Evo sve sam procesljao, nista
Ukrajina
-
lajkujMe
-
sumirprimus
#126577 Re: Ukrajina
meeeh malo sam skeptican
-
Samprotivsviju
#126578 Re: Ukrajina
Sto na krovove zgrada ne naprave gnijezda tj neke bunkere, postavis nesto ala pat pam i deri svaki koji naleti..
-
sumirprimus
#126579 Re: Ukrajina
vidis kako nisko leti jebte
-
lajkujMe
-
Zumbul2
#126581 Re: Ukrajina
Pitanje ovih dronova nije uopšte bezazleno i mora se rješavati hitno. Vjerovatno oni djeluju i na frontu samo neznamo.. Ovde bi izraelci trebali da se dokažu jer mogu i Hezbolahovi ovako nekad raditi po njima.
- DaysleepeR
#126582 Re: Ukrajina
Kijev je veliki grad, veći od Sarajeva.
Ako je Sarajevo preživjelo 500000 granata, preživjeće i Kijev nekoliko stotina ovih dronova.
Ako je Sarajevo preživjelo 500000 granata, preživjeće i Kijev nekoliko stotina ovih dronova.
- tovarish
#126584 Re: Ukrajina
Ne slažem se da ga treba porediti sa Napoleonom, jer je on imao i pozitivnu stranu pošto je u okupirane zemlje donosio progres, tj. ukidao je feudalizam gdje god da je stupio svojom nogom.
Sa druge strane, Putin ne donosi nikakav progres, nego samo smrt, razaranje, bijedu i ostala zla ovog svijeta.
-
splinter
#126585 Re: Ukrajina
VIDEO Ukrajinka: Policajci u dron pucaju pištoljima. Ovo je nadrealno
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... i_ostalo_d
E vala ne znam. Al niko me ne može ubijediti da se ne može nešto više pokušati sa klasičnom PVO, pa rasporediti sisteme poput standardnih PAT-ova, PAM-ova, Praga ili neka novija PVO oruđa od 20, 30 mm. Pa valjda je to djelotvornije od pištolja majku mu.
Ova PVO čuda mogu gađati do 2 000 - 2 500 metara, a maksimalan uzlet ovih dronova je do 4 000 metara ali je operativna visina sigurno manja. JBG jest da nosi eksploziv, al rokaj ga majku mu negdje van grada pa nek padne u polje.
Ima nekih nelogičnosti u ovom ratu, npr imam osjećaj da Ukrajinci slabo koriste ovo PVO oružje i protiv ciljeva na zemlji a vidjeli smo na našem primjeru koliko je moćno. Također mislim da isto tako malo koriste i lake i lako pokretne minobacače 60 mm koje i Ameri rado koriste, jednosatvno previše se Ukri oslanjaju na tehnologiju u nekim stvarima, izgleda da još moraju da uče.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... i_ostalo_d
E vala ne znam. Al niko me ne može ubijediti da se ne može nešto više pokušati sa klasičnom PVO, pa rasporediti sisteme poput standardnih PAT-ova, PAM-ova, Praga ili neka novija PVO oruđa od 20, 30 mm. Pa valjda je to djelotvornije od pištolja majku mu.
Ova PVO čuda mogu gađati do 2 000 - 2 500 metara, a maksimalan uzlet ovih dronova je do 4 000 metara ali je operativna visina sigurno manja. JBG jest da nosi eksploziv, al rokaj ga majku mu negdje van grada pa nek padne u polje.
Ima nekih nelogičnosti u ovom ratu, npr imam osjećaj da Ukrajinci slabo koriste ovo PVO oružje i protiv ciljeva na zemlji a vidjeli smo na našem primjeru koliko je moćno. Također mislim da isto tako malo koriste i lake i lako pokretne minobacače 60 mm koje i Ameri rado koriste, jednosatvno previše se Ukri oslanjaju na tehnologiju u nekim stvarima, izgleda da još moraju da uče.
- tony stark
#126586 Re: Ukrajina
Plus ruski fasista je neuspjesan u svemu cega se dotakne.tovarish wrote: ↑17/10/2022 11:42Ne slažem se da ga treba porediti sa Napoleonom, jer je on imao i pozitivnu stranu pošto je u okupirane zemlje donosio progres, tj. ukidao je feudalizam gdje god da je stupio svojom nogom.
Sa druge strane, Putin ne donosi nikakav progres, nego samo smrt, razaranje, bijedu i ostala zla ovog svijeta.
Bez plina i nafte rusija bi bila vukojebina tipa Afganistan nuklearnom oruzju unatoc..
Jednostavno luzeri kako god ih pogledas.
-
statixx
#126587 Re: Ukrajina
Cisto sumnjam da na frontu imaju problema s njima, gepardi ih sigurno skidaju plus stariji sovjetski sistemi, bila je izjava Zaluzhnog.
- Haris.ba
#126588 Re: Ukrajina
Kako ce podici pat na zgradu? Moze li krov zgrade izdrzati vibracije pucanja.....ima dovolj o prostora izvan urbanih dijelova Kijeva gdje se mogu postaviti takva oruzja.Samprotivsviju wrote: ↑17/10/2022 11:23 Sto na krovove zgrada ne naprave gnijezda tj neke bunkere, postavis nesto ala pat pam i deri svaki koji naleti..
-
sumirprimus
#126589 Re: Ukrajina
tesko je braniti ogromnu teritoriju od ovako malih meta.
- Porodice Foht
#126590 Re: Ukrajina
Ljudi, koliko kosta taj iranski dron kamikaza da vidim hoce li ih Orke do Nove godine bacati?
-
Zumbul2
#126591 Re: Ukrajina
Nikako da vidimo taj najavljeni Vampir antidron sistem. Više Geparda bi takođe pomoglo zaštiti gradove i kako neko reče cijevna pvo, blizinski upaljači itd
-
Zumbul2
#126592 Re: Ukrajina
Oko 20k$ kako sam pročitao negdje.Porodice Foht wrote: ↑17/10/2022 12:19 Ljudi, koliko kosta taj iranski dron kamikaza da vidim hoce li ih Orke do Nove godine bacati?
- Porodice Foht
#126593 Re: Ukrajina
Pa onda nije preskupo za Orke. Negdje ce smanjiti a tu ce odrijesiti kesu. Shiitske poglavice garant nece prestati s prodajom kad im se moze i zaradjuju.Zumbul2 wrote: ↑17/10/2022 12:23Oko 20k$ kako sam pročitao negdje.Porodice Foht wrote: ↑17/10/2022 12:19 Ljudi, koliko kosta taj iranski dron kamikaza da vidim hoce li ih Orke do Nove godine bacati?
-
BiBi911
#126594 Re: Ukrajina
I pobijes pola komsilukaSamprotivsviju wrote: ↑17/10/2022 11:23 Sto na krovove zgrada ne naprave gnijezda tj neke bunkere, postavis nesto ala pat pam i deri svaki koji naleti..
-
sumirprimus
#126595 Re: Ukrajina
de ba . nije ww2. to se radi u prstenovima oko grada i slojevito. samo je problem ispucaces skuplje sisteme na ove kante i sta onda?
-
Bernardinac
#126596 Re: Ukrajina
Rusi su teroristi. Vidiš kad napadaju.
Kad ljudi idu na posao.
To pokazuje koliko su očajni.
Također i ove iranske mule i njihov režim.
Naštancali su preko 30 razičitih tipova dronova, što li?
Na kraju će se srušiti iznutra kao sve totalitarne feudalne države.
Narod im živi na granici siromaštva a oni ulažu samo na vojsku, policiju i naoružanje.
Samo da se održe na vlasti.
Kada ih zadesi jači potres(Iran) ubije im nekoliko hiljada stanovnika. Eto o kavoj se infrastrukturi radi.
Rusija i Iran, borci za konzervatizam jer je liberalizam i sloboda, pedersko sekularan.
U takvom svijetu NEMA MJESTA ZA NJIH FEUDALCE.
To ti je taj multipolarni svijet o kojem oni sanjaju.
Svijet totalitarne feudalne bratije koja se udržuje u svojim zločinačkim namjerama.
Putin sa rusijom sanja o bivšim carstvima i trenutno ratuje i razara po Ukrajini a Iranci također imaju mitomanake vlažne snove o perzijskom carstvu.
Svjetski rat se vodi između feudalizma, despotizma i vjerskog fanatizma sa jedne strane i naprednog civiliziranog svijeta koji hoće da ide naprijed.
Feudalac se uvijek bojao slobodnog čovjeka.
Što je više sirotinje, neobrazovanih i indoktriniranih to je feudalac sigurniji.
Vrhunac licemjerstva je kako ti feudalci koriste napredne tehnologije da održe svoje feude a zgražaju se napretka civilizacije i društva.
Napredno prihvaćaju samo kada se isključivo radi o održavanju njihove vlasti i represije.
Kad ljudi idu na posao.
To pokazuje koliko su očajni.
Također i ove iranske mule i njihov režim.
Naštancali su preko 30 razičitih tipova dronova, što li?
Na kraju će se srušiti iznutra kao sve totalitarne feudalne države.
Narod im živi na granici siromaštva a oni ulažu samo na vojsku, policiju i naoružanje.
Samo da se održe na vlasti.
Kada ih zadesi jači potres(Iran) ubije im nekoliko hiljada stanovnika. Eto o kavoj se infrastrukturi radi.
Rusija i Iran, borci za konzervatizam jer je liberalizam i sloboda, pedersko sekularan.
U takvom svijetu NEMA MJESTA ZA NJIH FEUDALCE.
To ti je taj multipolarni svijet o kojem oni sanjaju.
Svijet totalitarne feudalne bratije koja se udržuje u svojim zločinačkim namjerama.
Putin sa rusijom sanja o bivšim carstvima i trenutno ratuje i razara po Ukrajini a Iranci također imaju mitomanake vlažne snove o perzijskom carstvu.
Svjetski rat se vodi između feudalizma, despotizma i vjerskog fanatizma sa jedne strane i naprednog civiliziranog svijeta koji hoće da ide naprijed.
Feudalac se uvijek bojao slobodnog čovjeka.
Što je više sirotinje, neobrazovanih i indoktriniranih to je feudalac sigurniji.
Vrhunac licemjerstva je kako ti feudalci koriste napredne tehnologije da održe svoje feude a zgražaju se napretka civilizacije i društva.
Napredno prihvaćaju samo kada se isključivo radi o održavanju njihove vlasti i represije.
-
Samprotivsviju
#126597 Re: Ukrajina
Pa nije to nesto sto sam ja izmislio, vec se radilo...sigurnije je kad si na vrhu zgrade pucati rafale po nebu nego u prizemlju...pa koji rafal ode po zgradama ili kucama.BiBi911 wrote: ↑17/10/2022 12:27I pobijes pola komsilukaSamprotivsviju wrote: ↑17/10/2022 11:23 Sto na krovove zgrada ne naprave gnijezda tj neke bunkere, postavis nesto ala pat pam i deri svaki koji naleti..
- Gandalf
#126598 Re: Ukrajina
@Bernandinac

- SanskiBiser
#126599 Re: Ukrajina
Ja cu jos jednom ponoviti a vi de ...
Iran je Proksi za Kinu...ovo su kineski dronovi nikakvi iranski Sehidi noseni i navodjeni na krilima Meleka i sa zapisima iranskih Mula u bojevoj glavi nisu u pitanju ovo pisem jer ih ima koji misle da su ovi novi dronovi rezultat iranskog inzinjeringa i pameti i razvoja....
Bez dozvole Kine nista ne bi otislo u Rusiju, proizvodnja ovisi o dijelovima iz Kine, sve je kineski dizajn, radi se o dogovorenom partnerstvu Kine s Iranom. Cak se i plocice Made in Iran stampaju u Kini, u Iranu se samo sklapaju ti dronovi, radi se gdje je god moguce sa jeftinijim komercijalnim komponentama koje ne kostaju puno a odradjuju posao jer naravno ne zeli ni Kina dati svoju "state of the art" tehnologiju Iranu...
3 dijela pa procitajte. Covjek je ekspert za avijaciju, dronove , rakete sve sto leti to mu je glavna specijalnost...
Iran je Proksi za Kinu...ovo su kineski dronovi nikakvi iranski Sehidi noseni i navodjeni na krilima Meleka i sa zapisima iranskih Mula u bojevoj glavi nisu u pitanju ovo pisem jer ih ima koji misle da su ovi novi dronovi rezultat iranskog inzinjeringa i pameti i razvoja....
Bez dozvole Kine nista ne bi otislo u Rusiju, proizvodnja ovisi o dijelovima iz Kine, sve je kineski dizajn, radi se o dogovorenom partnerstvu Kine s Iranom. Cak se i plocice Made in Iran stampaju u Kini, u Iranu se samo sklapaju ti dronovi, radi se gdje je god moguce sa jeftinijim komercijalnim komponentama koje ne kostaju puno a odradjuju posao jer naravno ne zeli ni Kina dati svoju "state of the art" tehnologiju Iranu...
3 dijela pa procitajte. Covjek je ekspert za avijaciju, dronove , rakete sve sto leti to mu je glavna specijalnost...
Last edited by SanskiBiser on 17/10/2022 12:47, edited 1 time in total.
-
Bernardinac
#126600 Re: Ukrajina
Ima, ima.
Gledao sam rusku kompilaciju pogodaka po transporterima, tenkovima, tehnici.
U svakom slučaju nisu bezazleni i moraju se rješavat što prije.