BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
irac300

#12601 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Image

20-i dan u iščekivanju povećanja. Velika pusa za Sanelu Sijerčić. :dance:
iceman2010

#12602 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

doff wrote:
iceman2010 wrote:
doff wrote: Pa i Telecom ima predjela gdje još uvijek nije uradio rekonstrukciju, uslugu pruža na infrastrukturi PTT. Dakle korisnici mogu koristiti Pots telefon i eventualno 2 Mbps koja uglavnom nisu blizu deklarisane. Naravno da ima i kontra slučaj. Telemach je tek došao na tržište i ima ponudu i korisnike, a ne zaboravi da se i dalje šire. Neće sigurno sjediti skrštenih ruku kao što ti misliš (a to ti i dokazuju).

Nego kad Telecom bude imao ponudu kao Telemach, rado ću preći i koristiti njihove usluge ali znam da neće ni za 10 godina ...
Samo ako su ti Mbps jako bitni. Inace bht ima jeftiniju ponudu od telemach-a. Kod telecoma dobijem vise kanala, pravi flat telefon bez uspostave poziva i manju, ali meni dovoljnu brzinu interneta za manje para. Znam da ima korisnika kojima trebaju vece brzina, ali ti garanrujem da je ogromnoj vecini dovoljna pouzdana broadband usluga, a da im brzina ne igra bitnu ulogu. Ja se silom prilika (posao, fakultet) druzim sa rajom koja je informaticki obrazovana i malo njih ima potrebu za velikim brzinama. Dakle, ne radi se o ljudima koji ne znaju kakve sve blagodati nudi Internet. A sto se tice korisnika vjeruj mi da ima onih koji nikada nisu ni izmjerili brzinu interneta niti znaju sta je to. Njima je bitno da se stranice otvaraju bez problema, da posalje email i da radi youtube.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Daj ba ledeni o kakvim kanalima govoriš, o onim mnogobrojnim lokalnim, pa to se ne računa jebo ga ti. Ja da koristim mojatv i net Telecoma sigurno bih mjesečno plačao 10-15 KM više nego Telemachu. Zašto, pa zato što koristim 2 tv (pitanje je bi li to mogao koristiti da sam na Telecomu)
Kako god ima oko 100 naspram 70 i nije sva ta razlika lokalnim (ima i telemach pofin broj lokalnih i regionalnih). Ja sam fin i negledam neke programe :-) ali se ti programi moraju pofino doplatiti na telemach-u.

klej

#12603 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

Maharadza wrote:
klej wrote:
Maharadza wrote:^ Pa mora imati više od deklarisane brzine kad' mu ista opadne čim upali hayat! Da ne pričam o HD kanalima! :D

Ovo moje mjerenje je isto, gledao ja istovremeno npr. SportKlub HD ili ne i u tome je poenta priče! 8-)
lazes, bezobrazno lazes!!! brzina je kod mene ista, bez obzira koristim li fiksni tel. i gledam tv istovremeno. ne kazem da pojedini korisnici nemaju odredjenih problema (znali su se desavati i meni i nakon prijave otklonjeni). bacim pogled i na telemahovu temu, te sam primjetio da i tamo, njihovim korisnicima, postavljas svoja mjerenja, govoreci kako je kod tebe sve u redu. a i zalio si se na neke tv kanale, ali posto si mi nebitan, ne mogu sjetiti na koje tacno, niti o cemu se tacno radilo, niti mi pada na pamet traziti te postove da bih ti nesto dokazivao. zelim reci da kod svakog operatera postoje odredjeni problemi i samo se preseravate (i jedni i drugi i treci....) prikazujuci da je kod vas nesto bolje. a oni koji imaju probleme sa uslugama, proklinju te iste koje vi dizete i okivate u zvijezde
Hah, jok ti ih ne 'ukivaš' i ne braniš. A kako te nije stid optužiti me da lažem a odmah u idućoj rečenici to poništavaš priznajući da ima takvih slučajeva kako sam naveo, čak i da je to kod tebe bio slučaj!!! Pročitaj još jednom sta si napisao pa se upitaj ko je ovdje zapravo lažov i 'seronja'. A dobro si ti opterećen sa mnom, dok mi postove 'češljaš' i tražiš 'materijala' za optuživanja i sl. Ja nikome ništa ne namećem niti sam IKADA nametao i udarao ko Maksim po diviziji za razliku od npr. Ovoga 'ašiklar' koji je izgubljen u prostoru i vremenu, i čak nakon što mu ja predočim jasne dokaze koje poništavaju njegove laži, on opet ko sivonja upro' svoju propagandu kako nema dekl. brzine poslije 16h itd.

Taoatalked
trebao si malo promisliti sta znaci rjec seronja, pa me onda okarakterisati kao takvog, jer me vuces za jezik, ali se necu spustati na tvoj nivo, balavce jedan nevaspitani. nadji moj post gdje bezgranicno hvalim bh telekom? za tvoju info, imam i analognu tv telemaha, na kojoj je slika kao preko losije riblje kosti (koristim je za gledanje sk). tacno je da sam imao problema sa uslugama bh telekoma, koje koristim neprestano od '97. godine, kada sam kupio prvi mob i sim karticu kod njih, ali su svi rjeseni nakon prijave. prodji samo zadnju stranicu teme telemaha i objasni onim korisnicima koji imaju probleme, da nisu u pravu i da koriste usluge najboljeg provajdera. sumnjam da ce se sloziti sa tvojom konstatacijom. i ponavljam da lazes kako kod svih korisnika bh telekoma pada brzina internet konekcije kada se gleda tv, jer to kod mene nije slucaj. ocito da kod nekih korisnika postoje takvi problemi i ja im tu ne mogu pomoci, niti ih utjesiti time sto je kod mene sve u redu. i rekoh ti, nebitan si za mene, samo sam primjetio da volis provocirati i ponizavati sve sto nije od telemaha, dok i sam izjavljujes tamo na temi kako ti neki kanali ne funkcionisu kako treba.
doff

#12604 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

iceman2010 wrote: Kako god ima oko 100 naspram 70 i nije sva ta razlika lokalnim (ima i telemach pofin broj lokalnih i regionalnih). Ja sam fin i negledam neke programe :-) ali se ti programi moraju pofino doplatiti na telemach-u.

Piše 70 a u ponudi je 85 ;) Nadoplatim 2KM i imam 119 al nema potrebe jer u onih 3 KM imam sve koji mi trebaju
Maharadza

#12605 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

klej wrote:
Maharadza wrote:
klej wrote: lazes, bezobrazno lazes!!! brzina je kod mene ista, bez obzira koristim li fiksni tel. i gledam tv istovremeno. ne kazem da pojedini korisnici nemaju odredjenih problema (znali su se desavati i meni i nakon prijave otklonjeni). bacim pogled i na telemahovu temu, te sam primjetio da i tamo, njihovim korisnicima, postavljas svoja mjerenja, govoreci kako je kod tebe sve u redu. a i zalio si se na neke tv kanale, ali posto si mi nebitan, ne mogu sjetiti na koje tacno, niti o cemu se tacno radilo, niti mi pada na pamet traziti te postove da bih ti nesto dokazivao. zelim reci da kod svakog operatera postoje odredjeni problemi i samo se preseravate (i jedni i drugi i treci....) prikazujuci da je kod vas nesto bolje. a oni koji imaju probleme sa uslugama, proklinju te iste koje vi dizete i okivate u zvijezde
Hah, jok ti ih ne 'ukivaš' i ne braniš. A kako te nije stid optužiti me da lažem a odmah u idućoj rečenici to poništavaš priznajući da ima takvih slučajeva kako sam naveo, čak i da je to kod tebe bio slučaj!!! Pročitaj još jednom sta si napisao pa se upitaj ko je ovdje zapravo lažov i 'seronja'. A dobro si ti opterećen sa mnom, dok mi postove 'češljaš' i tražiš 'materijala' za optuživanja i sl. Ja nikome ništa ne namećem niti sam IKADA nametao i udarao ko Maksim po diviziji za razliku od npr. Ovoga 'ašiklar' koji je izgubljen u prostoru i vremenu, i čak nakon što mu ja predočim jasne dokaze koje poništavaju njegove laži, on opet ko sivonja upro' svoju propagandu kako nema dekl. brzine poslije 16h itd.

Taoatalked
trebao si malo promisliti sta znaci rjec seronja, pa me onda okarakterisati kao takvog, jer me vuces za jezik, ali se necu spustati na tvoj nivo, balavce jedan nevaspitani. nadji moj post gdje bezgranicno hvalim bh telekom? za tvoju info, imam i analognu tv telemaha, na kojoj je slika kao preko losije riblje kosti (koristim je za gledanje sk). tacno je da sam imao problema sa uslugama bh telekoma, koje koristim neprestano od '97. godine, kada sam kupio prvi mob i sim karticu kod njih, ali su svi rjeseni nakon prijave. prodji samo zadnju stranicu teme telemaha i objasni onim korisnicima koji imaju probleme, da nisu u pravu i da koriste usluge najboljeg provajdera. sumnjam da ce se sloziti sa tvojom konstatacijom. i ponavljam da lazes kako kod svih korisnika bh telekoma pada brzina internet konekcije kada se gleda tv, jer to kod mene nije slucaj. ocito da kod nekih korisnika postoje takvi problemi i ja im tu ne mogu pomoci, niti ih utjesiti time sto je kod mene sve u redu. i rekoh ti, nebitan si za mene, samo sam primjetio da volis provocirati i ponizavati sve sto nije od telemaha, dok i sam izjavljujes tamo na temi kako ti neki kanali ne funkcionisu kako treba.
Eto sam sebi proturječiš. Ako 'ponižavam' sve što nije od telemacha kako ih onda kritikujem!? Dalje, sam sebe odaješ koliko si realan i 'neopterećen' kako sa mnom tako i sa isp-ovima kada napominješ kako si 'prvi uzeo karticu', korisnik od '97. itd. zar to tebi daje za pravo da deklarišeš nekoga kao 'balavca' i istovremeno te oslobađa optužbi da nisi realan samo što odjednom koristiš i analognu samo radi SK ali eto koja IPAK ne valja!? Da nije žalosno bilo bi smiješno. :roll:

PS. I ti si mene prvi povukao za jezik btw. Nazivajući me lažovom i sl. a ja ne ostajem dužan buraz, to znaj.

Tapatalked
klej

#12606 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

maharadza, odosmo previse off. ocito je da citas napisano na nacin kako to tebi odgovara, iskrivljujuci napisano. za mene ovdje zavrsava prepiska. budi mi pozdravljen.
Maharadza

#12607 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

klej wrote:maharadza, odosmo previse off. ocito je da citas napisano na nacin kako to tebi odgovara, iskrivljujuci napisano. za mene ovdje zavrsava prepiska. budi mi pozdravljen.
Slažem se, end sejm tu ju! Neka pobriše neko ove postove iznad. Sry za off i Selam.

Tapatalked
mickey2012

#12608 Re: BHTelecom All About

Post by mickey2012 »

@iceman2010

Koliko je ''normalno'' imati ovih CRC gresaka?
Net mi ne puca ali vidim u zadnje vrijeme su se pocele pojavljivati.
Prije ih nije bilo nikako.

Downstream Upstream
SNR Margin
:
26.1 16.1 db
Line Attenuation
:
16.4 9.8 db
Data Rate
:
5119 383 kbps
Max Rate
:
21956 1370 kbps
POWER
:
16.1 -9.6 dbm
CRC
:
4 0

Vrijeme od ukljucenja modema/rutera je oko 35 h.
TP LINK TD-W8901GB
iceman2010

#12609 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Te greske ti ne igraju preveliku ulogu za internet. Mogu izazvati problme kod mojatv, ali tada se koriste razlicite metode da se otklone. Tek jako veliki broj ovih gresaka moze izazvati otezan rad interneta. Nije mi ovo bas najbolje slozeno na mobitelu, pa nisam siguran sta pise, ali ako je ovo 40 gresaka za 35 sati to je nista i apsolutno prihvatljivo i za iptv. Mogu dati i detaljno strucno objasnjenje ukoliko je potrebno kada budem imao vise vremena.

mickey2012

#12610 Re: BHTelecom All About

Post by mickey2012 »

iceman2010 wrote:Te greske ti ne igraju preveliku ulogu za internet. Mogu izazvati problme kod mojatv, ali tada se koriste razlicite metode da se otklone. Tek jako veliki broj ovih gresaka moze izazvati otezan rad interneta. Nije mi ovo bas najbolje slozeno na mobitelu, pa nisam siguran sta pise, ali ako je ovo 40 gresaka za 35 sati to je nista i apsolutno prihvatljivo i za iptv. Mogu dati i detaljno strucno objasnjenje ukoliko je potrebno kada budem imao vise vremena.

Nije 40
Downstream 4
Upstream 0
Da ispravim 38 h
iceman2010

#12611 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

To je smijesna cifra koja ne treba da te brine. MOZDA bi bio problem da ih imas 4 u 15 minuta i da imas mojatv. Da bi napravile probleme internetu treba ih jako, jako puno u kratkom vremenskom intervalu. Ako nadjem vremena i ako te zanima mogu to sutra detaljnije objasniti.

mickey2012

#12612 Re: BHTelecom All About

Post by mickey2012 »

iceman2010 wrote:To je smijesna cifra koja ne treba da te brine. MOZDA bi bio problem da ih imas 4 u 15 minuta i da imas mojatv. Da bi napravile probleme internetu treba ih jako, jako puno u kratkom vremenskom intervalu. Ako nadjem vremena i ako te zanima mogu to sutra detaljnije objasniti.

Zanima me ali mi zao maltretirati te.
Malo sam citao i po netu o tome ali su informacije kontradiktorne.
Trenutno ne mogu koristiti Paradigm modem pa ne mogu vidjeti kakva je situacija sa FEC (na ovom TP Link-u se ne vidi).
iceman2010

#12613 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

mickey2012 wrote:
iceman2010 wrote:To je smijesna cifra koja ne treba da te brine. MOZDA bi bio problem da ih imas 4 u 15 minuta i da imas mojatv. Da bi napravile probleme internetu treba ih jako, jako puno u kratkom vremenskom intervalu. Ako nadjem vremena i ako te zanima mogu to sutra detaljnije objasniti.

Zanima me ali mi zao maltretirati te.
Malo sam citao i po netu o tome ali su informacije kontradiktorne.
Trenutno ne mogu koristiti Paradigm modem pa ne mogu vidjeti kakva je situacija sa FEC (na ovom TP Link-u se ne vidi).
Sutra cu sa racunara pokusati sto jednostavnije da to objasnim. Ne da mi s mobitela, a i jedva gledam na oci :-)

irac300

#12614 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Image

Nakon 21 dan i 5869 mailova, poruka i zvanja, povećaše i meni. :D Nije očito deklarisana, al' uĆerat joj, dobro je i ovo, nekada naknadno ću tražiti da mi koriguju, dok me malo zaborave. :D
Tiger 033

#12615 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

leon25

#12616 Re: BHTelecom All About

Post by leon25 »

irac300 wrote:Image

Nakon 21 dan i 5869 mailova, poruka i zvanja, povećaše i meni. :D Nije očito deklarisana, al' uĆerat joj, dobro je i ovo, nekada naknadno ću tražiti da mi koriguju, dok me malo zaborave. :D
u mene je takva ista brzina juce slao mail nece kreteni ni da cuju za korekciju
nema vecih lopova od BH Telecoma
irac300

#12617 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

leon25 wrote:
irac300 wrote:Image

u mene je takva ista brzina juce slao mail nece kreteni ni da cuju za korekciju
nema vecih lopova od BH Telecoma
Ne brini, ja kad im se natovarim na vrat, ima da je izmisle. ;-) Nego pričekat ću malo da se ovo još slegne oko povećanja brzina. I nemoj im slati mail, nego zovi na 1444 i budi uporan.
Jazzy.ba

#12618 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Ma bombona.

Image

:-D
Maharadza

#12619 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Jazzy.ba wrote:Ma bombona.

Image

:-D
Dobar, a jesu vam šta popravili onaj ping prema vani (frankfurt konkretno), pošto imam havera koji bi taj adsl ali ne zna kakav je ping na istome (lik je mrtvi gamer) i može li se isti sniziti kao kod LoL-a što su nudili nekada, pošalješ mail i oni tamo nešto čačkaju i smanji se ping drastično prema vani nauštrb DL-a ili kako već?!
Jazzy.ba

#12620 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Nemam pojma, ne igram igre, evo jedan random test

Image
GANDALF5000

#12621 Re: BHTelecom All About

Post by GANDALF5000 »

Jazzy.ba wrote:Nemam pojma, ne igram igre, evo jedan random test

Image
Kako si uspio srediti jer sam vidio da si imao problem kao i ja (6.5 mbit download). Cini mi se da si i ti iz Travnika?
Jazzy.ba

#12622 Re: BHTelecom All About

Post by Jazzy.ba »

Uradi reset rutera na tvornicke postavke, da sinhronizira ADSL2+.
arnes_king

#12623 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

E ljudi pa jel ovo moguce, ne mogu da vjerujem ovo je krajnji bezobrazluk :x :x :x :x

Danas me prijatelj zove da idem s njim, posto je na pretplati maxi 50 zeli da uzme preko pretplate neki telefon u BH-Telecomu

Dodjemo u Kiseljak na salter, momak prvo plati racun za prosli mjesec, nakon toga govori zeni koja je radila na salteru za to da zeli telefon neki da uzme, a ona njemu govori kao ne mozete niste platili zadnji racun :shock: mi bez teksta prvo tu ostali, kaze drug pa sta sam ti platio prije minutu, kad ona kao a ja izvinite...

Hajd to nebitno, nego odluci se za Xperia Ion, pogledamo telefon sve ok, zavrsi on sve papire, uzme telefon i odemo mi da doruckujemo, telefon smo samo stavili da se puni i niti smo palili niti dirali bilo sta drugo. Jeli, dodjemo kuci i ubacim mu ja karticu da mu nastimam na telefonu sve sto treba, uze drug telefon kad ja kako gledam sa strane vidim cudno mi nesto :shock: Pogledam telefon kad display (staklo) sa jedne strane se odvojilo od telefona, mozda milimetar razmaka ima, i vide se unutrice telefona :shock: :shock: :shock: :shock: Telefon, nov, znaci nema packe na sebi tek odlijepili foliju i upalili, ne znam da li mi to nismo niko odmah primjetili ili se nekako u medjuvremenu odvojio, opet ne vjerujem da je bilo ranije jer smo gledali telefon, kao i svako kad kupi novi tel normalno da ce ga detaljno pregledati ....

Nista mi odmah opet u poslovnicu telekomovu, na salter (mozda je proslo svega 40-ak minuta od kada smo uzeli telefon iz poslovnice) i tako prijatelj objasni gospodji koja je radila i pokaze joj telefon, ona ga uzme, gleda i fino podje pritiskati display i kako je pritiskala on je ponovo ulegao i ono ne mice vise, niti se sta primjeti, i kaze nama "Pa evo, sta hocete radi telefon" Govori prijatelj kao nigdje veze sta to ti radis, sto prvo diras, trebala si ostavit kako jest jer si vidjela sta je bilo, ne zelim taj telefon jer sam dosao da kupim nov telefon i nisam lud da rizikujem sad da udje vlaga ili da se opet isto tako odvoji pa da spadne staklo i jos da na kraju bude da ga je on razbio.... Ona onda nas pita pa kako ste kaze ubacili karticu, reko fino kako se i ubacuje, pa pokazi mi govori mi, ja fino skinem nazad mali poklopac gdje ide sim i memory kartica i eto reko kako, kaze ona pa mozda ste ga vi pokvarili tako kad ste to skidali :shock: :shock: :shock: Mislim sta reci na to? Al hajd govori ona nista ostavi telefon, poslat cemo ga u servis i neka poprave pa ces ga ponovo dobiti, naravno prijatelj se nije htio sloziti s tim, jer nigdje veze, kupio je prije pola sata NOV telefon i sad sta ja znam sta je, valjda fabricka greska, on zbog toga treba da ostavi telefon na popravku i da dobije polovan, popravljan, otvaran telefon, ne bih se ni ja time slozio, zahtijevao je fino da ostavi taj i da dobije drugi, NOV ....

Ma nema ni govora, jedino nam govori moze tako ili nikako drugacije :-) :-) :-) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mi smo ostali zaprepasteni, ovo nikad jos nisam vidjeo i mislim da je ovo krajnji bezobrazluk, trazili smo broj nadredjenog, dala nam broj "direktora" ali naravno on se cijeli dan ne javlja na telefon ..... Bili smo poludjeli, htio je da ih tuzi ali opet to kako ce proci .....

Na kraju on nazove drugu djevojku, koju zna treci jedan prijatelj, a ona takodjer radi u toj poslovnici, objasni joj situaciju i ona mu kaze da sutra dodje kad ona bude tu, donese telefon, ona ce ga poslati u BH-Telekom a on ce u ponedjeljak dobiti novi telefon .... Sad ne znam da li ce stvarno tako biti, nadam se da hoce, ali zelim da vas pitam sta je ovo, je li ovo normalno ikako, i sta biste vi uradili u toj situaciji ? Mislim ja sam ostao bez teksta .... ccc
doff

#12624 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Ima pravo na novi telefon, nije prošao rok od 7 dana. Sa šalterušom se niste trebali raspravljati nego zahtijevati zamjenski telefon
jaco_sa

#12625 Re: BHTelecom All About

Post by jaco_sa »

Image
Image
nije lose... zadovoljan sam :)
Locked