Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- saraf_osmica
#12676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Telemach
Rješite jednačinu sa jednom nepoznatom:
1 Hrvat u Hercegovini = X Hrvata u Sarajevu
X=?
Rješite jednačinu sa jednom nepoznatom:
1 Hrvat u Hercegovini = X Hrvata u Sarajevu
X=?
-
kakavdanakneiskustvu
#12677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,pitanje,oko tih evropskih regulativa i prekogranične televizije i zatamnjenja i nezatamnjenja HRT 2,je li u tim regulativama piše u kojim gradovima ti programi moraju a u kojim ne moraju biti zatamnjeni,tačnije,je li piše ako već treba ispoštovati interes nekog naroda pa mu omogućiti gledanje tih programa da to treba omogućiti svim pripadnicima tog naroda ili kabl. operatori mogu odlučivati o tome?
hvala na odgovoru,nadam se da neće biti ignorisanja
- bato99
#12678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
činjenica je da nema novih brzina odavno,kao ni novih kanala...uspavali su se dramaGeneral_Jackson wrote:Pljujem naravno, plaćam preko 50 KM mjesečno i imam pravo da pljujem, pročitaj post do kraja, kod mene imaju još malo kredita jer sam pod ugovorom i ne mogu ih prekinuti do isteka istog. Onog momenta kada istekne ako mi ne ponude nešto bolje od ovoga srezat ću im uslugu na najminimalniju cijenu ili ću ih otkazati skroz.acer5101 wrote:Pa samo pljujete po Telemachu, a niko nece da otkaze uslugu! Ne kontam.
Ja bih davno otkazao uslugu da svaki dan ovdje napisem po pet postova kako su ovakvi ili onakvi. Nazalost zivimo u takvoj sredini, pa im se moze. A Telemach je odlican u poredjenju sa bhtelecomom koji bi trebao da pomjera granice kao najjaca firma, a oni zadnji. A i vecina nas je sa telecoma presla na telemach
-
acer5101
#12679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja vjerujem da ce biti nesto novo, al brate niko nas nije silio da potpisemo 24 mjeseca. Ja sam potpisao samovoljno i nigdje mi u ugovoru ne stoji da ce mi prosirivati paket ili davati gratis kanale. To je sustina ugovora, imam sto sam potpisao. A naravno da u trgovini moras stalno nuditi nesto novo novim potencijalnim korisnicima. Smijesno bi bilo kad bi sad oni nudili isto ono sto su nudili i meni! Pa proslo je vremena od tadabato99 wrote:činjenica je da nema novih brzina odavno,kao ni novih kanala...uspavali su se dramaGeneral_Jackson wrote:Pljujem naravno, plaćam preko 50 KM mjesečno i imam pravo da pljujem, pročitaj post do kraja, kod mene imaju još malo kredita jer sam pod ugovorom i ne mogu ih prekinuti do isteka istog. Onog momenta kada istekne ako mi ne ponude nešto bolje od ovoga srezat ću im uslugu na najminimalniju cijenu ili ću ih otkazati skroz.acer5101 wrote:Pa samo pljujete po Telemachu, a niko nece da otkaze uslugu! Ne kontam.
Ja bih davno otkazao uslugu da svaki dan ovdje napisem po pet postova kako su ovakvi ili onakvi. Nazalost zivimo u takvoj sredini, pa im se moze. A Telemach je odlican u poredjenju sa bhtelecomom koji bi trebao da pomjera granice kao najjaca firma, a oni zadnji. A i vecina nas je sa telecoma presla na telemach
- shiljak
#12680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
rekao sam da te druge probleme nemam, kao te tačkice na satu o kojim govorišdrugi profil wrote:A sto bih prihvatio nesto sto je degradacija usluge?shiljak wrote:jest sporije prebacivanje kanala, ali kome to treba? Vidiš fino na tvprofil šta je na tv-u i prebaciš kanalOve ostalne probleme navedene iznad nisam nikad imao.
Sreća ja nemam problema na koji preći, jer mi je telemach jedina opcija
GNET - legenda
Ranije se lijepo prebacivalo bez zadrske. Ne zelim da citam epg, zelim da okrenem kanal i vidim sta je to.
Nabrojao si minorne probleme kao bitne, a ovaj ti je nebitan.
Isto ti mogu ja reci za te tackice na satu. Kome to treba?
Ako mislis da je 2230 (dvijehiljadedvjestotrideset) sati, nece ti pomoci ni tackice.
-
kakaljin
#12681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postovani Telemach,kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,pitanje,oko tih evropskih regulativa i prekogranične televizije i zatamnjenja i nezatamnjenja HRT 2,je li u tim regulativama piše u kojim gradovima ti programi moraju a u kojim ne moraju biti zatamnjeni,tačnije,je li piše ako već treba ispoštovati interes nekog naroda pa mu omogućiti gledanje tih programa da to treba omogućiti svim pripadnicima tog naroda ili kabl. operatori mogu odlučivati o tome?
Molimo Vas da nam pokazete tu regulativu na koju se pozivate, da je i mi mozemo procitati i da vidimo sta pise u njoj i kako se odredjuju stvari po toj regulativi.
Nadam se da ce te odgovoriti jer je u vasem interesu da dokumentujete Vase tvrdnje na koje se pozivate.
Hvala
- shiljak
#12682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hoćeš reći da telemach namjerno blokira kanal kako bi dobio više korisnika, ili iz nekog drugog razloga?

- General_Jackson
#12683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ti i govorim, ja sam se uljuljao u njihov paket koji je bio solidan i nisam ni pratio dešavanja, do sada kada mi treba isteći.acer5101 wrote:
Ja vjerujem da ce biti nesto novo, al brate niko nas nije silio da potpisemo 24 mjeseca. Ja sam potpisao samovoljno i nigdje mi u ugovoru ne stoji da ce mi prosirivati paket ili davati gratis kanale. To je sustina ugovora, imam sto sam potpisao. A naravno da u trgovini moras stalno nuditi nesto novo novim potencijalnim korisnicima. Smijesno bi bilo kad bi sad oni nudili isto ono sto su nudili i meni! Pa proslo je vremena od tada
Neki dan sam pogledao cijene ovih sadašnjih paketa i ostalih usluga i ostao šokiran vidjevši da sada za lošiji paket od ovoga koji imam bi trebao platiti nekoliko KM više
Normalno je da očekujem ne istu nego bolju ponudu, ako me misle zadržati.
- fortaleza
#12684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakavdanakneiskustvu
@kakaljin
Jučer je utakmica aba lige Cedevita-Igokea na HTV2 u Mostaru bila zatamnjena, ne znam zašto se žalite?
@kakaljin
Jučer je utakmica aba lige Cedevita-Igokea na HTV2 u Mostaru bila zatamnjena, ne znam zašto se žalite?
-
channel10
#12685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
General_Jackson wrote:To ti i govorim, ja sam se uljuljao u njihov paket koji je bio solidan i nisam ni pratio dešavanja, do sada kada mi treba isteći.acer5101 wrote:
Ja vjerujem da ce biti nesto novo, al brate niko nas nije silio da potpisemo 24 mjeseca. Ja sam potpisao samovoljno i nigdje mi u ugovoru ne stoji da ce mi prosirivati paket ili davati gratis kanale. To je sustina ugovora, imam sto sam potpisao. A naravno da u trgovini moras stalno nuditi nesto novo novim potencijalnim korisnicima. Smijesno bi bilo kad bi sad oni nudili isto ono sto su nudili i meni! Pa proslo je vremena od tada
Neki dan sam pogledao cijene ovih sadašnjih paketa i ostalih usluga i ostao šokiran vidjevši da sada za lošiji paket od ovoga koji imam bi trebao platiti nekoliko KM više![]()
Kod kojih paketa su povecali cijene? Koliko znam, cijene su iste unazad 12-18 mjeseci. Niti je poskupilo niti pojeftinilo.
- Telemach
#12686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivragcrnivrag wrote:@Telemach
Da li uskoro možemo očekivati novu verziju softvera za D3 v2.0 uređaje, koja će otkloniti bugove koji su se pojavili sa zadnjoj verzijom. Ja sam naišao na sljedeće bugove.
1. Jačina zvuka umanjena za nekih 8 puta.
2. Nakon određenog vremena u stand by modu, na vremenu se gubi dvotačka između brojeva.
3. Nakon paljena resivera dolazi do čudnog treperenja LED displaya na resiveru.
4. Novo uvedena opcija pretraga uopšte ne radi.
5. Na kanalima koji su zaštičeni PIN-om, gubi se opcija za unos PINa nakon nekoliko sekundi.
6. Također u stand by modu resiver nekada izgubi podatke sa displaya čitavu minutu.
7. Prilikom prebacivanja kanala, broj kanala se samo na djelić sekunde pojavi na LED displayu.
Zahvaljujemo se na informacijama i molimo Vas da se strpite.
Kolege aktivno rade na otklanjanju grešaka i o novoj verziji ćete biti blagovremeno obaviješteni.
Za sve dodatne informacije budite slobodni da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.
Srdačan pozdrav,
-
kakavdanakneiskustvu
#12687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
shiljak wrote:hoćeš reći da telemach namjerno blokira kanal kako bi dobio više korisnika, ili iz nekog drugog razloga?![]()
@Telemach tvrdi da oni to rade po nalogu HRT,BHT,OBN i koga već ne
-
kakavdanakneiskustvu
#12688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
fortaleza wrote:@kakavdanakneiskustvu
@kakaljin
za divno čudo u vitezu nije
- semirsar
#12689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad to postane pravilo na cijeloj T-mach mrezi, tj, kad svi budu imali isti tretman i programsku shemu, nece biti ni zalbi.fortaleza wrote:@kakavdanakneiskustvu
@kakaljin
S druge strane, pitam se, pitam... da li bi to uradili, mislim, zamracili, da su kojim slucajem igrali zadar i cibona?
- fortaleza
#12690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@semir
Zamračili bi svakako aba ligu jer to traži konkurentska tv kuća arenasport, isto je za svaku utakmicu, pogledaj dopise na kartici obavjesti na telemachovoj stranici.
@kakavdanakneiskustvu
Čisto sumnjam da nije bilo zatamnjeno u Vitezu od strane Telemacha kad je u srcu Hercegovine, Mostaru bilo zatamnjeno.
Znači, idući tjedan napravi screenshot, poslikaj pa da vidimo kako to nije zatamnjeno.
Da se odmah razumijemo, ne govorim o htv-u u nelegalnoj analognoj mreži koju je dozvolio rak već o kabelskom operateruTelemachu.
Zamračili bi svakako aba ligu jer to traži konkurentska tv kuća arenasport, isto je za svaku utakmicu, pogledaj dopise na kartici obavjesti na telemachovoj stranici.
@kakavdanakneiskustvu
Čisto sumnjam da nije bilo zatamnjeno u Vitezu od strane Telemacha kad je u srcu Hercegovine, Mostaru bilo zatamnjeno.
Znači, idući tjedan napravi screenshot, poslikaj pa da vidimo kako to nije zatamnjeno.
Da se odmah razumijemo, ne govorim o htv-u u nelegalnoj analognoj mreži koju je dozvolio rak već o kabelskom operateruTelemachu.
- General_Jackson
#12691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pročitaj bolje šta sam napisao!channel10 wrote:General_Jackson wrote:To ti i govorim, ja sam se uljuljao u njihov paket koji je bio solidan i nisam ni pratio dešavanja, do sada kada mi treba isteći.acer5101 wrote:
Neki dan sam pogledao cijene ovih sadašnjih paketa i ostalih usluga i ostao šokiran vidjevši da sada za lošiji paket od ovoga koji imam bi trebao platiti nekoliko KM više![]()
Kod kojih paketa su povecali cijene? Koliko znam, cijene su iste unazad 12-18 mjeseci. Niti je poskupilo niti pojeftinilo.
-
kakavdanakneiskustvu
#12692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
fortaleza wrote:@semir
@kakavdanakneiskustvu
vjeruj mi da nemam razloga lagati,ja sam trenutno u sarajevu jer mi je dijete u bolnici,juče mi rođak iz viteza skajpom pokazao da gleda tekmu na hrt 2,kako,ja to ne znam,ali gleda,nije mu zatamnjen,a pretplatnik je telemacha,a ja se izvinjavam što ne znam uraditi taj screenshot
-
kakavdanakneiskustvu
#12693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
semirsar wrote:Kad to postane pravilo na cijeloj T-mach mrezi, tj, kad svi budu imali isti tretman i programsku shemu, nece biti ni zalbi.fortaleza wrote:@kakavdanakneiskustvu
@kakaljin
S druge strane, pitam se, pitam... da li bi to uradili, mislim, zamracili, da su kojim slucajem igrali zadar i cibona?
i da li će zatamniti hrt 2 u mostaru za vrijeme svj. prvesntva u fudbalu?
- malwarebyte
#12694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja mislim preci na trio paket, pa me zanima jel ima ko iz Travnika da ima ovaj paket.. zanima me jel konekcija stabilna, odnosno jel cesto pada, za TV jel signal uredu bez stekanja i ostalih gluposti i za telefon, posto je ukljucen ovaj flat BiH i uspostava se naplacuje 0.03KM jel prekida nakon 2-3-5 min, pa ponovo moras zvati ?
- semirsar
#12695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nebitno, zabole me za dopise ove one itd. Moj stav je, svi dostupni kanali za sve! Kome sta smeta, daljinski u ruke i pravi svoju listu sto zelis gledati, kuzis stari. Ne zelim da mi anamotamo neki kloc u T-machu odredjuje sta cu gledati i jesam li podoban za pojedine programe. A pritom da placam isto kao i onaj korisnik u Mostaru, Zenici ili dje god se T-mach pruzio.fortaleza wrote:@semir
@kakavdanakneiskustvu
Ako nesto treba da se zamracuje, O.K. prvi cu to prihvatiti, ali to treba da vazi za sve pa i za odabrane i podobne, kuzis? Jbt, podjele na sve strane pa sad i na kablovskoj, psmmtrpsrtjb svima koji to rade
-
channel10
#12696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
cisto sumnjam da imas bolji paket od nekog novog korisnika koji potpise ugovor u toku neke akcijeGeneral_Jackson wrote:channel10 wrote:General_Jackson wrote:To ti i govorim, ja sam se uljuljao u njihov paket koji je bio solidan i nisam ni pratio dešavanja, do sada kada mi treba isteći.
Pročitaj bolje šta sam napisao!
Last edited by channel10 on 23/03/2014 18:15, edited 1 time in total.
- shiljak
#12697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jasno mi je šta telemach tvrdi, ali mi nije jasno šta ti tvrdiškakavdanakneiskustvu wrote:shiljak wrote:hoćeš reći da telemach namjerno blokira kanal kako bi dobio više korisnika, ili iz nekog drugog razloga?![]()
@Telemach tvrdi da oni to rade po nalogu HRT,BHT,OBN i koga već ne
-
shandrprcSA
#12698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jebo vas vase citiranje 
- semirsar
#12699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za one koji su u dilemi kostagdjekako i ono najvaznije kol'ko tu je novi cjenovnik, ako ga vec nisu vidjeli.
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... dine__.pdf
Skupo? Ne znam, ja mislim da nije skupo, vec preskupo, al' hajd' ko mene pita
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... dine__.pdf
Skupo? Ne znam, ja mislim da nije skupo, vec preskupo, al' hajd' ko mene pita
- semirsar
#12700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
de ba, napravi him kaki tut, pa da se ne sIkiras viseshandrprcSA wrote:jebo vas vase citiranje