Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#12601 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote:
Slažem se, ali je Jon imao i tu sreću i luksuz da većinu karijere radi za kablovskog operatera (Comedy Central)
kod kojeg je imao kreativnu slobodu da radi šta hoće. Sa druge strane Sorkin je tipični filmski i tv pisac/scenarista
koji je svoje priče i projekte većinom plasirao velikim filmskim studijima ili jednoj od 3 velike tv kompanije
(ABC, NBC i CBS). A kada prodaješ projekte takvim igračima neki kompromisi su nužni da bi se prilagodio
širem gledateljstvu. Mislim lijepo je u teoriji biti edgy, inovativan i beskompromisan što se tiče načina
na koji ćeš predstaviti svoju priču, ali veliki dio pisaca i producenata nema taj luksuz niti dobijaju više
šanse ako zaseru. Ranije spomenuti Pizzolatto je živi primjer toga kako se ogroman kredit može spičkati
samo jednom sezonom koja je podbacila u očekivanjima kako publike tako i mreže. Još je HBO u pitanju,
koji ima strpljenja i dosta riskira kod odabira projekata. Kad sve to uzmemo u obzir Sorkin je pravio sasvim
dobro izbalansirane projekte između komercijalne prođe i dobre i kreativne priče.

Vidi se da nisi pogledala Newsroom kada kažeš ovo gore boldano, jer otvorenje ove serije upravo počinje
sa kritikom tih stvari:

I nastavlja sa tokom 3 sezone, kritikujući sve od tea party, Američkog angažmana na bliskom istoku do liberalnih pajdaša.

Eh sad, ima još jedna fundamentalna razlika u našim ukusima. Dok tvoji izbori serija i filmova uglavnom govore
o osobi koja preferira tematiku sive i sumorne političke i društvene realnosti kao i grizuću kritiku iste (i bez sumnje radi
se o zaista sjajnim serijama, koje i ja volim i cijenim), ja takođe volim i nešto malo optimističnije, nešto sa malo više nade,
bez obzira koliko to u današnjem svijetu nije realno očekivati.. Jebiga, nazovi me romantičarem i idealistom, neću se ljutiti. :D
ne znam bas. desetine ljudi su imali prilike i termine za raditi sto zele, ali jon je bio prvi i jedini koji je radio ono sto je radio. njegov lejt sou ili taj koncept je postojao i prije njega i na drugim programima pa se niko nije bio pomakao dalje od parum-chak drum baza, domacinskog "humora" s gostima, ponekim segmentom/skecom i sve ostalo za ne uvrijediti oglasivace (bill maher se bavio politickim temama ali njegov sou je bio conflict driven a to ljudi vole gledat, svadjanje, pa nije bas ista stvar). tek nakon jonovog uspjeha ih se pojavio sijaset. znaci, moglo se, samo se nije htjelo ni smjelo. razumijem kako televizija funkcionira i jon niti su trebali niti su mogli biti svi. televizijske kuce ce na sve pristati ako je profitabilno. kad su uvidjeli da je profitabilno i da privlaci eyeballs, kako oni vole reci, onda je i on sam postao heroj i njegov format i politicki pristup vise no prihvatljiv. tako i sa serijama. kad su uvidjeli da je profitabilno malo ostrije onda dozvoljavaju te teme, tipa rase, izbori, cosby, na network programima. onda im to generira bajagi outrage, tviter storms, vrte se po medijima, ljudi cuju pa pogledaju iako prvobitno nisu, otpadne jedan oglasivac, svide se drugom bas zbog toga i sve tako. para se vrti, nije problem. i da ne bude da nesto preuvelicavam jona, govorim samo o njegovom mjestu i ulozi u onom vremenu. zadnjih nekoliko godina ih nisam vise ni pratila, ni njega ni colberta, jutub klipic poneki i to je to.

sto se tice newsroom, te scene se sjecam jer je kruzila nemilice netom kao nesto fenomenalno i duboko. ne vidim. ne vidim odakle mu pravo ispostavljati djeci racun za nesto sto je njegova generacija sjebala. za sve o cemu tu rejdza je odgovorna njegova generacija. pod dva, amerika nikada nije bila ta violinska ciguliga koju glorificira. to je to sto me iritira kod njega o cemu sam gore pisala, ali to je opcenito liberalna boljka. pod tri, dje si ti, majstore, bio kad je gorilo? cime si ti doprinjeo da se ta djeca izbistre i naprave u drcne, hrabre, kriticki orijentirane gradjane i sve to sto od njih ocekujes? serviras im bajke i fantazije i onda ih hraces sto su ispali mutavi i nesposobni nositi se sa stvarnoscu, gaze ih politicari kako stignu i veze nemaju sa zivotom. ne ide, brate.

tacno je da ja gravitiram odredjenoj vrsti serija i da imam "stroziji" ukus nekad, ali gledam sve zivo. e'o, recimo, tu mejk mi hjuman :D, tri sezone true blood sam gledala, safunjaretina ona zadnje sorte, prvu sezonu jer je izgledalo zanimljivo dvije nakon toga samo zbog skarsgarda. :D romanticar i optimista nije uvreda, neka si, za okretat svijet trebaju obje vrste, pesimisti i optimisti. :D ti i ja se sigurno 80% slazemo samo se eto natezemo oko tog ostatka jer je zabavno i na platformi smo za te stvari.

i cisto namjerno zbog ovog gore sto ljudima koji pisu o serijama i autorima serija na temi o serijama prijeti nekakvim banovima.
omar little

#12602 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

karanana wrote:Joj ljudi, ja sam se/vas izgubio prije par stranica. Isti ste zizek. Nista vas ne kontam.
ma, raspredamo malo, znamo, pusti nas. neka nas.
omar little

#12603 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

opet ja. :D

kutak za standup trenutak:

louis ck netflix 4.4. 2017.

izgleda da svi prelaze na netflix, hbo otanjio sa komedijom totalno.
dale cooper

#12604 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:
Slažem se, ali je Jon imao i tu sreću i luksuz da većinu karijere radi za kablovskog operatera (Comedy Central)
kod kojeg je imao kreativnu slobodu da radi šta hoće. Sa druge strane Sorkin je tipični filmski i tv pisac/scenarista
koji je svoje priče i projekte većinom plasirao velikim filmskim studijima ili jednoj od 3 velike tv kompanije
(ABC, NBC i CBS). A kada prodaješ projekte takvim igračima neki kompromisi su nužni da bi se prilagodio
širem gledateljstvu. Mislim lijepo je u teoriji biti edgy, inovativan i beskompromisan što se tiče načina
na koji ćeš predstaviti svoju priču, ali veliki dio pisaca i producenata nema taj luksuz niti dobijaju više
šanse ako zaseru. Ranije spomenuti Pizzolatto je živi primjer toga kako se ogroman kredit može spičkati
samo jednom sezonom koja je podbacila u očekivanjima kako publike tako i mreže. Još je HBO u pitanju,
koji ima strpljenja i dosta riskira kod odabira projekata. Kad sve to uzmemo u obzir Sorkin je pravio sasvim
dobro izbalansirane projekte između komercijalne prođe i dobre i kreativne priče.

Vidi se da nisi pogledala Newsroom kada kažeš ovo gore boldano, jer otvorenje ove serije upravo počinje
sa kritikom tih stvari:

I nastavlja sa tokom 3 sezone, kritikujući sve od tea party, Američkog angažmana na bliskom istoku do liberalnih pajdaša.

Eh sad, ima još jedna fundamentalna razlika u našim ukusima. Dok tvoji izbori serija i filmova uglavnom govore
o osobi koja preferira tematiku sive i sumorne političke i društvene realnosti kao i grizuću kritiku iste (i bez sumnje radi
se o zaista sjajnim serijama, koje i ja volim i cijenim), ja takođe volim i nešto malo optimističnije, nešto sa malo više nade,
bez obzira koliko to u današnjem svijetu nije realno očekivati.. Jebiga, nazovi me romantičarem i idealistom, neću se ljutiti. :D
ne znam bas. desetine ljudi su imali prilike i termine za raditi sto zele, ali jon je bio prvi i jedini koji je radio ono sto je radio. njegov lejt sou ili taj koncept je postojao i prije njega i na drugim programima pa se niko nije bio pomakao dalje od parum-chak drum baza, domacinskog "humora" s gostima, ponekim segmentom/skecom i sve ostalo za ne uvrijediti oglasivace (bill maher se bavio politickim temama ali njegov sou je bio conflict driven a to ljudi vole gledat, svadjanje, pa nije bas ista stvar). tek nakon jonovog uspjeha ih se pojavio sijaset. znaci, moglo se, samo se nije htjelo ni smjelo. razumijem kako televizija funkcionira i jon niti su trebali niti su mogli biti svi. televizijske kuce ce na sve pristati ako je profitabilno. kad su uvidjeli da je profitabilno i da privlaci eyeballs, kako oni vole reci, onda je i on sam postao heroj i njegov format i politicki pristup vise no prihvatljiv. tako i sa serijama. kad su uvidjeli da je profitabilno malo ostrije onda dozvoljavaju te teme, tipa rase, izbori, cosby, na network programima. onda im to generira bajagi outrage, tviter storms, vrte se po medijima, ljudi cuju pa pogledaju iako prvobitno nisu, otpadne jedan oglasivac, svide se drugom bas zbog toga i sve tako. para se vrti, nije problem. i da ne bude da nesto preuvelicavam jona, govorim samo o njegovom mjestu i ulozi u onom vremenu. zadnjih nekoliko godina ih nisam vise ni pratila, ni njega ni colberta, jutub klipic poneki i to je to.

sto se tice newsroom, te scene se sjecam jer je kruzila nemilice netom kao nesto fenomenalno i duboko. ne vidim. ne vidim odakle mu pravo ispostavljati djeci racun za nesto sto je njegova generacija sjebala. za sve o cemu tu rejdza je odgovorna njegova generacija. pod dva, amerika nikada nije bila ta violinska ciguliga koju glorificira. to je to sto me iritira kod njega o cemu sam gore pisala, ali to je opcenito liberalna boljka. pod tri, dje si ti, majstore, bio kad je gorilo? cime si ti doprinjeo da se ta djeca izbistre i naprave u drcne, hrabre, kriticki orijentirane gradjane i sve to sto od njih ocekujes? serviras im bajke i fantazije i onda ih hraces sto su ispali mutavi i nesposobni nositi se sa stvarnoscu, gaze ih politicari kako stignu i veze nemaju sa zivotom. ne ide, brate.

tacno je da ja gravitiram odredjenoj vrsti serija i da imam "stroziji" ukus nekad, ali gledam sve zivo. e'o, recimo, tu mejk mi hjuman :D, tri sezone true blood sam gledala, safunjaretina ona zadnje sorte, prvu sezonu jer je izgledalo zanimljivo dvije nakon toga samo zbog skarsgarda. :D romanticar i optimista nije uvreda, neka si, za okretat svijet trebaju obje vrste, pesimisti i optimisti. :D ti i ja se sigurno 80% slazemo samo se eto natezemo oko tog ostatka jer je zabavno i na platformi smo za te stvari.

i cisto namjerno zbog ovog gore sto ljudima koji pisu o serijama i autorima serija na temi o serijama prijeti nekakvim banovima.
Mislim da je u toj sceni Daniels više ljut na sebe nego na ovu curu što je postavila pitanje (kasnije će je zaposliti u redakciji
sa riječima "You do, you make the America greatest country in the world) Ljut što je svjestan da je i njegova krivica
što se sve sunovratilo u pizdu materinu jer je postao lijen, jer je zaboravio šta znači pravo istraživačko novinarstvo, što
je postao Jay Leno tv novinarstva i što je baš kako kažeš njegova generacija svemu tome kumovala. Ova cura je samo bila
okidač. Ne znam, možda da pogledaš jednom Newsroom kad stigneš, možda ti se i bude svidjelo. Definitivno je tu prisutna
ona iskra koja je bila i u West Wingu.

Vjerovatno, ali se ponekad zabavno raspravljati. :mrgreen: Meni je vala dojadilo što je ovdje već odavno odsutna bilo kakva
zdrava i zanimljiva rasprava i razmjena mišljenja. Samo jedno te isto ljepljenje slika filmova i par šturih riječi uz to.
A gleda se haman na desetine filmova, ali se izgleda nema ništa reći pametno o njima. Samo se uredno registruju da su
pogledani. Haman je bitan kvantitet. :|
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12605 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by _BataZiv_0809 »

Imam blagi crush na dejla :stidljiva:
irac300

#12606 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

nema me tamo wrote:http://www.imdb.com/title/tt4179452/

Pocela je i druga sezona, dosta solidna serija.

A budel se nastavila prica o tamo nekim piscima urgiram adminu da vas banuje sve.
Dobra mi je, pogotovu sto se radnja odvija u periodu gdje se zavrsila zadnja sezona Vikinga. Tj. zivot u engleskim kraljevstvima nakon tzv. Velike invazije.

Ko je fan jedne serije, bit ce sigurno i druge. Preporuka.
dale cooper

#12607 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

:mrgreen:
The 51st State

#12608 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

irac300 wrote:
nema me tamo wrote:http://www.imdb.com/title/tt4179452/

Pocela je i druga sezona, dosta solidna serija.

A budel se nastavila prica o tamo nekim piscima urgiram adminu da vas banuje sve.
Dobra mi je, pogotovu sto se radnja odvija u periodu gdje se zavrsila zadnja sezona Vikinga. Tj. zivot u engleskim kraljevstvima nakon tzv. Velike invazije.

Ko je fan jedne serije, bit ce sigurno i druge. Preporuka.
ima finih momenata koketiranja u kontekstu sudaranja razumnog razmisljanja i prevladjujuceg idolopoklonstva u srednjem vijeku.
omar little

#12609 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote:
Mislim da je u toj sceni Daniels više ljut na sebe nego na ovu curu što je postavila pitanje (kasnije će je zaposliti u redakciji
sa riječima "You do, you make the America greatest country in the world) Ljut što je svjestan da je i njegova krivica
što se sve sunovratilo u pizdu materinu jer je postao lijen, jer je zaboravio šta znači pravo istraživačko novinarstvo, što
je postao Jay Leno tv novinarstva i što je baš kako kažeš njegova generacija svemu tome kumovala. Ova cura je samo bila
okidač. Ne znam, možda da pogledaš jednom Newsroom kad stigneš, možda ti se i bude svidjelo. Definitivno je tu prisutna

Vjerovatno, ali se ponekad zabavno raspravljati. :mrgreen: Meni je vala dojadilo što je ovdje već odavno odsutna bilo kakva
zdrava i zanimljiva rasprava i razmjena mišljenja. Samo jedno te isto ljepljenje slika filmova i par šturih riječi uz to.
A gleda se haman na desetine filmova, ali se izgleda nema ništa reći pametno o njima. Samo se uredno registruju da su
u toj sceni ja govorim o sorkinu, daniels je provodnik samo. ono su sorkinovi stavovi. mozda jednom pogledam,

naravno da je zabavno, to je i poenta platforme, no ovdje to ne ide tako. interes privlace trolerski postovi/teme i nekakve krajnosti.

ot
ne znam kako mi je spalo s liste, ali ubrah da imam dvije sezone veep za pogledati. jej. veep se drzi dobro.
zomri

#12610 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote: ot
ne znam kako mi je spalo s liste, ali ubrah da imam dvije sezone veep za pogledati. jej. veep se drzi dobro.
šta dobro, odlično. te dvije sezone su im ponajbolje, imo. biće fakat zanimljivo da vidimo šta imaju za reći u ovoj realnosti gdje je veep, onakav kakav jest, pripadnik iste.
omar little

#12611 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
omar little wrote: ot
šta dobro, odlično. te dvije sezone su im ponajbolje, imo. biće fakat zanimljivo da vidimo šta imaju za reći u ovoj realnosti gdje je veep, onakav kakav jest, pripadnik iste.
ne moraju uopce mijenjati kurs, neka rade sto uvijek rade samo ce se desiti reality convergence. nedostajao mi je tony hale. <3
dale cooper

#12613 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:

u toj sceni ja govorim o sorkinu, daniels je provodnik samo. ono su sorkinovi stavovi. mozda jednom pogledam,

naravno da je zabavno, to je i poenta platforme, no ovdje to ne ide tako. interes privlace trolerski postovi/teme i nekakve krajnosti.

ot
Da, jasno je da Jeff proxy Sorkina. :)
Officer Crabtree

#12614 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

dosadili ste s tom pričom i strukovnim preseravanjem, naročito nama koje zaboli ko je pisac i sta je htio da kaže, nego gledamo ako nam je nešto zabavno ili ne gledamo ako nije
zomri

#12615 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Evo ga još jedan što samo pali recke šta je pogledao, šta nije, bez ikakvog sagledavanja konteksta, analize i percepcije pogledanog.
Onda takav ode na temu i buni se što ljudi pričaju o autorima serija na temi o serijama. :lol: :lol: :lol:
"moderacija duradi nešto" :lol: :lol: :lol:
nema me tamo

#12616 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Ozbiljno banove treba dijelit.
Officer Crabtree

#12617 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

zomri wrote:Evo ga još jedan što samo pali recke šta je pogledao, šta nije, bez ikakvog sagledavanja konteksta, analize i percepcije pogledanog.
Onda takav ode na temu i buni se što ljudi pričaju o autorima serija na temi o serijama. :lol: :lol: :lol:
"moderacija duradi nešto" :lol: :lol: :lol:
jebiga, još se i ne operem, onako prljav sjednem i gledam,...
Raigor Stonehoof

#12618 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Raigor Stonehoof »

Officer Crabtree wrote:dosadili ste s tom pričom i strukovnim preseravanjem, naročito nama koje zaboli ko je pisac i sta je htio da kaže, nego gledamo ako nam je nešto zabavno ili ne gledamo ako nije
:thumbup:
zomri

#12619 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Raigor Stonehoof wrote:
Officer Crabtree wrote:dosadili ste s tom pričom i strukovnim preseravanjem, naročito nama koje zaboli ko je pisac i sta je htio da kaže, nego gledamo ako nam je nešto zabavno ili ne gledamo ako nije
:thumbup:
pa super onda; isti recept primjenite i na postove.

ako vam je post zabavan, informativan ili šta već pročitajte ga, ako nije onda ga preskočite. :lol:
omar little

#12620 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

sad cu namjerno. da imam vremena sad bih za svaku seriju sto sam pogledala misljenje ispisala.

pogledah cetvrtu sezonu veep, plus par iz pete, i ovo je prilicno drukcija serija. dobra, ali skretanje sa kursa proslih sezona je vise no ocito. prve dvije sezone su mi bile odlicne, uigravanje sa glumackim ansamblom i zahuktavanje pospjeseno hrpom the thick of it zingera dok mi je treca sezona bila etablirani beton. be-ton. moras stati i premotavati da bi pohvatao svu maestralnost pisanja i nijanse u line delivery. minimum dva puta gledati za sve ubrati.

cetvrta je vidno "amerikanizirana" sa vise fokusa na dramatizaciju, plot, balansiranost nekompetencije i katastrofa sto selinu mogu zadesiti. cringe faktor vidno opada,skoro pa nestaje. britanci 1) imaju veci apetit i kapacitet za mizeriju i nesrecu i sasvim su okej sa konstantnim “izivljavanjem" nad svojim junacima 2) su word connoisseurs kad je humor u pitanju, kreativnost je na cijeni 3) serije im imaju manje epizoda pa je puno lakse ne izgubiti smisao u sadizmu i repetitivnosti u 6 epizoda. amerikanci imaju drukciji senzibilitet pa mi je ova promjena sasvim prirodan rezultat procesa, iannucchi se pronasao i izbalansirao u vosingtonskom, americkom, okruzenju.

sad sve izgleda uglancanije, znatno manje psovanja i otvorenog, grizuceg, sarkazma (ne da je kvantiteta tu znak bilo cega, ali je to armandov trademark pa se odsustvo itekako primijeti), vizualno napucanija i ispoliranija. van lajneri koji su prije sijevali sa svih mogucih strana u isto vrijeme sada dolaze tempirano. barem se meni tako ucinilo jer sam ih sve uspjela pohvatati, sto prije nikad nije bio slucaj. eraticnost verbalna, fizicka, vizualna, je nestala, sve je puno ugladjenije i smirenije. sto prilici, jel, visokom uredu predsjednika amerike. cinizam sija u puno sjaju, beskicmeni, obijesni, iskompleksirani, politicki egoisti u svom prirodnom habitatu vosingtona i politicke kulture su maestralno predstavljeni glumackim ansamblom i jos boljim spisateljskim predvodnicima.

roger furlong <3 <3 <3. jedini koji bi se snasao i utopio bez ikakvog odskakanja i problema u ostala iannucchijeva djela. svaki put kad ga vidim/cujem, popravi mi epizodu.
omar little

#12621 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

i da, konacno se odlucim pogledati onu oj simpson story, djizs krajst. trajfekta drvenaste glume paulson, ross fucking geller i travolta. ne znam ko mi je gori. i to nije dosta, najiritantniji od svih je cuga gooding jr. nevidjen miscast. sve skupa, prva epizoda isto neka ofucana dramatizacija sa national geographic dokumentarca dijeljenog prije 20 godina uz magazinsko izdanje.
zomri

#12622 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:i da, konacno se odlucim pogledati onu oj simpson story, djizs krajst. trajfekta drvenaste glume paulson, ross fucking geller i travolta. ne znam ko mi je gori. i to nije dosta, najiritantniji od svih je cuga gooding jr. nevidjen miscast. sve skupa, prva epizoda isto neka ofucana dramatizacija sa national geographic dokumentarca dijeljenog prije 20 godina uz magazinsko izdanje.
Sudis je po necemu sto uopste ne zeli da bude sto je, a ono, malo neposteno. Ipak je to Murphy, da nije campy ne hi ni valjalo. Nije to naturalisticki film iz 70tih.
NeenaSa

#12623 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by NeenaSa »

@omarko i @dale :lol: :lol: :lol:
Samo naprijed! :D

Jes' da ne pratim nesto serije, al' me nasmija.
Haris.ba

#12624 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Haris.ba »

omar little wrote:i da, konacno se odlucim pogledati onu oj simpson story, djizs krajst. trajfekta drvenaste glume paulson, ross fucking geller i travolta. ne znam ko mi je gori. i to nije dosta, najiritantniji od svih je cuga gooding jr. nevidjen miscast. sve skupa, prva epizoda isto neka ofucana dramatizacija sa national geographic dokumentarca dijeljenog prije 20 godina uz magazinsko izdanje.
Ta serija nije loša. Ali je mnogo zanimljivije što te natjera da pogledaš "stvarnu" priču. I ko je bio O.J.Simpson.

Ali podsjeti me na mnogo zanimljiviji serijal sa tom pričom o The Jucie. Biće valjda samo tri epizode.

Uživajte.
3 New Dave Chappelle Comedy Specials Are Coming to Netflix
http://variety.com/2016/tv/news/dave-ch ... 201923480/

Image

omar little

#12625 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
Sudis je po necemu sto uopste ne zeli da bude sto je, a ono, malo neposteno. Ipak je to Murphy, da nije campy ne hi ni valjalo. Nije to naturalisticki film iz 70tih.
ne sudim im nista. pisem utisak nakon jedne epizode. sta zele biti? napirlitana istinita prica, dramatizacija ili sta? ne znam. priznajem da mi je tematika dodijala, od oj sage se devedesetih nije moglo zivjeti ovdje i na vrh glave su mi se s njim bili popeli. serija mi je dosla prilicno nahajpana, a gluma je nedopustivo kruta. jel se skocka i usteli kasnije? spremam se, evo, drugu gledati, nadam se poboljsanju.
Post Reply