Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#12651 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 27/07/2023 12:48
Zoooka wrote: 27/07/2023 12:24 Prevoz apsolutno nikada nije bio gori kao ovog ljeta, evo i klix je izbacio članak konačno o tome. Po meni veliki minus za novu vladu, jer jedno od elementarnih pitanja se zapostavlja. Realno, koga briga za rekonstrukciju tramvajske pruge, kada su sredstva javnog prevoza odron, kada je najveća gužva kada ti najviše treba, da najviše čekaš javni prevoz u vrijeme kada se vraćaš s posla, da po ovoj vrućini ne možeš ući u isti, jer ih u 90 % nema klime. SDA je radila užasne stvari, ali ovi nisu ništa bolji, jedino da su malo manje zlo i to je to.
Kako uopste rijesiti taj problem,kako bi ti rijesio? Evo narucili su nove tramvaje, samo ne moze se preko noci rijesiti ono sto je sda zapustila godinama i sto dolazi na naplatu.
Ne kazem da ne mogu bolje vise, mogu i trebali bi, ali teenutne se radi na javnom prevozu najvise, efekte cemo osjetiti kad se pruga zavrsi i dodju novi tramvaju
Meni smeta sto su zapostavili saobracajnice.
N Alipašinom na raskrsnici, pored nove pruge, na traci za skretanje lijevo na most prema FIS-u, tačno ispod semfora, jedno 10 cm udubljen, propao, asfalt. I takvih saobraćajnica ima puno.
Zoooka

#12652 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Zoooka »

J3bo mater, jel šta kažeš protiv trojke odmah si zlatni kašikaš, a mogu se pregledati moji postovi da sam stalno pljuvao po kanceru države SDA. To što su oni kancer, ne mora značiti da se niko drugi ne smije kritikovati. Čuj onog delegata što se vozim tramvajem, pa ljudino na zapadu svi koriste javni prevoz i idu na posao javnim prevozom. Kod nas moraš u 6 ujutro biti u gradu da ne bi parking plaćao 2 marke sat, da ne pričamo o zagađenju i ostalom.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#12653 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Zoooka wrote: 27/07/2023 13:09 J3bo mater, jel šta kažeš protiv trojke odmah si zlatni kašikaš, a mogu se pregledati moji postovi da sam stalno pljuvao po kanceru države SDA. To što su oni kancer, ne mora značiti da se niko drugi ne smije kritikovati. Čuj onog delegata što se vozim tramvajem, pa ljudino na zapadu svi koriste javni prevoz i idu na posao javnim prevozom. Kod nas moraš u 6 ujutro biti u gradu da ne bi parking plaćao 2 marke sat, da ne pričamo o zagađenju i ostalom.
pAKAD SE VOZIŠ štati smetaonda se vozitramvajem. A,ko sigospo din odnase finonataksi ivozaj.
Ljudievora derekonstrukciju nemožesve prekonoči.

Džesi bio ovih25 naj težihgodina zajednodakritikuješ vlast negosadkad se neštaradi.

Koima zlatnekašikene vozi se tramvajemsigurno , koga suslagali slagalisu.
teskeredzic_22

#12654 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Ateista wrote: 27/07/2023 12:48 [
Ne može vlast biti nova i revolucionarna ako i sama dolazi iz miljea koji je smijenila i koji kritikuje.

Promjena je kozmetička ali je promjena.
Ove kozmetičke promjene , dugoročno , bi trebale stvoriti uslove da naredne vlasti koje budu dolazile , budu i transparentne , odgovorne , planske i slično.

Načekaćemo se , tj. prilično sam siguran da se u barem naredna tri izborna ciklusa opštih izbora neće dešavati ništa revolucionarno izuzev što je jako važno da se retrogradno-korumupirana vlast više nikada ne vrati , barem ne u Kantonu Sarajevo , finansijskom sjedištu države.

A dotad...dotad zbog iseljavanja sve više i bliže vidim Indijce i Bangladežane koji će ovdje doći zbog netaknute i prelijepe prirode.

PS , više ljudi je bilo na utakmici Željo-Dinamo nego što je glasalo o opozivu Hadžibajrića.
To govori jako puno o politici , povjerenju ,kandidatima i glasačima trenutno kod nas.
Ateista

#12655 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Hakiz wrote: 27/07/2023 12:57

Kako uopste rijesiti taj problem,kako bi ti rijesio? Evo narucili su nove tramvaje, samo ne moze se preko noci rijesiti ono sto je sda zapustila godinama i sto dolazi na naplatu.
Ne kazem da ne mogu bolje vise, mogu i trebali bi, ali teenutne se radi na javnom prevozu najvise, efekte cemo osjetiti kad se pruga zavrsi i dodju novi tramvaju
N Alipašinom na raskrsnici, pored nove pruge, na traci za skretanje lijevo na most prema FIS-u, tačno ispod semfora, jedno 10 cm udubljen, propao, asfalt. I takvih saobraćajnica ima puno.
Puno je tih sitnica koje stoje a mogu se lako rijesiti, da ne govorim o novim saobracajnicama, prvoj, juznoj trans i slicno.
Ateista

#12656 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

teskeredzic_22 wrote: 27/07/2023 13:16
Ne može vlast biti nova i revolucionarna ako i sama dolazi iz miljea koji je smijenila i koji kritikuje.

Ove kozmetičke promjene , dugoročno , bi trebale stvoriti uslove da naredne vlasti koje budu dolazile , budu i transparentne , odgovorne , planske i slično.

Načekaćemo se , tj. prilično sam siguran da se u barem naredna tri izborna ciklusa opštih izbora neće dešavati ništa revolucionarno izuzev što je jako važno da se retrogradno-korumupirana vlast više nikada ne vrati , barem ne u Kantonu Sarajevo , finansijskom sjedištu države.

A dotad...dotad zbog iseljavanja sve više i bliže vidim Indijce i Bangladežane koji će ovdje doći zbog netaknute i prelijepe prirode.

PS , više ljudi je bilo na utakmici Željo-Dinamo nego što je glasalo o opozivu Hadžibajrića.
To govori jako puno o politici , povjerenju ,kandidatima i glasačima trenutno kod nas.
To je sve tacno, ni ja neocekijem revoluciju, ali da sam na nekim poljima ocekivao vise, jesam.
Ateista

#12657 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Zoooka wrote: 27/07/2023 13:09 J3bo mater, jel šta kažeš protiv trojke odmah si zlatni kašikaš, a mogu se pregledati moji postovi da sam stalno pljuvao po kanceru države SDA. To što su oni kancer, ne mora značiti da se niko drugi ne smije kritikovati. Čuj onog delegata što se vozim tramvajem, pa ljudino na zapadu svi koriste javni prevoz i idu na posao javnim prevozom. Kod nas moraš u 6 ujutro biti u gradu da ne bi parking plaćao 2 marke sat, da ne pričamo o zagađenju i ostalom.
Samo treba biti realan da je javni prevoz nesto na cemu trenutna vlast najvise radi, nije dobar zbog svega od ranije sto se desavalo i ne moze se preko koci rijesiti, ali se radi i u to se trenutno najvise ulaze.
Hakiz

#12658 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

teskeredzic_22 wrote: 27/07/2023 13:16

Najviše o tome da ljudi misle da će im biti isto, bez obzira na to ko je na vlasti, pa ne vide razlog da bilo kome daju glas. Ostali stari, došli novi, njemu će biti isto.

Bila SDA, došla trojka, meni je invalidnina 20 godina ista.
Zoooka

#12659 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Zoooka »

Ateista wrote: 27/07/2023 13:22
Samo treba biti realan da je javni prevoz nesto na cemu trenutna vlast najvise radi, nije dobar zbog svega od ranije sto se desavalo i ne moze se preko koci rijesiti, ali se radi i u to se trenutno najvise ulaze.
Ok, to je istina, malo sam pregrub bio, a gdje neću biti kada na 38 stepeni uđem u pun bus koji nema klime, i u kojem vozač redovno puši
Hakiz

#12660 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Zoooka wrote: 27/07/2023 13:32
Ateista wrote: 27/07/2023 13:22

Ok, to je istina, malo sam pregrub bio, a gdje neću biti kada na 38 stepeni uđem u pun bus koji nema klime, i u kojem vozač redovno puši
Puši, piše poruke na mobitelu, hajde što razgovara, ali tipka dok vozi itd.

I ona ja pitam, a čemu služe kamere u vozilima i ima li kamera koje snimaju vozače. Ako i ima, gleda li iko snimke i reaguje li se na uočeno?

Tajac :mrgreen:
Zoooka

#12661 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Zoooka »

Hakiz wrote: 27/07/2023 13:41
Zoooka wrote: 27/07/2023 13:32

I ona ja pitam, a čemu služe kamere u vozilima i ima li kamera koje snimaju vozače. Ako i ima, gleda li iko snimke i reaguje li se na uočeno?

Da ne pričam o tome, da ne znaju voziti, većina njih, ali fkt ne znaju, nije moje preseravanje, samo čekam kad će se prevrnuti.
I ne mogu da vjerujem da ne obezbijede nikoga na srednjim i zadnjim vratima pa da nadgleda ko ima kartu, on otvori prva vrata, pa treba po 5 minuta na svakoj stanici dok svi pokažu karte. Brate mili, otvori srednja, nek tamo ulaze ljudi koji već imaju karte ili mjesečne.
Hakiz

#12662 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Zoooka wrote: 27/07/2023 13:53

Da ne pričam o tome, da ne znaju voziti, većina njih, ali fkt ne znaju, nije moje preseravanje, samo čekam kad će se prevrnuti.
I ne mogu da vjerujem da ne obezbijede nikoga na srednjim i zadnjim vratima pa da nadgleda ko ima kartu, on otvori prva vrata, pa treba po 5 minuta na svakoj stanici dok svi pokažu karte. Brate mili, otvori srednja, nek tamo ulaze ljudi koji već imaju karte ili mjesečne.
Ma, dobro, izdržat ćemo još mjesec i nekoliko dana. Ako završe u roku :lol:
teskeredzic_22

#12663 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Hakiz wrote: 27/07/2023 13:22
Tako je ali zahvaljujući SDA invalidnina ti je tolika kolika je.

Rast privrede teoretski povećava i naknade onima kojima su potrebne.

Ponavljam , trenutna vlast je ili produkt SDA ili je isti političko-civilizacijski milje , čak i ako postoji želja ispravnih , čestitih i radnih pojedinaca (uvijek ima takvih) da nabolje mijenjaju sistem i okruženje , to se neće desiti , još uvijek ne u smislu suštinskih promjena u vezi domaćinskog upravljanja javnim dobrom , transparentnosti u radu i odgovornosti za (ne)urađeno.

Ali povratak stare vlasti je korak unazad , vrlo jednostavno.

Povratak stare vlasti i radi ideologije (legitiman politički cilj) je nepotreban jer je SDA-ovska ideologija kroz NIP sadržana i u novoj vlasti a SDP nije ništa manje ideološki probosanska stranka u odnosu na SDA ili NIP.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#12664 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by W0rM »

teskeredzic_22 wrote: 27/07/2023 14:07

Rast privrede teoretski povećava i naknade onima kojima su potrebne.

Ponavljam , trenutna vlast je ili produkt SDA ili je isti političko-civilizacijski milje , čak i ako postoji želja ispravnih , čestitih i radnih pojedinaca (uvijek ima takvih) da nabolje mijenjaju sistem i okruženje , to se neće desiti , još uvijek ne u smislu suštinskih promjena u vezi domaćinskog upravljanja javnim dobrom , transparentnosti u radu i odgovornosti za (ne)urađeno.

Ali povratak stare vlasti je korak unazad , vrlo jednostavno.

Povratak stare vlasti i radi ideologije (legitiman politički cilj) je nepotreban jer je SDA-ovska ideologija kroz NIP sadržana i u novoj vlasti a SDP nije ništa manje ideološki probosanska stranka u odnosu na SDA ili NIP.
SDA je nekako za sve kriva, a to nije istina, zato sto SDA nije u kontinuitetu na vlasti, SDP je to bio od 2001 do 2003, i od 2011 do 2015, inace jel, sve godine blagostanja kao i ove ostale. Dio tramvajske pruge je obnavljan cini mi se bas u mandatu SDA ili SBiH (ne mogu se tacno sjetiti) od 2004 do 2005 od Muzeja do Tehnicke skole.

Inace Nerma je bas bio volja gradjana i bas pametan decko, pa Fadil je za njega Oppenheimer. Da se razjasnimo nisam bot niti sam nesto privrzen nekoj stranci, ali treba i realno gledati.

Sto se trenutne rekonstrukcije pruge tice, nije lose do sad, naravno moglo je bolje i brze sa malo vise ideja, ali nekako smo vazda takvi, mislimo dok radimo, a ne prije. Nadam se da ce se ovo na Skenderiji zavrsiti cim cim prije i sto kvalitetnije.
Hakiz

#12665 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

teskeredzic_22 wrote: 27/07/2023 14:07

Tako je, ali zahvaljujući trojci ista je kao za vrijeme SDA.

Isti.
BadBoy

#12666 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

Zoooka wrote: 27/07/2023 13:53 I ne mogu da vjerujem da ne obezbijede nikoga na srednjim i zadnjim vratima pa da nadgleda ko ima kartu, on otvori prva vrata, pa treba po 5 minuta na svakoj stanici dok svi pokažu karte. Brate mili, otvori srednja, nek tamo ulaze ljudi koji već imaju karte ili mjesečne.
Ovakav sistem kontrole i kupovine karata je svojstven nama a opet je stepen onih koji se švercaju drastično velik. Nešto ne štima.

Karta mora biti što jednostavnija za kupiti i koristiti. Mobitel, aplikacija i čitači/kartica mobitela su pod moranje. A nakon toga samo raditi što i svi drugi rade, nasumične kontrole putnika uz drastične kazne.
teskeredzic_22

#12667 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

W0rM wrote: 27/07/2023 14:31
Spoiler
Show
SDA je nekako za sve kriva, a to nije istina, zato sto SDA nije u kontinuitetu na vlasti, SDP je to bio od 2001 do 2003, i od 2011 do 2015, inace jel, sve godine blagostanja kao i ove ostale. Dio tramvajske pruge je obnavljan cini mi se bas u mandatu SDA ili SBiH (ne mogu se tacno sjetiti) od 2004 do 2005 od Muzeja do Tehnicke skole.

Inace Nerma je bas bio volja gradjana i bas pametan decko, pa Fadil je za njega Oppenheimer. Da se razjasnimo nisam bot niti sam nesto privrzen nekoj stranci, ali treba i realno gledati.

Sto se trenutne rekonstrukcije pruge tice, nije lose do sad, naravno moglo je bolje i brze sa malo vise ideja, ali nekako smo vazda takvi, mislimo dok radimo, a ne prije. Nadam se da ce se ovo na Skenderiji zavrsiti cim cim prije i sto kvalitetnije.
Za trenutno stanje Bosne i Hercegovine su odgovorni SDA , HDZ i SNSD (SDS od 1996 do 2005) , od 1996 do danas.

Te partije su u srži vlasti sve ove godine , formirale su sistem u kom živimo.
Za sve ono što je dobro , one su zaslužne, kao što su odgovorne i za sve ono što je loše.

Različiti koalicioni partneri su se mijenjali ali uglavnom su imali sporedne uloge u odlučivanju (nešto veću ulogu SBiH od 1998 do 2006 , odnosno PDP od 2006 do 2010).

HDZ nije poražen na izborima 2022.
SNSD nije poražen na izborima 2022.
SDA jeste.

Svaki početak je težak.
Nama se dogodio 30 godina kasnije.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#12668 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by izvrsni direktor »

W0rM wrote: 27/07/2023 14:31 i od 2011 do 2015,
s kim je sdp bio tad u koaliciji?
W0rM

#12669 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by W0rM »

teskeredzic_22 wrote: 27/07/2023 15:01
W0rM wrote: 27/07/2023 14:31
Spoiler
Show

Za trenutno stanje Bosne i Hercegovine su odgovorni SDA , HDZ i SNSD (SDS od 1996 do 2005) , od 1996 do danas.

Te partije su u srži vlasti sve ove godine , formirale su sistem u kom živimo.
Za sve ono što je dobro , one su zaslužne, kao što su odgovorne i za sve ono što je loše.

Različiti koalicioni partneri su se mijenjali ali uglavnom su imali sporedne uloge u odlučivanju (nešto veću ulogu SBiH od 1998 do 2006 , odnosno PDP od 2006 do 2010).

HDZ nije poražen na izborima 2022.
SNSD nije poražen na izborima 2022.
SDA jeste.

Svaki početak je težak.
Nama se dogodio 30 godina kasnije.
Nama, nama... NAMA? Druze moj, ko smo u tvojoj glavi mi, ako mislis na sve drzavljane Bosne i Hercegovine, onda se tu puno primijenilo nije, ako mislis nama kao Bosnjackom etnosu, da, nama se dogodilo i dogadja se, da samo u B komponenti imas pokusaj saradnje, gradnje drzave, jer ostale komponente (s casnim izuzecima) biraju desnicarske stranke. Ako je pruga nama start nakon 30 godina kasnjenja po tebi... Gdje se nalazimo, na kojem putu, znamo li uopste?
teskeredzic_22

#12670 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

Hakiz wrote: 27/07/2023 14:47
Isti.
Tehnički je nemoguće samo obraditi privredne parametre da bi se donijele eventualne odluke (ako se uopšte donose na osnovu tih parametara) o promjeni visina naknada u periodu u kom vrši vlast nova federalna vlada. Realno ?

Moramo li imati snažnu socijalnu državu da bi nemoćni i bolesni imali život dostojan čovjeka ?
Moramo.

Moramo li imati dobru privredu koja će omogućiti snažne socijalne naknade ?
Moramo.

Moramo li dati vremena novoj vladi i da smo najveći pesimisti ?
Jebi ga moramo.

Da li očekivati bilo šta spektakularno ?
Ne treba.

Treba li glasati za stare ?
Kome treba korak nazad ?
vjeshalica

#12671 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

Kad su stavljali revizore nekad davno na sva vrata onda je bila vriska po forumu za sta traze da se karta plati za smece koje nas vozi. 20 godina ista prica u krug samo novi nickovi,a iste face ocajne :lol:
Zoooka

#12672 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Zoooka »

vjeshalica wrote: 27/07/2023 15:11

Kad su stavljali revizore nekad davno na sva vrata onda je bila vriska po forumu za sta traze da se karta plati za smece koje nas vozi. 20 godina ista prica u krug samo novi nickovi,a iste face ocajne :lol:
Od kad znam za sebe kupujem mjesečnu kartu
vjeshalica

#12673 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

Zoooka wrote: 27/07/2023 12:24 Prevoz apsolutno nikada nije bio gori kao ovog ljeta, evo i klix je izbacio članak konačno o tome. Po meni veliki minus za novu vladu, jer jedno od elementarnih pitanja se zapostavlja. Realno, koga briga za rekonstrukciju tramvajske pruge, kada su sredstva javnog prevoza odron, kada je najveća gužva kada ti najviše treba, da najviše čekaš javni prevoz u vrijeme kada se vraćaš s posla, da po ovoj vrućini ne možeš ući u isti, jer ih u 90 % nema klime. SDA je radila užasne stvari, ali ovi nisu ništa bolji, jedino da su malo manje zlo i to je to.
Nije Gras jedini operator u Kantonu Sarajevo, a isti taj Kanton nema ovlascenja da ureduje u privatnoj firmi u smislu nabavke resursa za prevoz,niti je EBRD kredit podrazumijevao investicije u Centrotrans.
Hinjski to preskacete svi odreda. Jer naravno da javni prevoz ne koristite,samo palamundate ovaj ovo i ono. ;)
teskeredzic_22

#12674 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

W0rM wrote: 27/07/2023 15:08

Nama, nama... NAMA? Druze moj, ko smo u tvojoj glavi mi, ako mislis na sve drzavljane Bosne i Hercegovine, onda se tu puno primijenilo nije, ako mislis nama kao Bosnjackom etnosu, da, nama se dogodilo i dogadja se, da samo u B komponenti imas pokusaj saradnje, gradnje drzave, jer ostale komponente (s casnim izuzecima) biraju desnicarske stranke. Ako je pruga nama start nakon 30 godina kasnjenja po tebi... Gdje se nalazimo, na kojem putu, znamo li uopste?
Druže.

ne mogu svoju zemlju gledati kroz bilo koju "komponentu" iako sam daleko od bajki "građanske države" na kojoj jašu silne budžetlije sve ove godine , ne zbog toga što građanska država nije dobra , već zbog toga što u 30 godina postojanja ove države ona postoji samo teoretski , retorički , ajde i idealistički a nažalost mnogo je i zloupotrebljena (upravo u cilju uhljebljavanja).

Da je SNSD pao sa vlasti a zamijenila ga umjerena vlada PDP-Vukanović (ne umjerena u smislu da se zalaže za marginalizaciju ovlasti ili samo ukidanje RS-a jer to u RS-u većina stanovništva ne želi i ne postoji međunarodni faktor koji će jednostranom odlukom ukinuti ovlasti ili postojanje RS-a, nego retorički umjerena , s istinskim ciljem napretka i saradnje na svim unutrašnjim poljima i pitanjima) a da su SDA i HDZ ostale , pisao bih isto , jer jednostavno vidim to tako.

30 godina su SNSD , HDZ i SDA dokazali da su jedno veliko ništa , i da smo na dobrom putu da postanemo nova Indija i Bangladeš jer će se na naš napušten i prazan teritorij doseliti ti ljudi , tamo ih je previše i žive u prirodno groznim uslovima u odnosu na naše , bićemo biološki savladani baš kao što Meksikanci naseljavaju SAD.

Svaki poraz ove trojke (koncepta ove trojke) ili jednog dijela te trojke je veliki plus i mali korak naprijed.
Vrlo jednostavno.
W0rM

#12675 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by W0rM »

teskeredzic_22 wrote: 27/07/2023 15:16
Druže.

ne mogu svoju zemlju gledati kroz bilo koju "komponentu" iako sam daleko od bajki "građanske države" na kojoj jašu silne budžetlije sve ove godine , ne zbog toga što građanska država nije dobra , već zbog toga što u 30 godina postojanja ove države ona postoji samo teoretski , retorički , ajde i idealistički a nažalost mnogo je i zloupotrebljena (upravo u cilju uhljebljavanja).

Da je SNSD pao sa vlasti a zamijenila ga umjerena vlada PDP-Vukanović (ne umjerena u smislu da se zalaže za marginalizaciju ovlasti ili samo ukidanje RS-a jer to u RS-u većina stanovništva ne želi i ne postoji međunarodni faktor koji će jednostranom odlukom ukinuti ovlasti ili postojanje RS-a, nego retorički umjerena , s istinskim ciljem napretka i saradnje na svim unutrašnjim poljima i pitanjima) a da su SDA i HDZ ostale , pisao bih isto , jer jednostavno vidim to tako.

30 godina su SNSD , HDZ i SDA dokazali da su jedno veliko ništa , i da smo na dobrom putu da postanemo nova Indija i Bangladeš jer će se na naš napušten i prazan teritorij doseliti ti ljudi , tamo ih je previše i žive u prirodno groznim uslovima u odnosu na naše , bićemo biološki savladani baš kao što Meksikanci naseljavaju SAD.

Svaki poraz ove trojke (koncepta ove trojke) ili jednog dijela te trojke je veliki plus i mali korak naprijed.
Vrlo jednostavno.
I losa promjena je dobra, cisto da se vidi da se moze i gore.
Post Reply