Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Connaisseur Karlin

#12651 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
nismo stari , a tersovi smo od doba pelena :twisted: :kiss:
Možda ti nisi. Ja jesam. Ako ne po godinama, stara mi je duša.

Ovo sam ti ja:

Za tersluk si u pravu.
joj da samo znas kako ce moja ljubavi osvjeziti tvoju dušu :kiss: a, od tad ces sebi govoriti "ljubav zaista psotoji" :D
Hakiz

#12652 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

.
L u c i f e r

#12653 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by L u c i f e r »

Stvarnost?
Bloo
Globalna šefica

#12654 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

JVC wrote:
Hehehehe postoje ateisti koji pristupaju vjernicima s predrasudama ili sto bi reklo oni sa BBCa closed-minded. Vjera nije samo pribjegavanje slabo-umnog religioznog ludaka.Vjera nije pateticna i bez osnove. Vjera je tvar. Vjera je uvjerenje. Ateist takoder koristi vjeru. Stavlja svoju vjeru u znanost ili samog sebe. I ti si jos uvijek tvrdoglav i arogantan u svojim trenutnim uvjerenjima.
:josipalisac:
Ne vjerujem ja u kipove
ni takve k'o ti tipove
kad ti jednom srce slome
ne vjerujes nikome
aurora313

#12655 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

JVC wrote:Hehehehe postoje ateisti koji pristupaju vjernicima s predrasudama ili sto bi reklo oni sa BBCa closed-minded. Vjera nije samo pribjegavanje slabo-umnog religioznog ludaka.Vjera nije pateticna i bez osnove. Vjera je tvar. Vjera je uvjerenje. Ateist takoder koristi vjeru. Stavlja svoju vjeru u znanost ili samog sebe. I ti si jos uvijek tvrdoglav i arogantan u svojim trenutnim uvjerenjima.
Ateista ne koristi vjeru.
I nemoj se brinuti što ponekada ateista ima kako kažeš ‘predrasude‘ prema vjerniku.
Ateista traži dokaz. Eto, to je sva filozofija. U tri riječi.
Ako ikada dobijem dokaz, neću više biti ateist.
Nego da te pitam: da sam se rodio u Indiji, Japanu, Saudijskoj Arabiji ili u Amazonskoj prašumi, mogao sam biti vjernik.
Ali, o vjerovanju u koga ili čega bi nas dva onda mogli da diskutujemo?
Connaisseur Karlin

#12656 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

aurora313 wrote: Ateista traži dokaz. Eto, to je sva filozofija. U tri riječi.
a, pa vi ne trazte dokaz, vi cekate dokaz od vjernika :lol: samo vi cekajte, vjernici se satrase da vam dadnu dokaz :D
arzuhal

#12657 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Ateista će, kada dobije jasan i nedvosmislen dokaz, odbaciti vjeru. Proglasit će je naukom. :mrgreen:.
Bloo
Globalna šefica

#12658 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

arzuhal wrote:Ateista će, kada dobije jasan i nedvosmislen dokaz, odbaciti vjeru. Proglasit će je naukom. :mrgreen:.
Ne, nego ce stipnuti boga za obraz i reci: Usro si i sefa i stanicu...hajd nanovo sve.
Connaisseur Karlin

#12659 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

arzuhal wrote:Ateista će, kada dobije jasan i nedvosmislen dokaz, odbaciti vjeru. Proglasit će je naukom. :mrgreen:.
:lol:

jao, sad zamisljam vjernike koji su se smilovali i odlucitli napokon dati naucni dokaz ateistima :D
Hakiz

#12660 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Bloo je rekla tačno. Vrati se kući pa ponovo, nisi ovo dobro odradio.

Ali, naravno da će odbaciti vjeru. Ako bude jasan i nedvosmislen dokaz onda će to postati činjenica. A u činjenice se ne vjeruje, one se samo prihvate.

Kako god okreneš, ta vjera uvijek problematična. Bilo ga, nebilo ga, vjera je besmislena.
Last edited by Hakiz on 18/02/2018 17:33, edited 1 time in total.
Hakiz

#12661 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

jao, sad zamisljam vjernike koji su se smilovali i odlucitli napokon dati naucni dokaz ateistima :D
Dali bi ga davno da ga imaju.
JVC

#12662 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

aurora313 wrote: Ateista ne koristi vjeru.
I nemoj se brinuti što ponekada ateista ima kako kažeš ‘predrasude‘ prema vjerniku.
Ateista traži dokaz. Eto, to je sva filozofija. U tri riječi.
Nego da te pitam: da sam se rodio u Indiji, Japanu, Saudijskoj Arabiji ili u Amazonskoj prašumi, mogao sam biti vjernik.
Ali, o vjerovanju u koga ili čega bi nas dva onda mogli da diskutujemo?
Bezze toliko dokaza treba za bitna ateisticka uvjerenja.
Nevezano za temu jedna pjesma
Connaisseur Karlin

#12663 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Hakiz wrote:

pa mogli ste im pomoi da ga pronadju :D
Smrcak15

#12664 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Empirijski dokaz posstojanja BOga nece niko dobiti na zemlji, ali dokaz za vjerovanje u BOga mozes da nadjes svukuda pa i u sebi samom.

Ti trazis ovakav dokaz, da vidis BOga licno svojim ocima, to je za tebe dokaz, sta kaze Allah za to:

Allah kaze:
7:143 I kad Nam Musa dođe u određeno vrijeme, i kada mu Gospodar njegov progovori, on reče: “Gospodaru moj, ukaži mi se da Te vidim!” – “Ne možeš Me vidjeti” – reče – “ali pogledaj u ono brdo, pa ako ono ostane na svom mjestu, vidjećeš Me!” I kad se Gospodar njegov onome brdu otkri, On ga sa zemljom sravni, a Musa se onesviješćen strovali. Čim se osvijesti, reče: “Hvaljen neka si! Kajem Ti se, ja sam vjernik prvi!”
Connaisseur Karlin

#12665 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
Empirijski dokaz posstojanja BOga nece niko dobiti na zemlji, ali dokaz za vjerovanje u BOga mozes da nadjes svukuda pa i u sebi samom.

Ti trazis ovakav dokaz, da vidis BOga licno svojim ocima, to je za tebe dokaz, sta kaze Allah za to:

Allah kaze:
7:143 I kad Nam Musa dođe u određeno vrijeme, i kada mu Gospodar njegov progovori, on reče: “Gospodaru moj, ukaži mi se da Te vidim!” – “Ne možeš Me vidjeti” – reče – “ali pogledaj u ono brdo, pa ako ono ostane na svom mjestu, vidjećeš Me!” I kad se Gospodar njegov onome brdu otkri, On ga sa zemljom sravni, a Musa se onesviješćen strovali. Čim se osvijesti, reče: “Hvaljen neka si! Kajem Ti se, ja sam vjernik prvi!”
ne postoji "dokaz" za vjerovanje, to je prsoto ligisticki nepravilno "sastavljeno"
Hakiz

#12666 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
Kao da ja tebi kažem da je neko (nedajbože, sačuvaj nas i sakloni od svih zala) htio da te na neki način napastvuje "Pa mogla si mu pomoći".

Ne ide, zar ne...
Smrcak15

#12667 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:

Allah kaze:
ne postoji "dokaz" za vjerovanje, to je prsoto ligisticki nepravilno "sastavljeno"
ma ti uopste i neznas sta je dokaz....iskreno receno, nisam jos sreo nekog diskutanta kao ti na ovom internetu da nije u stanju da donosi dokaze za svoje tvrdnje kao ti....ti si pravi izuzetak :-)

barem ostali se potrude da donesu neki dokaz argument za svoju tvrdnju,a ti standradno...nije tacno zato sto ja to tebi kazemm. Ovo je vrhunac tvog argumentovanja.
Connaisseur Karlin

#12668 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:
Kao da ja tebi kažem da je neko (nedajbože, sačuvaj nas i sakloni od svih zala) htio da te na neki način napastvuje "Pa mogla si mu pomoći".

Ne ide, zar ne...
tebi ne ide izgovor :D uporedba je preluda :lol:

ne mozes traziti nesto od vjernika da dokaze, ako znas da ti to ne mogu dokazati ,jer imate potpuno drugaciju viziju dokaza o Bogu :D

dokaz kao rijec koju obje strane krostie su vam jako los izbor terminologije :lol:
Connaisseur Karlin

#12669 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
ma ti uopste i neznas sta je dokaz....iskreno receno, nisam jos sreo nekog diskutanta kao ti na ovom internetu da nije u stanju da donosi dokaze za svoje tvrdnje kao ti....ti si pravi izuzetak :-)

barem ostali se potrude da donesu neki dokaz argument za svoju tvrdnju,a ti standradno...nije tacno zato sto ja to tebi kazemm. Ovo je vrhunac tvog argumentovanja.

kakav DOKAZ :D
Smrcak15

#12670 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:

listaj i studiraj
ateizam-vs-religija-t149028.html
Connaisseur Karlin

#12671 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
Smrcak15 wrote:

listaj i studiraj
ateizam-vs-religija-t149028.html
ne kuzis o cemu pisem :D pisem o znacenju rijeci DOKAZ i njenoj upotrebi od strane atista i vjernika :D
Smrcak15

#12672 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Connaisseur Karlin wrote: ne kuzis o cemu pisem :D pisem o znacenju rijeci DOKAZ i njenoj upotrebi od strane atista i vjernika :D
ma ne razumijes ti sta je dokaz vjeruj mi, niti sta ti se pise, dovoljno da nisi u stanju donijeti barem jedan doka za svoje tvrdnje.
Connaisseur Karlin

#12673 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ne kuzis o cemu pisem :D pisem o znacenju rijeci DOKAZ i njenoj upotrebi od strane atista i vjernika :D
ma ne razumijes ti sta je dokaz vjeruj mi, niti sta ti se pise, dovoljno da nisi u stanju donijeti barem jedan doka za svoje tvrdnje.
dokaz i istina u relgijama, i dokaz i istina ateistima su dva razlicta svemira :D :lol:

zato ne kuzim, sto vi jedni drugima pokusavate DOKAZATI :lol:
zforumas

#12674 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by zforumas »

A ti nas sve gledas i smijes se :roll:
Edouard

#12675 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Edouard »

Blaise Pascal, navodi iz MISLI" (Pensées)
"...Načela razuma: dokazati, sumnjati, podložiti se/prihvatiti.
Neki tvrde da se sve može dokazati jer se ne razumiju u dokazivanje.
Neki sve sumnjaju jer ne znaju gdje se treba podložiti.
Neki se svemu podlože, jer ne znaju gdje treba suditi..."
Post Reply