Republika Turska
- rajv0sa
#12601 Re: Republika Turska
Ljubav prema sultanu i od putina je jača
. Uživam sad svim turkofilima govorit "sta sam ja reko". Amnezija kad su tekbirali nakon rušenja aviona, sad ko biva sultan je merhametli neće da se zavađa. Činjenica koliko god svi glorificirali tursku kao velesilu neku, da ona ne može bez istoka ili zapada, bez njih je jedna obična nestabilna provincija. Ali eto drago mi je što će turska sada obustaviti pomoć takozvanoj opoziciji u siriji te odjebat amerikance i zaljevske satelite.
- Kikibombona
#12602 Re: Republika Turska
Nije svako drustvo spremno za demokratiju po uzoru na skandinavske zemlje. Egipat nije sigurno. Muslimansko bratstvo i demokratija!? Zar normalan covjek ima vise sta da polemise!?? I pokazalo se, veoma brzo, sta zeli Muslimansko bratstvo. Mursi se odmah stavio iznad zakona i sudova, isprovocirao milione Egipcana koji su u njemu vidjeli islamistickog diktatora. I Hitler je demokratskim putem dosao na vlast. Kamo srece da je to na vrijeme prepoznao njemacki narod, njemacka vojska, pa da su ga strpali u zatvor na sigurno.harun-x wrote:Nisam sklon tipkanju već iščitavanju! Međutim dugogodišnje iščitavanje pojedinih tema mi je više nepojmljivo jer mi ovaj korisnik sa kojim raspravljaš nagriza common sense. Odsustvo smislenosti, logike..., prisustvo licemjernosti, partikularnosti...
Nadovezat ću se na tu pobjedu na izborima, sa uvjerljivih 96% glasova. (Zar normalan čovjek više ima šta da polemiše)
Koja je to boleština da spočitavaš jedno naginjanje totalitarizmu a opravdavaš već postavljeni totalitarizam.
Više krvi proliveno u protestima nakon hapšenja Mursija nego Mubaraka, i nekome protesti oličenje i orijentir.
Osvrnut ću se na naš odnos prema Turskoj, u tom odnosu uviđam da u percepciji ljudi ne postoji diferencijacija između Republike Turske i Osmanskog carstva. Te tvorevine na sasvim različitim temeljima, doduše možda se ide u smjeru da se temelj izjednači.
Gdje mi težimo? Ukoliko se krećemo prema EU, onda nam je shvatljivo da Turska ne ide u tom smjeru. Vezujući se za Tursku, idemo li onda drugdje.
Odgovorna, demokratska vlast, odlazi sa vlasti kada na ulice izadju milioni gradjana. Diktator se bori do kraja.
Vojska u Siriji, Libiji i Iraku je branila diktatore od naroda. Egipatska vojska nije taj profil. Egipatska vojska nije branila Mubaraka od naroda i to vam rusi cijelu pricu.
Mislio sam da je tursko drustvo naprednije, spremnije na demokratiju od egipatskog. Ne tretiram jednako Turke i Egipcane.Kriticniji sam prema Turcima jer smatram da su civilizacijski ispred. Da li grijesim!?? Da li su na istom nivou!???
Kontas li me?? Nemam ista ocekivanja za Dzeku i Djurica. Od Dzeke ocekujem vise. Spremniji sam kritikovati Dzeku bas radi vecih ocekivanja. Isti slucaj sa Turcima i Egipcanima.
Al' ako su dosli na isti nivo, onda se slazem da ih treba jednako tretirati.
- Co0l
#12603 Re: Republika Turska
Najbolji su mi ovi novaci koji pokusvaju Kikiju, od koga su svi iole normalniji forumasi digli ruke, da nesto objasne 
- Point.
#12604 Re: Republika Turska
Turska je postala smijurija od drzave. Samo je pitanje vremena kada ce sultan Brko zatvoriti vlastutu zenu, misleci da u vlaznim snovima sanja i cezne za Gulenom. Kakav bolestan lik.
-
MUNAFIK
#12605 Re: Republika Turska
Brko nije ni 5% onoga sta pisete i kako ga vidite... Iskoristit ce on ovo da ojaca Tursku na kraju krajeva to je radio evo od 2003 godine zasto bi sad to prestao? Zato sto nekakav 'nezavisni' CNN ili FOX analiticar tako kaze....Point. wrote:Turska je postala smijurija od drzave. Samo je pitanje vremena kada ce sultan Brko zatvoriti vlastutu zenu, misleci da u vlaznim snovima sanja i cezne za Gulenom. Kakav bolestan lik.
Ne razumijete da u Turskoj postoji paralelni sistem koji je konstruisan i izgradjen bas sa tom namjerom i Erdogan dobro to zna i sada se to rješava uz odobravanje svih politickih subjekata u zemlji. Vi ili ne zelite ili ne mozete razumjeti snagu vjerskog-politickog, edukativng i ekonomskog sistema koji se izgradio oko Gulena... Želiš da odlucujes izadji na izbore i tu pokazi snagu, a ne ovako iza paravana sve...
- Point.
#12606 Re: Republika Turska
E jebo ti drzavu u kojoj je na vlasti jedan te isti lik vec 13 godina. I jos se poziva na demokratiju. To ne moze biti ozbiljna drzava.
-
aratet
#12607 Re: Republika Turska
Gulen mu je problem par godina, a prije toga paralelni sistemi su bili OK, dok mu je bio haver?MUNAFIK wrote:Brko nije ni 5% onoga sta pisete i kako ga vidite... Iskoristit ce on ovo da ojaca Tursku na kraju krajeva to je radio evo od 2003 godine zasto bi sad to prestao? Zato sto nekakav 'nezavisni' CNN ili FOX analiticar tako kaze....Point. wrote:Turska je postala smijurija od drzave. Samo je pitanje vremena kada ce sultan Brko zatvoriti vlastutu zenu, misleci da u vlaznim snovima sanja i cezne za Gulenom. Kakav bolestan lik.
Ne razumijete da u Turskoj postoji paralelni sistem koji je konstruisan i izgradjen bas sa tom namjerom i Erdogan dobro to zna i sada se to rješava uz odobravanje svih politickih subjekata u zemlji. Vi ili ne zelite ili ne mozete razumjeti snagu vjerskog-politickog, edukativng i ekonomskog sistema koji se izgradio oko Gulena... Želiš da odlucujes izadji na izbore i tu pokazi snagu, a ne ovako iza paravana sve...
- Kikibombona
#12608 Re: Republika Turska
Kako ces pokazati ako Redzep Tajip ugasi opozicione medije!??MUNAFIK wrote:Brko nije ni 5% onoga sta pisete i kako ga vidite... Iskoristit ce on ovo da ojaca Tursku na kraju krajeva to je radio evo od 2003 godine zasto bi sad to prestao? Zato sto nekakav 'nezavisni' CNN ili FOX analiticar tako kaze....Point. wrote:Turska je postala smijurija od drzave. Samo je pitanje vremena kada ce sultan Brko zatvoriti vlastutu zenu, misleci da u vlaznim snovima sanja i cezne za Gulenom. Kakav bolestan lik.
Ako sudi za uvredu predsjednika?
Ako opozicioni HDP tretira kao teroriste i hapsi njihove clanove?
- ultima_palabra
#12609 Re: Republika Turska
Ne ide se babi u gulag, konta da je sin na sigurnom.kakavdanakneiskustvu wrote:Herr Flick wrote:Nije on prvi pukao,nego su se njega roditelji prvi odrekli zbog stavova prema Erdoganu,kakav si ti to babo kad ti je predsjendik vazniji od sina,ovo je na nivou S.Koreje
bolesni babo,eto kakav
-
zenit dozic
#12610 Re: Republika Turska
Opet se demokrata sisi javlja ahahahahahaKikibombona wrote:Kako ces pokazati ako Redzep Tajip ugasi opozicione medije!??MUNAFIK wrote:Brko nije ni 5% onoga sta pisete i kako ga vidite... Iskoristit ce on ovo da ojaca Tursku na kraju krajeva to je radio evo od 2003 godine zasto bi sad to prestao? Zato sto nekakav 'nezavisni' CNN ili FOX analiticar tako kaze....Point. wrote:Turska je postala smijurija od drzave. Samo je pitanje vremena kada ce sultan Brko zatvoriti vlastutu zenu, misleci da u vlaznim snovima sanja i cezne za Gulenom. Kakav bolestan lik.
Ne razumijete da u Turskoj postoji paralelni sistem koji je konstruisan i izgradjen bas sa tom namjerom i Erdogan dobro to zna i sada se to rješava uz odobravanje svih politickih subjekata u zemlji. Vi ili ne zelite ili ne mozete razumjeti snagu vjerskog-politickog, edukativng i ekonomskog sistema koji se izgradio oko Gulena... Želiš da odlucujes izadji na izbore i tu pokazi snagu, a ne ovako iza paravana sve...![]()
Ako sudi za uvredu predsjednika?
Ako opozicioni HDP tretira kao teroriste i hapsi njihove clanove?
-
zenit dozic
#12611 Re: Republika Turska
ultima_palabra wrote:Ne ide se babi u gulag, konta da je sin na sigurnom.kakavdanakneiskustvu wrote:Herr Flick wrote:Nije on prvi pukao,nego su se njega roditelji prvi odrekli zbog stavova prema Erdoganu,kakav si ti to babo kad ti je predsjendik vazniji od sina,ovo je na nivou S.Koreje
bolesni babo,eto kakav
Nije lud da zavrsi ko onaj profa sa predhodne strane
-
aratet
#12612 Re: Republika Turska
Koliko god Erdogan i njegovi bili zadrti, Mursi i njegovo Muslimansko bratstvo su 10x gori.
Pricamo o skupu teroristickih organizacija koja je odgovorna za mnoga zlodjela i izazivanja sukoba u vise zemalja, cak i njihov Egipat.
Pricamo o skupu teroristickih organizacija koja je odgovorna za mnoga zlodjela i izazivanja sukoba u vise zemalja, cak i njihov Egipat.
-
zenit dozic
#12613 Re: Republika Turska
Haj djete igraj klikera nije palitika za tebearatet wrote:Koliko god Erdogan i njegovi bili zadrti, Mursi i njegovo Muslimansko bratstvo su 10x gori.
Jos ako se ugledas na sisija pa po vascijeli dan palamudit
-
aratet
#12614 Re: Republika Turska
Jos jedan post bez argumenata, nisi vrijedan diskusije.zenit dozic wrote:Haj djete igraj klikera nije palitika za tebearatet wrote:Koliko god Erdogan i njegovi bili zadrti, Mursi i njegovo Muslimansko bratstvo su 10x gori.
Pricamo o skupu teroristickih organizacija koja je odgovorna za mnoga zlodjela i izazivanja sukoba u vise zemalja, cak i njihov Egipat.![]()
Vjerovatno nemas ni 20 godina.
-
zenit dozic
#12615 Re: Republika Turska
Ma ko je jutio boze boze.aratet wrote:Jos jedan post bez argumenata, nisi vrijedan diskusije.zenit dozic wrote:Haj djete igraj klikera nije palitika za tebearatet wrote:Koliko god Erdogan i njegovi bili zadrti, Mursi i njegovo Muslimansko bratstvo su 10x gori.
Pricamo o skupu teroristickih organizacija koja je odgovorna za mnoga zlodjela i izazivanja sukoba u vise zemalja, cak i njihov Egipat.![]()
Vjerovatno nemas ni 20 godina.
No sekirli samo polahko sve ce to sisi pozlatit.
- SkyLimit
#12616 Re: Republika Turska
Da li bi Bošnjaci podržali usvjanje Dekleracije o genocidu nad Armenima?
-
aratet
#12617 Re: Republika Turska
Kad si vec tu i ismijavas tog forumasa, koji je ovdje i po najmanje licemjeran i sam je na par tema to dokazao.harun-x wrote:
Nisam sklon tipkanju već iščitavanju! Međutim dugogodišnje iščitavanje pojedinih tema mi je više nepojmljivo jer mi ovaj korisnik sa kojim raspravljaš nagriza common sense. Odsustvo smislenosti, logike..., prisustvo licemjernosti, partikularnosti...
Nadovezat ću se na tu pobjedu na izborima, sa uvjerljivih 96% glasova. (Zar normalan čovjek više ima šta da polemiše)
Koja je to boleština da spočitavaš jedno naginjanje totalitarizmu a opravdavaš već postavljeni totalitarizam.
Više krvi proliveno u protestima nakon hapšenja Mursija nego Mubaraka, i nekome protesti oličenje i orijentir.
Osvrnut ću se na naš odnos prema Turskoj, u tom odnosu uviđam da u percepciji ljudi ne postoji diferencijacija između Republike Turske i Osmanskog carstva. Te tvorevine na sasvim različitim temeljima, doduše možda se ide u smjeru da se temelj izjednači.
Gdje mi težimo? Ukoliko se krećemo prema EU, onda nam je shvatljivo da Turska ne ide u tom smjeru. Vezujući se za Tursku, idemo li onda drugdje.
On podrzava Sisija, i ja ga podrzavam, i svako normalan bi ga trebao podrzavati jer je svrgnuo teroristicku organizaciju Muslimansko bratstvo s vlasti.
Da podsjetim, organizacija koja je izvrsila atentat na Egipatskog predsjednika jer je prekinuo rat njegove zemlje, zamisli to, pokusaj atentata i izazivanja rata u Siriji, uspostavljanje militaristickog krila u Palestini koje je otezalo Palestincima situaciju 10x, odlazak ljudi u Afganistan i ucesce u stvaranju jedne od najveci teroristickih organizacija AL Qaede.
Da li ti podrzavas Mursija ili Sisija?
-
zenit dozic
#12618 Re: Republika Turska
Sad sam uvjeren da si ti kiki koji pise sa drugog racuna.aratet wrote:Kad si vec tu i ismijavas tog forumasa, koji je ovdje i po najmanje licemjeran i sam je na par tema to dokazao.harun-x wrote:
Nisam sklon tipkanju već iščitavanju! Međutim dugogodišnje iščitavanje pojedinih tema mi je više nepojmljivo jer mi ovaj korisnik sa kojim raspravljaš nagriza common sense. Odsustvo smislenosti, logike..., prisustvo licemjernosti, partikularnosti...
On podrzava Sisija, i ja ga podrzavam, i svako normalan bi ga trebao podrzavati jer je svrgnuo teroristicku organizaciju Muslimansko bratstvo s vlasti.
Da podsjetim, organizacija koja je izvrsila atentat na Egipatskog predsjednika jer je prekinuo rat njegove zemlje, zamisli to, pokusaj atentata i izazivanja rata u Siriji, uspostavljanje militaristickog krila u Palestini koje je otezalo Palestincima situaciju 10x, odlazak ljudi u Afganistan i ucesce u stvaranju jedne od najveci teroristickih organizacija AL Qaede.
Da li ti podrzavas Mursija ili Sisija?
Nakon prve recenice se prospes samo tako.
Cuj nije kiki licemjeran ahahahahaha
Znaci sisi 2 ti si definicija licemjerstva. Napadas jedan totalitarni rezim kao nesto lose a brani drugi koji je jos gori kao nesto dobro.
Ko sve ima pristupa forumu sisi dragi
- Kikibombona
#12619 Re: Republika Turska
Apsolutno neuporedivo. Iako su ideoloski bliski, Muslimansko bratstvo je puno vece zlo. Gori su od selefija, bas zato sto se znaju umiliti narodu. Da su ovladali Egiptom, islamske zemlje bi bile ugrozene, jer se tu sirenje ihvanijskog zla ne bi zaustavilo. Cilj im je bio potpuno ovladati Egiptom, sudstvom i vojskom, te onda siriti ideologiju na ostale islamske zemlje. To je njihov plan i oni ga nisu krili. Mursi je pozivao na dzihad u Siriji protiv vlade u Damasku. E to je Zenitov demokrata, koji poziva na dzihad u drugoj zemlji.aratet wrote:Koliko god Erdogan i njegovi bili zadrti, Mursi i njegovo Muslimansko bratstvo su 10x gori.
Za kratko vrijeme su pokazali da im je cilj potpuno preuzeti Egipat i siriti se na ostale islamske zemlje. Ljudi nisu ni svjesni kakav je posao Sisi napravio za islamske zemlje i muslimane, od kakvog ih je zla spasio.
MB ima simpatizere u svim islamskim zemljama. Fleksibilniji su od selefija. Velike su sanse da bi poklopili mnoge islamske, narocito arapske zemlje.
Redzep Tajip ima kakvog-takvog demokratskog potencijala. Ihvanije se ni u putu nisu srele sa demokratijom.
- Kikibombona
#12620 Re: Republika Turska
Ne trebaju se Bosnjaci zamarati oko toga. Neka veliki o tome odluce, a Bosnjaci neka budu posljednji u nizu.SkyLimit wrote:Da li bi Bošnjaci podržali usvjanje Dekleracije o genocidu nad Armenima?
Ne treba gurati nos gdje mu nije mjesto. Nase odluke ne mijenjaju nista na globalnom planu, al' na lokalnom mogu nanijeti stetu.
Svaki moralan pojedinac za sebe treba osuditi genocid nad Armenima, a politika kurva neka se prostituise i radi za interes naroda, da bude siguran i da ima hljeba...
Kada se veliki glodju, mali se trebaju skloniti u kraj, da ne bi bili kolateral.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12621 Re: Republika Turska
rajv0sa wrote:Ljubav prema sultanu i od putina je jača. Uživam sad svim turkofilima govorit "sta sam ja reko". Amnezija kad su tekbirali nakon rušenja aviona, sad ko biva sultan je merhametli neće da se zavađa. Činjenica koliko god svi glorificirali tursku kao velesilu neku, da ona ne može bez istoka ili zapada, bez njih je jedna obična nestabilna provincija. Ali eto drago mi je što će turska sada obustaviti pomoć takozvanoj opoziciji u siriji te odjebat amerikance i zaljevske satelite.
- sunceKOtepsija
#12622 Re: Republika Turska

turska republika protjeruje 450 uzbeka, tadzika, ujgura, kirgiza, turkmena i cecena (zajedno s porodicama) zbog povezanosti s teroristickim organizacijama. Sutra zakazana konferencija za stampu u Istanbulu (Fatih). Uzbecke organizacije isticu da su uzbeci uvijek bili uz predsjednika, pa i u najtezim trenucima (pokusaj drzavnog udara)-slika dole govori vise od 1000 i jedne rijeci,

DİK DUR EĞİLME-uzbeci su uz tebe
turske organizacije i organizacije mucahida-muhacira isticu borbu i zalaganje uzbeka za odbranu Alepa, Bayirbucaka, Idliba (gdje se nalazi cirka 20 000 mudzahida-muhacira s navedenog prostora s porodicama).
Izrucenje 450 gore navedenih osoba u zemlje njihovog porijekla direktno ih dovodi u opasnost po zivot kazu iz turskih nevladinih organizacija.
- sunceKOtepsija
#12623 Re: Republika Turska
uzbecko-ujgurski vs. aktivisti preko tvitera traze da se navedenih 450 muhadzira-mudzahida prebaci u Siriju, a sirijska uzbecko-ujgurska zajednica ce izvrsiti istragu i utvrditi da li medu navedenima ima pripadnika ISIL-a. Isticu da ce njihovo izrucenje u maticne zemlje za mnoge znaciti tesku robiju, a mozda cak i kraj puta tj. smrt.
-
zenit dozic
#12624 Re: Republika Turska
Vidi njega vrsnog politickog analiticara i proroka.Kikibombona wrote:Apsolutno neuporedivo. Iako su ideoloski bliski, Muslimansko bratstvo je puno vece zlo. Gori su od selefija, bas zato sto se znaju umiliti narodu. Da su ovladali Egiptom, islamske zemlje bi bile ugrozene, jer se tu sirenje ihvanijskog zla ne bi zaustavilo. Cilj im je bio potpuno ovladati Egiptom, sudstvom i vojskom, te onda siriti ideologiju na ostale islamske zemlje. To je njihov plan i oni ga nisu krili. Mursi je pozivao na dzihad u Siriji protiv vlade u Damasku. E to je Zenitov demokrata, koji poziva na dzihad u drugoj zemlji.aratet wrote:Koliko god Erdogan i njegovi bili zadrti, Mursi i njegovo Muslimansko bratstvo su 10x gori.
Za kratko vrijeme su pokazali da im je cilj potpuno preuzeti Egipat i siriti se na ostale islamske zemlje. Ljudi nisu ni svjesni kakav je posao Sisi napravio za islamske zemlje i muslimane, od kakvog ih je zla spasio.
MB ima simpatizere u svim islamskim zemljama. Fleksibilniji su od selefija. Velike su sanse da bi poklopili mnoge islamske, narocito arapske zemlje.
Redzep Tajip ima kakvog-takvog demokratskog potencijala. Ihvanije se ni u putu nisu srele sa demokratijom.
Jesi mozda dzemilin saradnik
Na demokratskim i slobodnim izborima pobjedili, znaci narod egipta ih izabro. I tu je kraj price.
Dok je tvoj mirotvorac u stilu pinocea doso na vlast.
A to sto se nama sviđa ili ne necija poilitika je drugi par rukava.
Ja bar za razliku od tebe nisam licemjer.
Znaci pljuvacu erdoana ili obamu a necu putina ili sisija
Sve kako meni odgovara.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hypocrisy
- sunceKOtepsija
#12625 Re: Republika Turska
https://twitter.com/ansorlar/status/763141334123286528
jedna od dvije uzbecke jedinice trazi da turska izruci 450 uzbeka u Siriju,, umjesto u maticne zemlje, aa zauzvrat oni ce utvrditi da li medu navedenim ima pripadnika ISIL-a.
navedena uzbecka jedinica, kao i jedinica imam Buhari pripadaju umjerenim pobunjenickim grupama, u borbama u Alepu, od pocetka ofanzive izgubili su, ili bolje receno za slobodu zivote je dalo 70-ak njihovih pripadnika. Zadnjih dana objavili su i dosta videa iz borbi za probijanje koridora u Alepu. Uzbecka zajednica je prije pocetka ofanzive rekla da je u siriju dolsa da ostanu. Ima ih oko 10 000 od Latakije do Alepa. Za slobodu oni ginu nijemo. Prvi video-prvi dan operacije za probijanje koridora ka drevnom uzbeckom gradu Alepu
jedna od dvije uzbecke jedinice trazi da turska izruci 450 uzbeka u Siriju,, umjesto u maticne zemlje, aa zauzvrat oni ce utvrditi da li medu navedenim ima pripadnika ISIL-a.
navedena uzbecka jedinica, kao i jedinica imam Buhari pripadaju umjerenim pobunjenickim grupama, u borbama u Alepu, od pocetka ofanzive izgubili su, ili bolje receno za slobodu zivote je dalo 70-ak njihovih pripadnika. Zadnjih dana objavili su i dosta videa iz borbi za probijanje koridora u Alepu. Uzbecka zajednica je prije pocetka ofanzive rekla da je u siriju dolsa da ostanu. Ima ih oko 10 000 od Latakije do Alepa. Za slobodu oni ginu nijemo. Prvi video-prvi dan operacije za probijanje koridora ka drevnom uzbeckom gradu Alepu