Sirija vol. 2

Locked
Samprotivsviju

#126726 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

muhafuca wrote:
Samprotivsviju wrote: Cek ja ne mogu vjerovati da ti poredis S300 sa Iron Dome i Patriotom....Iron Dome je dokazan sistem u sluzbi je vec 8 godina, imas bezbroj videa dokaza i materijala da vidis ga akciji...
Iron Dome je dokazan protiv cega? protiv Hamasovih "raketa"

Nose ga po sajmovima godinama ne bi li ga nekome utrpali

a koliko je impresivan mislim da su jedan ugovor sklopili sa nekom zaostalom zemljom i to je to.

kazu dobar je ako se branis od petardi.
Protiv cega je S300 dobar? Daj mi jedan snimak da je ista neprijateljsko oborio
muhafuca

#126727 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Samprotivsviju wrote:
muhafuca wrote:
Samprotivsviju wrote:Citam, kazu ovaj ruski S300 bas podbacio u Siriji...ispade na kraju tipicno rusko prenapuhano oruzije, koje je zakazalo na svojoj prvoj pravoj probi..
Jest to je prvi slucaj da je oruzje podbacilo a da nije ni u upotrebu uslo.

Ne znam gdje si citao - al valjda svi koji prate ovu temu znaju da se odlaze vise puta zvanicno aktivisanje S300 u Siriji

Obuka Sirijaca za upotrebu ide sporeije od ocekivanog (a za poznavaoce Arapa generalno ide vjerovatno brze od ocekivanog :D )

bilo kako bilo - ako se dobro sjecam - najavljeno je aktiviranje S300 nekad u martu (ako ne bude opet odgodjeno naravno)

pa javi tima sto pisu - a ti ih citas - da u martu prate - bumo vidjeli onda je li cemu ili nije cemu.
Sto li se odlaze?

Zato sto znaju da je sto bi rekli papirni tigar...taj s300 ne sluzi nista vise nego oruzije za propagandu, zato nikad nije ni koristen ni u jednom ratu ikad, jer bi citav mit o njemu pao u vodu...sad eto arapi glupi ne znaju upaliti sistem, ne kontam ispade trebaju ti naucnici da aktiviras oboris jedan f16 iz 1970ih godina sa superpreciznim neprikosnovenim s300?

Ili je mozda i S300 gori nego sto sam i mislio, mizda je aktiviran ali ruse stid priznati da jos nista ne moze pogoditi :-x
do malo prije si pricao da je vec u upotrebi i da k....u ne valja.

ne znam sad sta dalje pricas (?)

sto se odlaze mozemo samo pogadjati - i ti i ja - zvanicno je da obuka Sirijske posade ide sporije nego sto se ocekivalo -

a moze biti milion drugih razloga - al nebitno - bitno je da kad konacno bude stavljen u upotrebu

kad god to bude - onda mozes laprdati o ucinkoviosti ili valjanosti sistema - do tada laprdas uprazno.
muhafuca

#126728 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Samprotivsviju wrote:
muhafuca wrote:
Samprotivsviju wrote: Cek ja ne mogu vjerovati da ti poredis S300 sa Iron Dome i Patriotom....Iron Dome je dokazan sistem u sluzbi je vec 8 godina, imas bezbroj videa dokaza i materijala da vidis ga akciji...
Iron Dome je dokazan protiv cega? protiv Hamasovih "raketa"

Nose ga po sajmovima godinama ne bi li ga nekome utrpali

a koliko je impresivan mislim da su jedan ugovor sklopili sa nekom zaostalom zemljom i to je to.

kazu dobar je ako se branis od petardi.
Protiv cega je S300 dobar? Daj mi jedan snimak da je ista neprijateljsko oborio
Libo me taki jel dobar ili nije - ali je prodat masi zemalja - valjda je njima dobar

nisam ja jos testirao - pa kad budem javim ti.
The 51st State

#126729 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Mile fuca u akciji
Samprotivsviju

#126730 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

muhafuca wrote:
Samprotivsviju wrote:
muhafuca wrote:
Jest to je prvi slucaj da je oruzje podbacilo a da nije ni u upotrebu uslo.

Ne znam gdje si citao - al valjda svi koji prate ovu temu znaju da se odlaze vise puta zvanicno aktivisanje S300 u Siriji

Obuka Sirijaca za upotrebu ide sporeije od ocekivanog (a za poznavaoce Arapa generalno ide vjerovatno brze od ocekivanog :D )

bilo kako bilo - ako se dobro sjecam - najavljeno je aktiviranje S300 nekad u martu (ako ne bude opet odgodjeno naravno)

pa javi tima sto pisu - a ti ih citas - da u martu prate - bumo vidjeli onda je li cemu ili nije cemu.
Sto li se odlaze?

Zato sto znaju da je sto bi rekli papirni tigar...taj s300 ne sluzi nista vise nego oruzije za propagandu, zato nikad nije ni koristen ni u jednom ratu ikad, jer bi citav mit o njemu pao u vodu...sad eto arapi glupi ne znaju upaliti sistem, ne kontam ispade trebaju ti naucnici da aktiviras oboris jedan f16 iz 1970ih godina sa superpreciznim neprikosnovenim s300?

Ili je mozda i S300 gori nego sto sam i mislio, mizda je aktiviran ali ruse stid priznati da jos nista ne moze pogoditi :-x
do malo prije si pricao da je vec u upotrebi i da k....u ne valja.

ne znam sad sta dalje pricas (?)

sto se odlaze mozemo samo pogadjati - i ti i ja - zvanicno je da obuka Sirijske posade ide sporije nego sto se ocekivalo -

a moze biti milion drugih razloga - al nebitno - bitno je da kad konacno bude stavljen u upotrebu

kad god to bude - onda mozes laprdati o ucinkoviosti ili valjanosti sistema - do tada laprdas uprazno.
A kako ti znas da nije u funkciji? Jer RT tvrdi tako, jer ne mogu drugacije opravdati njegovu neefikasnost ?
Jedina cinjenica je da taj cuveni S300 vec 6 mjeseci (a mozda i puno duze) u Siriji i oborio je 0 meta...
solar7

#126731 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Ma nema sanse da s300 podbaci ,rusko je to a snimci su sve sami fejk i zato i imamo lokalne klix forumske velike filozofe analiticare da to sve demantuju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#126732 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

es trista ne postoji
Novosti

#126733 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Ova režimska strana ko da ide kontinent osvojit a ne Idlib
Samprotivsviju

#126734 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Evo cuvenog ruskog Panrsir S1 protuzracnog sistema...kako ga IDF unistava u Siriji...ovakav isti Srbija hoce da nabavi :lol:

rajv0sa

#126735 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

The 51st State wrote:Mile fuca u akciji
Pedeset i prva parohija odgovara
Nadzornik

#126736 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Plac i kuknjava zarobljenih Isilovaca.

Njemacki terorista se zeli vratiti u Njemacku.
Tvrdi da je dobar covjek i da je samo prevaren,da nista nije znao o varvarstvu Isila kad je 2014 otisao u Siriju... :-)

Image

‘I got cheated. All of us got cheated’: Captured German Isis member says he regrets joining terror group.

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 69911.html
sumirprimus

#126737 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Moguce je da dobar dio njih nije bio svjestan krvolocnosti pogotovu irackih terorista
Nadzornik

#126738 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sumirprimus wrote:Moguce je da dobar dio njih nije bio svjestan krvolocnosti pogotovu irackih terorista
Moguce,sve su to mladi ljudi,tek zakoracili u zivot i vjerovatno iz mladalacke buntovnosti ucinili korak koji ce ih
obiljeziti za cijeli zivot.... :(
sumirprimus

#126739 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Nadzornik wrote:
sumirprimus wrote:Moguce je da dobar dio njih nije bio svjestan krvolocnosti pogotovu irackih terorista
Moguce,sve su to mladi ljudi,tek zakoracili u zivot i vjerovatno iz mladalacke buntovnosti ucinili korak koji ce ih
obiljeziti za cijeli zivot.... :(
Moguce.jedni otisli u jpg drugi u isil.svako iz svojih ubjedjenja.ali da su slutili onoliku krvolovnost visto sumnjam.cesto se proturala ta prica o krvolocnosti irackog dijela isila u ondosu na ostale.
Nadzornik

#126740 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Izraelska kompanija ImageSat International objavila je 5. februara satelitske snimke na kojima su prikazani polozaji S-300 sistema protivvazdusne odbrane koji je Rusija isporucila Siriji.
Slika prikazuje 3 od 4 lansera u vertikalnom polozaju, a cetvrta pokrivena maskirnom mrezom.
Ovo je bio prvi satelitski snimak koji pokazuje da su lanseri u uspravnom polozaju od njihovog dolaska u Siriju u oktobru 2018. godine.
To moze ukazivati ​​na to da ce sistem uskoro poceti sa radom ili je to vec ucinio.

https://southfront.org/syrian-war-repor ... erational/
Nadzornik

#126741 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Izrael je jedina zemlja na svijetu koja koristi eksplozivne metke... :-)

Image
Samprotivsviju

#126742 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Nadzornik wrote:Izraelska kompanija ImageSat International objavila je 5. februara satelitske snimke na kojima su prikazani polozaji S-300 sistema protivvazdusne odbrane koji je Rusija isporucila Siriji.
Slika prikazuje 3 od 4 lansera u vertikalnom polozaju, a cetvrta pokrivena maskirnom mrezom.
Ovo je bio prvi satelitski snimak koji pokazuje da su lanseri u uspravnom polozaju od njihovog dolaska u Siriju u oktobru 2018. godine.
To moze ukazivati ​​na to da ce sistem uskoro poceti sa radom ili je to vec ucinio.

https://southfront.org/syrian-war-repor ... erational/
S300 je obicni ruski blef...

Meni je ta prica oko tog citavog S300 postala smijesna...od 2013te slusam o tom S300 u Siriji, stigao u Siriju, pa nije stigao..eto on ce preokrenuti rat itd :lol: ..rusi i srbi svrsavali po youtube....pa sada eto kao zvanicno je u Siriji vec pola godine, jest ili nije aktiviran ni sami Rusi izgleda ne znaju :lol: Proci ce na kraju citav rat dok aktiviraju jedan PVO :lol:
Nadzornik

#126743 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Samprotivsviju wrote: S300 je obicni ruski blef...

Meni je ta prica oko tog citavog S300 postala smijesna...od 2013te slusam o tom S300 u Siriji, stigao u Siriju, pa nije stigao..eto on ce preokrenuti rat itd :lol: ..rusi i srbi svrsavali po youtube....pa sada eto kao zvanicno je u Siriji vec pola godine, jest ili nije aktiviran ni sami Rusi izgleda ne znaju :lol: Proci ce na kraju citav rat dok aktiviraju jedan PVO :lol:

Bolje da ga nikad i neupotrijebe.

Zamisli da Sirijski PVO rokne neki americki avion.... :-)
Ima da gori Damask a mozda i cijeli svjet uzimajuci u obzir do pucanja zategnute odnose izmedju Amera i Rusije.
sarajevoxxxx

#126744 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

The Wall Street Journal: Sirijske demokratske snage igraju važnu ulogu u snabdijevanju Asadovog režima sirovom naftom. Svaki dan cisterne sirove nafte preuzima grupa "Katardži" koja se nalazi na američkoj i europskoj crnoj listi.
#INT
The 51st State

#126745 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

rajv0sa wrote:

Izofiro se par puta ekavicom ;-)
I Koji si TI kurac, neki drveni advokat?
Čitalac

#126746 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

sarajevoxxxx wrote:The Wall Street Journal: Sirijske demokratske snage igraju važnu ulogu u snabdijevanju Asadovog režima sirovom naftom. Svaki dan cisterne sirove nafte preuzima grupa "Katardži" koja se nalazi na američkoj i europskoj crnoj listi.
#INT
Ovo je zanimljiva priča. Kompanija Qatirji duže vreme bila je pod lupom SAD, a zvanično se na crnoj listi nalazi od septembra 2018. godine. Prema američkim podacima, vlasnik kompanije Muhammad al-Qatirji od 2016. bio je glavni trgovac i posrednik između sirijskih vlasti i Isila. Njegove cisterne prevozile su sirovu naftu sa teritorije pod kontrolom Isila, a kompanija je, opet prema američkim izvorima, trgovala i oružjem i hranom. Qatirji se na američkoj crnoj listi našao zajedno sa pojedincima i kompanijama iz Libana i UAE.
Inače, prema informacijama koje ovih dana prenose aktivisti sa terena, najmanje 20 osoba koje su obavljale određene dužnosti tokom vladavine Isila u oblasti Deir Zora i naftnih polja, sada su angažovane u novoj SDF administraciji. Trgovina i profit brišu sve granice.
muhafuca

#126747 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

The 51st State wrote:
rajv0sa wrote:

Izofiro se par puta ekavicom ;-)
I Koji si TI kurac, neki drveni advokat?
de si ti bre internet detektiv - nisam te odma prepoznao - lepo lepo
karakters

#126748 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Joj ovih sandžakofoba :D
sarajevoxxxx

#126749 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U jeku napetosti sa Saudijom, Turska izdaje saopćenje u kojem objavljuje da je rasporedila svoju vojsku u zaljevu. Inače, i Iran je nedavno objavio da ima vojnu saradnju sa Turskom u zaljevu.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... 46v5dI&s=1
Nadzornik

#126750 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kurdi su krenuli u posljednji napad na satorski kalifat-Maidan,par kvadratnih kilometara u dolini Eufrata.
Granatiranje polozaja preostalih Isilovaca traje intenzivno od sinoc.
Pred nasim ocima nestaje Kalifat... :thumbup:

Prelijepa kurdkinja,ovu je Kiki fotosopiro radi umjetnickog dojma.... :D

Image

A tako znaci,ovo je orginal,nije neka ljepotica,ma nije bitno,bitno je da se blizi kraj Isilovcima... :thumbup:

Image
Locked