HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
O'zone
Globalni moderator

#12651 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Ja opet samo dobio račun za kablovsku a nisam za internet
MOSALJOZE

#12652 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

O'zone wrote:Ja opet samo dobio račun za kablovsku a nisam za internet
Takodjer
the_wings

#12653 Re: HS kablovska

Post by the_wings »

meni u septembru stigao račun za oktobar (umjesto za septembar), a u oktobru ni habera od računa... :-)
neki feler u računovodstvu vrlih hsovaca... :?
PS prekočili račun za septembar....
Darko12

#12654 Re: HS kablovska

Post by Darko12 »

Moze li se prikljuciti samo internet bez kablovske?
kakaljin

#12655 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Evo i meni je samo dosao racun za analognu, dok mi nije dosao racun da digitalu. Prije su uvijek zajedno dolazili obadva racuna.

Tako da ne znam koja je fora sada sa tim
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12656 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

the_wings wrote:meni u septembru stigao račun za oktobar (umjesto za septembar), a u oktobru ni habera od računa... :-)
Nije feler ja sam za digitalnu i internet uvije placao za mjesec unaprijed sto znaci da sam u septembru platio za oktobar. E sad valjda hoce da to poravnaju i da se placa mjesec za mjesec ili hoce da svedu racune na nulu prije Telemacha tako da ovaj mjesec ja sam dobio sam telefon.
Benq

#12657 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Nije feler ja sam za digitalnu i internet uvije placao za mjesec unaprijed sto znaci da sam u septembru platio za oktobar. E sad valjda hoce da to poravnaju i da se placa mjesec za mjesec ili hoce da svedu racune na nulu prije Telemacha tako da ovaj mjesec ja sam dobio sam telefon.
To je jako moguce , jer se ni meni nije nikad desilo da mi dodje kao sada samo telefon a ne i kablovska i internet..

EDIT: A evo vidis ima i raje koja su dobila racune za kablovsku a nisu za internet i td.. ko zna sta se tu desava.
the_wings

#12658 Re: HS kablovska

Post by the_wings »

hrasno38 wrote:
the_wings wrote:meni u septembru stigao račun za oktobar (umjesto za septembar), a u oktobru ni habera od računa... :-)
Nije feler ja sam za digitalnu i internet uvije placao za mjesec unaprijed sto znaci da sam u septembru platio za oktobar. E sad valjda hoce da to poravnaju i da se placa mjesec za mjesec ili hoce da svedu racune na nulu prije Telemacha tako da ovaj mjesec ja sam dobio sam telefon.
moguće, jedino to i ima logike...meni samo čudno što u oktobru nisam dobio račun (za unaprijed / tekući mjesec, svejedno...)
haj vidjećemo šta će se u ovom mjesecu desiti... :roll:
hrasno38

#12659 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Nije feler ja sam za digitalnu i internet uvije placao za mjesec unaprijed sto znaci da sam u septembru platio za oktobar. E sad valjda hoce da to poravnaju i da se placa mjesec za mjesec ili hoce da svedu racune na nulu prije Telemacha tako da ovaj mjesec ja sam dobio sam telefon.
To je jako moguce , jer se ni meni nije nikad desilo da mi dodje kao sada samo telefon a ne i kablovska i internet..

EDIT: A evo vidis ima i raje koja su dobila racune za kablovsku a nisu za internet i td.. ko zna sta se tu desava.
Ja ima KID paket i telefon od HS-a i samo mi je stigao racun za telefon a onaj sto raznosi je rekao da ovaj mjesec nece doci za KID jer sam vec platio? Posto kupio po toliko prodao ali mi je jedino logicno rjesenje to da hoce racune svesti na nulu prije nove godine pa ce ili predati firmu Telemachu od 01.01 ili ce ubuduce ici mjesec za mjesec.
Benq

#12660 Re: HS kablovska

Post by Benq »

I kod mene je KID22 + telefon , kod mene u zgradi su samo dvoje dobili racune za kablovsku , ostalo nista, ja dobio samo za telefon i tako.. to mi je malo cudno , jer su neki dobili racune a neki nisu. Mozda je u pitanju neko kasnjenje u isporuci kao sto je to slucaj kod Telemach-a :?
kakaljin

#12661 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:
Benq wrote:

Ja ima KID paket i telefon od HS-a i samo mi je stigao racun za telefon a onaj sto raznosi je rekao da ovaj mjesec nece doci za KID jer sam vec platio? Posto kupio po toliko prodao ali mi je jedino logicno rjesenje to da hoce racune svesti na nulu prije nove godine pa ce ili predati firmu Telemachu od 01.01 ili ce ubuduce ici mjesec za mjesec.
Zvao sam HS i oni su mi potvrdili ovo sto ti kazes, znaci nece doci ovi racuni koje smo placali unaprijed vec ce se od sada placati unazad. I pitao sam ih za telemach i rekli su mi da se jos nista sigurno ne zna, a na moje potanje makar da se kaze okvirno oni su mi rekli da bi trebalo od nove godine krenuti.
Benq

#12662 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Bas kao sto je @kakaljin rekao , sad sam i ja isao da platim racun za telefon, uglavnom ko god je korisnik nekog od KID paketa , placat ce racune unazad , znaci 1. Decembra ce dobiti racun za Novembar i td.. dok korisnici koji imaju samo kablovsku , placat ce racune unaprijed.
kakaljin

#12663 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:Bas kao sto je @kakaljin rekao , sad sam i ja isao da platim racun za telefon, uglavnom ko god je korisnik nekog od KID paketa , placat ce racune unazad , znaci 1. Decembra ce dobiti racun za Novembar i td.. dok korisnici koji imaju samo kablovsku , placat ce racune unaprijed.
Pogledaj datume na racunu od kablovske, nju smo svakako placali unazad, tako da se kod nje nista ne mjenja.

Pozdrav
Benq

#12664 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Vjeruj da nisam ni obracao paznju na datum , samo prenosim ono sto mi je receno.
ado_7

#12665 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Kome treba, da izvine forumska populacija, :gunjastajl: i poljubiti dupe, da bi ovi iz HS dosli da prikljuce tv i internet.

Normalno cekati evo vec 20 dana za to, izgleda...i nema naznaka da ce doci
Adriatic

#12666 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

ado_7 wrote:Kome treba, da izvine forumska populacija, :gunjastajl: i poljubiti dupe, da bi ovi iz HS dosli da prikljuce tv i internet.

Nalazimo se u međuprostoru, svačiji i ničiji. :D :run:
Šta ćeš, tako nam je.
MOSALJOZE

#12667 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

ado je propustio mnogooop toga
Da je stara vlast,surfao bi u 16.
ado_7

#12668 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Najgore je kad te prave budalom za tvoje pare....
Ali svjesni su i oni da nemamo izbora, pa im se moze :izet:
bull21

#12669 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

ado_7 wrote:Kome treba, da izvine forumska populacija, :gunjastajl: i poljubiti dupe, da bi ovi iz HS dosli da prikljuce tv i internet.

Nazoveš i pošalješ ih u materinu i izdereš se.
Dođu u roku od deset minuta. :-D
ado_7

#12670 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Zvao, vise puta, 4-5......Zvao, bio fin.... zvao, bio otresit.... efekat identican... i odgovor identican, bit ce u toku sedmice :lol:
bull21

#12671 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

A jbg, žao mi je. Nadam se da će ubrzo. Možda u toku sedmice?
hrasno38

#12672 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

ado_7 wrote:Zvao, vise puta, 4-5......Zvao, bio fin.... zvao, bio otresit.... efekat identican... i odgovor identican, bit ce u toku sedmice :lol:
Ja zaista ne sumnjam u to sto ti kazes ali za evo 10-tak godina koliko korisitm HS uvijek su dolazili onda kada smo se dogovorili pa cak i ako sam ih izradio i nije nikoga bilo kuci uz kulturno moje izvinjenje dolazili su ponovo. Nikada me nisu izradili i zaista nemam apsolutno nikakve veze sa HS-om, ali je tako. I na telefon nakon malo strpljenja su se javljali i bili vrlo susretljivi i korektni.
kloniran

#12673 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
ado_7 wrote:Zvao, vise puta, 4-5......Zvao, bio fin.... zvao, bio otresit.... efekat identican... i odgovor identican, bit ce u toku sedmice :lol:
Ja zaista ne sumnjam u to sto ti kazes ali za evo 10-tak godina koliko korisitm HS uvijek su dolazili onda kada smo se dogovorili pa cak i ako sam ih izradio i nije nikoga bilo kuci uz kulturno moje izvinjenje dolazili su ponovo. Nikada me nisu izradili i zaista nemam apsolutno nikakve veze sa HS-om, ali je tako. I na telefon nakon malo strpljenja su se javljali i bili vrlo susretljivi i korektni.
bogme su i mene znali izraditi pa da ih po 20 dana cekam, onda popizdim i dođu za 15 minuta.
A koliki je trosak dobiti ih na telefon znaju oni koji nemaju fiksni.
Natakanem im onu sto je posudila glas sekretarici :D
Izlija

#12674 Re: HS kablovska

Post by Izlija »

@ ado_7
neznam ko bi ti mogao doći to prikopčati iz HS-a kad su im monteri prešli u Telemah, neznam da im je iko ostao osim one ekipe u Radničkoj a i njih je 4-5 što rade na naplati i sličnim administrativnim poslovima. Možda i griješim ali mi par dobrih jarana tamo radi ( radilo, sad su prebačeni u tehniku TM i kukaju za HS-om iako su im radni zadatci lakši i definiranije im je radno mjesto na kratkom su povodcu a godinama su imali liberalnije uslove rada ) i znam što su mi rekli a i nedavno sam punici net priključivao i telemahovi ljudi su dolazili iako je HS korisnik.
Iskreno nebih nikad mjenjao operatera ali nas korisnike niko ništa nepita, meni je bitno da mi net piči i da imam nekih desetak kanala koje ponekad gledam, volio bih kada bi operateri dozvoljavali korisnicima da izaberu kanale i plaćaju po tome, ja bih nagurao net na max i kanale koje gledam i vjerovatno plaćao manje nego sada.
ado_7

#12675 Re: HS kablovska

Post by ado_7 »

Dobro, ja razumijem da je guzva, i sta vec ne...medjutim ako mi kazes da je rok 7-10 dana, onda dodji u tom periodu ili me obavijesti da imas problema i da ne moze.
Ja zovem 12 dan(ponedjeljak), kaze eto guzva je :izet: , doci ce neko
Zovem srijeda, bit ce do kraja sedmice.
Zovem sad u utorak (19 dan od zahtjeva), i kazem da ako ne dodju danas, da ne moraju ni dolaziti...ocito im nije to ni bitno, jer nisu dosli...
I eto budi pametan pa uradi nesto. :lol: :bih:
Last edited by ado_7 on 12/11/2015 08:29, edited 1 time in total.
Locked