Ukrajina

Post Reply
Objektivni navijac

#12626 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

eurobloktakovo wrote:
Kaligula I wrote:...da su kijevski fašisti apsolutno izgubili kompas govori i ovo:

...gospodo rusofobi, ne dobiva se rat ovakvim sredstvima...
pitanje je koliko su ovi snimci autentični. vrlo moguće da je snimano negdje u Rusiji.
inače ruska filmska industrija poznata je po jako lošim filmovima.
čuj snimatelj hoda oko nje i priča sa njom ko da su na kafi. :lol:
ovo kao da je isječak iz nekog jako lošeg ruskog filma tipa Rota 9, Čistilište i slično :-)
Mi u Bosni kazemo Ceta :D Deveta ceta. Preporucujem neki skraceni kurs bosanskoga jezika :D
GAU8

#12627 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Kao u svakom ratu, prvo šta umre jeste istina...
AleksoMKD

#12628 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Objektivni navijac

#12629 Re: Ukrajina

Padaj silo i nepravdo...... :D

Ovo je snimak prije par dana ,danas su Kijevskoj hunti srusili jos dva vrtoleta i ako je vjerovati prici cak i Suhoj 25 :D
Slava slavenskom oruzju :thumbup:
GAU8

#12630 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

I ovdje su poginuli ljudi, a ti tako...
The 51st State

#12631 Re: Odg: Ukrajina

Post by The 51st State »

Renta wrote:
sarajevoxxxx wrote:Simpatizeri sirijskog kasapina Asada rone suze nad raketnim napadima ukrajinske vojske. :-)

Hiljadu puta Asad do sada bombardovao, milion puta gori prizori raskomadanih tijela, pojedinci nikad ni jednog slova nisu napisali o tome.

Ovo je zaista istina i pitam se imaju li ovi rusofili s čelijem na čelu imalo obraza pogledati se u ogledalo. Bolje bi im bilo da se pokriju ušima od sramote!
:thumbup: , sto se naravno nece desit, djon nije obraz i posebnos psihickog vanish-a, a nije iskljucena ni placena propagandna aktivnost od strane ruskih institucija, zasto naravno nemam dokaza ali je sasvim realna kada se uzme u obzir gorljivost i ulozeno vrijeme za zastupanje ruskih drzavnih interesa na internetu.
Last edited by The 51st State on 03/06/2014 13:30, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#12632 Re: Ukrajina

GAU8 wrote:I ovdje su poginuli ljudi, a ti tako...
U mojoj porodici smo od pamtivijeka odgajani antifasisticki. Uvijek su nam govorili : Da se dubina misli jednoga fasiste,mjeri iskljucivo metkom.
Ti ljudi su fasisticki vojnici Kijevske hunte,koji su napali mirni narod Istocne Ukrajine i sada treba da mi ih bude zao :shock: :?
Nije mi zao ni Njemaca na Staljingradu,ni Njemaca u Jugoslaviji,ni ustasa,ni cetnika,ni handzarovaca,ni sekunde zao.
Zao mi je neduznoga i dobroga naroda Ukrajine,njih mi je zao.
Renta

#12633 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

jastuk1 wrote:
Renta wrote:
sarajevoxxxx wrote:Simpatizeri sirijskog kasapina Asada rone suze nad raketnim napadima ukrajinske vojske. :-)

Hiljadu puta Asad do sada bombardovao, milion puta gori prizori raskomadanih tijela, pojedinci nikad ni jednog slova nisu napisali o tome.

Ovo je zaista istina i pitam se imaju li ovi rusofili s čelijem na čelu imalo obraza pogledati se u ogledalo. Bolje bi im bilo da se pokriju ušima od sramote!

Ni ti ne osuđuješ ubistva civila, već tražiš izgovore za takve stvari, a spominješ sram. Licemjerje dot u ogledalo.

Aj se ti odluči na čijoj si strani prvo, malo lutaš. :D

Ja ne osuđujem ubojstvo civila?? Otkud ti to? Civili su uvijek nevine žrtve u svim ratovima na svim stranama.
Ali, za razliku od nekih ja ne pišem na temi Sirija pa nemam dvostruka mjerila znaš dečko.
Last edited by Renta on 03/06/2014 15:27, edited 1 time in total.
flexibila

#12634 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Objektivni navijac wrote:
U mojoj porodici smo od pamtivijeka odgajani antifasisticki. Uvijek su nam govorili : Da se dubina misli jednoga fasiste,mjeri iskljucivo metkom.
Ti ljudi su fasisticki vojnici Kijevske hunte,koji su napali mirni narod Istocne Ukrajine i sada treba da mi ih bude zao :shock: :?
Nije mi zao ni Njemaca na Staljingradu,ni Njemaca u Jugoslaviji,ni ustasa,ni cetnika,ni handzarovaca,ni sekunde zao.
:thumbup: :thumbup:
jastuk1

#12635 Re: Odg: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Renta wrote:
Ja ne osuđujem ubojstvo civila?? Otkud ti to? Civili su uvijek žrtve u svim ratovima na svim stranama.
Ali, za razliku od nekih ja ne pišem na temi Sirija pa nemam dvostruka mjerila znaš dečko.
Ma ne osuđuješ brate dragi. Zašto dezavuišeš samoga sebe. Cijelo vrijeme, danima zastupaš tezu argesija Rusije na Ukrajinu. I dobro šta sad, jer kontra te tvoje teze isto je mnogo validnija i dokazana teza agresije Ukrajine na Donbas. Jer Donbas je izglasao samostalnost, baš kao i Hr. i BiH. Civile uopšte nisi ni spominjao, samo pričaš protiv Rusije ovo protiv Rusije ono, ko da ne znamo kakvi su Rusi i šta je Rusija. Mislim fakat. :-)

Nije Ruska vojska ta koja ubija civile, već Ukrajinska. Ako odobravaš da Ukrajina radi anti operacije na istoku, a pri tome znajući da su civili svako malo ubijeni, onda, ako si iskrena osoba, odobravaš i ono što je JNA radila u Hr. i BiH.

Ako kažeš, ne nije to isto i tražiš kojekakve izgovore, onda pribjegavaš dvostrukim standardima, što je licemjerje - jer civil je civil ma gdje bio. No dobro. Nekim ljudima i kad im nacrtaš ne vide. Slijepo srce i gluhe, namjerno kažem gluhe oči.

Nisam na strani Rusije, a pogotovu ne Ukrajine koja sve dublje tone u fašizam. Ona noć kad su svrgnuli kretena Janukoviča - gledao sam prenos na live feedu mislim da je bio espresso ili kanal5... cijelo vrijeme je išla šejtanska (sotonistička) brza žičana muzika i vatra i lica puna mržnje su me tako podsjetili na bal kad se izgladnjeli vampiri bude iz stoljetnog sna i manijakalno traže krv. Bio je to jedan on onih :shock: :shock: :cry: momenata koji ostaje neizbrisiv.

Na strani sam Donbasa jer je narod izglasao nezavisnost, baš kao i u Hr i BiH. Eto sad im preostaje da se bore i očuvaju svoju nezavisnost, ako hoće i imaju snage za to. I ako im moćnici na kraju krajeva dozvole.
AleksoMKD

#12636 Re: Odg: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

jastuk1 wrote:
Na strani sam Donbasa jer je narod izglasao nezavisnost, baš kao i u Hr i BiH. Eto sad im preostaje da se bore i očuvaju svoju nezavisnost, ako hoće i imaju snage za to. I ako im moćnici na kraju krajeva dozvole.
Nece. Ovako ce biti jos neko vreme a onda ce za smirenje situacije Kijev aminovati Krim a ovi jadnici ce se cesati "sta bi?"
Objektivni navijac

#12637 Re: Odg: Ukrajina

AleksoMKD wrote:
jastuk1 wrote:
Nece. Ovako ce biti jos neko vreme a onda ce za smirenje situacije Kijev aminovati Krim a ovi jadnici ce se cesati "sta bi?"
Moguca je to varijanta ali Aleksa,Donbass ima 9 miliona stanovnika,ne mozes ih bas tako lako saltati. Vidjecemo,vidjecemo. Teritorija pod kontrolom Kijevske hunte je extremno siromasna,oni nemaju finansija za rat. Rusija to zna i bilo bi suludo da ne iskoristi. Mislim da ce Rusi ici do kraja ali postepeno.
General War

#12638 Re: Odg: Ukrajina

Post by General War »

Objektivni navijac wrote: Kakva ti je ovo paralela?...ne treba se boriti protiv okupatora?
Kako neki Rus cija porodica zivi hiljadu godina u Ukrajini moze biti 'okupator' :? :? :?
U Narodnoj Gardi Donbassa je 99 % Ukrajinaca !! Nema tu okupatora nikakvoga.
A drugo ,kako narod sa kojima Ukrajinci vec hiljadu godina dijele dobro i zlo,sa kojima imaju isti jezik,istu kulturu,isti mentalitet,istu istoriju mogu biti 'okupatori' :? Ovdje se radi o cistom bratoubilackom ratu ,za strane interese. No ,Ukrajinci su daleko civiliziraniji od Balkanaca,pa se ne daju tako lako uvuci u bratoubilacko klanje,kao sto je bio slucaj kod nas.[/quote]

Nije rus koji zivi u Ukrajini okupator ali jeste rusija a rus koji zivi u ukrajini i bavi se secesijom i napadom na drzavne organe je u najmanju ruku domaci izdajnik ili secesionista...rus koji se bori za svoja legitimna PRAVA u drzavi ukrajini je neko koga treba podrzati (ako mu je vlast u ukrajini oduzela po nekom osnovu)...ili bilo ko.

A ovo pod drugo sto pitas: Pogledaj pod "Ex Jugoslavija"...sve ce ti se reci. I Braca koja su u krvnom srodstvu se sikirama porokaju oko medje a ne narodi.
General War

#12639 Re: Ukrajina

Post by General War »

flexibila wrote:
A cetnici, ustase, partizani klinci...palci su pali s marsa a ne iznikli iz "tog naroda"...

Ne mozes se j....i a da ti ne udje.
GAU8

#12640 Re: Odg: Ukrajina

Post by GAU8 »

jastuk1 wrote:
Renta wrote:
Ja ne osuđujem ubojstvo civila?? Otkud ti to? Civili su uvijek žrtve u svim ratovima na svim stranama.
Ma ne osuđuješ brate dragi. Zašto dezavuišeš samoga sebe. Cijelo vrijeme, danima zastupaš tezu argesija Rusije na Ukrajinu. I dobro šta sad, jer kontra te tvoje teze isto je mnogo validnija i dokazana teza agresije Ukrajine na Donbas. Jer Donbas je izglasao samostalnost, baš kao i Hr. i BiH. Civile uopšte nisi ni spominjao, samo pričaš protiv Rusije ovo protiv Rusije ono, ko da ne znamo kakvi su Rusi i šta je Rusija. Mislim fakat. :-)

Nije Ruska vojska ta koja ubija civile, već Ukrajinska. Ako odobravaš da Ukrajina radi anti operacije na istoku, a pri tome znajući da su civili svako malo ubijeni, onda, ako si iskrena osoba, odobravaš i ono što je JNA radila u Hr. i BiH.

Ako kažeš, ne nije to isto i tražiš kojekakve izgovore, onda pribjegavaš dvostrukim standardima, što je licemjerje - jer civil je civil ma gdje bio. No dobro. Nekim ljudima i kad im nacrtaš ne vide. Slijepo srce i gluhe, namjerno kažem gluhe oči.

Nisam na strani Rusije, a pogotovu ne Ukrajine koja sve dublje tone u fašizam. Ona noć kad su svrgnuli kretena Janukoviča - gledao sam prenos na live feedu mislim da je bio espresso ili kanal5... cijelo vrijeme je išla šejtanska (sotonistička) brza žičana muzika i vatra i lica puna mržnje su me tako podsjetili na bal kad se izgladnjeli vampiri bude iz stoljetnog sna i manijakalno traže krv. Bio je to jedan on onih :shock: :shock: :cry: momenata koji ostaje neizbrisiv.

Kakve veze dotični muzički pravac ima i sa čim?
Ne barči mi u sotoniste i ne trpaj ih s fašistima, svega ti :evil: :evil:
flexibila

#12641 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

General War wrote:
flexibila wrote:
Objektivni navijac wrote: U mojoj porodici smo od pamtivijeka odgajani antifasisticki. Uvijek su nam govorili : Da se dubina misli jednoga fasiste,mjeri iskljucivo metkom.
A cetnici, ustase, partizani klinci...palci su pali s marsa a ne iznikli iz "tog naroda"...

Ne mozes se j....i a da ti ne udje.

I sta si htio da kazes.......
General War

#12642 Re: Ukrajina

Post by General War »

Objektivni navijac wrote:Padaj silo i nepravdo...... :D

Ovo je snimak prije par dana ,danas su Kijevskoj hunti srusili jos dva vrtoleta i ako je vjerovati prici cak i Suhoj 25 :D
Slava slavenskom oruzju :thumbup:

Pronadji razliku :zzzz:
General War

#12643 Re: Ukrajina

Post by General War »

flexibila wrote:e]

I sta si htio da kazes.......
To da su svi nabrojani postali...nekom voljom tog istog naroda...ne kazu djaba: put do pakla je poplocan lijepim namjerama.
Kaligula I

#12644 Re: Odg: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Renta wrote:

Aj se ti odluči na čijoj si strani prvo, malo lutaš. :D

Ja ne osuđujem ubojstvo civila?? Otkud ti to? Civili su uvijek nevine žrtve u svim ratovima na svim stranama.
...ti ne samo da si najveći licemjer na ovoj temi, nego i lažovčina...kažeš da si protiv ubijanja civila, a nakon zločina u Odesi si rekao: "Tko mačem sječe od mača gine"...vampirčina si ti kojem krvi nikad dosta...
Avetinho

#12645 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Smiri zivce i pazi na jezik. Vriska ti nece pomoci da prizoves putinka da vas spasi. Putinko je svoje odsvirao. Ovo je sumrak njegove imperije. Maske su pale.
Renta

#12646 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Pusti Odavle... Vjerujem da će admin obaviti što treba i sankcionirati ove uvrede i govor mržnje.
Objektivni navijac

#12647 Re: Odg: Ukrajina

General War wrote:
Nije rus koji zivi u Ukrajini okupator ali jeste rusija a rus koji zivi u ukrajini i bavi se secesijom i napadom na drzavne organe je u najmanju ruku domaci izdajnik ili secesionista...rus koji se bori za svoja legitimna PRAVA u drzavi ukrajini je neko koga treba podrzati (ako mu je vlast u ukrajini oduzela po nekom osnovu)...ili bilo ko.

A ovo pod drugo sto pitas: Pogledaj pod "Ex Jugoslavija"...sve ce ti se reci. I Braca koja su u krvnom srodstvu se sikirama porokaju oko medje a ne narodi.
To je to . Ukrajinskim Rusima su pucem koji je planiran i finansiran izvana ,pogazili izborne rezultate i svrgnuli legtimnu ukrajinsku vlast,koja je imala punu podrsku ukrajinskih Rusa. Nametnuli im fasisticku huntu. Ukrajinskim Rusima,nije ostavljena nijedna druga opcija nego da se bore za svoja prava. Ukrajinci i Rusi su mnogo civiliziraniji ,na visem kulturnom i drustvenom nivou od Balkanaca,pa mnogo se teze i nevoljnije aktiviraju u ovaj bratoubilacki rat ali isto tako imaju kudikamo veci potencijal za rat od Balkanaca,pa kada se uhodaju,bice to rat ,epskih razmjera. Koji ce se naravno zavrsiti potpunim porazom Kijevske hunte
U svakom slucaju slazes se da nisu 'okupatori' .
Ne znam ,kako ti ali ja o braci koja se pobiju oko medje,imam jako lose misljenje.
Renta

#12648 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

jastuk1 wrote:
Renta wrote:

Nemaš ti pojma. Miješaš kruške i jabuke. Ne možeš jednu običnu Ukrajinsku regiju Donbas uspoređivati s Republikama u bivšoj SFRJ. Republike su imale elemente državnosti, povijesne su države (Hrvatska, Bosna, CG, Srbija), republike su se zvale po njihovim temeljnim narodima (osim BiH). Te republike i narodi su imali legitimno pravo na samoopredjeljenje i neovisnost jer ne postoji druga država tog naroda.
To Donbas nije i nema takvo pravo. Rusi već imaju nacionalnu državu u Rusiji. Jest da je presedan napravljen sa Kosovom, ali to je samo to - presedan, dakle jedan jedini.

Ovu tzv. narodnu republiku Donjeck možeš najbolje usporediti sa tzv. SAO Krajinom i tzv. Republikom srpskom. Dakle, na djelu je klasični i školski primjer separatizma uz potporu matične države - u ovom slučaju Rusije.

A za civile sam već napisao. Stradavanje civila u ovakvim polugrađanskim ratovima je nažalost uobičajeno na obje strane ali to ne opravdava separatizam Rusa niti ocrnjuje opravdanu akciju Ukrajinske države za zaštitom svojeg teritorija i eliminaciju terorističkih grupa.
Last edited by Renta on 03/06/2014 23:15, edited 3 times in total.
Avetinho

#12649 Re: Odg: Ukrajina

Post by Avetinho »

General War wrote:

To je to . Ukrajinskim Rusima su pucem koji je planiran i finansiran izvana ,pogazili izborne rezultate i svrgnuli legtimnu ukrajinsku vlast,koja je imala punu podrsku ukrajinskih Rusa. Nametnuli im fasisticku huntu. Ukrajinskim Rusima,nije ostavljena nijedna druga opcija nego da se bore za svoja prava. Ukrajinci i Rusi su mnogo civiliziraniji ,na visem kulturnom i drustvenom nivou od Balkanaca,pa mnogo se teze i nevoljnije aktiviraju u ovaj bratoubilacki rat ali isto tako imaju kudikamo veci potencijal za rat od Balkanaca,pa kada se uhodaju,bice to rat ,epskih razmjera. Koji ce se naravno zavrsiti potpunim porazom Kijevske hunte
Ne znam ,kako ti ali ja o braci koja se pobiju oko medje,imam jako lose misljenje.
Da je Viktorko imao podrsku struktura vlasti u Ukrajini, ne bi podvijenog repa zbrisao pod putinkove skute da ga babuska spasi. Pobjegao ko pickica, napustio vlast, a vakum je popunjen privremenom vladom. Nakon ovih posljednjih izbora, sve maske su pale, joker, i ocigledno je da je komadanje Ukrajine kuhano u samo jednom loncu -putinkovom.

Prvo je lazov tvrdio kako "ne zna" cija vojska zauzima Krim, "mora biti da je Teritorijalna odbrana", a onda je slican scenario pokusao na jugoistoku. Imperijica na zalasku, broje joj se dani.

Maske su pale! Joker!

Image
General War

#12650 Re: Odg: Ukrajina

Post by General War »

General War wrote:

Ne, nerazumijes me...Rusija je okupator u ukrajini, ukrajinski rus koji tezi secesiji i prisajedinjenju teritorije jedne zemlje drugoj zemlji ili trazi nezavisnost jednostranim referendumom ili napadima na institucije drzave u kojoj zive na teritorije na kojima su vecina je secesionizam, pobuna, oruzana pobuna, neustavno djelovanje...nastavi niz.
Ukrajinski rus koji se bori (pa i puskom ako ne moze drugacije) protiv represivnog sistema ako je postojao u okvirima drzave ciji je gradjanin kako bi svim stanovnicima ukrajine bilo bolje...imati ce sve simpatije ljudi koji zele slobodu.
U svakom slucaju, nijedno se nije desilo...vec s neba pa u rebra i odcjepi se Krim i pripoji majcici rusiji bez ikakvog povoda i sa datumom za nove izbore u ukrajini ako im "nacisti" smetaju mogli su sacekati ishod izbora (samo govorite kako nije bilo nikakvog otpora na Krimu)...ali ovo je cisto ko suza, rusko koristenje situacije da ukrajinu ako ne moze da koristi pod hegemonijom onda da im zagorca zivot pa i ruskoj manjini u ukrajini...sto zadnjih dana i gledamo. MIlosevicev recept (copy-paste)...zrtvovace za krim ostalu rusku populaciju u drugim djelovima ukrajine.
Post Reply