Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drugi profil wrote:OPEL kao marka je nepoznat na područjima gdje se F koristi, odnosno koliko znam samo još USA koristi tu jedinicu.
Doduše GM koncern je američki ali sumnjam da u opel ugrađuju softver koji koristi F.
Mislim da je problem ipak u neispravnoj sondi.
Ja sam za G model kupio novu kod Kareta za čini mi se 15 maraka. Podavno je bilo. Doduše meni je pokazivala samo crtice.
Nakon instalacije nove pokazivala mi je nidje veze temperature (u sred ljeta 6-8 stepeni) dok se nije nekako sama uskladila nakon 5-6 dana.
Vjerovatno treba nešto na CPU da se resetuje.
A npr. Corsa B je na parkingu malo udarena i otada je pokazivala lude cifre u rasponu 40-50 C. U sred zime.
Kad je šteta popravljena, i temperature su počele da se prikazuju kako treba.
Ne znam šta je bio uzrok.
Da ne citiram druge, danas opet spojio senzor i malo ceprkao po settings mjenjao "unit" od Evrope do USA i kada prebacim na USA i dalje pokazuje istu temp. ali potrosnju prebaci na milje.Vratim na Evropu sve normalno,znaci senzor skinuo i posto su mi blizu uzeo u Auto Parts ovde kod novog naselja Miljacka 19km Topran marka.Ugradio sve fino pokazivao malo vecu da bih u toku voznje poslije posla pokazao stvarno stanjeu stepen-dva razlike.. Sve uredu sad ipak je do senzora bilo koji je sad fino uklopljen u karambolku i ako mi i dalje nije jasno ko je pametnjakovic pa ga je vezicom vezao..Hvala svima jos jednom
Od nekih 300-400 pa do preko 1000. Sve zavisi za koje auto i koji brend (kineski ili kakav orginalni).
Kad ti bude kvacilo drhtalo pod nogom, malo da se trese, onda ocekuj da ce otici svakog trena.
Da, mozes rizikovati da dodje do šlepanja auta do majstora, a takodjer imas i vise "faza" kad to "odlazi"... Ovo njemu kad tek pritisce kvacilo i kad ga pusta, na istom mjestu, je tek pocetni dio kvara, a kad mu malo noga "zadrhti" na kvacilu onda je vec kraj. Tako da moze jos dugo vozati dok ne dodje do toga, a moze mu otici i sutra. Ne moze niko garantovati...
meni se taj zvuk javlja samo kad je zima, odnosno kad je ispod nule...kad je malo toplije, nema zvuka...nikakav uticaj na kvačilo, niti na promjenu brzina nema...tako mi je već tri zime zaredom, a sve ostalo je normalno...
johntra wrote:meni se taj zvuk javlja samo kad je zima, odnosno kad je ispod nule...kad je malo toplije, nema zvuka...nikakav uticaj na kvačilo, niti na promjenu brzina nema...tako mi je već tri zime zaredom, a sve ostalo je normalno...
Isto se desavalo i meni na P206, samo kad je hladno cuo se druk lezaj. Promjenio set kompletan i ako nije bilo potrebe, lamela i korpa bile dobre samo lezaj otisao.
Ma to sam i ja kontao raditi, ali znaš kako je majstorima pegla da skidaju kvačilo i da se bave samo nečim...ali probat ću prvo tako, pa ako ne bude neko htio, nek bude u kompletu...
ako znas gdje je edvin, majstor za renoe, lako ti je, preko puta je njega, uličica sa nizom borova... dakle, kad ides od ilidže nakon semafora skrenes kod petrol pumpe desno i samo ravno nekih 200 metara, sa lijeve je strane radionica... rade od devet do šest