FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#12601 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

GoodTaste wrote:Ja mislim da je Abramovic motivisao veoma dobro svoju ekipu i mislim da bi mogli proci ...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/liga-p ... /120424044

:D
de skontaj,sad,neko ti daje sedam dana,u hotelu 4 zvjezdice mali losinj,sto ti je otprilike neke 3 plate prosjecnog bh zaposlenika cca marka gor dol,za jackpot bingo... :)
ono ima i do para,al opet,najmanje je sad tu do love... slava unucima za pricat... :)
oridjidji

#12602 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Hopkins wrote:Barca je izgubila 2 zaredom i to vjerujem niko ne pamti kad se zadnji put desilo. Iako ih ne volim vjerujem da ce zabiti bar 2 gola. Chelsea ako hode dalje, mora zabiti. Druga stvar, Barca je danas jaca nego kad su igrali s Interom, a tada su dobili 1-0. Chelsea je neuporedivo slabiji od onog Intera tako da mislim da ce Barca ovo proci.
dobili su 1-0 s time da se inter branio 70 minuta sa igracem manje.
celzi je ekipa koja je tradicionalno neugodan protivnik barsi bez obzira bili oni jaki ko inter tada ili ne. ko god misli da ce barsa iste dobiti lako podcjenjuje celzi. ova ekipa je u stanju da ne primi od barse go. ko zna hoceli barsino bolje izdanje u ovome dvomecu biti veceras za razliku od onoga u londonu. realno smatram ovaj mec nepredvidivim i ako sudjenje bude fer i korektno, mislim da celzi ima upravo zbog gola u londonu vise sanse da prodje, jer barsa je propustila sansu da poentira u gostima, celzi nije. a ako celzi veceras da go , onda barsi trebaju tri gola i time su joj vidno smanjene sanse da prodje dalje...
Jack Be Nimble

#12603 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Hopkins wrote:Barca je izgubila 2 zaredom i to vjerujem niko ne pamti kad se zadnji put desilo.
Prve dvije utakmice kada je Gardiola preuzeo. Cini mi se Wisla i jos neki tim iz lige. Takodjer su izgubili dvije zaredom te iste godine ili sljedece, ali na kraju sezone kada su vec osvojili titulu.
skenderija04

#12604 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sport, sportski dnevni list blizak Barceloni je morao promijeniti naslovnu stranicu danasnjeg izdanja. Razlog.....slika koja se mogla lose protumaciti, Puyol i Xavi u bas cudnoj pozicii.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
burgundy

#12605 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

Image

:lol:
LSD

#12606 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Image
veljaca

#12607 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:- Barca kao klub nema imperativ da mora nesto osvojiti. U najboljoj je situaciji od kako klub postoji. Pritisak 0
Ne slažem se sa ovim... ova ekipa pretendira (što bi Ćiro rekao :D ) na epitet najbolje svih vremena. Svaka utakmica je njima pritisak, a kamoli polufinale CL u situaciji kad su 99% izgubili prvenstvo.

Drugo, lako je slijediti taj trasirani put kad ima uspjeha... sezona-dvije bez trofeja su otjerale i Cruyffa, a isto tako bi i Pepa (doduše on ima dostojanstvo pa bi sam otišao).
:?
E jebemu misa plavi kolega ..... znam da volis real a mrzis Barcelonu ( kod mene ti je obrnuto :D ), ali ovo napisati nije korektno .... Nema ona sta da pretendira - ona to trenutno ( a i zadugo jos ) jeste ( i ovo ne kazem ja nego jako kompetentni ljudi - recimo i veliki Ivica Osim ) .... A vjerovatno ce se u buducnosti ( koju ni ti a ni ja necemo docekati) pojaviti nova ekipa i neki novi MESSI i onda ce o ni tada biti najbolji .... I po meni je glupo uvoditi termin " svih vremena " jer to nije svrseno vrijeme - vec vrijeme koje je bilo, koje traje o koje DOLAZI ....

Veceras ocekujem pobjedu Barcelone i prolaz dalje i volio bih u finalu reala i zbog osvete za zadnju utakmicu a mislim da bi im bilo i lakse .... ali sa potpuno drugim pristupom i nekim novim igracima - koji nisu igrali EL Classico ...
burgundy

#12608 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

skenderija04 wrote:@ oridjidji

- Danas Barci igra pobjeda od dva razlike. Moze primiti i tri gola.
- Barca kao klub nema imperativ da mora nesto osvojiti. U najboljoj je situaciji od kako klub postoji. Pritisak 0
- Mozes igrati dobro ili lose, ali ako igras dobro logicno je da se pobijedi.
- Bude sta bude veceras, nista se ne mijenja . Barcelona ima trasiran svoj put, ima izgradjen svoj stil i ako slijedis nesto u sta vjerujes nagrada ce doci. Koliko ces cekati na titulu? Nema veze, Bacelona nije ni Milan ni Real, nema taj pritisak istorije da mora stalno osvajati trofeje.
- Danas ne radim, u dobrom sam raspolozenju, i prognoziram pobjedu od tri ili vise golova razlike :lol:
Odavno vecu glupost ne procitah.Imam osjecaj da tako pricas jer ti se klub oprostio sa tiulom u ligi.Uz ove ekipe koje si nabrojo i klub za koji navijas imaju jos tri ekipe koje uvijek teze osvajanju trofeja,koji su uz to poznati elitni klubovi.Ali reci da Barca ne ide svake godine po trofeje je stvarno smijesno.Pogledaj koliko samo Barca trosi svake godine na pojacanja,iako je mozda najbolji tim,ne stedi se pri pojacanjima.Daj Villu plati 40mil,Cesc 40mil,Alexis 38.Ispusis na Ibri velike pare,ali nema veze treneru se on ne svidja pa ga prodaj bud zasto.Nemoj tako prijatelju da pricas,jer u Spaniji uvijek se 2 kluba bore za trofeje Barca i Real,u Italiji Milan,Juve,Inter,Engleska Manutd,Chelsea evo sad i City se ukljucuje Njemacka Bayern itd.
Gandalf

#12609 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

:lol:
oridjidji

#12610 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

slicice iznad nisu ni bitne, ako celzi izbaci barsu u polufinalu... pa makar i sa usljivih 0:0 na nou kampu, jos ako osvoje pisace samo godina kada su osvojili i pomenuce se barsa u stilu bila je bolja od celzija, ali je izgubila na tome putu do finala ...
ultima_palabra

#12611 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Kad već
veljaca wrote:
ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:- Barca kao klub nema imperativ da mora nesto osvojiti. U najboljoj je situaciji od kako klub postoji. Pritisak 0
Ne slažem se sa ovim... ova ekipa pretendira (što bi Ćiro rekao :D ) na epitet najbolje svih vremena. Svaka utakmica je njima pritisak, a kamoli polufinale CL u situaciji kad su 99% izgubili prvenstvo.

Drugo, lako je slijediti taj trasirani put kad ima uspjeha... sezona-dvije bez trofeja su otjerale i Cruyffa, a isto tako bi i Pepa (doduše on ima dostojanstvo pa bi sam otišao).
E jebemu misa plavi kolega ..... znam da volis real a mrzis Barcelonu ( kod mene ti je obrnuto :D ), ali ovo napisati nije korektno .... Nema ona sta da pretendira - ona to trenutno ( a i zadugo jos ) jeste ( i ovo ne kazem ja nego jako kompetentni ljudi - recimo i veliki Ivica Osim ) .... A vjerovatno ce se u buducnosti ( koju ni ti a ni ja necemo docekati) pojaviti nova ekipa i neki novi MESSI i onda ce o ni tada biti najbolji .... I po meni je glupo uvoditi termin " svih vremena " jer to nije svrseno vrijeme - vec vrijeme koje je bilo, koje traje o koje DOLAZI ....

Veceras ocekujem pobjedu Barcelone i prolaz dalje i volio bih u finalu reala i zbog osvete za zadnju utakmicu a mislim da bi im bilo i lakse .... ali sa potpuno drugim pristupom i nekim novim igracima - koji nisu igrali EL Classico ...
Kad već imaš vremena da seciraš moj post, onda bi mogao i pročitati isti do kraja... napisao sam najbolje svih vremena. A ne trenutno. Sigurno ima još ekipa u istoriji fudbala za koje se misli da mogu biti najbolje svih vremena.

BTW, nikoga ne mrzim... fudbal nije dovoljno jak razlog da se nekoga mrzi.
veljaca

#12612 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Kad već
veljaca wrote:
ultima_palabra wrote: Ne slažem se sa ovim... ova ekipa pretendira (što bi Ćiro rekao :D ) na epitet najbolje svih vremena. Svaka utakmica je njima pritisak, a kamoli polufinale CL u situaciji kad su 99% izgubili prvenstvo.

Kad već imaš vremena da seciraš moj post, onda bi mogao i pročitati isti do kraja... napisao sam najbolje svih vremena. A ne trenutno. Sigurno ima još ekipa u istoriji fudbala za koje se misli da mogu biti najbolje svih vremena.

BTW, nikoga ne mrzim... fudbal nije dovoljno jak razlog da se nekoga mrzi.
Nisi shvatio, na zalost, poentu moga posta .... Ne postoji svih vremena - jer to nije zavrseno stanje niti ce bit - ali nema veze ....
Mene ne interesuje SVIH vremena - jer ja to necu docekati. Mene interesuje vrijeme koje ja zivim .... A u zadnje 3-4 godine ekipa BARCELONE je daleko ( po trofejima - koji se jedino broje ) ispred ostalih .... To je meni vazno ....
Ako sam pogrijesio, izvini, ali 99% navijaca i onih koji vole real - mrze Barcelonu. Ako si ti jedan od ovih 1% - onda O.K. ...

Btw - i 99% navijaca i onih koji vole Barcelonu mrze real ... Ja nisam medju ovih 1% .... :D
LSD

#12613 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Bice primorani veceras da pucaju sa 18-20 metara i to jako i precizno... a to je nešto na što nisu navikli, što rijetko rade i što ne vole da rade.
ultima_palabra

#12614 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Naravno da postoji, to je sva istorija do sada. Na taj način možemo cijeniti neke važne ljude, događaje, ekipe... poredeći ih sa nekim ispred ili iza njihovog vremena. Kada su ljudi ostali bez poređenja u današnjem vremenu za ovu ekipu Barce, onda su ih počeli porediti sa Di Stefanovim Realom, Cruyffovim Ajaxom ili Sacchijevim Milanom.

A sadašnjost je "danas jesi, sutra nisi"... Barcelona je zadnjih par godina najbolja, a možda već večeras u 22:40 ne bude bila. Zato postoje ta poređenja, da možemo pravilno shvatiti veličinu nečega.

A ti što "mrze" mislim da ne znaju šta ta riječ znači...
skenderija04

#12615 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

burgundy wrote:

- Barca kao klub nema imperativ da mora nesto osvojiti. U najboljoj je situaciji od kako klub postoji. Pritisak 0
- Bude sta bude veceras, nista se ne mijenja . Barcelona ima trasiran svoj put, ima izgradjen svoj stil i ako slijedis nesto u sta vjerujes nagrada ce doci. Koliko ces cekati na titulu? Nema veze, Bacelona nije ni Milan ni Real, nema taj pritisak istorije da mora stalno osvajati trofeje.
- Danas ne radim, u dobrom sam raspolozenju, i prognoziram pobjedu od tri ili vise golova razlike :lol:
Odavno vecu glupost ne procitah.Imam osjecaj da tako pricas jer ti se klub oprostio sa tiulom u ligi.Uz ove ekipe koje si nabrojo i klub za koji navijas imaju jos tri ekipe koje uvijek teze osvajanju trofeja,koji su uz to poznati elitni klubovi.Ali reci da Barca ne ide svake godine po trofeje je stvarno smijesno.Pogledaj koliko samo Barca trosi svake godine na pojacanja,iako je mozda najbolji tim,ne stedi se pri pojacanjima.Daj Villu plati 40mil,Cesc 40mil,Alexis 38.Ispusis na Ibri velike pare,ali nema veze treneru se on ne svidja pa ga prodaj bud zasto.Nemoj tako prijatelju da pricas,jer u Spaniji uvijek se 2 kluba bore za trofeje Barca i Real,u Italiji Milan,Juve,Inter,Engleska Manutd,Chelsea evo sad i City se ukljucuje Njemacka Bayern itd.
Ti vjerovatno citas ozbiljnija stiva pa ti forumska misljenja djeluju kao gluposti. Barcelona je uvijek trosila velike pare, od Maradone, Shustera i Linekera pa na dalje sto nije garantovalo rezultate. Jeste, Villa 40, Cesc 40 .... Ali ako kupis jednog ili dva igraca godisnje isto je kao kada dovedes pola tima za te pare. To da je Barcelona uvijek u vrhu moze biti tacno ako pratis fudbal zadnjih 10 godina. Ja ne gledam sve kroz rezultat, a to sto se tim oprostio od lige je nesto sto se desava u sportu.Zna se koji su klubovi elitni i cija istorija osvajanja titula datira mnogo prije od Chelsea npr. koga si vidim svrstao kao stalnog kandidata za titule u Engleskoj. Ne igra se fudbal od prije par godina
veljaca

#12616 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Naravno da postoji, to je sva istorija do sada. Na taj način možemo cijeniti neke važne ljude, događaje, ekipe... poredeći ih sa nekim ispred ili iza njihovog vremena. Kada su ljudi ostali bez poređenja u današnjem vremenu za ovu ekipu Barce, onda su ih počeli porediti sa Di Stefanovim Realom, Cruyffovim Ajaxom ili Sacchijevim Milanom.

A sadašnjost je "danas jesi, sutra nisi"... Barcelona je zadnjih par godina najbolja, a možda već večeras u 22:40 ne bude bila. Zato postoje ta poređenja, da možemo pravilno shvatiti veličinu nečega.

:thumbup:

A ovo poredjenje sa nekim prije je jako diskutabilno .... Vidio si kada se poredi MESSI :thumbup: i Pele - da se onda navode neki kriteriji kao: e onda je teren bio drugaciji, onda su igraci igrali drugacije, onda nije bilo ovo , nije bilo ono, onda je lopta bila ovakva, onda je kopacka bila onakva, onda se jelo ovo onda ono ...
Sta hocu reci - jedino ispravno poredjenje dva objekta je u istim uslovima i istim okolnostima .... sve ostalo je velika doza subjektivnosti i principa odabira relevantnih repera za poredjenje ....
burgundy

#12617 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

skenderija04 wrote:
burgundy wrote:

Ti vjerovatno citas ozbiljnija stiva pa ti forumska misljenja djeluju kao gluposti. Barcelona je uvijek trosila velike pare, od Maradone, Shustera i Linekera pa na dalje sto nije garantovalo rezultate. Jeste, Villa 40, Cesc 40 .... Ali ako kupis jednog ili dva igraca godisnje isto je kao kada dovedes pola tima za te pare. To da je Barcelona uvijek u vrhu moze biti tacno ako pratis fudbal zadnjih 10 godina. Ja ne gledam sve kroz rezultat, a to sto se tim oprostio od lige je nesto sto se desava u sportu.Zna se koji su klubovi elitni i cija istorija osvajanja titula datira mnogo prije od Chelsea npr. koga si vidim svrstao kao stalnog kandidata za titule u Engleskoj. Ne igra se fudbal od prije par godina

Nisam rodjen 1942 pa da pratim fudbal od 1960.Znam ja da se fudbal ne igra zadnjih 10god.Ali znam da je decenija savim dovoljna da se pokazu ambicije i aspiracije jednog kluba,sto je Chelsea i pokazao sto ce i City takodje pokazati u buducnosti.Klub koji trosi velike pare ima cilj da poboljsa ekipu,samim tim da napravi dobar rezultat.Nekad to nije garant uspjeha,ali je znak da ekipa ima ambicije i neki cilj.Sve se danas gleda kroz rezultat,mogu ja simpatisati Arsenal npr zato sto igraju lijep fudbal,ali to moj sin npr nece znat,ono sto ostaje su rezultati,i zato mi je tvoja izjava cudna.Barca ce uvijek ici da osvoji bilo kakav trofej,to zapamti.Previse miliona se tu vrti,puno ljudi im dolazi na utakmice,a svi znamo podjele kakve su u Spaniji,pa je Barca jedan vid inata,ima tu i politike dosta.Ovo mi nije bilo jasno sta si htio reci,Ali ako kupis jednog ili dva igraca godisnje isto je kao kada dovedes pola tima za te pare?
skenderija04

#12618 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@burgundy
Barcelona nije mali klub i daleko od toga da je siromasan, ali vrijeme im je pokazalo da novac ne donosi uspjeh i zato sad dovedu 2-3 skupa igraca koji im trebaju , a ne 2-3 skupa igraca a onda popunjavaj rupe u zavisnosti od ta dva igraca. Sve je jeftinije ako znas sta treba da kupis jer vec nesto imas u kuci a ne kada uletis u samopuslugu i trpas ko lud u korpu jer ti se cini da ti sve treba a kartica je jos uvijek nakucana. Ambicija i novac su vazni preduslovi ali nije jedino sto ti treba, pogledaj one Ruse i vidjeces dokle ce dogurati. Rezultat je vazan, naravno, ali rezultat je plod rada, jer ako imas novac a ne znas, neces nista osvojiti. Pobjede se pamte i tu se slazem s tobom Izgleda da se ti i ja ne slazemo u nacinu dolaska do pobjede. Ja mislim da novac nije najbitniji ( da ne banalizujemo, ne mislim da ce Zeljo sutra bez para doci u poziciju da se bori sa ovim ekipama, govorim o istom nivou) Barcelona ima obavezu da de bori za sve titule za koje se takmici,ali nema obavezu da pobijedi sve i jedno takmicenje. I jos nesto, danas Barca predstavlja samo sebe, prosla su vremena kada su bili vise od kluba. Od kako je fudbal pun novca romanticne ideje umiru. Barcelona je sada jedna multinacionalna kompanija koja sve vise predstavlja Nike i Qatar Fundation a sve manje kataloniju.
Ovo za dva tri igraca.... Hocu da kazem da ne mozes gledatisamo da je Barcelona dovela Villu za 40 miliona ako je on jedini koji je tog ljeta dosao u klub. Isto tako, naci ces klub koji je kupio 8 igraca , svaki u vrijednosti od 5 miliona. Isto su potrosili Barcelona i taj klub. Razlika je sto se taj klub doveo u situaciju da mora dovesti 8 igraca a Barcelona je zahvaljujuci planskim radom morala dovesti samo jednog igraca,
LSD

#12619 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Od Inieste i Xavia ce veceras zavisiti gotovo sve....oni moraju razigrati ekipu svojim pasovima, ostali moraju biti ucinkoviti.
skenderija04

#12620 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Od Inieste i Xavia ce veceras zavisiti gotovo sve....oni moraju razigrati ekipu svojim pasovima, ostali moraju biti ucinkoviti.
4-0
Teufik

#12621 Re: FC Barcelona

Post by Teufik »

ultima_palabra wrote:Naravno da postoji, to je sva istorija do sada. Na taj način možemo cijeniti neke važne ljude, događaje, ekipe... poredeći ih sa nekim ispred ili iza njihovog vremena. Kada su ljudi ostali bez poređenja u današnjem vremenu za ovu ekipu Barce, onda su ih počeli porediti sa Di Stefanovim Realom, Cruyffovim Ajaxom ili Sacchijevim Milanom.

ovo volim procitati :thumbup:
burgundy

#12622 Re: FC Barcelona

Post by burgundy »

@skenderija04

Ne ulazi mi se sad dublje u materiju,posto zurim ali ima jos debate ovdje :)
skenderija04

#12623 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

burgundy wrote:@skenderija04

Ne ulazi mi se sad dublje u materiju,posto zurim ali ima jos debate ovdje :)
OK :-D Nastavicemo, svidja mi se da branis stav argumentima. Veceras uprkos svemu, Barsa pobjedjuje
LSD

#12624 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Od Inieste i Xavia ce veceras zavisiti gotovo sve....oni moraju razigrati ekipu svojim pasovima, ostali moraju biti ucinkoviti.
4-0
Pedro, Alexis, Messi ili ko vec bude gore u napadu - ce sigurno dobijati precizne i pravovremene lopte od ove dvojice....e ako se opet bude mašilo, pogađali stative ili gađali Čeha na golu - e onda jbg, nek ide Čelzi zasluženo u finale i pošteno...sve po zaslugama.
skenderija04

#12625 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD
Ja nisam neki veliki optimista i ne razmecem se prognozama ali veceras Barcelona izbacuje Chelsea bez vecih problema.
Post Reply