BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#12651 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Korisničkoime wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Puštanje Mihojevića je bio jako dobar potez, nema apsolutno nikakve logike tvrditi suprotno.

Otvorio se prostor za Mujakića koji je već izrastao u jednog od najboljih igrača ekipe, a Mihojević je svakako u pet deka sa ostalim štoperima, ne odskače.

Uzeo si pare na igraču koji u PAOK-u ne može da dođe do klupe. A gdje će Mujakić završiti, o tome zasad možemo samo lupati. Realno je očekivati da napravi solidan transfer, puno bolji od Mihojevićevog.
Uvijek ista prica kada neko perspektivan ode iz FKS, nije ni bio Bog zna cemu, super sto je otisao, dosla je bolja zamjena, tako ce biti i kada i ako Mujakic ode.
Prodali prema kazivanjima samih ljudi iz kluba ali i navijaca ovdje na forumu dva najprespektivnija omladinca a da nisu ni sutnuli loptu za prvi tim i opet prica kako je to izvrsno, super potez, genijalno jer ionako nebi doprinjeli FKS u borbi za titulu i na kraju nisu ni bili nesto dobri bla bla.
Ako je to sve tako ako uprava cini dobre transfere kako onda da je u ligi vec godinama neko drugi prvak, kako se desavaju sramote skoro svake godine u "evropi" ako uprava konstantno mjenja losije igrace boljim kako nema nikakvog pomaka.
O transferima prije ere Jesic i za vremena Jesica da ne pricam koliko se tu novca sprzilo, zna li itko cifru, koliko se isplatilo na otpremnine zbog prijevremenih raskida ugovora, ovdje se samo prica kako nema vise dugova kako je sve cisto i to je kao neki uspjeh uprave a znamo da nije jer nisu zaradili svojim radom nego dosao covjek dao pare oni samo virmane popunili.
Bitno je zajebavat Zelju kako ima dug za vodu a Zelji zajebaje vas kako nemate svoj stadion a skupa zajebajete Slobodu kako nema ni jednog trofeja i tako u krug dok su Zrinjski ali i Siroki u svakom pogledu ispred vas i svakim danom sve vise odmicu. Siroki nije mozda na zavidnom.mjestu u tabeli ali je unovcio svoj omladinski rad veoma dobro i kada vidis da je skoro pola prve ekipe iz njihovog pogona te da su i te kako zastupljeni i u prvih 11 jasno ti je da su na pravom putu. Kada zasjednu kao sada Zrinjski na prvo mjesto i budu tu nekoliko godina u Sarajevu ce se opet svi pitati kako dok budete pricali price kako ste dobro prodali a jos bolje doveli i vi i Zeljo.
Prica je jedno ali ta prica ne drzi vodu u realnosti a realnost SA klubova su rezultati od 8:0, 7:0 itd nekad FKS nekad Zelje. Treba se probuditi i samokriticno se odnositi prema sadasnjem stanju a to apsolutno niko nije spreman ni u FKS ali nije bio ni u Zelji kada su oni imali svoje katastrofe. Rezultat od 0:8 morao je da kosta nekoga posla, najmanje Musemice ali necija glava je morala pasti, igraci su morali biti kaznjeni, neko nesto negdje je morao da uradi da se pomkne da se trzne i to je najgore u ovoj prici, niko nista ...

Ja ti neću odgovarati na ovo što si nabubao ovdje jer je hiljadu floskula i nebuloza. Kakvi ba dugovi za vodu, gdje sam ja to spominjao? Ko je rekao da je dobro prodati Hadžića i Veladžića iz juniorske generacije?

Bezveze mi trpaš riječi u usta.

Samo ću reći da je Mihojević propao igrač, menadžerska šema koja za pola godine nije odigrala minute za PAOK i polako će mu se izgubiti svaki trag. Šteta, jer je u jednom periodu svoje karijere obećavao. A ti ako misliš da je bolji od Mujakića, dokaži to nečim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12652 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Moram potvrditi da nije Đakmićev stil to sa vodom, a isto tako da ne zastupa tu prodaju mladih igrača koji su otišli iz FKS.
Treba naglasiti kad se piše uopšteno o stavu neke navijačke grupe, pa se replicira na nečiji post.
Melbourne_Australia

#12653 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Melbourne_Australia »

Leopard_SA wrote:
Korisničkoime wrote:@Leopard SA
Pa vjerovatno bi. Po meni sanse bi bile tu negdje. Zamisljam situaciju:
Ekipa iz sezone 2014/2015, igramo play-off protiv neke ekipe u rangu Atromitosa i sl.
Protivnik nije puno jaci, a nasi igraci nalozeni da se kao klub plasiramo u grupnu fazu nekog europskog takmicenja.
Prva utakmica u gostima zavrsila 0-0, a u drugoj utakmici Kosevo je puno 34 000 ljudi doslo da gleda utakmicu.
Nasi napadaju, otvorena utakmica, ali prvo poluvrijeme zavrsilo 0-0.
U drugom poluvremenu malo zatvorenija utakmica, ali se i dalje napada.
88. minuta dajemo go. Svi skacu, odusevljene, radost na tribinama.
Jos nekolko minuta do kraja. Protivnik napada, ali bezuspjesno.
Sudija svira kraj!
Prosli smo u grupnu fazu!!!
Da se nesto ovako hoce desiti ABd u sljedece dvije sezone :-D
Drug jes ti prespavao zadnjih 10 dana.
Ni za 20 godina
Imam pravo da se nadam :-D
Momku je 18 godina i on sve sto radi je vezano za mastu.... :lol: :lol: Leoparde nisam te ni znao ali ja ti nedavno napish na osnovu tvoje price da ti nisi ni srednju zavrsio :lol: :lol: Kad fakat ja u pravu bi, ti trebas na faks da se upises :lol: :lol:
Leopard_SA

#12654 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Leopard_SA »

Melbourne_Australia wrote:
Momku je 18 godina i on sve sto radi je vezano za mastu.... :lol: :lol: Leoparde nisam te ni znao ali ja ti nedavno napish na osnovu tvoje price da ti nisi ni srednju zavrsio :lol: :lol: Kad fakat ja u pravu bi, ti trebas na faks da se upises :lol: :lol:
Ok :thumbup:
Korisničkoime

#12655 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:
Korisničkoime wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Puštanje Mihojevića je bio jako dobar potez, nema apsolutno nikakve logike tvrditi suprotno.

Otvorio se prostor za Mujakića koji je već izrastao u jednog od najboljih igrača ekipe, a Mihojević je svakako u pet deka sa ostalim štoperima, ne odskače.

Uzeo si pare na igraču koji u PAOK-u ne može da dođe do klupe. A gdje će Mujakić završiti, o tome zasad možemo samo lupati. Realno je očekivati da napravi solidan transfer, puno bolji od Mihojevićevog.
Uvijek ista prica kada neko perspektivan ode iz FKS, nije ni bio Bog zna cemu, super sto je otisao, dosla je bolja zamjena, tako ce biti i kada i ako Mujakic ode.
Prodali prema kazivanjima samih ljudi iz kluba ali i navijaca ovdje na forumu dva najprespektivnija omladinca a da nisu ni sutnuli loptu za prvi tim i opet prica kako je to izvrsno, super potez, genijalno jer ionako nebi doprinjeli FKS u borbi za titulu i na kraju nisu ni bili nesto dobri bla bla.
Ako je to sve tako ako uprava cini dobre transfere kako onda da je u ligi vec godinama neko drugi prvak, kako se desavaju sramote skoro svake godine u "evropi" ako uprava konstantno mjenja losije igrace boljim kako nema nikakvog pomaka.
O transferima prije ere Jesic i za vremena Jesica da ne pricam koliko se tu novca sprzilo, zna li itko cifru, koliko se isplatilo na otpremnine zbog prijevremenih raskida ugovora, ovdje se samo prica kako nema vise dugova kako je sve cisto i to je kao neki uspjeh uprave a znamo da nije jer nisu zaradili svojim radom nego dosao covjek dao pare oni samo virmane popunili.
Bitno je zajebavat Zelju kako ima dug za vodu a Zelji zajebaje vas kako nemate svoj stadion a skupa zajebajete Slobodu kako nema ni jednog trofeja i tako u krug dok su Zrinjski ali i Siroki u svakom pogledu ispred vas i svakim danom sve vise odmicu. Siroki nije mozda na zavidnom.mjestu u tabeli ali je unovcio svoj omladinski rad veoma dobro i kada vidis da je skoro pola prve ekipe iz njihovog pogona te da su i te kako zastupljeni i u prvih 11 jasno ti je da su na pravom putu. Kada zasjednu kao sada Zrinjski na prvo mjesto i budu tu nekoliko godina u Sarajevu ce se opet svi pitati kako dok budete pricali price kako ste dobro prodali a jos bolje doveli i vi i Zeljo.
Prica je jedno ali ta prica ne drzi vodu u realnosti a realnost SA klubova su rezultati od 8:0, 7:0 itd nekad FKS nekad Zelje. Treba se probuditi i samokriticno se odnositi prema sadasnjem stanju a to apsolutno niko nije spreman ni u FKS ali nije bio ni u Zelji kada su oni imali svoje katastrofe. Rezultat od 0:8 morao je da kosta nekoga posla, najmanje Musemice ali necija glava je morala pasti, igraci su morali biti kaznjeni, neko nesto negdje je morao da uradi da se pomkne da se trzne i to je najgore u ovoj prici, niko nista ...

Ja ti neću odgovarati na ovo što si nabubao ovdje jer je hiljadu floskula i nebuloza. Kakvi ba dugovi za vodu, gdje sam ja to spominjao? Ko je rekao da je dobro prodati Hadžića i Veladžića iz juniorske generacije?

Bezveze mi trpaš riječi u usta.

Samo ću reći da je Mihojević propao igrač, menadžerska šema koja za pola godine nije odigrala minute za PAOK i polako će mu se izgubiti svaki trag. Šteta, jer je u jednom periodu svoje karijere obećavao. A ti ako misliš da je bolji od Mujakića, dokaži to nečim.
Najlakse je tako.
Da pojednostavim FKS proda igraca koji je do jucer prema navijacima, upravi, strucnom stabu bio dobar igrac, izuzetan, talenat sve ok, od dana prodaje ide prica pa i nije bio nesto bas dobar, tanak, FKS na njegovo mjesto dovodi drugog igraca onda ide prica ovaj sto je doveden je puno bolji, kvalitetniji, strasan igrac.
Ta tvoja prica oko Mihojevica se uklapa u gore navedeno zato sam i napisao opsirniji post.
Ako je tako ako se stalno dovode bolji od onih sto su otisli gdje je onda rezultat.
Tako je i kod drugih klubova.
Nasim klubovima i navijacina fali samokriticnosti.
Sad menadzerska sema to ne znam nemam info iz prve ruke kao ti.
Muhamed Đakmić

#12656 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Pa opet trpaš nešto što nisam rekao, ne dovode se stalno bolji. Valjda imam oči pa vidim koliko je Mujakić veći potencijal od Mihojevića, a sve će pokazati njihove karijere u budućnosti.

Mihojević je dio istog tala zbog kojeg je Cimirot umalo suspendovan u Standardu.
sheilak

#12657 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sheilak »

Po meni je glupo prodati mladog igraca a nije minute odigrao za prvi tim
Ako se vidi da je perspektiva neka pa prikljuci ga makar na klupi da sjedi a nek ulazi u igru kod rezultata 3:0 ili 0:3
A nek igra regularno za juniore ako to pravila dozvoljavaju (r)
ultima_palabra

#12658 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Muhamed Đakmić wrote: Mihojević je dio istog tala zbog kojeg je Cimirot umalo suspendovan u Standardu.
De nam malo više o tome, ako nije zahmet...
Muhamed Đakmić

#12659 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

https://www.fokus.ba/sport/fudbal/u-tuz ... u/1081593/

https://bih.ba/253161-gojko-cimirot-kar ... oj-arabiji

https://www.faktor.ba/vijest/standard-l ... iju-299388

https://www.transfermarkt.co.uk/gojko-c ... ler/150482

Obratiti pažnju na minutažu Cimirota prošle i ove sezone. Odnos kluba prema njemu je drastično promijenjen nakon ove "saudijske" epizode.

A Mihojević? Da ne lijepim još deset linkova, dovoljno je da vidiš da nije sve čisto da su ga uzeli samo dan ili dva nakon Cimirotovog transfera. Digli su ga sa američke turneje reprezentacije jer im je kao hitno trebao, ali mu minutažu nisu dali nikako do samog kraja sezone. Dakle ništa od te hitnosti nije bilo.

U međuvremenu su tvrdili da je povrijeđen, iako je odigrao cijele dvije utakmice za mladu reprezentaciju protiv Velsa i Lihtenštajna u martu. Bez minute prije toga i bez minute poslije toga za PAOK.
Bazinga1234

#12660 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bazinga1234 »

Lapsus Djakma. Cimi je bio povrijeđen, vratio se tek sinoć i ušao sa klupe protiv Ajaxa.
Muhamed Đakmić

#12661 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

Ja sam čuo drugačije, ali priznajem da nije sto posto pouzdan izvor :D
Bazinga1234

#12662 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bazinga1234 »

Muhamed Đakmić wrote:Ja sam čuo drugačije, ali priznajem da nije sto posto pouzdan izvor :D
Samo ukucaš Gojko Cimirot blessure, navodno povreda zadnje lože :D

https://www.walfoot.be/fra/news/lis/201 ... ko-cimirot
Prije mjesec dana.
Koshpa

#12663 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Koshpa »

Zrinjski vile nosaju
Zastozato

#12664 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Zastozato »

Zrinjski igra dobro, Bekric najbolji.
Primili su glup gol.
cyprus

#12665 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Znam da je tema već passe :oops: , al bio sam na odmoru, i nisam dao da mi ga išta kvari...

Zato mora ovo sad izać iz mene: kako ba osam komada????? :-) :-) Jebem ih sunce, pa ovo je nestvarna bruka...
Logovan

#12666 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

cyprus wrote:Znam da je tema već passe :oops: , al bio sam na odmoru, i nisam dao da mi ga išta kvari...

Zato mora ovo sad izać iz mene: kako ba osam komada????? :-) :-) Jebem ih sunce, pa ovo je nestvarna bruka...
A šta da ti kažem. :| Amaterizam, jebi ga.
last mohicans

#12667 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

Zrinjski nista losiji od ovih. Sami sebi gol dali i s ovim se fakat moze igrati. Nekako im malo fali da ovakve utakmice pocnu dobivati i prolaziti. Eno Zakaric u prvih 11 za Partizan,vode u gostima.
Koshpa

#12668 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Koshpa »

Jest da je mali off al Zenit i Feynord :-)
cyprus

#12669 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Logovan wrote:
cyprus wrote:Znam da je tema već passe :oops: , al bio sam na odmoru, i nisam dao da mi ga išta kvari...

A šta da ti kažem. :| Amaterizam, jebi ga.
Prvo mi je bilo krivo jer sam konto da ću propustit "historijsku" utakmicu :roll: Jebiga, baš taj dan sam morao krenut na put... Međutim, sad kontam da sam sretan što to nisam morao gledat... Ne mogu ni zamisliti kako je sve izgledalo... OK, kontam da je protivnik jak, Italija ovo-ono, ali 0:8 je rezultat za nekog iz San Marina... A ne mogu se sjetiti ni kada je njih zadnjih put neko nabio tako...

Mislio sam krenut nazad temom pa čitat komentare, ali bolje ipak ne...
Nadzorna_ploca

#12670 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Jebeni Luksemburg i Lihtenstajn. :thumbup:
ultima_palabra

#12671 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Jbg, oni se nekako nose sa Ludogoretsom sa Bekrićem, Laštrom i par juniora u timu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12672 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Još da imaju kakvog napadača, mogli bi i gol dati, pa se nadati kakvom prolazu.
Bazinga1234

#12673 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bazinga1234 »

Golman ih spasio, realno. Rezult is open :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#12674 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

I spasio, a i proletio u prazno kod gola, dakle direktni krivac za taj primljeni gol.
Nadzorna_ploca

#12675 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Ludogorets me podsjeca na Levski kad smo mi sa njima igrali. Tanki i neubjedljivi. Da li ce revans biti slican vidjeti cemo.
Inace Bugari su prije cini mi se bili jaci nego sad. Ludog posebno.
Post Reply