IRAN

Post Reply
salik79

#12651 Re: IRAN

Post by salik79 »

'ta ka'e, iskljucilo im Hinternet. :skoljka: Ova, haman, telepatijom tvita.

https://twitter.com/z_musavie?s=09
salik79

#12652 Re: IRAN

Post by salik79 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jel' ovo krenula i u Iranu "demokratizacija"?

Volili bi oni, al' nista od te ljubavi, dokle god je Iranaca. 8-)
insomnia78

#12653 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Dole hodzanski rezim! Dole!!!
salik79

#12654 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kejn wrote:Ovi protesti podrške ti dođu ko kad je Mile Dodik izveo glasače SNSDA-a na kontra proteste.

Niko nije nikoga izveo, nego narod ima tu tradiciju jos od 2009., kada su na slican nacin - medijskim lazima - zelili prikazati postizborne proteste kao "budjenje naroda" u smislu antiustavnog djelovanja i rusenja I.R. .
insomnia78

#12655 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:Bukvalno dok sam pisao frajer ostavi Ruptly video

:kiss:

Matere mi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Živeo Putin!
Ruptly je najjaci.
Drvosjeca iz Dejcica

#12656 Re: IRAN

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

salik79 wrote:

Koliko god se ne slagao sa nekim stvarima u Iranu ja ipak mislim da je ovaj režim u Iranu bolji od recimo sirijskog scenarija ili Iračkog, zato dajem podršku vlasti ako ne krenu oružijem na vlastiti narod.
salik79

#12657 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dovoljan pokazatelj o kakvoj propagandi se radi, pored vec navedenog, su milioni i milioni ljudi koji sirom Irana, svake godine, obiljezavaju godisnjicu Islamske revolucije.
Drvosjeca iz Dejcica

#12658 Re: IRAN

insomnia78 wrote:Dole hodzanski rezim! Dole!!!
:lol: Stani u red.
Alfons Kauders

#12659 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
Jos jedna opoziciona partija u Iranu poziva narod na ustanak i borbu za demokratski Iran.

https://anfenglish.com/kurdistan/pjak-c ... ther-23940

Da bi bio opoziciona partija moras imati i legalitet i legitimitet, stoniti jedna od te dvije "partije" nema. Pozvao je i MEK, cak i orkestrirao, ako cemo mak na konac.
Frajer na vlasti od 1989, u nedemokratskom rezimu, gdje ga se ne bira

Ali "opoziciona partija mora imati legalitet i legitimitet"

Jer, logika...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#12660 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Da bi bio opoziciona partija moras imati i legalitet i legitimitet, stoniti jedna od te dvije "partije" nema. Pozvao je i MEK, cak i orkestrirao, ako cemo mak na konac.
Sve na stranu, ostaje cinjenica da je iranski narod veoma siromasan. Kazu da je 40% mladih nezaposleno. Proteste je pokrenula perzijska bijeda, omladina koja nema perspektive. Sada se na proteste kace svi ostali, perzijski nacionalisti, separatisti itd.

Sta mislis kako se osjecaju Perzijanci dok im zivot prolazi u bijedi, dok nemaju posao, a znaju da rezim u Teheranu izdvaja milijarde za Libanon, Siriju, Irak, Jemen, Palestinu itd.!??

Kako bi mi reagovali da nasa vlada izdvaja stotine miliona za Makedoniju dok mi crkavamo u bijedi?

Evo, demonstranti uzvikuju 'necemo Libanon, necemo Siriju, necemo Gazu, hocemo Iran'. Demonstranti su bijesni zato sto novci odlaze u inostranstvo kako bi se finansirao siitski ekspanzionizam. Bijesni su jer se odvaja od njihovih usta. Kada si sirotinja i nemas posao, ne moze te nahraniti 'siitski polumjesec'.

Perzijski narod ima naglasen ego i znaju da mogu zivjeti bolje, da im je zivot trenutno mizeran i da veoma sporo napreduju.
insomnia78

#12661 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
salik79 wrote:

Koliko god se ne slagao sa nekim stvarima u Iranu ja ipak mislim da je ovaj režim u Iranu bolji od recimo sirijskog scenarija ili Iračkog, zato dajem podršku vlasti ako ne krenu oružijem na vlastiti narod.
Normala. Boli te kurac. Nije preko tvojih ledja
I ja isto mislim da je vama u BiH bolje ovako nego onomad u februaru. Sutite ne talasajte
Alfons Kauders

#12662 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:'ta ka'e, iskljucilo im Hinternet. :skoljka: Ova, haman, telepatijom tvita.

Tebi haman nije jasno kako radi internet i sta je internet? Ni da se moze gasiti selektivno, recimo da se moze ugasiti MOBILNI INTERNET kako raja na ulici ne bi mogla komunicirati.

Pored mobilnog, postoji jos par v

Ma koji kurac gubim vrijeme

Živeo Putin!
salik79

#12663 Re: IRAN

Post by salik79 »

salik79 wrote:

Maloprije ukazah na masmedijsku propagandu. Dovoljno je vidjeti da, u nedostatku materijala, masmediji se koriste snimcima skupova podrske "rezimu", kao toboznjim demonstracijama kontra istog...Ono, dno-dna. :skoljka:
Alfons Kauders

#12664 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:

Normala. Boli te kurac. Nije preko tvojih ledja
I ja isto mislim da je vama u BiH bolje ovako nego onomad u februaru. Sutite ne talasajte
Realno, bolje mi je nego u novembru 1993 i trebao bih biti zahvalan vlasti na tome.

To je ta logika. :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#12665 Re: IRAN

Alfons Kauders wrote:
salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
Jos jedna opoziciona partija u Iranu poziva narod na ustanak i borbu za demokratski Iran.

Da bi bio opoziciona partija moras imati i legalitet i legitimitet, stoniti jedna od te dvije "partije" nema. Pozvao je i MEK, cak i orkestrirao, ako cemo mak na konac.

Jer, logika...

Jebo ti demokratiju gdje će padati stotine hiljada mrtvih glava, muslimanskih naravno. :roll: Nije Iran jedini gdje nema izbora, ima i gorih režima, ali zapadu (demokratiji) to savršeno ne smeta da taj isti režim bude glavni oslonac na Bliskom istoku i u navodnoj borbi protiv terorizma. Govorim o Saudiji naravno. :oops:
salik79

#12666 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
salik79 wrote:'ta ka'e, iskljucilo im Hinternet. :skoljka: Ova, haman, telepatijom tvita.

Tebi haman nije jasno kako radi internet i sta je internet? Ni da se moze gasiti selektivno, recimo da se moze ugasiti MOBILNI INTERNET kako raja na ulici ne bi mogla komunicirati.

Pored mobilnog, postoji jos par v

Ma koji kurac gubim vrijeme

Živeo Putin!

Na koji nacin da ja tebi dokazem da ima xyz raje koja fejsbuci i tvitera iz Irana, u ovome momentu?!

Nikako.

Koji k. ja gubim vrijeme....
insomnia78

#12667 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Zivio RT i nezavisno izvjestavanje
Vidis kako lijepo nepristrasno opisuju dogadjaje u Srebrenici za razliku od one kurave sa CNN-a
The hostilities in Bosnia and Herzegovina began in 1992 after the republic broke away from Yugoslavia because of a dispute on the future of state’s political structure between the Serbs, Croats and Bosnian-Muslims. The same year the town of Srebrenica was occupied by Bosnian Muslims – the 28th Division under the command of Naser Oric of the Army of BiH) – and used as a foothold for attacks on Serb-controlled territory.
Drvosjeca iz Dejcica

#12668 Re: IRAN

insomnia78 wrote: Normala. Boli te kurac. Nije preko tvojih ledja
Ja mislim da ti iz Francuske i ja iz BiH nismo relevantni da kažemo šta je bolje za Iran. Eto ti imaš tu dozu arogantnosti i pišanja po ljudima pa govoriš št aje bolje za Iran. Vidimo kakav haos u svijetu je proizvela upravo takva licemjerna politika. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#12669 Re: IRAN

Alfons Kauders wrote: Realno, bolje mi je nego u novembru 1993 i trebao bih biti zahvalan vlasti na tome.

Bolje rahat patnja danas nego opet novembar 1993, gdje treba da potpišem? Znamo o čemu govorimo zar ne?
Alfons Kauders

#12670 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Jebo ti demokratiju gdje će padati stotine hiljada mrtvih glava, muslimanskih naravno. :roll:
A mi to znamo, jel? Sigurni smo 100% da ce poginuti stotine hiljada ljudi ako padne vlast u Iranu?
Nije Iran jedini gdje nema izbora, ima i gorih režima, ali zapadu (demokratiji) to savršeno ne smeta da taj isti režim bude glavni oslonac na Bliskom istoku i u navodnoj borbi protiv terorizma. Govorim o Saudiji naravno. :oops:
Ne kontam.

Dakle, smeta ti sto su u Saudiji na vlasti klerikalne budale... Ali ti smeta sto bi Iranci da sruse svoju klerikalnu vlast?

Pa sta je onda rjesenje? I jare i pare?
vatrogasac

#12671 Re: IRAN

Post by vatrogasac »

Kikibombona wrote: Evo, demonstranti uzvikuju 'necemo Libanon, necemo Siriju, necemo Gazu, hocemo Iran'. Demonstranti su bijesni zato sto novci odlaze u inostranstvo kako bi se finansirao siitski ekspanzionizam. Bijesni su jer se odvaja od njihovih usta. Kada si sirotinja i nemas posao, ne moze te nahraniti 'siitski polumjesec'.
Slično su vikali u Libiji, Iraku, Siriji...vikali su istina i u Turskoj, ali nije uspjelo.
Alfons Kauders

#12672 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote: Realno, bolje mi je nego u novembru 1993 i trebao bih biti zahvalan vlasti na tome.

Bolje rahat patnja danas nego opet novembar 1993, gdje treba da potpišem? Znamo o čemu govorimo zar ne?
Ako znas da je alternativa povratak u novembar 1993, ili ako si potpuno siguran da ce promjena vlasti u Iranu rezultirati u stotinama hiljada mrtvih, onda svakako nije.

Medjutim, posto ja nisam vidovit, ne mogu davati takve ocjene.
salik79

#12673 Re: IRAN

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote:
salik79 wrote:
Kikibombona wrote:

Jer, logika...

Sta ti znas o izbornom sistemu u Iranu?! Apsolutno nista. Ili ono sto i Trump zna. Znas li ko je predsjednik a ko vodja Revolucije?

Koliko dugo je Kraljica, a prije nje Kraljica majka, na vlasti?

Jer logika.....Zato ti i mogu podvaljivati snimke i slike podrske "rezimu" kao "dokaz ustanka" protiv "rezima".

U glavi samo: "America, fuck yeah!".
Alfons Kauders

#12674 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote: Normala. Boli te kurac. Nije preko tvojih ledja
Ja mislim da ti iz Francuske i ja iz BiH nismo relevantni da kažemo šta je bolje za Iran. Eto ti imaš tu dozu arogantnosti i pišanja po ljudima pa govoriš št aje bolje za Iran. Vidimo kakav haos u svijetu je proizvela upravo takva licemjerna politika. :oops:
Meni se nekako cini da Iranci najbolje znaju sta je dobro za Iran

I evo, kako Saik kaze, pune ih ulice, svi podrzavaju vlast. Nema potrebe da se mijesamo, njihova stvar.
Alfons Kauders

#12675 Re: IRAN

Post by Alfons Kauders »

salik79 wrote:

Sta ti znas o izbornom sistemu u Iranu?! Apsolutno nista. Ili ono sto i Trump zna. Znas li ko je predsjednik a ko vodja Revolucije?

Koliko dugo je Kraljica, a prije nje Kraljica majka, na vlasti?

Jer logika.....Zato ti i mogu podvaljivati snimke i slike podrske "rezimu" kao "dokaz ustanka" protiv "rezima".

U glavi samo: "America, fuck yeah!".
Jarane, jel to places?

Hos maramice?
Post Reply