Desavanja u Hrvatskoj
- GeeTnT
#12626 Re: Desavanja u Hrvatskoj
'afise, jednu Janu i pusti da otece...
- hrle1976
#12627 Re: Desavanja u Hrvatskoj
GeeTnT wrote:Vrati se samo par stranica i procitaj kako vlasnici najveceg hotelskog kompleksa u Hr su austrijanci..ok, porez se placa u Hr (nisu oni iz Medjugorja), ali dobit seli u At....hrle1976 wrote:Kad uzmes % koliko iznosti turizam cjelokupne privrede onda Austrija nije niti blizu. Hrvatska spada u drazve gdje veliki dio privrede u drzavi dolazi iz jedne branse a to je turizam.GeeTnT wrote:Gdje je na tom spisku Austrija? Pa najvecu dobit od turizma Hrvatske ima Austrija....
Ne mozes na stvar tako gledati. To je druga vrsta privrede kad dobit od investicije u drugoj drzavi prebacujes u svoju drzavu. Hrvatska nije 100% ovisnik turizma ali nije daleko da u blizoj buducnosti postane.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12628 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zg1911 wrote:2% je podatak za bošnjake, ne bosance. Al nebitno, da se ne natežemo više. kako se sere po rh tako ću i ja vratit. Pa ti opet baniraj i to fino pojasni javno da si mi lupio bananu jer sam ti, eto, iritantan. mislim da bi se moderacija trebala suzdržati od takvih komentara
Opet ne objasnjava toliki slobodan teritorij uz plebiscitarnu podrsku fasistima, niti nepostojanje slobodne teritorije tamo gdje su antifasisti bili u vecini. Vidis kako je lijepo vaditi iz konteksta i gurati statistiku istrgnutu iz istog.
Takodjer bi se onda moglo pricati i o zatiranju antifasistickog naslijedja, imena ulica i rusenju spomenika i spomena na borbu, i kakvi su tu procenti.
Nisi ti iritantan, samo bezobrazan kada nije po tvom. I naravno da cu te banirati svaki put kada budes. Sta bih ja morao i kako, nije tvoje da pojasnjavas, a posebno da guras u raspravu kao alibi. Al ako budes iskao, onda ces i dobiti.
Ovim smo zavrsili raspravu.
- zg1911
#12629 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Momak, pa ti si meni uz pojašnjenje bana napisao da sam ti iritantan. A da ne velim da sam ponovio diskutantu ono što je on meni napisao. On prošao lišo ja s banom. Kao moderator ti bi trebao biti nepristran. A nisi. Kako u onoj situaciji tako i sada kada drugi "bockaju" a ja lažem
- animals
#12630 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa sta..GeeTnT wrote:Vrati se samo par stranica i procitaj kako vlasnici najveceg hotelskog kompleksa u Hr su austrijanci..ok, porez se placa u Hr (nisu oni iz Medjugorja), ali dobit seli u At....hrle1976 wrote:Kad uzmes % koliko iznosti turizam cjelokupne privrede onda Austrija nije niti blizu. Hrvatska spada u drazve gdje veliki dio privrede u drzavi dolazi iz jedne branse a to je turizam.GeeTnT wrote:Gdje je na tom spisku Austrija? Pa najvecu dobit od turizma Hrvatske ima Austrija....
vlasnici vecine firmi u Austriji su Nijemci..
pa opet svi dobivaju..
- Sanjarko
#12631 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam bas. Mozda si upravu, ali mislim da se mozda oko 75% ekonomije u Hrvatskoj oslanja na turizam.hrle1976 wrote: Ne mozes na stvar tako gledati. To je druga vrsta privrede kad dobit od investicije u drugoj drzavi prebacujes u svoju drzavu. Hrvatska nije 100% ovisnik turizma ali nije daleko da u blizoj buducnosti postane.
- Sanjarko
#12632 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ustvari nije to 75 nego manje. Kako sam skonto 25% i vise je turizam, a ostalo se na turizam oslanja. Znaci 50% se oslanja na turizam. Ne sjecam se nazalost. Neko je negdje sve pisao.Vizionar 1985 wrote:Ne znam bas. Mozda si upravu, ali mislim da se mozda oko 75% ekonomije u Hrvatskoj oslanja na turizam.hrle1976 wrote: Ne mozes na stvar tako gledati. To je druga vrsta privrede kad dobit od investicije u drugoj drzavi prebacujes u svoju drzavu. Hrvatska nije 100% ovisnik turizma ali nije daleko da u blizoj buducnosti postane.
- GeeTnT
#12633 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ljudi uzmu dobit od 56000 gostiju, cak im obezbijedili parking, hlad i usluge rezanja pice....animals wrote:Pa sta..GeeTnT wrote: Vrati se samo par stranica i procitaj kako vlasnici najveceg hotelskog kompleksa u Hr su austrijanci..ok, porez se placa u Hr (nisu oni iz Medjugorja), ali dobit seli u At....
vlasnici vecine firmi u Austriji su Nijemci..
pa opet svi dobivaju..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12634 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja koliko se sjećam, a sjećam se dobro, vrijeđao si roditelje forumaša. i rekao sam da si nabusit, ili da ti prevedem, bezobrazan u ophođenju prema drugima. također, taj bezobrazluk je bio često samo brisan, bez sankcija, jer ti nisi od jučer na ovom forumu. tada ti nije smetala navodna pristrasnost.zg1911 wrote:Momak, pa ti si meni uz pojašnjenje bana napisao da sam ti iritantan. A da ne velim da sam ponovio diskutantu ono što je on meni napisao. On prošao lišo ja s banom. Kao moderator ti bi trebao biti nepristran. A nisi. Kako u onoj situaciji tako i sada kada drugi "bockaju" a ja lažem
bez ikakvog povoda uvlačiš priču o banovanju, tražeći alibi.rekao sam da je priča o ovome završena. svaki naredni post o ovome smatraću komentarisanjem rada moderacije (što to već odavno jeste i za šta si već trebao dobiti dvije sedmice odmora, ako ćemo već o nepristrasnosti).
- orinoco
#12635 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima li šta novo u Hrvatskoj...
- HAVANA
#12636 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima svasta neg moram nàzad, jebo mater... 
- animals
#12637 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lijepa zemlja..
malo poskupo za sirotinju, ali kome treba Bosanska sirotinja
- seln
#12638 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naplacuje li po sahatu ili za noc?Hafis wrote:
Trenutna ljubavnica mi je Bošnjakinja.
- seln
#12639 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jebes bosansku sirotinju... belaj je sto si bar pola Hrvata takodje ne moze priustiti odmor u vlastitoj zemlji.animals wrote:Lijepa zemlja..
- spreca
#12640 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma ne placa on puno, jer samo lize .....drugo mozda i nemeReseln wrote:Naplacuje li po sahatu ili za noc?Hafis wrote:
Trenutna ljubavnica mi je Bošnjakinja.
- spreca
#12641 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma moze...prije odmora dodju u bosnu po pastete i ostalo jer je kod njih skupo i onda pravac moreseln wrote:Jebes bosansku sirotinju... belaj je sto si bar pola Hrvata takodje ne moze priustiti odmor u vlastitoj zemlji.animals wrote:Lijepa zemlja..
-
The 51st State
#12642 Re: Desavanja u Hrvatskoj
vala se preserava o skupoci na hrvatskom primorju, smjestaj jeste malo skuplji nego ranijih godina ali vanpansionska ponuda je sasvim ok i cijene nisu divlje ako se malo zadas i informises, sad sto nasi ljudi hoce da im je cijena ko kod kuce to nije realno.
- seln
#12643 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa, ako ti treba apartman za 2+2 u julu ili augustu, onda ces poloziti izmedju 70 i 100 eura po danu, zavisno od mjesta. Ako samo jednom dnevno umjesto pasteta i paradajza odes u restoran, nema te nigdje ispod 30-40 eura.The 51st State wrote:vala se preserava o skupoci na hrvatskom primorju, smjestaj jeste malo skuplji nego ranijih godina ali vanpansionska ponuda je sasvim ok i cijene nisu divlje ako se malo zadas i informises, sad sto nasi ljudi hoce da im je cijena ko kod kuce to nije realno.
Ukratko, dvoje odraslih + dvoje djece, 7 dana = 1000 eura. Meni nije skupo. Hajd sad pitaj prosjecnog Bosnaca, Hrvata, Srbina...
-
The 51st State
#12644 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jbg, ta skupina nije relevantna nizasta kad je u pitanju normalan turizam, a i sto je nekad bio pasteta paradajz modus vivendi na moru danas je lidl pa se i tu moze sirotinjaza opcija gurati, najveci problem za nasu buraniju je relativno skup smjestaj ali i tu kad se uporede cijene stanova u sarajevu na buking sajtovima vidis da nema neke razlike, cak je sarajevo nesto i skuplje, a kontinentalna je destinacija.seln wrote:Pa, ako ti treba apartman za 2+2 u julu ili augustu, onda ces poloziti izmedju 70 i 100 eura po danu, zavisno od mjesta. Ako samo jednom dnevno umjesto pasteta i paradajza odes u restoran, nema te nigdje ispod 30-40 eura.The 51st State wrote:vala se preserava o skupoci na hrvatskom primorju, smjestaj jeste malo skuplji nego ranijih godina ali vanpansionska ponuda je sasvim ok i cijene nisu divlje ako se malo zadas i informises, sad sto nasi ljudi hoce da im je cijena ko kod kuce to nije realno.
Ukratko, dvoje odraslih + dvoje djece, 7 dana = 1000 eura. Meni nije skupo. Hajd sad pitaj prosjecnog Bosnaca, Hrvata, Srbina...
- dječak sa šibicama
#12645 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naravno, ali bitno je kenjati.The 51st State wrote:vala se preserava o skupoci na hrvatskom primorju, smjestaj jeste malo skuplji nego ranijih godina ali vanpansionska ponuda je sasvim ok i cijene nisu divlje ako se malo zadas i informises, sad sto nasi ljudi hoce da im je cijena ko kod kuce to nije realno.
Cak i po hotelima, u Orebicu, Korculi ili Trpnju dobijes puni pansion, all inclusive, mozes cugati toceno pivo litrima ako zelis, sladoled na izvolite koliko te volja, tri obroka + snack popodne, po osobi vec od 120-130 km dnevno.
U Dubrovniku u hotelima sa 3 zvjezdice koji su prilicno kvalitetni, u sezoni jeste skupo ali vec od septembra polupansion pada ispod 100 km. Moze se i u septembru kupati, u zadnje vrijeme i u oktobru, a tad su cijene polupansiona oko 70 km.
Sad, sto je to nama skupo, opet kazem, to je nas problem. Mi bi se igrali zapada i moderne drzave, a drzava u rasulu, sa njom i vecina gradjana i stanovnika.
- Banksy
#12646 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Par zadnjih stranica...pici wrote:
- animals
#12647 Re: Desavanja u Hrvatskoj
seln wrote:Jebes bosansku sirotinju... belaj je sto si bar pola Hrvata takodje ne moze priustiti odmor u vlastitoj zemlji.animals wrote:Lijepa zemlja..
Isto kao i Bosanska sirotinja..
nista nije bolje ni Hrvatskoj sirotinji..
cuj more je za turiste, a ne za Hrvate
- seln
#12648 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tako je, vazno je da dodju instagramuse, ultradzije i pokoji B promi, jebes cinjenicu da je drzava preskupa za vlastite stanovnike.dječak sa šibicama wrote:
Sad, sto je to nama skupo, opet kazem, to je nas problem. Mi bi se igrali zapada i moderne drzave, a drzava u rasulu, sa njom i vecina gradjana i stanovnika.
Daj nam jos slika fancy klubova, u kojoj jeunesse doree za dan potrosi prosjecnu hrvatsku placu.
- Banksy
#12649 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Regionalna epidemija...
Hrvatski paradoks: loša vlada i slaba opozicija
http://www.jutarnji.hr/komentari/hrvats ... a/6454867/
“u SDP-u danas nema nikoga tko bi mogao biti lider i tko bi mogao govoriti tako da to ima neko značenje”.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12650 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma samo saljte otpatkeFOTO Bunimo se zbog Nutelle, a Bosancima i Srbima prodajemo namaz za sirotinju
ODAVNO je poznato da veliki svjetski brendovi na siromašnija ili manje važna tržišta šalju proizvode slabije kvalitete. U Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, pa i Hrvatskoj odavno se bune da sa zapada na njihova tržišta dolaze proizvodi koji po kvaliteti ne odgovaraju onima u Njemačkoj, Austriji, Italiji ili Francuskoj. Ime i etiketa su identični, ali sadržaj nije. Zbog velikog broja ljubitelja tog namaza najpoznatiji je primjer Nutella. Obožavatelji tog namaza godinama se kunu da "zapadna" i "istočna" Nutella nemaju jednak okus. Slično je i s popularnim markama deterdženata za rublje. Jedni peru bolje, drugi slabije, tvrde korisnici.
I od istoka ima istočnije
Međutim, i istočni proizvođači imaju svoj istok i tržišta na koja šalju manje kvalitetne proizvode. Indexov čitatelj u Bosni i Hercegovini kupio je Podravkinu Linoladu. Plastičnu kanticu Linolade u Neumu je platio oko 35 kuna, a kada je pažljivije pogledao deklaraciju, zamijetio je da je taj proizvod drugačiji od onog koji konzumira u Hrvatskoj. Linolada za bosanskohercegovačko tržište sadrži samo 3 posto lješnjaka. U Hrvatskoj se, prema deklaraciji, u namazu nalazi daleko više lješnjaka – 10 posto. I okus je, naravno, različit.