Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
goshpar wrote:Kupio sam Continental u januaru 2017, znaci prije dvije godine, ali vec sad osjecam kao da su se potrosile.
Tesko je sad reci vukle su ovako ili onako kad su uslovi na cesti uvijek drugaciji, ali cini mi se da su puno bolje vozile prije. Ocekivao sam da ce moci izdrzati barem 3-4 zime.
Napominjem da sam vozio prosjecno, nisam nesto puno prelazio i naravno vozio sam ih samo u zimskom periodu...
Imao sam i ja Conti oba seta. Zimske su mi se cinile u trecoj zimi malo losije nego u prethodne dvije, mada dovoljno dobre da odem do vikendice. Dok su ljetne bile izvrsne i cetvrto ljeto u svim uslovima. Prodao sam auto poslije toga pa ne znam kako su se dalje ponasale.
Recimo da sam sa tim zimskim prosao do 20K kilometara, a sa ljetnim do 30K.
Ja vozim ljetni/zimski set, ali razmišljam ubuduće imati neku cjelogodišnju opciju. Vožnja po BiH 90%, eventualno do mora nekada, ili na planinu. Sva vožnja inače po našim prelijepim cestama
Sjećam se kada sam kupio auto tek (uvoz iz Belgije), na njemu bile kišne gume. Led te j**o, ovdje nepoznat pojam, a oni tamo mjenjau gume po vremenskoj prognozi
Nisam siguran da bi ti allseason guma bila pogodna za sve situacije koje bi te mogle zadesiti zimi. Jedno je po gradu, pa ostavis auto na nekom parkingu ako ne mozes dalje, ali ako ostanes na cesti u pripizdini, zavijan... vec je drugacije. Lanci su naravno opcija.
Koliko ja vidim sa ovim michelin i goodyear allseason gumama manji snijeg i ova standardna poledica nisu problem. Za mokru ili suhu ociscenu cestu su mozda cak i bolje od cisto zimskih.
drug_profi wrote:Nisam siguran da bi ti allseason guma bila pogodna za sve situacije koje bi te mogle zadesiti zimi. Jedno je po gradu, pa ostavis auto na nekom parkingu ako ne mozes dalje, ali ako ostanes na cesti u pripizdini, zavijan... vec je drugacije. Lanci su naravno opcija.
Koliko ja vidim sa ovim michelin i goodyear allseason gumama manji snijeg i ova standardna poledica nisu problem. Za mokru ili suhu ociscenu cestu su mozda cak i bolje od cisto zimskih.
Imam ja allseason Continental CrossContact LX gume.. i fino u specifikacijama izmedju ostalog pise da su za light snow.. na suhom i mokrom su dobre, ali za vremenskih uslova poput danasnjih i nisu.. tako da njih vozim ljeti, a zimi brate zimske gume ipak smo mi sto se Sarajeva tice geografski gledano brdskoplaninska regija u kojoj snijeg i ne predstavlja neko iznenadjenje..
drug_profi wrote:Nisam siguran da bi ti allseason guma bila pogodna za sve situacije koje bi te mogle zadesiti zimi. Jedno je po gradu, pa ostavis auto na nekom parkingu ako ne mozes dalje, ali ako ostanes na cesti u pripizdini, zavijan... vec je drugacije. Lanci su naravno opcija.
Imam ja allseason Continental CrossContact LX gume.. i fino u specifikacijama izmedju ostalog pise da su za light snow.. na suhom i mokrom su dobre, ali za vremenskih uslova poput danasnjih i nisu.. tako da njih vozim ljeti, a zimi brate zimske gume ipak smo mi sto se Sarajeva tice geografski gledano brdskoplaninska regija u kojoj snijeg i ne predstavlja neko iznenadjenje..
Pa kad si sebi obezbjedio prave zimske, onda i za ljeto uzmi ljetne, koji ce ti klinac all season onda?!
Pa kad si sebi obezbjedio prave zimske, onda i za ljeto uzmi ljetne, koji ce ti klinac all season onda?!