ne berem te. kakve veze ima dave sa tim serijalom o oj simpsonu? i koji je to serijal?Haris.ba wrote:
Ali podsjeti me na mnogo zanimljiviji serijal sa tom pričom o The Jucie. Biće valjda samo tri epizode.
Uživajte.
http://variety.com/2016/tv/news/dave-ch ... 201923480/3 New Dave Chappelle Comedy Specials Are Coming to Netflix
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#12626 Re: Gledate seriju - preporucite je
- dale cooper
#12627 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jebiga, haman mi valja skidati Veep. Gledao sam nekad par epizoda i svidjela mi se, ali sve zaboravim.omar little wrote:sad cu namjerno. da imam vremena sad bih za svaku seriju sto sam pogledala misljenje ispisala.
pogledah cetvrtu sezonu veep, plus par iz pete, i ovo je prilicno drukcija serija. dobra, ali skretanje sa kursa proslih sezona je vise no ocito. prve dvije sezone su mi bile odlicne, uigravanje sa glumackim ansamblom i zahuktavanje pospjeseno hrpom the thick of it zingera dok mi je treca sezona bila etablirani beton. be-ton. moras stati i premotavati da bi pohvatao svu maestralnost pisanja i nijanse u line delivery. minimum dva puta gledati za sve ubrati.
cetvrta je vidno "amerikanizirana" sa vise fokusa na dramatizaciju, plot, balansiranost nekompetencije i katastrofa sto selinu mogu zadesiti. cringe faktor vidno opada,skoro pa nestaje. britanci 1) imaju veci apetit i kapacitet za mizeriju i nesrecu i sasvim su okej sa konstantnim “izivljavanjem" nad svojim junacima 2) su word connoisseurs kad je humor u pitanju, kreativnost je na cijeni 3) serije im imaju manje epizoda pa je puno lakse ne izgubiti smisao u sadizmu i repetitivnosti u 6 epizoda. amerikanci imaju drukciji senzibilitet pa mi je ova promjena sasvim prirodan rezultat procesa, iannucchi se pronasao i izbalansirao u vosingtonskom, americkom, okruzenju.
sad sve izgleda uglancanije, znatno manje psovanja i otvorenog, grizuceg, sarkazma (ne da je kvantiteta tu znak bilo cega, ali je to armandov trademark pa se odsustvo itekako primijeti), vizualno napucanija i ispoliranija. van lajneri koji su prije sijevali sa svih mogucih strana u isto vrijeme sada dolaze tempirano. barem se meni tako ucinilo jer sam ih sve uspjela pohvatati, sto prije nikad nije bio slucaj. eraticnost verbalna, fizicka, vizualna, je nestala, sve je puno ugladjenije i smirenije. sto prilici, jel, visokom uredu predsjednika amerike. cinizam sija u puno sjaju, beskicmeni, obijesni, iskompleksirani, politicki egoisti u svom prirodnom habitatu vosingtona i politicke kulture su maestralno predstavljeni glumackim ansamblom i jos boljim spisateljskim predvodnicima.
roger furlong <3 <3 <3. jedini koji bi se snasao i utopio bez ikakvog odskakanja i problema u ostala iannucchijeva djela. svaki put kad ga vidim/cujem, popravi mi epizodu.
Joj, pa i na The Thick of It sam zaboravio, a bio sam oduševljen sa In The Loop.
svojim beskrajnim mogućnostima izbora bez ikakvog filtera.
Edit: Eh i još nešto:
GO OMAR GO!!!
Last edited by dale cooper on 02/04/2017 22:49, edited 1 time in total.
- zomri
#12628 Re: Gledate seriju - preporucite je
over-the-top dramatizacija tih događaja a usput ispod žita daje komentar o današnjem društvu kroz prizmu kako rasnih i rodnih odnosa u to doba tako i rađanja kulture realityja. svakako da ima preglumljavanja posebno u štabu OJ-evih, Cuba je najlošije castan od svih ali je serija sasvim iznenadila.omar little wrote:ne sudim im nista. pisem utisak nakon jedne epizode. sta zele biti? napirlitana istinita prica, dramatizacija ili sta? ne znam. priznajem da mi je tematika dodijala, od oj sage se devedesetih nije moglo zivjeti ovdje i na vrh glave su mi se s njim bili popeli. serija mi je dosla prilicno nahajpana, a gluma je nedopustivo kruta. jel se skocka i usteli kasnije? spremam se, evo, drugu gledati, nadam se poboljsanju.zomri wrote:Sudis je po necemu sto uopste ne zeli da bude sto je, a ono, malo neposteno. Ipak je to Murphy, da nije campy ne hi ni valjalo. Nije to naturalisticki film iz 70tih.omar little wrote:i da, konacno se odlucim pogledati onu oj simpson story, djizs krajst. trajfekta drvenaste glume paulson, ross fucking geller i travolta. ne znam ko mi je gori. i to nije dosta, najiritantniji od svih je cuga gooding jr. nevidjen miscast. sve skupa, prva epizoda isto neka ofucana dramatizacija sa national geographic dokumentarca dijeljenog prije 20 godina uz magazinsko izdanje.
i da, biće bolje kasnije samo gledaj. ima jedna epizoda koja se bavi likom ove tužiteljice koja je nešto najbolje snimljeno u zadnjih 5 godina.
- Jack Be Nimble
#12629 Re: Gledate seriju - preporucite je
13 Reasons Why - Reko haj da barem pogledam prvu epizodu. Neka teen drama, jedva cu pogledati drugu epizodu...od tada proslo 8 sati i jos gledam seriju
Jos nisam gotov, ali ko ima djecu ili rodjake u tim godinama ova serija ce im biti kao istinska prica.
- Haris.ba
#12630 Re: Gledate seriju - preporucite je
Podsjeti me priča o seriji o O.J.Simpsonu na mnogo bolje za utrošiti vrijeme serijalu Dave Chapelle. A u serijalu Dave Chapell ima priču o tome kako je 4 puta sreo O.J. Simpson -a. Poslušati tu priču zamjenjuje gledanje serijala o O.J.Simpsonu.omar little wrote:
ne berem te. kakve veze ima dave sa tim serijalom o oj simpsonu? i koji je to serijal?
- karanana
#12631 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledo prvu chapella. Zaspo na pola pa se trzno i jedva osto budan do kraja. Nothing doing, a primjetio sam i u publici par ludih smijanja, par smijanja na silu i par nesmijanja. Bas beze, nista za izdvojit. Drugi dio necu ni pogledat. a volio sam njegov stari show na comedy centralu.
- Not My Idea
#12632 Re: Gledate seriju - preporucite je
ako ima kakva dobra dusha... dajte na pp torrent za americanse s01
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12633 Re: Gledate seriju - preporucite je
pajrat bej > americans season 1 > prvi torrent 
- Not My Idea
#12634 Re: Gledate seriju - preporucite je
na sta su dobre dushe spale

Last edited by Not My Idea on 04/04/2017 20:28, edited 1 time in total.
- House
#12636 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jack Be Nimble wrote:13 Reasons Why - Reko haj da barem pogledam prvu epizodu. Neka teen drama, jedva cu pogledati drugu epizodu...od tada proslo 8 sati i jos gledam serijuJos nisam gotov, ali ko ima djecu ili rodjake u tim godinama ova serija ce im biti kao istinska prica.
isti sam.
- Diwan
- dale cooper
#12638 Re: Gledate seriju - preporucite je

Sasvim solidna nova sezona Broadchurcha. Tennant i Colmanova su odličan glumački par i strašno
dopadljivi glumci tako da pola draži serije leži u njihovoj hemiji i interakciji.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#12639 Re: Gledate seriju - preporucite je
teen serije najjače serijeHouse wrote:Jack Be Nimble wrote:13 Reasons Why - Reko haj da barem pogledam prvu epizodu. Neka teen drama, jedva cu pogledati drugu epizodu...od tada proslo 8 sati i jos gledam serijuJos nisam gotov, ali ko ima djecu ili rodjake u tim godinama ova serija ce im biti kao istinska prica.
isti sam.upravo skidam treću i četvrtu epizodu.moćna serija
-
baja
#12640 Re: Gledate seriju - preporucite je
sta se desava s portalom serijal.com? neka autorizacija se trazi...
- hrle1976
#12641 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ove danasnje serije nisu cemu slabo koja eto radujem se ovom novom izdanju Twin Peaks ostalo niti nalik nekada dobrim vremenjma.
-
omar little
#12642 Re: Gledate seriju - preporucite je
novi ck hmm ne znam. dobra komedija uvijek punches up not down, kod njega sinoc po prvi put osjetih par punchdowns. mozda je do mene, ali nije mi kako se od njega naviklo. ne zelim reci bajato, a nista drugo mi trenutno ne pada na pamet.
- karanana
#12643 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledo dvije ove 13 reasons why. Nije lose, moze se gledati. Dobre koke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#12644 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja sam do sada dvije. Odlična
Do sutra navečer ću pregledat' sve k'o da gledam 
- chakany
#12645 Re: Gledate seriju - preporucite je

Počeo sa gledanjem serije iz HBO Europe produkcije, tačnije iz Poljske. Tek sam na početku, ali me prva epizoda baš onako prikovala ispred ekrana. U početku je malo dosadno, ali poslije desetak minuta serije ide odlična radnja.
Od mene preporuka za seriju PAKT. Ko ima HBO, serija ide nedjeljom u 21h na HBO 3.
- dale cooper
#12646 Re: Gledate seriju - preporucite je

Jako dobra nova adaptacija klasične kratke priče od Agathe Christie.
- Tito_i_Partija
#12647 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote: Jako dobra nova adaptacija klasične kratke priče od Agathe Christie.
Otkako sam gled'o Oblivion, slab sam na Andreu Riseborough.
Sta ide dalje? Taboo ili Legion?
- dale cooper
#12648 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobra Andrea.Tito_i_Partija wrote:dale cooper wrote: Jako dobra nova adaptacija klasične kratke priče od Agathe Christie.![]()
Otkako sam gled'o Oblivion, slab sam na Andreu Riseborough.![]()
Sta ide dalje? Taboo ili Legion?
Legion pogledao prvu epizodu sinoć. Fenomenalno. Prekrasan mindfuck.
Taboo, zasada samo pogledao pilot. Bila mi je zanimljiva, ali me nije nagnalo da odmah krenem dalje.
Ali pogledaću je do kraja vjerovatno nakon Legiona.
- Tito_i_Partija
#12649 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pretpostavlj'o sam da ce ti se svidit'. Bas mi je drago.dale cooper wrote:
Legion pogledao prvu epizodu sinoć. Fenomenalno. Prekrasan mindfuck.Kasno je bilo, inače bih nastavio. Zato večeras pičimo dalje.
![]()
Reci kad zavrsis pa da se razbacamo sa diskusijom na temi.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#12650 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://www.imdb.com/title/tt1898069/?pf ... l_tl_li_tt
Je li gledao ko prvu epizodu
Ja kontam da pogledam jer vidim da je jedan od kretora, kreator Hannibala.
Edit: A kako ce pogledat kad jos nije ni izasla
Vidim na imdb imaju vec ocjene pa kontam da nema na torentima.
Je li gledao ko prvu epizodu
Ja kontam da pogledam jer vidim da je jedan od kretora, kreator Hannibala.
Edit: A kako ce pogledat kad jos nije ni izasla
Vidim na imdb imaju vec ocjene pa kontam da nema na torentima.