Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
felipe kajetano

#12626 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

kiky wrote: pa to su straže đenerala draže ...
četnici ...
i šta je tu čudno ...
:?
ma jami druze, cetnici djeluju u tzv.trojkama...a trojke su Đuro sta :D ?
Alfons Kauders

#12627 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
kiky wrote: pa to su straže đenerala draže ...
četnici ...
i šta je tu čudno ...
ma jami druze, cetnici djeluju u tzv.trojkama...a trojke su Đuro sta :D ?
:D

najjaca stojkoviceva uloga... nenadjebiv...
poznanik

#12628 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by poznanik »

vivaldi wrote:
kiky wrote:
poznanik wrote:Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
u čijim ili kakvim uniformama su bili ...
Neke crne sa srpskim grbom, ko neka pocasna straza..

Je li ovo prvo pojavljivanje Vojske Republike Srpske, ili...?
jarancuga

#12629 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jarancuga »

cobani...
vivaldi

#12630 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

poznanik wrote:Je li ovo prvo pojavljivanje Vojske Republike Srpske, ili...?
Nemam pojma sta je, nego sam slucajno procitao tvoje pitanje, a malo poslije toga vidim na tv prilog i sjetim se, ali nisam nista uspio skontati osim grba i boje uniforme.
poznanik

#12631 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by poznanik »

vivaldi wrote:
Nemam pojma sta je, nego sam slucajno procitao tvoje pitanje, a malo poslije toga vidim na tv prilog i sjetim se, ali nisam nista uspio skontati osim grba i boje uniforme.

Nisam poznavalac uniformi Vojske BiH, ali za ove crne ne vjerujem da im pripadaju jer nemaju znavična državna obilježja.
Policija nema mandat da prisustvuje inauguracijama na onakav način i da drži počasnu stražu.
Da su tjelohranitelji - "privatna počasna straža", ko je odlučio za njih mimo zvanične državne vojske.

Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?

edit: oružanoj... (nisam uočio oružje)
Last edited by poznanik on 16/11/2010 22:33, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#12632 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:
vivaldi wrote:

Nisam poznavalac uniformi Vojske BiH, ali za ove crne ne vjerujem da im pripadaju jer nemaju znavična državna obilježja.
Policija nema mandat da prisustvuje inauguracijama na onakav način i da drži počasnu stražu.
Da su tjelohranitelji - "privatna počasna straža", ko je odlučio za njih mimo zvanične državne vojske.

Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj oružanoj formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?
policija rs...

a furaju crne uniforme zbog koalicije s covicem...
felipe kajetano

#12633 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegiju :D
luckypot

#12634 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

ako su bilo kakva "formacija" ispunjena srbima, nema brige - bježe čim pripuca, ko traktorima ko na konjima :D
radostan dan

#12635 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by radostan dan »

poznanik wrote:Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
Nindže.
Alfons Kauders

#12636 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegiju :D
eee moj je pradjed bio u becu... u njihovoj gardi pola godine... :D kurcili se austrijanci, da pokazu da imaju kolonija i stranaca u vojsci, nidje veze... :D rodjo bio u titinoj krajem sesetih... :D

mogu li ja kod dode u gardu, imas li kakvu stelu? :D eto samo uniforma mi treba, argentinka je tu nedje na tavanu... :D jest da vi bas i niste imali municije za njih, al pisaj ga, kupicu od svojih para... :D
felipe kajetano

#12637 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:Laktaska Garda....k'o nekada kad su Drvarcani isli u Titinu, sad momci from Lijevce Polje imaju tu privilegiju :D
eee moj je pradjed bio u becu... u njihovoj gardi pola godine... :D kurcili se austrijanci, da pokazu da imaju kolonija i stranaca u vojsci, nidje veze... :D rodjo bio u titinoj krajem sesetih... :D

mogu li ja kod dode u gardu, imas li kakvu stelu? :D eto samo uniforma mi treba, argentinka je tu nedje na tavanu... :D jest da vi bas i niste imali municije za njih, al pisaj ga, kupicu od svojih para... :D
pa red bi bio da nastavis tradiciju :D , kad je djed mogao kod tudjina mores vala i ti kod Dodoleta :D ....sad je tu i Suljkan pa bice jos lakse :D
Alfons Kauders

#12638 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa red bi bio da nastavis tradiciju :D , kad je djed mogao kod tudjina mores vala i ti kod Dodoleta :D ....sad je tu i Suljkan pa bice jos lakse :D
ma nisam ja od tog poziva... :D izrod jebes ga... :D 300 godina svi vojnici, a ja umjetnicka dusa... :D

mislim jebo i to al dobro zaradjujem, ne da mi se glumit fikus... :D a i ledja me jebu... godine drug, godine... :D
hercegovac_pravi

#12639 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Kad Če referendumisanje? Hajde bola bar napravi neki referendum sa pitanjem tipa "Koje su kaloše danas vaistinu najpopularnije u nebeskome narodu"...bar nešto, vidiš da ti se narod pati u "mrskoj i nametnutoj" a ti ko veliki kukaš o čuvanju ovlaštenja kao ogromnom uspjehu....eeee dodo..dodile...slabo tebi nešto to srbovanje ide od ruke..
1gorstak

#12640 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

poznanik wrote:Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?

Svaka slasticarna i butik mogu zaposliti ljude za fizicko obezbjedjenje i dati im paradne uniforme, ako misle da im to ide u prilog. Vecina soping centara takodje ima uniformisane ljude, koje su pragmaticne gazde natjerale da vracaju prazna kolica sa parkinga. Cirkus, predstava za narod.
bicebolje

#12641 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

1gorstak wrote:
poznanik wrote:Pitanje je i dalje otvoreno: Kojoj .... formaciji pripadaju momci u crnim uniformama uočeni na inauguraciji Milorada Dodika na funkciju predsjednika Republike Srpske?

Svaka slasticarna i butik mogu zaposliti ljude za fizicko obezbjedjenje i dati im paradne uniforme.
Ali ne mogu imati državna/entitetska obilježja.
1gorstak

#12642 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

bicebolje wrote:
1gorstak wrote:

Svaka slasticarna i butik mogu zaposliti ljude za fizicko obezbjedjenje i dati im paradne uniforme.
Ali ne mogu imati državna/entitetska obilježja.
Ako se radi o obezbjedjenju zgrade predsjednika manjeg entiteta, cija ce imati ?
zavrzlama

#12643 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

kad se zavrse izbori dodik ce biti predsjednik malog ausvica umjesto kuzmanovica...

bas me zanima da li ce dodik se ponasati ko kuzmanovic, a novi premijer vlade ko dodik.ili obratno :wink:

da se dodik ne dosjeti da mu dam recept za secesiju...

Poslije izbora pocet sa odugovlacenjem popune srpskih predstavnika u drzavnim institucijama do besvijesti( sve uraditi da se ne popune i ne profunkcionisu drzavne instiutucije)

nakon toga pocet pricu kako se zbog neformiranja drzavnih institucija i implementacije izbornih rezultata,rs koci u razvitku i dodik kao predsjednik tog entiteta koristi ustavno pravo i u cilju zastite gradjana tog entiteta preuzima poslove koje bi trebala da obavlja drzava BIH i formira institucije na nivou entiteta a koje su nadleznost BIH...

kad ga pritisnu domaci i medjunarodni predstavnici,tad pod geslom zavjere protiv srba i njihovog entiteta on koristi ustavno pravo i raspisuje referendum,jer kao predshjednik entiteta to ima za pravo..

tad dolaze emisari iz srbije,bjelorusije u banja luku i prima ih dodik uz himnu boze pravde i postrojenu jedinicu(onu koja ce dodiku osigurat bjeg na dedinje kad dodje vrijeme) i dodik pocinje da izigrava predsjednika nezavisne drzave...

procitat ovaj posta za par mjeseci :wink: :mrgreen:
ja reko procitat ovaj post za par mjeseci :wink:

samo politicki nepismena osoba se treba naprezati ,da bi znala sta su potezi u buducnosti krkana dodika...dodik ide ka secesiji i propasti strba kao naroda u BIH...tadiceva posjeta je potvrda da srbija nije odustala od velikosrpskih ciljeva...saga se nastavlja....pa ko izdrzi..
Hodidid

#12644 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hodidid »

Iskreno receno meni izgledaju kao grobarske uniforme. Oni sto hodaju kraj pokojnikovog lijesa do posljednjeg pocivalista. E sad o ukusima se ne raspravlja ali dizajn uniformi je samo taki.

I kao sto neko vec primjeti hoce i Mile da ima svoju gardu. Kad je mogao imati Tile i Franjo sto ne bi i nas Mile ha ja.
luckypot

#12645 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

zavrzlama wrote:
kad se zavrse izbori dodik ce biti predsjednik malog ausvica umjesto kuzmanovica...

bas me zanima da li ce dodik se ponasati ko kuzmanovic, a novi premijer vlade ko dodik.ili obratno :wink:

da se dodik ne dosjeti da mu dam recept za secesiju...

Poslije izbora pocet sa odugovlacenjem popune srpskih predstavnika u drzavnim institucijama do besvijesti( sve uraditi da se ne popune i ne profunkcionisu drzavne instiutucije)

nakon toga pocet pricu kako se zbog neformiranja drzavnih institucija i implementacije izbornih rezultata,rs koci u razvitku i dodik kao predsjednik tog entiteta koristi ustavno pravo i u cilju zastite gradjana tog entiteta preuzima poslove koje bi trebala da obavlja drzava BIH i formira institucije na nivou entiteta a koje su nadleznost BIH...

kad ga pritisnu domaci i medjunarodni predstavnici,tad pod geslom zavjere protiv srba i njihovog entiteta on koristi ustavno pravo i raspisuje referendum,jer kao predshjednik entiteta to ima za pravo..

tad dolaze emisari iz srbije,bjelorusije u banja luku i prima ih dodik uz himnu boze pravde i postrojenu jedinicu(onu koja ce dodiku osigurat bjeg na dedinje kad dodje vrijeme) i dodik pocinje da izigrava predsjednika nezavisne drzave...

procitat ovaj posta za par mjeseci :wink: :mrgreen:
ja reko procitat ovaj post za par mjeseci :wink:

samo politicki nepismena osoba se treba naprezati ,da bi znala sta su potezi u buducnosti krkana dodika...dodik ide ka secesiji i propasti strba kao naroda u BIH...tadiceva posjeta je potvrda da srbija nije odustala od velikosrpskih ciljeva...saga se nastavlja....pa ko izdrzi..
hebiga kad sve znamo unaprijed nije ni interesantno ...nego samo naprijed puna podrška dodi, čekamo referendum s nestrpljenjem :D samo da napomenem da je ovo "plan b" - postojao je i plan A ali je propao jer SDA nije na vlasti a nemogu ništa sami u parlamentu bih :mrgreen:
zavrzlama

#12646 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

hajd sve ,ali gledam tadica na ceremoniji zamisljenog,sigurno misli jadnik"Na sta sam spao da me stab salje najvecem kocijasu i fasisti da mu uprilicavam kaligulsku cirkusku predstavu" :D

ako znamo da je mali ausvic ekonomski propao,moralno svkako najsrmnija teritorija i sitem dansnje civilizacije u svijetu ...tadicevo prisustvo inaguraciji ovog fasiste je vise odraz polozaja i politickog kursa same srbije nego malog ausvica i dodika...
luckypot

#12647 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

zavrzlama wrote:hajd sve ,ali gledam tadica na ceremoniji zamisljenog,sigurno misli jadnik"Na sta sam spao da me stab salje najvecem kocijasu i fasisti da mu uprilicavam kaligulsku cirkusku predstavu" :D

ako znamo da je mali ausvic ekonomski propao,moralno svkako najsrmnija teritorija i sitem dansnje civilizacije u svijetu ...tadicevo prisustvo inaguraciji ovog fasiste je vise odraz polozaja i politickog kursa same srbije nego malog ausvica i dodika...
a šta ćemo, u takvoj smo situaciji da moramo tadića podržavati, postojanje srbije nam je ipak jedan od velikih pluseva kojim raspolažemo :D
zavrzlama

#12648 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

luckypot wrote:
zavrzlama wrote:hajd sve ,ali gledam tadica na ceremoniji zamisljenog,sigurno misli jadnik"Na sta sam spao da me stab salje najvecem kocijasu i fasisti da mu uprilicavam kaligulsku cirkusku predstavu" :D

a šta ćemo, u takvoj smo situaciji da moramo tadića podržavati, postojanje srbije nam je ipak jedan od velikih pluseva kojim raspolažemo :D

ma tadic se ubi govoreci dodiku....." ne ljude Milorade,hocu teritoriju...to mi salji" :D
luckypot

#12649 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

bota:
„Građani RS imaju isti san kao građani Srbije kada dođu na školovanje u Beograd i Srbiju.”

u BIh postoji konsenzus o bitnim pitanjima, željama i težnjama...
Socijalista

#12650 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

luckypot wrote:bota:
„Građani RS imaju isti san kao građani Srbije kada dođu na školovanje u Beograd i Srbiju.”

u BIh postoji konsenzus o bitnim pitanjima, željama i težnjama...
Evo ga i Radmanovic je skontao u cemu je kvaka :D

Radmanović: Budućnost BiH je Dejtonski sporazum

http://www.vijesti.ba/politika/24419-Ra ... razum.html
Locked