rumenige_brajtner wrote:ElRe wrote:Jutros spavaci na potezu Stup - Otoka napravili kolone u sve 3 trake, voze do maksimalno 60 km/h i ja napravim 4-5 "zescih" prestojavanja da se odvojim od kret..a. Na CVili me zaustavlja policija i kaze imali smo dojave da ste se nepropisno prestrojavali i ugrozavali bezbijednost saobracaja. Izvucem se ja na tipa gdje su dokazi i sl, ali policajac mene upise u biljeznicu/teku.
Da li je metoda dojava sada neka novost u sistemu MUPa?
imali dojave? dakle, svi ludi, jedino ti normalan
btw, kako se misliš odvojit od "kretena" kad je neprekidna kolona na cijelom tom potezu? baš si genijo

Za ovu pricu su bitne 4 stvari...
1. Po cl. 36 je zabranjeno bespotreno sveranje iz trake u traku, tzv nepropisne radnje vozilom.
2. Mehanizam dojave zakonski postoji i primjenjuje se.
3. Nije bilo vremena da "dojava" proradi nego te je drot vidio sta radis pa bez opopljivih argumenata isao na varijantu APP (ako prodje prodje) prica o dojavi ali si mu pitanjem o dokazu malo pokvario planove. Kad potpises nalog da si kriv priznao si sta si napravio, u nalogu nidje ne pise jel dojava il te je on vidio.
4. Najbitnije, bez namjere da branim tvoj postupak i krsenje zakona, ako ga je bilo, upravo zbog guslacha i debila i filozofa "40 kmh u lijevoj nije krsenje zakona" normalan covjek dodje u situaciju da prekrsi zaon.