Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#12601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:I nestaje dvotočka na satu na receiveru u stand by-ju. Bagira, bagira..
+ostaje onaj EPG prikaz jebenih 10 sec. (nekad i duže) prilikom šaltanja kanala! :twisted:

Tačno su se izgleda počeli raspadati, barem sudeći po pustim prekidima, greškama i bug-ovima u poslj. vrijeme! Sva sreća pa je internet (još) stabilan, inače... :-)
van helsing

#12602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Mozda jos nije zavrsena primopredaja izmedju starih i novih vlasnika.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bosansko more

#12603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bosansko more »

Moze li se znati sta se desava sa torrentima, odnosno prometom, katastrofalne brzine, vec nekoliko dana.

19.000 seedera, a promet mi se vuce na 30 kB/s, nekad malo poraste ali ne ide preko 300, u normalna vremena isao je standardno 1800/1900

Pokusao sam nekoliko fajlova skinuti, svi idu jednako, sporo, kao da je zaguseno, nije virus sigurno jer sam tek reinstalirao windowse, radi jednako sporo kao i prije reinstalacije. Na speedtestu je sve u redu.

Kad skidam na rapidgator ili mega.co.nz, brzine idu preko 1000, nikakvih problema nema. Samo torrenti.
van helsing

#12604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Kakve veze ima torrent sa telemach-om ? Mislim da Nisi dobro podesio torrent nakon nove instalacije.

avaks

#12605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A vjerovatno upload ograničen na 1kbps pa ni download ne radi kako treba.
Torrent ti je inače p2p tehnologija tako da tih 19k seedera ne znači toliko ako ima, lupam, 37k leechera...
Evo ti postavke za optimalnu brzinu (koristim mikro torrent klijent i to verziju 2.2.1 koja je neprevaziđena):
http://www.stumbleupon.com/su/1cvOgE/in ... calc.html/#

p0zz

p.s.
Kod mene sinoć normalla brzina bila za Hobbita (1.8MBps) iako je bilo puno više leechera...
Trio je paket (15Mb konekcija znači)!
typeOnegative

#12606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

avaks wrote:A vjerovatno upload ograničen na 1kbps pa ni download ne radi kako treba.
Torrent ti je inače p2p tehnologija tako da tih 19k seedera ne znači toliko ako ima, lupam, 37k leechera...
Evo ti postavke za optimalnu brzinu (koristim mikro torrent klijent i to verziju 2.2.1 koja je neprevaziđena):

p0zz

p.s.
Kod mene sinoć normalla brzina bila za Hobbita (1.8MBps) iako je bilo puno više leechera...

:thumbup:

2.2.1. verz. nenedj..iva..ove nove ne valjaju pet para.
typeOnegative

#12607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Dupli post :-D . Izvinjavam se.
Maharadza

#12608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

avaks wrote:A vjerovatno upload ograničen na 1kbps pa ni download ne radi kako treba.

p0zz

p.s.
Potpis, također se hobbit skidao, u početku odron brzina (jbg stoka navalila), kasnije imao "pristojnih" 7-8mbps - zadovoljan, skida se a ne smeta mi dok surfam! UL također uredan, 110kB/s trenutno (ukupno za ovaj mjesec: 20GB prometa samo preko UL dok sam u januaru oborio rekord sa 52GB - jbg bio raspoložen za sharing)! :mrgreen:
bosansko more

#12609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bosansko more »

p0zz

p.s.
Verzija 2.2.1 :thumbup:

Ok, sad sam nju stavio, ide ko zmaj, stavio sam i 25 upload, ali, nece li mi to usporavati download? ima li upload ikakve veze sa downloadom, u smislu, ako je upload 25 kB/s, da download onda ne moze biti maksimalan... ucinilo mi se ranije da smanjuje download, zato sam i drzao na 1 kB/s upload.
semirsar

#12610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Došlo je do prekida veze izmedju telemach podrske za korisnike i onih sto traze jednakost za sve korisnike usluga.Tehničari nisu na terenu niti ce izlaziti, a pogotovu nece užurbano raditi na otklanjaju razloga prekida veze.

Hvala vam na strpljenju, strpljenjem do jos vece nejednakosti,

Srdačan pozdrav,
Samo tako, ne dajte se preveslati, dragi nasi iz korisnicke :mrgreen: :thumbup: :shock: :skoljka: :run:
avaks

#12611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

bosansko more wrote:

p0zz

p.s.

Ok, sad sam nju stavio, ide ko zmaj, stavio sam i 25 upload, ali, nece li mi to usporavati download? ima li upload ikakve veze sa downloadom, u smislu, ako je upload 25 kB/s, da download onda ne moze biti maksimalan... ucinilo mi se ranije da smanjuje download, zato sam i drzao na 1 kB/s upload.
Upload ide na nekih 70% od mogućeg maksimuma, zato sam ti i dao onaj program da ti izračuna postavke. Ako staviš previše zna da zeza, pogotovo što će ti biti otežano surfanje a još gore ako ne dijeliš to što skidaš. Znači to što ga ograničiš na 1kbps ne dozvoljava ti da skidaš punom brzinom a i nije kolegijalno kada već od nekoga skidaš da i ti ne dijeliš. Ipak nam je sve na tacni i besplatno a više nismo toliko siromašni sa uploadom da ne možemo da dijelimo ;)
Znači ako ti je 100 max upload slobodno tamo u opcijama stavi da ide do 60-70. Smanjiš ako igraš online igre jer utiče negativno na ping a dok surfaš vala nećeš osjetiti razliku.

p0zz

@Maharadza nisam baš kao ti ali ne dam se ;)
Image
Maharadza

#12612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

avaks wrote:
bosansko more wrote:

p0zz

p.s.

Upload ide na nekih 70% od mogućeg maksimuma, zato sam ti i dao onaj program da ti izračuna postavke. Ako staviš previše zna da zeza, pogotovo što će ti biti otežano surfanje a još gore ako ne dijeliš to što skidaš. Znači to što ga ograničiš na 1kbps ne dozvoljava ti da skidaš punom brzinom a i nije kolegijalno kada već od nekoga skidaš da i ti ne dijeliš. Ipak nam je sve na tacni i besplatno a više nismo toliko siromašni sa uploadom da ne možemo da dijelimo ;)
Znači ako ti je 100 max upload slobodno tamo u opcijama stavi da ide do 60-70. Smanjiš ako igraš online igre jer utiče negativno na ping a dok surfaš vala nećeš osjetiti razliku.

p0zz

Image
:thumbup: samo da ne završimo ovako:

Image

:mrgreen:
van helsing

#12613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

A na sta trosite toliko net? Mislim,sta skidate ?

Maharadza

#12614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

van helsing wrote:A na sta trosite toliko net? Mislim,sta skidate ?

Ja ugl. filmove (publicHD - nema ga ispod 4GB, ponekad Yify), Serije (također HD, 1GB i više po epizodi), Igre (posljednja skinuta "Thief" = 20GB :shock: i ja sam se sjebo, strašno kako više ni izdavači ne obračaju pažnju na veličinu PC igara), tu i tamo koja android igra (oni "teškaši" što se inače plaćaju tipa GTA San Andreas ~2,5GB itd.)

A moram napomenuti da je kod mene u pitanju networx program tj. mjeri ne samo torrente, nego isto tako i Youtube promet (ja ga koristim za slušanje mjuze dok sam ćiku) ili Soundcloud i sl. Stream-ovi - livefootball.ws + sopcast = svaka tekma u HD, nekada u 50FPS, slika PERVERZIJA i tu se nakupi prometa po tekmi količine možda ko jedan fullHD film, možda više, nemam pojma, ne zanima me, ŽIVIO FLAT! :gunjastajl:
van helsing

#12615 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Zahvaljujem na detaljnom odg. I da,zivio flat :lol:
Mada ja ne vjerujem da cu ikada ovoliko napraviti prometa :)

Recruit_bb

#12616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Recruit_bb »

Skidanje tolikih filmova, serija, igrica itd, itd..to je samo visak slobodnog vremena :)
drug_profi

#12617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ne stignem pogledati ono sto snimim sa digitalne. 250 Gb je na cekanju.
sabansaulic1

#12618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sabansaulic1 »

Telemach wrote:
Sa Rajlich wrote:Ej ne znam da li je neko ranije pitao, ali ima li sanse da ubacite Arenu Sport u ponudu... Mislim da bi vam bruka raje preslo kod vas (ukljucujuci i mene)... Imali biste punu sportsku ponudu ukljucujuci Ligu Prvaka, Ligu Evrope, Italiju, Francusku...
Pomeli biste konurenciju...
@Sa Rajlich

Sve zahtjeve i prijedloge korisnika sa izmjenama programske sheme pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željama korisnika.Za sada nisu u planu nove izmjene programske sheme, ali ćemo sve postojeće i potencijalne korisnike, uvijek kao i do sada, blagovremeno obavještavati o novostima.

Zahvaljujemo Vam se na sugestiji.

Srdačan pozdrav,
stvarno bezobrazan odgovor.cuj nisu ni u planu.nekad je bolje cutati.
saraf_osmica

#12619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

A šta je sa izmjenom programske šeme u Vitezu?

Sent from my Nokia Lumia 620 using Tapatalk
Mehemed
Vozim: automobil

#12620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

avaks wrote: p0zz

Image
U mene u posljednje vrijeme skroz slabo, a znao je proci mjesec sa preko 300GB uploada :D
Skroz tanko
Image
Znalo je i ovako da bude
Image

Ja volim da dijelim, 1TB :D Maximala za 24h 12.8GB

Image

Ja sam prije limitirao na 100KB/s(1.5Mbps deklarirano) kada igram online igara, ali sada sam instalirao Asusov program Network iControl, stavio igrice na glavni prioritet, i kada pokrenem igricu on njoj daje najveci prioritet konekcije, a ostalima sta ostane :D
shiljak

#12621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Može li se kako snimiti video sadržaj preko d3go.tv na računar?

Znam da ima opcija da vratiš zadnja 3 dana ali ne treba mi to.. :-D
saraf_osmica

#12622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saraf_osmica »

Odjavio danas analognu i u potpunosti napustio Tmach. Ne mogu više se naguravati sa njima. 7 dana imam problem sa signalom, redovno zovem a ona mene moli za strpljenje. Eto joj i analogna i strpljenje. Kad nisu u stanju odgovoriti na najobičnije pitanje u vezi zatamnjivanja u Vitezu, šta drugo i očekivati.
Sretno ostalim a ja sad razligu sa ove teme :run:

Pozz.
Mehemed
Vozim: automobil

#12623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

shiljak wrote:Može li se kako snimiti video sadržaj preko d3go.tv na računar?

Znam da ima opcija da vratiš zadnja 3 dana ali ne treba mi to.. :-D
Možeš preko nekog programa za snimanje desktop-a, ali to nije baš najbolje rješenje
van helsing

#12624 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Kolega @Telemach
Zahvaljujem se za info da nece biti za sada promjena programske sheme.
Samo molim jos da nam objasnite kako ja u Kiseljaku na svojoj vikendici,preko vase kablovske, imam HRT2 kada ide sportski program,a na MMDS-u u Kantonu SA mi je zatamnjen?
Ako nema odgovora od nadleznog sektora,smijete li ovo pitanje proslijediti gosp.dir. Zeljki Batisticu ?
Mozda nam on da konkretan odg?

shiljak

#12625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Je li se ikom desilo da te telemach nazove na fiksni i kaže da si nešto prekoračio, neke besplatne minute ili tako nešto (ne znam tačno jer se ja nisam javio na tel.) ? Ali ne zove te prava osoba ..

Kod mene paket trio, tako da se nema tu šta prekoračiti..? Ni onih 100 minuta u međunarodnog saobraćaja, jer sigurno niko nije zvao.
Locked