ma jami druze, cetnici djeluju u tzv.trojkama...a trojke su Đuro stakiky wrote: pa to su straže đenerala draže ...
četnici ...
i šta je tu čudno ...
Milorad Dodik ALL ABOUT
- felipe kajetano
#12626 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- Alfons Kauders
#12627 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
felipe kajetano wrote:ma jami druze, cetnici djeluju u tzv.trojkama...a trojke su Đuro stakiky wrote: pa to su straže đenerala draže ...
četnici ...
i šta je tu čudno ...
?
najjaca stojkoviceva uloga... nenadjebiv...
- poznanik
#12628 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vivaldi wrote:Neke crne sa srpskim grbom, ko neka pocasna straza..kiky wrote:u čijim ili kakvim uniformama su bili ...poznanik wrote:Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
Je li ovo prvo pojavljivanje Vojske Republike Srpske, ili...?
- vivaldi
#12630 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nemam pojma sta je, nego sam slucajno procitao tvoje pitanje, a malo poslije toga vidim na tv prilog i sjetim se, ali nisam nista uspio skontati osim grba i boje uniforme.poznanik wrote:Je li ovo prvo pojavljivanje Vojske Republike Srpske, ili...?
- poznanik
#12631 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vivaldi wrote:Nemam pojma sta je, nego sam slucajno procitao tvoje pitanje, a malo poslije toga vidim na tv prilog i sjetim se, ali nisam nista uspio skontati osim grba i boje uniforme.poznanik wrote:Je li ovo prvo pojavljivanje Vojske Republike Srpske, ili...?
Nisam poznavalac uniformi Vojske BiH, ali za ove crne ne vjerujem da im pripadaju jer nemaju znavična državna obilježja.
Policija nema mandat da prisustvuje inauguracijama na onakav način i da drži počasnu stražu.
Da su tjelohranitelji - "privatna počasna straža", ko je odlučio za njih mimo zvanične državne vojske.
Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?
edit: oružanoj... (nisam uočio oružje)
Last edited by poznanik on 16/11/2010 22:33, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#12632 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
policija rs...poznanik wrote:vivaldi wrote:Nemam pojma sta je, nego sam slucajno procitao tvoje pitanje, a malo poslije toga vidim na tv prilog i sjetim se, ali nisam nista uspio skontati osim grba i boje uniforme.poznanik wrote:Je li ovo prvo pojavljivanje Vojske Republike Srpske, ili...?
Nisam poznavalac uniformi Vojske BiH, ali za ove crne ne vjerujem da im pripadaju jer nemaju znavična državna obilježja.
Policija nema mandat da prisustvuje inauguracijama na onakav način i da drži počasnu stražu.
Da su tjelohranitelji - "privatna počasna straža", ko je odlučio za njih mimo zvanične državne vojske.
Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj oružanoj formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?
a furaju crne uniforme zbog koalicije s covicem...
- felipe kajetano
#12633 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegiju 
-
luckypot
#12634 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ako su bilo kakva "formacija" ispunjena srbima, nema brige - bježe čim pripuca, ko traktorima ko na konjima 
-
radostan dan
#12635 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nindže.poznanik wrote:Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
- Alfons Kauders
#12636 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
eee moj je pradjed bio u becu... u njihovoj gardi pola godine...felipe kajetano wrote:Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegiju
mogu li ja kod dode u gardu, imas li kakvu stelu?
- felipe kajetano
#12637 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa red bi bio da nastavis tradicijuAlfons Kauders wrote:eee moj je pradjed bio u becu... u njihovoj gardi pola godine...felipe kajetano wrote:Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegijukurcili se austrijanci, da pokazu da imaju kolonija i stranaca u vojsci, nidje veze...
rodjo bio u titinoj krajem sesetih...
![]()
mogu li ja kod dode u gardu, imas li kakvu stelu?eto samo uniforma mi treba, argentinka je tu nedje na tavanu...
jest da vi bas i niste imali municije za njih, al pisaj ga, kupicu od svojih para...
- Alfons Kauders
#12638 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma nisam ja od tog poziva...felipe kajetano wrote:pa red bi bio da nastavis tradicijuAlfons Kauders wrote:eee moj je pradjed bio u becu... u njihovoj gardi pola godine...felipe kajetano wrote:Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegijukurcili se austrijanci, da pokazu da imaju kolonija i stranaca u vojsci, nidje veze...
rodjo bio u titinoj krajem sesetih...
![]()
mogu li ja kod dode u gardu, imas li kakvu stelu?eto samo uniforma mi treba, argentinka je tu nedje na tavanu...
jest da vi bas i niste imali municije za njih, al pisaj ga, kupicu od svojih para...
, kad je djed mogao kod tudjina mores vala i ti kod Dodoleta
....sad je tu i Suljkan pa bice jos lakse
mislim jebo i to al dobro zaradjujem, ne da mi se glumit fikus...
-
hercegovac_pravi
#12639 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kad Če referendumisanje? Hajde bola bar napravi neki referendum sa pitanjem tipa "Koje su kaloše danas vaistinu najpopularnije u nebeskome narodu"...bar nešto, vidiš da ti se narod pati u "mrskoj i nametnutoj" a ti ko veliki kukaš o čuvanju ovlaštenja kao ogromnom uspjehu....eeee dodo..dodile...slabo tebi nešto to srbovanje ide od ruke..
- 1gorstak
#12640 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Svaka slasticarna i butik mogu zaposliti ljude za fizicko obezbjedjenje i dati im paradne uniforme, ako misle da im to ide u prilog. Vecina soping centara takodje ima uniformisane ljude, koje su pragmaticne gazde natjerale da vracaju prazna kolica sa parkinga. Cirkus, predstava za narod.poznanik wrote:Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?
-
bicebolje
#12641 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ali ne mogu imati državna/entitetska obilježja.1gorstak wrote:Svaka slasticarna i butik mogu zaposliti ljude za fizicko obezbjedjenje i dati im paradne uniforme.poznanik wrote:Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?
- 1gorstak
#12642 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako se radi o obezbjedjenju zgrade predsjednika manjeg entiteta, cija ce imati ?bicebolje wrote:Ali ne mogu imati državna/entitetska obilježja.1gorstak wrote:Svaka slasticarna i butik mogu zaposliti ljude za fizicko obezbjedjenje i dati im paradne uniforme.poznanik wrote:Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?
-
zavrzlama
#12643 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja reko procitat ovaj post za par mjesecikad se zavrse izbori dodik ce biti predsjednik malog ausvica umjesto kuzmanovica...
bas me zanima da li ce dodik se ponasati ko kuzmanovic, a novi premijer vlade ko dodik.ili obratno
da se dodik ne dosjeti da mu dam recept za secesiju...
Poslije izbora pocet sa odugovlacenjem popune srpskih predstavnika u drzavnim institucijama do besvijesti( sve uraditi da se ne popune i ne profunkcionisu drzavne instiutucije)
nakon toga pocet pricu kako se zbog neformiranja drzavnih institucija i implementacije izbornih rezultata,rs koci u razvitku i dodik kao predsjednik tog entiteta koristi ustavno pravo i u cilju zastite gradjana tog entiteta preuzima poslove koje bi trebala da obavlja drzava BIH i formira institucije na nivou entiteta a koje su nadleznost BIH...
kad ga pritisnu domaci i medjunarodni predstavnici,tad pod geslom zavjere protiv srba i njihovog entiteta on koristi ustavno pravo i raspisuje referendum,jer kao predshjednik entiteta to ima za pravo..
tad dolaze emisari iz srbije,bjelorusije u banja luku i prima ih dodik uz himnu boze pravde i postrojenu jedinicu(onu koja ce dodiku osigurat bjeg na dedinje kad dodje vrijeme) i dodik pocinje da izigrava predsjednika nezavisne drzave...
procitat ovaj posta za par mjeseci![]()
samo politicki nepismena osoba se treba naprezati ,da bi znala sta su potezi u buducnosti krkana dodika...dodik ide ka secesiji i propasti strba kao naroda u BIH...tadiceva posjeta je potvrda da srbija nije odustala od velikosrpskih ciljeva...saga se nastavlja....pa ko izdrzi..
-
Hodidid
#12644 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Iskreno receno meni izgledaju kao grobarske uniforme. Oni sto hodaju kraj pokojnikovog lijesa do posljednjeg pocivalista. E sad o ukusima se ne raspravlja ali dizajn uniformi je samo taki.
I kao sto neko vec primjeti hoce i Mile da ima svoju gardu. Kad je mogao imati Tile i Franjo sto ne bi i nas Mile ha ja.
I kao sto neko vec primjeti hoce i Mile da ima svoju gardu. Kad je mogao imati Tile i Franjo sto ne bi i nas Mile ha ja.
-
luckypot
#12645 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hebiga kad sve znamo unaprijed nije ni interesantno ...nego samo naprijed puna podrška dodi, čekamo referendum s nestrpljenjemzavrzlama wrote:ja reko procitat ovaj post za par mjesecikad se zavrse izbori dodik ce biti predsjednik malog ausvica umjesto kuzmanovica...
bas me zanima da li ce dodik se ponasati ko kuzmanovic, a novi premijer vlade ko dodik.ili obratno
da se dodik ne dosjeti da mu dam recept za secesiju...
Poslije izbora pocet sa odugovlacenjem popune srpskih predstavnika u drzavnim institucijama do besvijesti( sve uraditi da se ne popune i ne profunkcionisu drzavne instiutucije)
nakon toga pocet pricu kako se zbog neformiranja drzavnih institucija i implementacije izbornih rezultata,rs koci u razvitku i dodik kao predsjednik tog entiteta koristi ustavno pravo i u cilju zastite gradjana tog entiteta preuzima poslove koje bi trebala da obavlja drzava BIH i formira institucije na nivou entiteta a koje su nadleznost BIH...
kad ga pritisnu domaci i medjunarodni predstavnici,tad pod geslom zavjere protiv srba i njihovog entiteta on koristi ustavno pravo i raspisuje referendum,jer kao predshjednik entiteta to ima za pravo..
tad dolaze emisari iz srbije,bjelorusije u banja luku i prima ih dodik uz himnu boze pravde i postrojenu jedinicu(onu koja ce dodiku osigurat bjeg na dedinje kad dodje vrijeme) i dodik pocinje da izigrava predsjednika nezavisne drzave...
procitat ovaj posta za par mjeseci![]()
![]()
samo politicki nepismena osoba se treba naprezati ,da bi znala sta su potezi u buducnosti krkana dodika...dodik ide ka secesiji i propasti strba kao naroda u BIH...tadiceva posjeta je potvrda da srbija nije odustala od velikosrpskih ciljeva...saga se nastavlja....pa ko izdrzi..
-
zavrzlama
#12646 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hajd sve ,ali gledam tadica na ceremoniji zamisljenog,sigurno misli jadnik"Na sta sam spao da me stab salje najvecem kocijasu i fasisti da mu uprilicavam kaligulsku cirkusku predstavu"
ako znamo da je mali ausvic ekonomski propao,moralno svkako najsrmnija teritorija i sitem dansnje civilizacije u svijetu ...tadicevo prisustvo inaguraciji ovog fasiste je vise odraz polozaja i politickog kursa same srbije nego malog ausvica i dodika...
ako znamo da je mali ausvic ekonomski propao,moralno svkako najsrmnija teritorija i sitem dansnje civilizacije u svijetu ...tadicevo prisustvo inaguraciji ovog fasiste je vise odraz polozaja i politickog kursa same srbije nego malog ausvica i dodika...
-
luckypot
#12647 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a šta ćemo, u takvoj smo situaciji da moramo tadića podržavati, postojanje srbije nam je ipak jedan od velikih pluseva kojim raspolažemozavrzlama wrote:hajd sve ,ali gledam tadica na ceremoniji zamisljenog,sigurno misli jadnik"Na sta sam spao da me stab salje najvecem kocijasu i fasisti da mu uprilicavam kaligulsku cirkusku predstavu"![]()
-
zavrzlama
#12648 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
luckypot wrote:a šta ćemo, u takvoj smo situaciji da moramo tadića podržavati, postojanje srbije nam je ipak jedan od velikih pluseva kojim raspolažemozavrzlama wrote:hajd sve ,ali gledam tadica na ceremoniji zamisljenog,sigurno misli jadnik"Na sta sam spao da me stab salje najvecem kocijasu i fasisti da mu uprilicavam kaligulsku cirkusku predstavu"![]()
ma tadic se ubi govoreci dodiku....." ne ljude Milorade,hocu teritoriju...to mi salji"
-
luckypot
#12649 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bota:
„Građani RS imaju isti san kao građani Srbije kada dođu na školovanje u Beograd i Srbiju.”
u BIh postoji konsenzus o bitnim pitanjima, željama i težnjama...
„Građani RS imaju isti san kao građani Srbije kada dođu na školovanje u Beograd i Srbiju.”
- Socijalista
#12650 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo ga i Radmanovic je skontao u cemu je kvakaluckypot wrote:bota:
Radmanović: Budućnost BiH je Dejtonski sporazum
http://www.vijesti.ba/politika/24419-Ra ... razum.html