Naprotiv. Radi se o ograničavanju naših sloboda a ne o "naručivanju nekakvih paketa"a tek da se počeše zbog paketa koje tamo "nekakvi internetaši" naručuju.
Oni samo testiraju naš prag tolerancije i ovo ne treba nijemo posmtartati.
Moderator: anex
Naprotiv. Radi se o ograničavanju naših sloboda a ne o "naručivanju nekakvih paketa"a tek da se počeše zbog paketa koje tamo "nekakvi internetaši" naručuju.
U famoznih 50KM ulazi i postarina, a DHL je i ranije radio spediciju za robu preko 50KM pa se mnogi zacude kad ih nazovu iz DHLa i kazu im koju cifru moraju platiti, prednost je samo sto DHL odradi sve ne moras licno traziti speditersku firmu, npr ako je roba 30KM a postarina DHLom 20KM, paket ce proci bez carine i troskova, a ako je sveukupno preko 50KM mora proci carinjenje.Kvest wrote:Pozdrav,pratim ovu temu i ovo je katastrofa sta su uradili![]()
Imam jedno pitanje,ako bih naručila pošiljku DO 50 KM,a prodavac šalje samo dhl-om,koliko će me to koštati?
Npr 45 km posiljka kosta,koliko jos dhlu?
Postarina ulazi u iznos od 50 maraka. Na cijenu od 40 km dodaj jos postarinu._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Poslali mi bili pismo da dostavim fakture za stvar koja košta manje od 50 KM. Kad jutros novo pismo zahtjev za spediciju.
Od kud im sada pravo da ovo rade za stvar koja košta 40 KM.
Čudno. Pošalji im fakture, da vidimo šta će reć._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Poslali mi bili pismo da dostavim fakture za stvar koja košta manje od 50 KM. Kad jutros novo pismo zahtjev za spediciju.
obavezno pošalji emial Ratku, on je glasnogovornik UIO-a i najbolje je upućen. <sarkazam>_Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Pa poslao im fkature nakon prvog pisma. Fakturu sa paypala i fakturu sa ebaya.victom wrote:Čudno. Pošalji im fakture, da vidimo šta će reć._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Ali ne znam kako sada mogu obrađivati fakture, a softver im NAVODNO ne radi ?
Pratimo situaciju.
Ja im nisam ništa slao, niti su tražili, pa jopet "obavjest"_Reds_ wrote:Pa poslao im fkature nakon prvog pisma. Fakturu sa paypala i fakturu sa ebaya.victom wrote:Čudno. Pošalji im fakture, da vidimo šta će reć._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Pratimo situaciju.
I njihovo odgovor je "Obavjest". Mislim da oni nista vise ne gledaju, samo mahinalno salju ova pisma ko ludi.
nije tacno ovo za postarinu.svjezi_ustipak wrote:Postarina ulazi u iznos od 50 maraka. Na cijenu od 40 km dodaj jos postarinu._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Iz Kine, poštarina 0.vade_mecum wrote:nije tacno ovo za postarinu.svjezi_ustipak wrote:Postarina ulazi u iznos od 50 maraka. Na cijenu od 40 km dodaj jos postarinu._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
s druge strane, UIO ima "pravo" da procjeni nesto i kaze kosta li to nesto 40 maraka ili kosta vise.
_Reds_ wrote:Pa poslao im fkature nakon prvog pisma. Fakturu sa paypala i fakturu sa ebaya.victom wrote:Čudno. Pošalji im fakture, da vidimo šta će reć._Reds_ wrote:Jutros novi nivo bezobrazluka.
Pratimo situaciju.
I njihovo odgovor je "Obavjest". Mislim da oni nista vise ne gledaju, samo mahinalno salju ova pisma ko ludi. Zvaću ih kasnije, i prijetiću tužbom za lelegalno zadržavanje privatne svojine, i nelegalnim zahtjevom za usluge špedicije.
Pozdravi ga i od mene. Reci mu da ima i jutros moj mail u inbox-u.victom wrote:Odoh malo pisati mailove.
Ratko u CC.
Šta nije tačno?? Ja naručim jaknu od 10 dolara sa free šipingom i šta sad? Da mi oni procjenjuju koliko ta jakna košta? Pa ne određujem ja cijenu jakne nego kinez koji je prodaje.un1ted wrote:Sta nije tacno? I postarina ulazi u cijenu koja se zbraja i odrdjuje carinski postupak. Ako je artikal 10KM, a postarina 50KM opet ce to sabrati i carinit kao posiljku od 60KM.
BTW i free shipping ima svoju cijenu, pa mogu odokativno odrediti istu. Sve po zakonu.
Jebem ih nepismene.hava123 wrote:Šta nije tačno?? Ja naručim jaknu od 10 dolara sa free šipingom i šta sad? Da mi oni procjenjuju koliko ta jakna košta? Pa ne određujem ja cijenu jakne nego kinez koji je prodaje.un1ted wrote:Sta nije tacno? I postarina ulazi u cijenu koja se zbraja i odrdjuje carinski postupak. Ako je artikal 10KM, a postarina 50KM opet ce to sabrati i carinit kao posiljku od 60KM.
BTW i free shipping ima svoju cijenu, pa mogu odokativno odrediti istu. Sve po zakonu.
Šta onda traže izvode sa paypala kad šalju ''obavjesti''??
I kakav im je to odgovor: ''Moguče da će se proizvod vratiti odkuda je i došao''
Drug, šta si kupio za tih 40KM ako nije tajna?_Reds_ wrote:Nije druze, uracunat, shiping je bio besplatan.
Isto kao npr. da pocnu obracun BRUTO plata vrsiti po takvoj odokativnoj metodi.un1ted wrote:Sta nije tacno? I postarina ulazi u cijenu koja se zbraja i odrdjuje carinski postupak. Ako je artikal 10KM, a postarina 50KM opet ce to sabrati i carinit kao posiljku od 60KM.
koja je to cijena free shippinga?un1ted wrote: BTW i free shipping ima svoju cijenu, pa mogu odokativno odrediti istu. Sve po zakonu.
Zato sto gamad nije duzna po Zakonu vratiti posiljku jer se vrlo jednostavno mogu ograditi pricom da podaci o posiljatelju nedostaju tj. izblijedili, poderani bla bla i slicno (ima jos stavki u Zakonu o tome kad ne vracaju posiljku).hava123 wrote: I kakav im je to odgovor: ''Moguče da će se proizvod vratiti odkuda je i došao''
Ne znam, ne radim u posti/carini, samo znam da sam imao problema sa njima i znam sta su mi sve prikacilitriconja wrote:koja je to cijena free shippinga?un1ted wrote: BTW i free shipping ima svoju cijenu, pa mogu odokativno odrediti istu. Sve po zakonu.