Bilo bi mrtvih kod nas, levati koji idu na pravcu bi ih gledali da dolaze sa desne strane pa ih puštali, džaba znak idiotima. Isto ko što stanu u kružnom, kaže dolazi mi sa desne strane.Dope_Man wrote:Ma moze se i koncipirati na fazon da mozes uci u normalnu traku ali prateci pravilo da auto koje ide pravo naravno ima prednost tj. da se ne smijes ubacivati tako da on mora kociti.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#12626 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Paulaner
#12627 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako je u Njemackoj,bas prakticnoThrottle wrote:Ovo za desno cak i kad je crveno je extra stvar, al mora bit cesta koncipirana tako da u traku u koju udjes ne smetas onima koji ti dolaze s lijeve trane, znaci mora bit nesto poput ulivne trake ili traka u kojoj saobracaj koji ide tebi slijeva ne koristi tu traku, sto kod nas nije slucaj
- johntra
#12628 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne mora, u BL recimo nije tako na svakoj cesti, niti je u Beogradu, a nije ni po EU...samo glupani u Sarajevu ne stavljaju ovo, doduše i vozači su kod nas najveća papanska sorta, pa bi bilo čestih udesa...baš sam za vikend bio u BL i nikakvih problema sa ovakvim uključivanjem nema...Dope_Man wrote:Ma moze se i koncipirati na fazon da mozes uci u normalnu traku ali prateci pravilo da auto koje ide pravo naravno ima prednost tj. da se ne smijes ubacivati tako da on mora kociti.
- supercali
#12629 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kod nas to moze na malti na pofalicima prema fds kod muzeja kod ase prema buljakovu kod bitumenke kod hece kod scc-a I alteThrottle wrote:Ovo za desno cak i kad je crveno je extra stvar, al mora bit cesta koncipirana tako da u traku u koju udjes ne smetas onima koji ti dolaze s lijeve trane, znaci mora bit nesto poput ulivne trake ili traka u kojoj saobracaj koji ide tebi slijeva ne koristi tu traku, sto kod nas nije slucaj
Sve to sa glavne prema vani iz vana na glavnu tesko koja
- drug_profi
#12630 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno... 
- supercali
#12631 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnudrugi profil wrote:Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno...
- drug_profi
#12632 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa svaka bocna izlazi na glavnu, razlika je samo sto na ovom mjestu nema semafor.supercali wrote:Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnudrugi profil wrote:Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno...
E posto pricamo o dozvoljenom skretanju desno kroz crveno, ovo je dobra komparacija. Fakticki situacija bi bila ista.
- supercali
#12633 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije ista jer nije raskrsnicadrugi profil wrote:Pa svaka bocna izlazi na glavnu, razlika je samo sto na ovom mjestu nema semafor.supercali wrote:Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnudrugi profil wrote:Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno...
E posto pricamo o dozvoljenom skretanju desno kroz crveno, ovo je dobra komparacija. Fakticki situacija bi bila ista.
- drug_profi
#12634 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nego sta je? Ne mogu da ti crtam. Nema veze.supercali wrote:Nije ista jer nije raskrsnicadrugi profil wrote:Pa svaka bocna izlazi na glavnu, razlika je samo sto na ovom mjestu nema semafor.supercali wrote: Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnu
-
Melo15
#12635 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Trebaju onda zabraniti i izlaz na glavnu pored americke ambasade?supercali wrote:Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnudrugi profil wrote:Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno...
- supercali
#12636 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa manje vise daMelo15 wrote:Trebaju onda zabraniti i izlaz na glavnu pored americke ambasade?supercali wrote:Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnudrugi profil wrote:Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno...
- drug_profi
#12637 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mislim pričamo o tome da je u jednom broju država dozvoljeno skretanje desno i kroz crveno svjetlo, ukoliko nikog ne ugrožavaš.
Onda pravimo paralelu sa našim raskršćima gdje su potpuno zabranili uključivanje desno jer nema semafora.
Ali hajd, treba crtati...
Onda pravimo paralelu sa našim raskršćima gdje su potpuno zabranili uključivanje desno jer nema semafora.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#12638 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ljetos kad sam bio u Ulcinju,kod njih na jednoj raskrsnici kod skretanja desno uopste nema semafora. Semafor postoji za one koji idu pravo i lijevo na istoj raskrsnici.
Mišljenja sam npr da kod nas na raskrsnici kod Studentskih domova i skretanje u Aleju Bosne Srebrene prema aerodromu treba stalno biti upaljeno zeleno za skretanje desno,jer nikoga ne ugrožava,a smanjila bi se gužva koliko toliko.
Mišljenja sam npr da kod nas na raskrsnici kod Studentskih domova i skretanje u Aleju Bosne Srebrene prema aerodromu treba stalno biti upaljeno zeleno za skretanje desno,jer nikoga ne ugrožava,a smanjila bi se gužva koliko toliko.
- drug_profi
#12639 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ima kamara raskrsnica gdje uopste ne postoji odvojen semafor za desno, a značajno bi smanjio guzve. Npr kad ides sa bosmalovog mosta u Gradačačku takav bi semafor mogao biti non stop upaljen.
- mali_milojica
#12640 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da i on je jedan od mogućihdrugi profil wrote:Ima kamara raskrsnica gdje uopste ne postoji odvojen semafor za desno, a značajno bi smanjio guzve. Npr kad ides sa bosmalovog mosta u Gradačačku takav bi semafor mogao biti non stop upaljen.
S Dobrinje prema Mojmilu u ul Safeta Hadzica,skretanje kod DZ Saraj Polje .
-
Naslovnica
#12641 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nema niti na jednoj pumpi semafora, pa se bez problema uključuje na glavnu, zar ne?!drugi profil wrote:Pa svaka bocna izlazi na glavnu, razlika je samo sto na ovom mjestu nema semafor.supercali wrote:Pa i trebaju zabraniti jer izlazi na glavnudrugi profil wrote:Pa kod nas su stavili zabranu od Slona na Bulevar, a da skontaju da dozvole kroz crveno...
- supercali
#12642 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Govorimo o raskrsnicama ne o da kazem prikljucnom putudrugi profil wrote:Mislim pričamo o tome da je u jednom broju država dozvoljeno skretanje desno i kroz crveno svjetlo, ukoliko nikog ne ugrožavaš.
Nego raji mrsko otici 200 metara gore ili dole pa fino na raskranici se prikljuciti gdje zelis
- drug_profi
#12643 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bogati šta je to nego raskrsnica?supercali wrote:Govorimo o raskrsnicama ne o da kazem prikljucnom putudrugi profil wrote:Mislim pričamo o tome da je u jednom broju država dozvoljeno skretanje desno i kroz crveno svjetlo, ukoliko nikog ne ugrožavaš.
Nego raji mrsko otici 200 metara gore ili dole pa fino na raskranici se prikljuciti gdje zelis
Dakle pošto ti fakat nekad nećeš da skontaš poentu, a zatim odvedeš priču u totalni OT ja ću sad da prestanem sa ovim.raskrsnica je dio kolovoza na kome se ukrštaju, spajaju ili razdvajaju putevi u istom nivou
- supercali
#12644 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne budi bukvalac znas na sta ciljam I sta mislim pod raskrsnicomdrugi profil wrote:Bogati šta je to nego raskrsnica?supercali wrote:Govorimo o raskrsnicama ne o da kazem prikljucnom putudrugi profil wrote:Mislim pričamo o tome da je u jednom broju država dozvoljeno skretanje desno i kroz crveno svjetlo, ukoliko nikog ne ugrožavaš.
Nego raji mrsko otici 200 metara gore ili dole pa fino na raskranici se prikljuciti gdje zelisDakle pošto ti fakat nekad nećeš da skontaš poentu, a zatim odvedeš priču u totalni OT ja ću sad da prestanem sa ovim.raskrsnica je dio kolovoza na kome se ukrštaju, spajaju ili razdvajaju putevi u istom nivou
-
NediM17
#12645 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo vam jaran Serif ima novi klip... Korektan je prilicno on koliko sam vidio kroz par klipova, nije mu trebalo ovo divljanje uz Trebevic.
- kafanski_covjek
- kabal1337
#12647 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne znam ja ko se trka uz bradinu i niz bradinu
- mali_milojica
#12648 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bolje i ove klipove što radi nego da se drogira 
-
NediM17
#12649 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ko?kabal1337 wrote:ne znam ja ko se trka uz bradinu i niz bradinu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#12650 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa da je moje odvezao po onom putu 90kmh+ jebo bi mu znanje