pratite, i citate njihovu literaturuharač wrote:da pratiš gregorića znala bi da nema puno strpljenja za tvrdnje koje nisu praćene argumentima. needless to say, [![]()
] nije argument
- Connaisseur Karlin
#12698 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
a konstatacija je rezultat cinjenicnog stanjaharač wrote:ni to nije argument, već konstatacijaConnaisseur Karlin wrote:
vi, ateisti, kao i vjernici,imate svoje kultove licnosti, samo ih pratite, i citate njihovu literaturu
- MarlboroGold
#12699 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Koja može biti dobra ili loša, realna ili nerealna itd... zavisno od sposobnosti onog koji konstatuje.Connaisseur Karlin wrote: a konstatacija je rezultat cinjenicnog stanja
Šta je ovo - nastavi priču?
- Bloo
- Globalna šefica
#12700 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I mladi paladin je hrabro usao u mracnu zacaranu sumu, prateci znakove koje je ostavio druid. Nije bio siguran da ce uspjeti da izade ziv na drugu stranu, ali je vjerovao da njegova hrabrost i cisto srce ce mu pokazati put i pomoci da se izbori sa mrakom sume. U tom momentu, nesto zasusta iz grmlja orkovskog trnja, vegetacije koja je prekrivala vecinu oznacenih puteva, kao da zeli da svi oni koji se usude uci u zacaranu sumu, ostanu zauvijek u njoj...MarlboroGold wrote:Koja može biti dobra ili loša, realna ili nerealna itd... zavisno od sposobnosti onog koji konstatuje.Connaisseur Karlin wrote: a konstatacija je rezultat cinjenicnog stanja
Šta je ovo - nastavi priču?