HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#12601 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kemox wrote:Pitao sam ja HS-ovce kako kod mene na KID 8 paketu jeva 1.5 upload, a kod košije preko 4. Kažu trebaš zamjeniti modem. U prevodu da ti oni donesu modem koji ćeš plaćati svaki mjesec, pošto više ne možeš kupiti modem kod njih.
Nemas sta placat svaki mjesec osim ako ne rentas modem , ako je modem koji trenutno koristis u tvom vlasnistvu , onda ti samo oni zamijene modem bez naknade. Ja sam imao onaj Atlanta mali modem , i isto tako upload nije htio preko 1.5 , zvao ih , provjeravali signal , spliter.. i na kraju skontaju da je do modema i prikljuce mi Cisco EPC3208 , upload odma procepio :)
laik1981

#12602 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Moze li mi neko reci postoji li nacin da se koristi moja web tv od bh telekoma preko hs-ovog interneta??
holowey

#12603 Re: HS kablovska

Post by holowey »

laik1981 wrote:Moze li mi neko reci postoji li nacin da se koristi moja web tv od bh telekoma preko hs-ovog interneta??
moja webtv je usluga za korisnike bhtelecoma...pokusaj pristupiti preko bihnetovog proxy servera, mozda uspijes...proxy.bih.net.ba
laik1981

#12604 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

holowey wrote:
laik1981 wrote:Moze li mi neko reci postoji li nacin da se koristi moja web tv od bh telekoma preko hs-ovog interneta??
moja webtv je usluga za korisnike bhtelecoma...pokusaj pristupiti preko bihnetovog proxy servera, mozda uspijes...proxy.bih.net.ba
Ma nisam nesto strucan da petljam sa tim proxy-jima.. Mislio sam da slucajno ne postoji mogucnost da im platim tu uslugu i regularno je koristim. Izgleda da ne postoji takva mogucnost..
holowey

#12605 Re: HS kablovska

Post by holowey »

laik1981 wrote:
holowey wrote:
Ma nisam nesto strucan da petljam sa tim proxy-jima.. Mislio sam da slucajno ne postoji mogucnost da im platim tu uslugu i regularno je koristim. Izgleda da ne postoji takva mogucnost..
...bilo gdje u svijetu da se nalaze!
Usluga Moja webTV...dostupna i brojnim drugim zainteresiranim licima, korisnicima drugih Internet servis provajdera, bilo u BiH ili izvan BiH.
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53ab6fdb85d.html

moguce da je ova usluga jos aktuelna, raspitaj se u nekom bht centru
laik1981

#12606 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

E hvala ti, provjericu..
Referent za ONO i DSZ

#12607 Re: HS kablovska

Post by Referent za ONO i DSZ »

Dva dana ne radi internet, fixna telefonija a kablovska sporadicno.

HS ili ko je vec sad vlasnik ove troracunske firme ISKLJUCIO HELP DESK I SVE TELEFONE za korisnicke zahtjeve/kontakte.

Kakav odnos prema korisnicima!

Nevidjen bezobrazluk.

etoneksezna...
TheWatcher

#12608 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

M&H Company
2 h ·
Poštovani korisnici,
Zbog požara koji se desio sinoć u ulici Fetaha Bećirbegovića došlo do izgaranja naše instalacije i uređaja. Ekipe su odmah pokušale izvršiti sanaciju ali zbog nepristupačnosti sanacija je odgođena za danas.
U toku dana očekujemo sanaciju i puštanje signala prema korisnicima.
Ljubazno vas molimo za strpljenje i razumijevanje.

moja ulica a ja ne znam za pozar :lol: :lol: debili debilni :izet:
Benq

#12609 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Referent za ONO i DSZ wrote:Dva dana ne radi internet, fixna telefonija a kablovska sporadicno.

HS ili ko je vec sad vlasnik ove troracunske firme ISKLJUCIO HELP DESK I SVE TELEFONE za korisnicke zahtjeve/kontakte.

Kakav odnos prema korisnicima!

Nevidjen bezobrazluk.

etoneksezna...
Nazovi Telemach to ti je sad isto :D
HocuDaKazem86

#12610 Re: HS kablovska

Post by HocuDaKazem86 »

Vjerovatno je već neko postavljao to pitanje (novi sam član, a nemam kad da listam sve) - zna li iko zašto nema sat1 kanala na HS-u više? A u listama kanala piše...

Hvala na odg.
polis

#12611 Re: HS kablovska

Post by polis »

Da li neko zna zasto od sinoc Youtube ne moze da pusti niti jedan klip? Da li je do mojih uređaja?
Da li je do HS interneta? Da li je do Youtube servera?

Inace korsitim KID8 paket, download 20mb/s Upload1,6Mbs.

P.S. Ako mi je upload 1,6mbs treba li da ih zovem da mi mijenjaju ruter?
O'zone
Globalni moderator

#12612 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

polis wrote:Da li neko zna zasto od sinoc Youtube ne moze da pusti niti jedan klip? Da li je do mojih uređaja?

Meni je radio youtube...
Benq

#12613 Re: HS kablovska

Post by Benq »

polis wrote:Da li neko zna zasto od sinoc Youtube ne moze da pusti niti jedan klip? Da li je do mojih uređaja?

Youtube radi normalno kod mene, imam KID22. Obrisi cache memoriju iz browsera.

Ne odstupa ti upload mnogo od deklarisane brzine , u KID8 paketu je UL speed 2Mb/s , tako da je to sasvim normalno. Ja sam npr imao problema sa uploadom kad su povecavali brzine , trebao upload da bude 4Mb a meni bio max 2 , onda su dosli i zamijenili modem i upload procepio.
polis

#12614 Re: HS kablovska

Post by polis »

Benq wrote:

Youtube radi normalno kod mene, imam KID22. Obrisi cache memoriju iz browsera.

Ne odstupa ti upload mnogo od deklarisane brzine , u KID8 paketu je UL speed 2Mb/s , tako da je to sasvim normalno. Ja sam npr imao problema sa uploadom kad su povecavali brzine , trebao upload da bude 4Mb a meni bio max 2 , onda su dosli i zamijenili modem i upload procepio.

Cache obrisao. Zaboravio sam napomenuti da Youtube ne radi ni na 2 smartphonea kao ni na Smart TV. Samo okrece onaj krug za Loading.
Benq

#12615 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sta kaze speedtest ? Spoji racunar direktno na modem pa pokusaj onda, mozda je u ruteru problem..
polis

#12616 Re: HS kablovska

Post by polis »

Benq wrote:Sta kaze speedtest ? Spoji racunar direktno na modem pa pokusaj onda, mozda je u ruteru problem..

Kad spojim dirketno youtube radi. Restartovao sam ovaj TPLink na fabricka podesavanja, opet povezao HS ruter sa wifi ruterom i opet yt ne radi. Sta moze biti problem u ovom TPlink wifi ruteru ako su postavke fabričke i do juče je radio normalno. Znaci samo se problem pravi sa youtube-om na svim uredjajima.
Benq

#12617 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Hajd odradi speedtest sad preko rutera. Dakle to nema nista sa internetom i HS-om. Ako si ga vratio na fabricko , sad bi trebalo da radi , ako i dalje bude pravilo probleme , preporucujem ti da skines novi firmware za taj ruter i instaliraj ga , samo vodi racuna da dok to budes radio budes spojen preko kabla na ruter.

EDIT: Kako mislis "HS ruter" ?
ned424

#12618 Re: HS kablovska

Post by ned424 »

Evo kod mene na Grbavici a odo sad na Sedrenik da izmjerim brzinu, sinoc je zezao ovdje na Grbavici pravo nisam imao nikako neta
Image
polis

#12619 Re: HS kablovska

Post by polis »

Benq wrote:Hajd odradi speedtest sad preko rutera. Dakle to nema nista sa internetom i HS-om. Ako si ga vratio na fabricko , sad bi trebalo da radi , ako i dalje bude pravilo probleme , preporucujem ti da skines novi firmware za taj ruter i instaliraj ga , samo vodi racuna da dok to budes radio budes spojen preko kabla na ruter.

EDIT: Kako mislis "HS ruter" ?
HS Ruter - ovaj crni koji su mi donijeli ljudi iz HS-a kada su priključili net. :D
Benq

#12620 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Aha , to je HS modem , nije ruter :). TP Link je ruter.
polis

#12621 Re: HS kablovska

Post by polis »

Benq wrote:Aha , to je HS modem , nije ruter :). TP Link je ruter.

U pravu si. Lapsus. :D
Uglavnom, nakon više isprobanih firmvera youtube se nekako blokira na uredjajima. Pretpostavljam da se ruter "gotov", jer ne znam sta moze vise biti. Sve postavke sam pregledao. Sve firewallove i ostale stvari izgooglao i nista. Ima li neko preporuku za dobar ruter, ili ako prodaje povoljno?
Benq

#12622 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Nije valjda da si probavao sve firmware redom od drugih modela rutera :) ? Inace kad odes na stranicu tp link-a , izaberes svoj ruter i tacan model , tu imas da skines zadnji firmware i instaliras ga.

Kod mene je TP Link TL-WR841N , prezadovoljan sam , imam ga otprilike 3 godine i super me sluzi.
polis

#12623 Re: HS kablovska

Post by polis »

Benq wrote:Nije valjda da si probavao sve firmware redom od drugih modela rutera :) ? Inace kad odes na stranicu tp link-a , izaberes svoj ruter i tacan model , tu imas da skines zadnji firmware i instaliras ga.

Kod mene je TP Link TL-WR841N , prezadovoljan sam , imam ga otprilike 3 godine i super me sluzi.

Pa nisam sipao dizel u benzinca :D Skinuo sam firmver koji odgovara modelu rutera, po preporuci proizvođača ali iz nekog čudnog razloga youtube sajt blokira video i zvuk. Ostalo kao thumbnails sličice na yt, text i reklame rade normalno.
Benq

#12624 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Jako cudna pojava... ne znam vise sta da ti kazem osim da udjes u ruter i da pregledas sve opcije da slucajno nije neko stavio youtube na blacklist ili tako nesto..
Russs

#12625 Re: HS kablovska

Post by Russs »

prijatelju nije do routera i ja imam isti problem. Kod mene je asusov router a youtube nece pa nece,izgleda da je nesto do HS-a :twisted:
Locked