FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12626 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Šta reći, sramota...
Postavili smo neslavni rekord.
Koji je q ovim igračima?
Prvo Stanojević, sinoć Pavlović?
Ne znam kako ovo može da ne ostavi traga na ekipu, pa ko mi da odigramo neku utakmicu u Tuzli.
Uglavnom, ljudi su bolji od nas i zasluženo sve i jedan gol.
Dođe ti pun stadion, nisi u stanju dva pasa povezati.
Bruka i sramota...
Postavili smo neslavni rekord.
Koji je q ovim igračima?
Prvo Stanojević, sinoć Pavlović?
Ne znam kako ovo može da ne ostavi traga na ekipu, pa ko mi da odigramo neku utakmicu u Tuzli.
Uglavnom, ljudi su bolji od nas i zasluženo sve i jedan gol.
Dođe ti pun stadion, nisi u stanju dva pasa povezati.
Bruka i sramota...
- -storm-
#12627 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Popiti osam komada je katastrofa...
Ali...
Popio je i brazil sedam, i to u polufinalu mundijala, i to doma...pa se nije prestao igrati nogomet...
Dogode se takve tekme, oni da su stolice sutali, ulazile bi u gol, ovamo pak nista ne ide...
Naravno, nije ta atalanta bolja za tih osam golova...više su samo uzeli ponudjeno i to je to...
Ali...
Popio je i brazil sedam, i to u polufinalu mundijala, i to doma...pa se nije prestao igrati nogomet...
Dogode se takve tekme, oni da su stolice sutali, ulazile bi u gol, ovamo pak nista ne ide...
Naravno, nije ta atalanta bolja za tih osam golova...više su samo uzeli ponudjeno i to je to...
- strong69
#12628 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Eto, postali smo vlasnici neslavnog i sramotnog rekorda u BiH. Meni to nije svejedno. Atalanta je bolja od Sarajeva za 2-3 gola u svako doba dana i noci i sasvim sam siguran da bi nas svaku utakmicu dobili sa 3:0.
Medutim, sinocnja utakmica OPET je pokazala nase igracke slabosti, nase psiholoske slabosti i nas mentalitet. Mislim da smo se svi poslije utakmice u Italiji slozili da smo imali srece i da je realno trebalo biti X:0 za Atalantu. Isto tako smo laicki uocili nase greske i propuste u odbrani koje oni nisu kaznjavali.
E pa, sada su oni sklopili kockice a mi opet nismo. Opet nam je peterac bolna tacka, kako nasim odbrambenim igracima tako i golmanu Pavlovicu. Nama lopte ili padaju u peterac ili ih mi izbacujemo iz peterca na nogu igracima Atalante na 10 metara od gola. Golman mora da cuva svoj peterac, da razgrce u njemu, hvata lopte i boksuje ih i bude dominantan u njemu a ne da im poklanjamo lopte koje oni pospremaju u gol uz naklon glavom sa gol linije ili im je nabacujemo na zicer. Iako imamo visoke igrace u polju oni jos dodatnu otezavaju taj Pavlovicev hendikep.
Druga greska koju nismo uocili niti smo pokusali da je otklonimo je Gomez. Lik je resetao nas gol i to sasvim slobodno, sam dok ga nasi posmatraju. On je vrhunski igrac koji nam je najvise problema napravio i u prvom mecu ali ni to nije bilo dovoljno da mu se, ako nista, dodijeli neki flaster i da se stalno prave faulovi na njemu.
Da sumiram, prvi, treci, peti, sesti i osmi gol primili smo nakon ubacivanja lopti u peterac. Dakle, 5 golova primamo iz neprikosnovenog golmanovog prostora uz katastrofalne reakcije odbrane. Drugi i cetvrti gol Gomez nam zabija uz mirno posmatranje nasih igraca koji nisu pokusali ni da ga blokiraju, ni da pomaknu nogu da pokusaju sprijeciti to. Trce uporedo s njim i gledaju ga. Sedmi gol je...
Sta je tu je. Razlika u kvalitetu je ocita. Ali je ocito, makar meni, i to da smo potpuno zakazali i da ni ono sto smo mogli da odbranimo nismo i da smo im svojim reakcijama poklonili makar 5 golova. Za to nema opravdanja. Nije sramota izgubiti. Sramota je igrati ovako i izgubiti.
Momcima sve najbolje u nastavku prvenstva. Za ovo nema opravdanja. Glavu gore i naucite nesto iz ovoga i makar nas obradujte u prvenstvu.
Medutim, sinocnja utakmica OPET je pokazala nase igracke slabosti, nase psiholoske slabosti i nas mentalitet. Mislim da smo se svi poslije utakmice u Italiji slozili da smo imali srece i da je realno trebalo biti X:0 za Atalantu. Isto tako smo laicki uocili nase greske i propuste u odbrani koje oni nisu kaznjavali.
E pa, sada su oni sklopili kockice a mi opet nismo. Opet nam je peterac bolna tacka, kako nasim odbrambenim igracima tako i golmanu Pavlovicu. Nama lopte ili padaju u peterac ili ih mi izbacujemo iz peterca na nogu igracima Atalante na 10 metara od gola. Golman mora da cuva svoj peterac, da razgrce u njemu, hvata lopte i boksuje ih i bude dominantan u njemu a ne da im poklanjamo lopte koje oni pospremaju u gol uz naklon glavom sa gol linije ili im je nabacujemo na zicer. Iako imamo visoke igrace u polju oni jos dodatnu otezavaju taj Pavlovicev hendikep.
Druga greska koju nismo uocili niti smo pokusali da je otklonimo je Gomez. Lik je resetao nas gol i to sasvim slobodno, sam dok ga nasi posmatraju. On je vrhunski igrac koji nam je najvise problema napravio i u prvom mecu ali ni to nije bilo dovoljno da mu se, ako nista, dodijeli neki flaster i da se stalno prave faulovi na njemu.
Da sumiram, prvi, treci, peti, sesti i osmi gol primili smo nakon ubacivanja lopti u peterac. Dakle, 5 golova primamo iz neprikosnovenog golmanovog prostora uz katastrofalne reakcije odbrane. Drugi i cetvrti gol Gomez nam zabija uz mirno posmatranje nasih igraca koji nisu pokusali ni da ga blokiraju, ni da pomaknu nogu da pokusaju sprijeciti to. Trce uporedo s njim i gledaju ga. Sedmi gol je...
Sta je tu je. Razlika u kvalitetu je ocita. Ali je ocito, makar meni, i to da smo potpuno zakazali i da ni ono sto smo mogli da odbranimo nismo i da smo im svojim reakcijama poklonili makar 5 golova. Za to nema opravdanja. Nije sramota izgubiti. Sramota je igrati ovako i izgubiti.
Momcima sve najbolje u nastavku prvenstva. Za ovo nema opravdanja. Glavu gore i naucite nesto iz ovoga i makar nas obradujte u prvenstvu.
-
Qoom
#12629 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sreća pa su igrači ušli odmorni u utakmicu, inače bi hladno fasovali petaka, možda bi dobacili čak i do osmice.
Mora nam se priznati da motiva nije falilo, ubili smo ih trkom i zalaganjem.
Mora nam se priznati da motiva nije falilo, ubili smo ih trkom i zalaganjem.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12630 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
joj mene je sramota
nmisam gledao ali sam kolegama koji su išli na koševo rekao biće isto kao i protiv onog bešiktaša
klasični balkanski mentalitet
nisam gledao utakmicu ali pretpostavljam da je bilo dosta hodanja, loših pasova i nesigurnosti
a igra se raspala nakon 1. gola
nmisam gledao ali sam kolegama koji su išli na koševo rekao biće isto kao i protiv onog bešiktaša
klasični balkanski mentalitet
nisam gledao utakmicu ali pretpostavljam da je bilo dosta hodanja, loših pasova i nesigurnosti
a igra se raspala nakon 1. gola
- SmokingMan
#12631 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nisam ni računao na ništa drugo osim na poraz,ali brate častan 0:2,0:3,to je neki stvarno prihvatljiv rezultat,shodno objektivnoj razlici u kvaliteti igrača.
- Logovan
#12632 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ovo boldirano kad čujem odmah mi nije dobro, nemoj više, neka te.casanova123 wrote: ovaj lik je fakat debil.. nije mu nimalo lose, zao ili tesko sto je primio 8 komada i sto je pokazao punm stadionu srednji prst, odnosno ljudima koji mu placaju i zbog kojih ima uopste da jede.. da je ista dobar igrao bi u nekom klubu na kipru ili malti, a ne u sarajevu..
Kakva 2-3 gola, više sigurno. Možda ne 8, ali nije vala ni 2-3.strong69 wrote:Eto, postali smo vlasnici neslavnog i sramotnog rekorda u BiH. Meni to nije svejedno. Atalanta je bolja od Sarajeva za 2-3 gola u svako doba dana i noci i sasvim sam siguran da bi nas svaku utakmicu dobili sa 3:0.
Last edited by Logovan on 03/08/2018 08:47, edited 1 time in total.
- emigrazione
#12633 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nije se samo igra raspala nego se i većini ogadila utakmica već nakon prvog gola, one frljoke i odbijanci na pola metra od gola su nešto što niko nije očekivao realno...ne znam fakat kakav trening ti treba da završavaš one situacije, a u svakoj važnoj utakmici su nas psihički uništavali upravo ovakvi golovi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12634 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Objektivna je razlika bar 0-5.
Po prikazanom na terenu, po našoj igri u kojoj nisi vidio ni da neko s nekim odigra neki pas, a da ne pričam kad oni uzmu loptu, znači od njihovog gola se loše postavimo, pokušaji nekog smiješnog presinga gdje su ti uvijek dva igrača slobodna i onda propuh na 30 metara od gola, sa zakovanim golmanom na liniji....0-5 minimum i da se 10 puta sastanu ove ekipe, sve ispod toga je uspjeh.
Volim ja Sarajevo, ali, brate, treba puno raditi da budeš ozbiljan protivnik ozbiljnim ekipama.
Po prikazanom na terenu, po našoj igri u kojoj nisi vidio ni da neko s nekim odigra neki pas, a da ne pričam kad oni uzmu loptu, znači od njihovog gola se loše postavimo, pokušaji nekog smiješnog presinga gdje su ti uvijek dva igrača slobodna i onda propuh na 30 metara od gola, sa zakovanim golmanom na liniji....0-5 minimum i da se 10 puta sastanu ove ekipe, sve ispod toga je uspjeh.
Volim ja Sarajevo, ali, brate, treba puno raditi da budeš ozbiljan protivnik ozbiljnim ekipama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12635 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Očito ni Husref, a ni zadnja linija FKS nisuemigrazione wrote:Nije se samo igra raspala nego se i većini ogadila utakmica već nakon prvog gola, one frljoke i odbijanci na pola metra od gola su nešto što niko nije očekivao realno...ne znam fakat kakav trening ti treba da završavaš one situacije, a u svakoj važnoj utakmici su nas psihički uništavali upravo ovakvi golovi
Pa tako smo tamo dva gola primili
Protivnik namiriše krv, vidi gdje si šupalj, normalno da će to iskoristiti.
- Altsa
#12636 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Treba raditi i trenirati sve situacije. Ali bojim se da Husref nije osoba koja zna objasniti i pravilno usmjeriti igrace. Pogotovo ne u odbrani. jer u obje utakmice nam je odbrana na razini amaterske ekipe. to neko mora uvjezbati, objasniti, pokazati i znati. husref nije ta osoba. pa majku mu kod prvog gola je o to tako ocito. i pjetlici znaju da se kod kornera pokriva prva stativa. ali nasi duduci to ne znaju. talijan to vidio i gadao direkt u gol. sve ostalo je za istoriju.Tomahawk11 wrote:Objektivna je razlika bar 0-5.
Razlika izmedu dvije ekipe je ogromna ali nije bas za 8:0 nikako.
Last edited by Altsa on 03/08/2018 09:16, edited 1 time in total.
-
Qoom
#12637 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Čuj objektivna razlika, što ti je psihologija čovjeka.
Nisu nas jebali do krvi, realno je bilo da nas samo malo jebu. Objektivna razlika je onoliko koliko smo fasovali. Tu priča završava. Ekipa za kurac, bez izuzetka, uključujući i Husrefa koji je najveća kita. Amateri i to ti je.
Koja je slijedeća, Sloboda. E najebaćemo im se majke... ili ipak nećemo.
Nisu nas jebali do krvi, realno je bilo da nas samo malo jebu. Objektivna razlika je onoliko koliko smo fasovali. Tu priča završava. Ekipa za kurac, bez izuzetka, uključujući i Husrefa koji je najveća kita. Amateri i to ti je.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12638 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
11 šuteva u okvir gola, 8 golova. Strašan procenat realizacije.Qoom wrote:Čuj objektivna razlika, što ti je psihologija čovjeka.
Moram se ovdje složiti s tobom, sinoć smo odigrali amaterski.
- mad_max_ba
#12639 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
jbg
nade nema al želja za njom postoji....
nismo mi nizašta (govorim globalno za naš bih fudbal)
nade nema al želja za njom postoji....
nismo mi nizašta (govorim globalno za naš bih fudbal)
- shalla
#12640 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Džaba kad ti nisi naviknut zbog "kvaliteta" lige u kojoj igraš da će ti neko uopšte pomisliti opucati sa 25 metara i onda nemaš ni naviku da takav šut izađeš da blokirašTomahawk11 wrote:Objektivna je razlika bar 0-5.
Nije sramota izgubiti, pa čak ni ovakvim rezultatom ako je ekipa toliko kvalitetnija, ali je sramota da ne pokušavaš nadoknaditi neznanje trčanjem, udaranjem, bilo čim jebemu majku da bar reda radi izgleda da ti nije svejedno. Na poluvremenu nijedna izmjena? Zadovoljan prikazanom igrom šta li?
- SmokingMan
#12641 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa sinoć nit iijedan protivnički igrač nije bio adekvatno čuvan,kako ćeš igrati flastera na igrača ako od njega stojiš 2-3 metra.
-
Qoom
#12642 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Čovjek objasnio! Ključaj temu do neke nove prilike.shalla wrote:Džaba kad ti nisi naviknut zbog "kvaliteta" lige u kojoj igraš da će ti neko uopšte pomisliti opucati sa 25 metara i onda nemaš ni naviku da takav šut izađeš da blokirašTomahawk11 wrote:Objektivna je razlika bar 0-5.
Volim ja Sarajevo, ali, brate, treba puno raditi da budeš ozbiljan protivnik ozbiljnim ekipama.Frajer je oba puta napravio višak nekim poludriblinzima kao da prolazi pored mene a ne protiv igrača koji treniraju svaki dan. Onda oni golovi iz kornera, nije to nekvaliteta već kurcobolja, klasična varijanta razmišljanja "ma neće ništa biti od ovoga" za šta opet krivim nekvalitetnu ligu gdje 70% igrača ne zna uštopati loptu a kamoli šta drugo i onda dođe prosječna ekipa iz lige petice i naravno da će ti izgledati kao vanzemaljci jbg...
Nije sramota izgubiti, pa čak ni ovakvim rezultatom ako je ekipa toliko kvalitetnija, ali je sramota da ne pokušavaš nadoknaditi neznanje trčanjem, udaranjem, bilo čim jebemu majku da bar reda radi izgleda da ti nije svejedno. Na poluvremenu nijedna izmjena? Zadovoljan prikazanom igrom šta li?
- emigrazione
#12643 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mi vazda takve golove primamo, i Gladbah nas je zguzio sutevima sa 100+ metara, preskače Bandovića topta koja leti 10 minuta, Lech isto lopta 5 minuta pada u peterac...a press konferencije, naslovi po novinama, analize stručnjaka kako treba odigrati, svi mozgaju ko biva koju taktiku odabrati, ovaj je opasan, onaj se ovako kreće, onaj vakav onaj nakav, a jebote potope te šutevi sa 30 metara, lopte koje lete čitavu vjecnost u peterac, a o kornerima koji su ko penali neću ni da govorim...Tomahawk11 wrote:Očito ni Husref, a ni zadnja linija FKS nisuemigrazione wrote:Nije se samo igra raspala nego se i većini ogadila utakmica već nakon prvog gola, one frljoke i odbijanci na pola metra od gola su nešto što niko nije očekivao realno...ne znam fakat kakav trening ti treba da završavaš one situacije, a u svakoj važnoj utakmici su nas psihički uništavali upravo ovakvi golovi![]()
Pa tako smo tamo dva gola primili![]()
Protivnik namiriše krv, vidi gdje si šupalj, normalno da će to iskoristiti.
- haubica_i_to_teshka
#12644 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Kada ti se igra raspadne i nakon 18 min primish 3 zgoditka, a ne reagujesh do 65 min
Kada ti djecak od 18 g igra citavu (bez premijerskog iskustva,a ti gledash kako se "gubi") psihicki si ga unishtio
Kada izdvojish Ahmetovica kao pozitivnog, nije do nekog drugog.
Kada nakon 5:0 ,covjek mijenja taktiku, ubacuje novog igraca koji postize 3 pogodka.
Kada ti nakon prve utakmice u kojo protivnicki odbranbeni igraci) shetaju po tvom shesnaestecu postizu pogodke i to se opet ponovi i u ovoj utakmici
onda sam sebi postavish pitanje ko sam/gdje sam/shta/kako radim????
I onda se neki cude reakciji Pavlovica
Kada ti djecak od 18 g igra citavu (bez premijerskog iskustva,a ti gledash kako se "gubi") psihicki si ga unishtio
Kada izdvojish Ahmetovica kao pozitivnog, nije do nekog drugog.
Kada nakon 5:0 ,covjek mijenja taktiku, ubacuje novog igraca koji postize 3 pogodka.
Kada ti nakon prve utakmice u kojo protivnicki odbranbeni igraci) shetaju po tvom shesnaestecu postizu pogodke i to se opet ponovi i u ovoj utakmici
onda sam sebi postavish pitanje ko sam/gdje sam/shta/kako radim????
I onda se neki cude reakciji Pavlovica
- SmokingMan
#12645 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Da budem iskren ljudi su sa nama odradili jedan rutinski trening.
- emigrazione
#12646 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Između Husrefa i Mujakića haman da i nema nikakve razlike, niti jedan nema skoro nikakvo iskustvo protiv ovakvog protivnika
- shalla
#12647 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ja još sinoć napisah na jednoj grupi na viberu, navijači Atalante se bunili što se ovoliko putovalo na trening utakmicuSmokingMan wrote:Da budem iskren ljudi su sa nama odradili jedan rutinski trening.
- rocco_siffredi
#12648 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Sreća pa odradise jutarnji trening na Grbavici, tu su se potrošili, možda bi i cener u pola bio 
- strong69
#12649 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ovi su gori od tebe. Jebase nas lako, bez otpora.rocco_siffredi wrote:Sreća pa odradise jutarnji trening na Grbavici, tu su se potrošili, možda bi i cener u pola bio
- Logovan
#12650 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Jer smo amateri, logično.Tomahawk11 wrote: Moram se ovdje složiti s tobom, sinoć smo odigrali amaterski.