Ukrajina
-
jastuk1
#12676 Re: Ukrajina
Jesam li ja jedini koji je kontra Asada (a ujedno i kontra pobunjenika - ne znam jel FSA radila zločine PREMA CIVILIMA, ako slučajno nije onda sam na njihovoj strani, al vjevovatno jeste tako da je to zahebi stvar) i kontra zločinca protiv čovječnosti Sisonje, ali sam za novoRusiju, kontra Ukrajinske fašistiške hunte. Rusija jeste radila zločine u Čečeniji i naravno da sam bio na strani onih Čečena koji su se borili protiv Rusa.
Kod mene nema puno pametovanja - kad ubijaš civile nema izgovora. Još ako si prvi započeo, kao ukleti Majdan u Ukrajini - sve je jasno. Kako ću biti na nečijoj strani ko je prvi pokvareno i bezobrazno počeo da šejtana i da sije nemir i mržnju? Ne mogu nikako.
Nego neki na forumu su zauzeli stav ako si protiv Amerike ili Rusije da moraš isti biti u svim sukobima i onda pravdati ubijanja civila. DAJ LJUDI OHAVIZAJTE SE. Jasni su ciljevi i Amerike i Rusije, ali ubijanja civila po meni jednostavno nemaju izgovor. A to neki na forumu stalno rade. Nalaze izgovore i opravdavaju ubistva civila spominjući kolaterialne štete i slično. Svako ko opravdava kolateralnu štetu sigurno ne bi to volio sebi da bude kolateralna šteta. Bolesni prepredeni licemjeri.
Kod mene nema puno pametovanja - kad ubijaš civile nema izgovora. Još ako si prvi započeo, kao ukleti Majdan u Ukrajini - sve je jasno. Kako ću biti na nečijoj strani ko je prvi pokvareno i bezobrazno počeo da šejtana i da sije nemir i mržnju? Ne mogu nikako.
Nego neki na forumu su zauzeli stav ako si protiv Amerike ili Rusije da moraš isti biti u svim sukobima i onda pravdati ubijanja civila. DAJ LJUDI OHAVIZAJTE SE. Jasni su ciljevi i Amerike i Rusije, ali ubijanja civila po meni jednostavno nemaju izgovor. A to neki na forumu stalno rade. Nalaze izgovore i opravdavaju ubistva civila spominjući kolaterialne štete i slično. Svako ko opravdava kolateralnu štetu sigurno ne bi to volio sebi da bude kolateralna šteta. Bolesni prepredeni licemjeri.
- sluga_okupatora
#12677 Re: Ukrajina
Ma nema sta, ameri su ispalili ukrajince i sakrili se ko misevi, drhte pred Putinom, nidZe ih nema ni na mapi - Ukrajina ce da bidne ruska 100% i onda ce da stigne prosperitet i....blagostanje i.......cek' malo
Rapid Trident 2014 i Sea Breeze 2014 - nazivi za vojne vjezbe u Ukrajini, glavni sponzor SAD
Izgleda da i nisu bas toliki misevi kako ih "analiticari" na ovoj temi prozivaju - kud bas u rusku avliju, cista agresija
Rapid Trident 2014 i Sea Breeze 2014 - nazivi za vojne vjezbe u Ukrajini, glavni sponzor SAD
Izgleda da i nisu bas toliki misevi kako ih "analiticari" na ovoj temi prozivaju - kud bas u rusku avliju, cista agresija
-
hillbill
#12678 Re: Ukrajina
aaaaaaa ti ovdje kakis kako su rusi okupatori u ukraini,a sadija,turska i sad humanitarci u siriji,sarajevoxxxx wrote:Asad dvije trecine Haleba sravnio sa zemljom, barel bombama pobio hiljade gradjana Haleba, nikad ni jednog slova nisi napisao o njegovom nasilju i njegovim nacistima, naprotiv njegovo sistemsko unistavanje Sirije komentarisao si sa "Ide ide" a na ovoj temi pogdjate premlacivanje ukrajinskog gradjanina.dječak sa šibicama wrote:
premlacivanje Olega Careva u Kijevu 15. aprila od strane nacista iz Desnog sektora... spalili su mu i kucu u Dnjperopetrovsku.
Sirijska djeca su kolateralna steta, i nikako nisu nacisti oni koji ih ubijaju.
-
The 51st State
#12679 Re: Ukrajina
krim je mala cijena za vanjsko politicko naguzivanje rusije, sjebali su im juzni tok, ukrajina pokazala zube, molice da vrate krim u sastav ukrajinske drzave, samo jos larado da zijane...sluga_okupatora wrote:Ma nema sta, ameri su ispalili ukrajince i sakrili se ko misevi, drhte pred Putinom, nidZe ih nema ni na mapi - Ukrajina ce da bidne ruska 100% i onda ce da stigne prosperitet i....blagostanje i.......cek' malo
Rapid Trident 2014 i Sea Breeze 2014 - nazivi za vojne vjezbe u Ukrajini, glavni sponzor SAD![]()
- sluga_okupatora
#12680 Re: Ukrajina
The 51st State wrote:krim je mala cijena za vanjsko politicko naguzivanje rusije, sjebali su im juzni tok, ukrajina pokazala zube, molice da vrate krim u sastav ukrajinske drzave, samo jos larado da zijane...sluga_okupatora wrote:Ma nema sta, ameri su ispalili ukrajince i sakrili se ko misevi, drhte pred Putinom, nidZe ih nema ni na mapi - Ukrajina ce da bidne ruska 100% i onda ce da stigne prosperitet i....blagostanje i.......cek' malo
Rapid Trident 2014 i Sea Breeze 2014 - nazivi za vojne vjezbe u Ukrajini, glavni sponzor SAD![]()
Nemoj tako kolega, nemoj snove da im rusis - ima njih ovdje koji cekaju dan kad ce Rusija da trazi Aljasku nazad od AmeriKe
-
Avetinho
#12681 Re: Ukrajina
Gomilaju se NATO trupe na ruskoj granici. Pravo ih putinko guzi. Onemocava ih mocno.
Nemoj nas vise ti Mujo branit. putinko iscrpljuje njihovu nemoc. On zeli nestabilnost u rusiji kako bi ih prevario. Maske su pale. Joker.

Nemoj nas vise ti Mujo branit. putinko iscrpljuje njihovu nemoc. On zeli nestabilnost u rusiji kako bi ih prevario. Maske su pale. Joker.

- sluga_okupatora
#12682 Re: Ukrajina
Ja Sam Odavle wrote:Gomilaju se NATO trupe na ruskoj granici. Pravo ih putinko guzi. Onemocava ih mocno.
Slika je ocito objavljena da bi se koristila u ruske propagandne svrhe
Car je visok 5' 7" tj 67 inca
'Oce da ga navuku na makar 70 inca
-
Avetinho
#12683 Re: Ukrajina
Stoji na stiklama.
Sad znam sto mrzi homoseksualce.
Sad znam sto mrzi homoseksualce.
- Renta
#12684 Re: Odg: Ukrajina
Martinez_ wrote:
Ne, već u realnom. Kosovo, Krim, Osetija, Abhazija....sve nelegalno ali boli ih dupe, sigurni su od zavojevača....
To znači samo da se međunarodno pravo ne poštuje u pojedinim dijelovima svijeta a ne da ne postoji.
Za tebe i mene sigurno postoji i poštuje se.
- dječak sa šibicama
#12685 Re: Ukrajina
Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".
Kad im se kurac digne, mogu bombardovati koga pozele, bez ikakve rezolucije Vijeca Sigurnosti, bez ikakvih posljedica, mogu okupirati koju god drzavu svijeta zele, sve im je dopusteno, civile koje pobiju a pobiju na hiljade, jednostavno proglase "kolateralnom zrtvom". I nikom nista.
A ovdje se trabunja o Putinu i njegovom krsenju nekakvih medjunarodnih prava i zakona. Boze sacuvaj i sakloni.
Kad im se kurac digne, mogu bombardovati koga pozele, bez ikakve rezolucije Vijeca Sigurnosti, bez ikakvih posljedica, mogu okupirati koju god drzavu svijeta zele, sve im je dopusteno, civile koje pobiju a pobiju na hiljade, jednostavno proglase "kolateralnom zrtvom". I nikom nista.
A ovdje se trabunja o Putinu i njegovom krsenju nekakvih medjunarodnih prava i zakona. Boze sacuvaj i sakloni.
- GAU8
#12686 Re: Ukrajina
To ne opravdava Rusiju i Putina da krše međunarodno pravo, ali isto tako čini licemjernom i bezobraznom bilo kakvu izjavu Zapada i USA koja se poziva na to pravo.dječak sa šibicama wrote:Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".
- dječak sa šibicama
#12687 Re: Ukrajina
Pa tako nekako, da.
Ali s obzirom da ameri vec godinama krse to pravo, onda je glupo o tome i govoriti. Ljudi oteli Kosovo Srbiji, a sada se kao bore za pravo Ukrajine na Krim. Tragikomicno.
I to Kosovo je samo nama najblizi primjer, takvih primjera je puno. Njihov saveznik Turska je anektirala sjever Cipra, niko to ne priznaje i samo je "juzni" Cipar medjunarodno priznat, ali sjeverni Cipar je de fakto drzava za sebe. I tako dalje i tako dalje.
Galami se na Putina, a pun je svijet takvih primjera. A galami se naravno, jer mediji pumpaju tu pricu, s obzirom da aneksija Krima ne odgovara svjetskom policajcu broj jedan. To licemjerje je odvratno, ovamo financiraju najgori svjetski olosh u Siriji i ruse jednu suverenu drzavu, pod plastom "borbe za demokraciju i ljudska prava", unistili su Libiju i vidimo ovih dana sta se tamo desava to je opci nered i bezakonje, unistena drzava, Irak doveli na rub medjusektaskog rata zapravo tamo taj rat tinja vec godinama, a u Ukrajini se kao bore za medjunarodno pravo.
Licemjeri par ekselans.
Ali s obzirom da ameri vec godinama krse to pravo, onda je glupo o tome i govoriti. Ljudi oteli Kosovo Srbiji, a sada se kao bore za pravo Ukrajine na Krim. Tragikomicno.
I to Kosovo je samo nama najblizi primjer, takvih primjera je puno. Njihov saveznik Turska je anektirala sjever Cipra, niko to ne priznaje i samo je "juzni" Cipar medjunarodno priznat, ali sjeverni Cipar je de fakto drzava za sebe. I tako dalje i tako dalje.
Galami se na Putina, a pun je svijet takvih primjera. A galami se naravno, jer mediji pumpaju tu pricu, s obzirom da aneksija Krima ne odgovara svjetskom policajcu broj jedan. To licemjerje je odvratno, ovamo financiraju najgori svjetski olosh u Siriji i ruse jednu suverenu drzavu, pod plastom "borbe za demokraciju i ljudska prava", unistili su Libiju i vidimo ovih dana sta se tamo desava to je opci nered i bezakonje, unistena drzava, Irak doveli na rub medjusektaskog rata zapravo tamo taj rat tinja vec godinama, a u Ukrajini se kao bore za medjunarodno pravo.
Licemjeri par ekselans.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12688 Re: Ukrajina
Neselektivno bombardiranje iz zraka i prekomjerno granatiranje je u skladu s medjunarodnim pravom i Haagom
ako se promiču interesi Amerike.
- GAU8
#12689 Re: Ukrajina
Ne treba zaboraviti da su sve ratove u Iraku započeli lažima.dječak sa šibicama wrote:Pa tako nekako, da.
Licemjeri par ekselans.
Prvo su iračani navodno vadili kuvajtske bebe iz inkubatora i bacali na pod, a poslije su navodno imali oružje za masovno uništenje.
US predsjednici su oba puta lagali Američki narod da bi dobili podršku za rat.
Oba puta je istina izašla na vidjelo, naravno prekasno.
No opet će izvaliti pokoju laž, bilo za Iran, Siriju ili Ukrajinu, a Amerikanci, inteligentni (ili sebični) kakvi jesu, opet će progutat (odnosno odobriti).
Pitanje je samo jesu li Amerikanci zbilja glupi da povjeruju, ili jedva čekaju da im se servira mogući izgovor da pročiste savjest i odobre uništenje još jedne nacije i države, kako bi se održao American dream.
-
The 51st State
#12690 Re: Ukrajina
zao ti milosevica i sadama?dječak sa šibicama wrote:Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".
-
Avetinho
#12691 Re: Ukrajina
Ova tema je Ukrajina
Ne Sirija.
Ne Sirija.
Black swan wrote:Neselektivno bombardiranje iz zraka i prekomjerno granatiranje je u skladu s medjunarodnim pravom i Haagom
Last edited by Avetinho on 04/06/2014 15:35, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12692 Re: Ukrajina
opet si potrvrdio šta sam napisao
jer je pokušano da se proturi rezolucija o zločinačkom režimu u siriji
što ne bi prošlo recimo ni da se isto tražilo za buševu administraciju
-
Avetinho
#12693 Re: Ukrajina
Pa bolan ti trubis vec tri godine kako treba ravnat gradove po Siriji da bi se ostalo na vlasti.Black swan wrote:opet si potrvrdio šta sam napisao
Ne ja.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#12694 Re: Ukrajina
Bravo, to je sutina. Ne moze se sirom svijeta krsiti medjunarodno pravo na svakom koraku a onda pozivati na isto.GAU8 wrote:To ne opravdava Rusiju i Putina da krše međunarodno pravo, ali isto tako čini licemjernom i bezobraznom bilo kakvu izjavu Zapada i USA koja se poziva na to pravo.dječak sa šibicama wrote:Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".
Mada to ne treba da iznenadjuje jer je licemjerstvo kod zapadnih bandita utkano u sve pore drustva ... drustvo koje je nastalo na istrebljivanju i pljackanju citavih naroda, pa onda na uspostavljanju trgovine robovima i drogom pa onda uspostvljanjem kolonijalnog sitema a danas neokolonijalnog putem financijskog porobljivanja, nekome ima obraza da drzi lekcije....fuj. To samo slijep covjek ne vidi ili neko ko nema pojma sa istorijom. Jednom su ga u Krstaskim ratovima vec popusili na istoku pa su se okrenuli zapadu i istrebili sve sto se moglo istrebiti i popljackali sve sto se moglo popljackati ...na tome zapad raste ...samo na patnji i krvi drugih kako nekada direktno macem tako i danas putem financijskog porobljavanja. Nista se sustinski nije promjenilo.
Onda su se okomili na Afriku pa pola Afrike preselili u Ameriku i tako je robovima izgradili a paralelno sa tim kolonizovali Indiju i Kinu i jebali ih vise stotina godina ...poslije kada su skontali da ima efikasniji nacin porobljavanja , pola svijeta uvukli u duznicko robstvo ... sve to dok se proklamuje jednakost za sve ... ne moze licemjernije.
Zapadni banditi
- General War
#12695 Re: Odg: Ukrajina
Ne nije tako...lazu te drug, a Putin koristi:Martinez_ wrote:
Pa u tome je i problem što je tek 9 (a negodina potom raspisalo referendum. Da su raspisali odmah i da je Milošević bio primoran potpisati da priznaje rezultate - sve bi bilo u redu.
Ali ne, UN je garantovao Miloševiću na papiru da Kosovo ostaje deo Srbije.
tacka 9: paragraf e, rezolucija 1244
(e) Facilitating a political process designed to determine Kosovo’s future
status, taking into account the Rambouillet accords (S/1999/648);
-
Objektivni navijac
#12696 Re: Ukrajina
Evo jucerasnji helikopter nad Slavjanskom
- GAU8
#12697 Re: Ukrajina
Jes', samo i Rusi a bgm i bilo ko drugi bi ISTO TAKO, samo da može... to je "vrlina" čovjekaUnscarD wrote:Bravo, to je sutina. Ne moze se sirom svijeta krsiti medjunarodno pravo na svakom koraku a onda pozivati na isto.GAU8 wrote:To ne opravdava Rusiju i Putina da krše međunarodno pravo, ali isto tako čini licemjernom i bezobraznom bilo kakvu izjavu Zapada i USA koja se poziva na to pravo.dječak sa šibicama wrote:Svi mi znamo da medjunarodno pravo moraju postovati svi, osim "jednakijih" odnosno USA i njihovih saveznika, koje biraju po principu "ili ste sa nama, ili protiv nas".
Mada to ne treba da iznenadjuje jer je licemjerstvo kod zapadnih bandita utkano u sve pore drustva ... drustvo koje je nastalo na istrebljivanju i pljackanju citavih naroda, pa onda na uspostavljanju trgovine robovima i drogom pa onda uspostvljanjem kolonijalnog sitema a danas neokolonijalnog putem financijskog porobljivanja, nekome ima obraza da drzi lekcije....fuj. To samo slijep covjek ne vidi ili neko ko nema pojma sa istorijom. Jednom su ga u Krstaskim ratovima vec popusili na istoku pa su se okrenuli zapadu i istrebili sve sto se moglo istrebiti i popljackali sve sto se moglo popljackati ...na tome zapad raste ...samo na patnji i krvi drugih kako nekada direktno macem tako i danas putem financijskog porobljavanja. Nista se sustinski nije promjenilo.
Onda su se okomili na Afriku pa pola Afrike preselili u Ameriku i tako je robovima izgradili a paralelno sa tim kolonizovali Indiju i Kinu i jebali ih vise stotina godina ...poslije kada su skontali da ima efikasniji nacin porobljavanja , pola svijeta uvukli u duznicko robstvo ... sve to dok se proklamuje jednakost za sve ... ne moze licemjernije.
Zapadni banditi
- GAU8
#12698 Re: Ukrajina
Manite ba ovih debilnih snimaka, pa ovo može biti sve od zapaljene gume do opel kadeta jbg...Objektivni navijac wrote:Evo jucerasnji helikopter nad Slavjanskom![]()
Niđe helikoptera uglavnom
-
Objektivni navijac
#12699 Re: Ukrajina
Gume nisu,opel kadet nije ( moze samo lada biti ) ovo je nesto poveliko sto brzo gori. Ako Braca Rusi kazu da je vrtolet ja im vjerujemGAU8 wrote:Objektivni navijac wrote:Evo jucerasnji helikopter nad Slavjanskom![]()
Manite ba ovih debilnih snimaka, pa ovo može biti sve od zapaljene gume do opel kadeta jbg...
Niđe helikoptera uglavnom
Slobodno pokusaj naci bolji snimak .
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#12700 Re: Ukrajina
Jes', samo i Rusi a bgm i bilo ko drugi bi ISTO TAKO, samo da može... to je "vrlina" čovjeka[/quote]GAU8 wrote:Bravo, to je sutina. Ne moze se sirom svijeta krsiti medjunarodno pravo na svakom koraku a onda pozivati na isto.UnscarD wrote:To ne opravdava Rusiju i Putina da krše međunarodno pravo, ali isto tako čini licemjernom i bezobraznom bilo kakvu izjavu Zapada i USA koja se poziva na to pravo.GAU8 wrote:
Zapadni banditi
To ne znamo a prema onome sto smo mogli da vidimo iz istorije, teritorije koje su Rusi kontrolisali su u vecoj mjeri zadrzale svoje kulturoloske osobenosti. O tome je bilo dosta polemike na temi o Rusiji pa da se ne ponavljamo sada ovde.
Takodjer smtram da je koncept nacija vjestacki koncept star nekliko stotina godina a da danasnji kreatori zapadne banditske politike nemaju svoju naciju, niti vjeru niti zastavu niti boju. To su koncepti da se mase zabave.