Sirija vol. 2
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#126051 Re: Sirija vol. 2
Insinuiraš besmislice. *ebeš takvu priču.
- Challenger_
#126052 Re: Sirija vol. 2
Kurdi PREGOVARAJU sa Damaskom, ne ginu od SAA, a AQ neće dobiti državu u Siriji.
- Leverage
#126053 Re: Sirija vol. 2
To su tebi besmislice, meni su stvari od suštinskog značaja.
Ti samo pričaš o granicama, a ja o ljudskim životima. Tebi je najbitnija nepovredivost granica, a meni ljudski životi.
Zato se i ne razumijemo.
Ti samo pričaš o granicama, a ja o ljudskim životima. Tebi je najbitnija nepovredivost granica, a meni ljudski životi.
Zato se i ne razumijemo.
- Challenger_
#126054 Re: Sirija vol. 2
Niti je meni primarno do granica niti je tebi do ljudskih života.
- Leverage
#126055 Re: Sirija vol. 2
Meni je sigurno do ljudskih života i do mira. A za tebe ko zna, možda je i kakva bezveznija stvar od granica.
- Challenger_
#126056 Re: Sirija vol. 2
Pa što onda dramiš na mogućnost dogovora Damska i sirijskih Kurda? Pregovori su u toku i ako se dogovore ostaje samo AQ, (Nusra, aka HTŠ) a sve ostalo je stvar dugoročnog političkog procesa.Leverage wrote:Meni je sigurno do ljudskih života i do mira.
U ovom što pišem nema ni trnke krvožednosti niti odsustva želje za mirom. Naprotiv!
- Leverage
#126057 Re: Sirija vol. 2
Ne dramim nego se tome izuzetno radujem.Challenger_ wrote:Pa što onda dramiš na mogućnost dogovora Damska i sirijskih Kurda? Dogovori su u toku i ako se dogovore ostaje samo AQ, (Nusra, aka HTŠ) a sve ostalo je stvar dugoročnog političkog procesa.Leverage wrote:Meni je sigurno do ljudskih života i do mira.
U ovom što pišem nema ni trnke krvožednosti niti odsustva želje za mirom. Naprotiv!
Ne radujem se što do toga nije došlo ranije nego je Assad čekao povoljan momenat i žrtvovao ljude. Isto kao što će čekati povoljan momenat i žrtvovati ljude za ovaj ostatak opozicije svih boja i kolorita.
Stekao se dojam da je najvažnije da Assad ostane na vlasti odnosno da se skine sa vlasti. A ne da se sačuvaju životi.
- Challenger_
#126058 Re: Sirija vol. 2
Leverage wrote:Stekao se dojam da je najvažnije da Assad ostane na vlasti odnosno da se skine sa vlasti. A ne da se sačuvaju životi.
- Challenger_
#126059 Re: Sirija vol. 2
Tebi kao da je krivo što i Siriju nisu hahari pojeli kao što su pojeli Libiju.
- Leverage
#126060 Re: Sirija vol. 2
Mislio sam među vama na temi, ne tamo gdje je to zaista najvažnija stvar.Challenger_ wrote:Leverage wrote:Stekao se dojam da je najvažnije da Assad ostane na vlasti odnosno da se skine sa vlasti. A ne da se sačuvaju životi.
-
tetejac
#126061 Re: Sirija vol. 2
Ma samo ti se činiChallenger_ wrote:Tebi kao da je krivo što i Siriju nisu hahari pojeli kao što su pojeli Libiju.
- Challenger_
#126062 Re: Sirija vol. 2
Stranci, zapadnjaci, Britanci, kažu da su UPRAVO SIRIJCI bili protiv toga da im drugi biraju vlast. Da ima podršku u svim slojevima društva, među pripadnicima svih religijskih skupina. Da uživa neugodno visoku podršku.Leverage wrote:Mislio sam među vama na temi, ne tamo gdje je to zaista najvažnija stvar.
Pogledaj stranicu-dvije unazad.
- Leverage
#126063 Re: Sirija vol. 2
Mislim stvarno, mogao si od prve razumjeti o čemu govorim. Ovako ispade da mislim da su zaraćenim stranama najvažniji ljudski životi.Challenger_ wrote:Stranci, zapadnjaci, Britanci, kažu da su UPRAVO SIRIJCI bili protiv toga da im drugi biraju vlast. Da ima podršku u svim slojevima društva, među pripadnicima svih religijskih skupina. Da uživa neugodno visoku podršku.Leverage wrote:Mislio sam među vama na temi, ne tamo gdje je to zaista najvažnija stvar.
Pogledaj stranicu-dvije unazad.
Ja ne kažem da nije i da nema i danas većinsku podršku, ali da je to bila tolika podrška kako ti prezentuješ ovo što se desilo jednostavno ne bi bilo moguće. Osim toga način na koji se obračunao sa neistomišljenicima jednostavno je loš.
Među mnogima je izgubio i kredibilitet i podršku, a nije moralo biti tako. Ne vidim razlog da od njega praviš svetu ikonu.
- Challenger_
#126064 Re: Sirija vol. 2
Vidi stari...
Ovo je toliko puta prežvakano, prepričano i utvrđeno činjenično stanje, da sam sebi djelujem smiješno. Ukratko, sve što su pričali o Siriji (i takfiristički istok i politički zapad), sve je bila laž.
Šta ti u stvari hoćeš?
Ovo je toliko puta prežvakano, prepričano i utvrđeno činjenično stanje, da sam sebi djelujem smiješno. Ukratko, sve što su pričali o Siriji (i takfiristički istok i politički zapad), sve je bila laž.
Šta ti u stvari hoćeš?
- Leverage
#126065 Re: Sirija vol. 2
Ništa ja neću Vaskoviću
Da ti kažem stari, suština cijele priče i tebe i još nekih ovdje je da ste zauzeli strane a predstavljate se kao principijelni.
Ne ide, znam da je teško prihvatiti to ali jednostavno je tako.
Da ti kažem stari, suština cijele priče i tebe i još nekih ovdje je da ste zauzeli strane a predstavljate se kao principijelni.
Ne ide, znam da je teško prihvatiti to ali jednostavno je tako.
- Challenger_
#126066 Re: Sirija vol. 2
Kakav Vasković?
Ja tebe ne razumijem. Mi (pro-sirijski i pro-wahabbi likovi) smo u krivu a ti si u pravu? Kao, principijelni gigant? To??
Ja tebe ne razumijem. Mi (pro-sirijski i pro-wahabbi likovi) smo u krivu a ti si u pravu? Kao, principijelni gigant? To??
- Leverage
#126067 Re: Sirija vol. 2
Razumjećeš.
Ne kažem ja da niste u pravu nego da niste principijelni. Principijelno bi bilo da kažete da navijate za ovu ili onu stranu iz nekakvih idealističkih političkih pogleda.
Dakle, nije to što ti pričaš.
Ne kažem ja da niste u pravu nego da niste principijelni. Principijelno bi bilo da kažete da navijate za ovu ili onu stranu iz nekakvih idealističkih političkih pogleda.
Dakle, nije to što ti pričaš.
- Challenger_
#126068 Re: Sirija vol. 2
Šta je u mom pisanju neprincipijelno?
- Leverage
#126069 Re: Sirija vol. 2
To da si se stavio na Assadovu stranu pri čemu kažeš da smatraš da je to prava strana u ratu, a u suštini se njegova pobjeda u ratu uklapa u tvoju projektovanu sliku svijeta, nekakav idealistički koncept. Mislim i to je ok samo nije fino da to predstavljaš na drugi način.Challenger_ wrote:Šta je u mom pisanju neprincipijelno?
- Challenger_
#126070 Re: Sirija vol. 2
Apsolutno je netačno da sam se stavio "na Assadovu stranu". Stavio sam se na stranu apsolutne sirijske većine koja je postala meta koljača iz 82 države svijeta.Leverage wrote:To da si se stavio na Assadovu stranu pri čemu kažeš da smatraš da je to prava strana u ratu, a u suštini se njegova pobjeda u ratu uklapa u tvoju projektovanu sliku svijeta, nekakav idealistički koncept. Mislim i to je ok samo nije fino da to predstavljaš na drugi način.Challenger_ wrote:Šta je u mom pisanju neprincipijelno?
Principijelno u svakom mogućem pogledu.
- Leverage
#126071 Re: Sirija vol. 2
A šta ćemo sa Sirijcima za čiju je smrt odgovorna SAA sa Assadom na čelu? Oni valjda manje vrijede.
Vidiš kako ne možeš pobjeći od svrstavanja.
Vidiš kako ne možeš pobjeći od svrstavanja.
- Challenger_
#126072 Re: Sirija vol. 2
Isto što i sa žrtvama američkog građanskog rata.Leverage wrote:A šta ćemo sa Sirijcima za čiju je smrt odgovorna SAA sa Assadom na čelu?
Za sve do jedne žrtve u Siriji odgovornost snose oni koji su pokrenuli taj haos. Njihova krivica je primarna a sirijska izvedena i sekundarna.
- Leverage
#126073 Re: Sirija vol. 2
Kad bi još zanemarili činjenicu da je počelo i prije dolaska zapadne alijanse...
Džaba, nema efekta. Kad gledam onu live mapu Sirije vidim avatar tebe, Kikija i onog sa pet ikseva, svako na svojoj strani. Ta mi je mapa sa vašim avatarima ostala urezana u mozgu.
Džaba, nema efekta. Kad gledam onu live mapu Sirije vidim avatar tebe, Kikija i onog sa pet ikseva, svako na svojoj strani. Ta mi je mapa sa vašim avatarima ostala urezana u mozgu.
- Challenger_
#126074 Re: Sirija vol. 2
"Tu" su oni ne od prvog dana već godinama prije izbijanja dirigovanog, kreiranog haosa. Pusti priču.Leverage wrote:Kad bi još zanemarili činjenicu da je počelo i prije dolaska zapadne alijanse...
- Leverage
#126075 Re: Sirija vol. 2
Još se postavlja pitanje kako do ove mjere uzdrmaše onog koga su podržavali svi slojevi društva u ogromnom procentu.
Priča ti je realno nategnuta, ali to je ok, mora se uklopiti u ono o čemu sam ranije pričao.
Priča ti je realno nategnuta, ali to je ok, mora se uklopiti u ono o čemu sam ranije pričao.