IRAN
- insomnia78
#12576 Re: IRAN
Haha
Joj do nice mi sad preko 1000km. Jbg
Ima njih pun kurac dole. U stvari na citavom jugu
Joj do nice mi sad preko 1000km. Jbg
Ima njih pun kurac dole. U stvari na citavom jugu
- salik79
#12577 Re: IRAN
Golema Ota Francia....
Bacaju nake hemikalije po vama

Bacaju nake hemikalije po vama

- insomnia78
#12578 Re: IRAN
Tuče Merkel ‘arpomsalik79 wrote:Golema Ota Francia....
Bacaju nake hemikalije po vama![]()
To ti u Nici sad? Vidi dole gotive. Kod nas najavili oluju
- salik79
#12579 Re: IRAN
Sto ti je rijet Svabo!insomnia78 wrote:Tuče Merkel ‘arpomsalik79 wrote:Golema Ota Francia....
Bacaju nake hemikalije po vama![]()
![]()
To ti u Nici sad? Vidi dole gotive. Kod nas najavili oluju
Ma jok ja, ovi moji, pa me zasipaju fotografijama i video-clipovima.
Hoce l' bit' ko '95, sta kazu?!
- jeza u ledja
#12583 Re: IRAN
@ Opetja
Mozda sam te pogresno shvatio, ali iz mog iskustva doslovce SVI Iranci s kojim sam pricao i koje sam upoznao u Americi su na jedan ili na drugi nacin PROTIV danasnjeg rezima i PROTIV Islamske Republike. A upoznao sam ih na desetine u raznim situacijama, raznih godista, profesija i politickih opredjeljenja, ukljucujuci i ucesnike revolucije i potomke ajatolaha. I da, protiv IR i vrlo prozapadno orjentisane.
To NE znaci da su nuzno zaljubljenici u SAD, Izrael ili pogotovo u bivsi rezim Pahlavija, mada neki cak i kazu da je bilo bolje (vjerovatno za njih) za vrijeme saha.
U stvari generalan stav je razocaranost u IR i neke ideale. Koliko shvatam, njima ne smeta "islamizam", ne smeta im nacionalizam, ono sto im smeta je korupcija koja zbog ideala iza kojih se kriju oni na vlasti proizlazi.
Ja koliko shvatam ovi protesti jesu protesti protiv vlasti, jesu protesti protiv rezima i jesu protesti i protiv IR za neke, ne zato sto im nuzno smeta IR, vec im smeta korupcija onih koji vode zemlju. Jedno proizlazi iz drugog, kao sto je bio slucaj i u komunizmu i kao sto je slucaj sa bilo kakvim rezimom bilo gdje koji ne dozvoljava pluralitet razlicitih misljenja i opcija.
A ovo poredjenje sa Kinom, bas prvo pomislih kako je odlicno, ali kad malo razmislim, mislim da Kinezi u mnogo mnogo vecem broju podrzavaju vlast i ustroj drzave Kine nego Iranci IR. Upoznao sam i Kineza jebiga mali milion i ne sjecam se da sam puno cuo protiv rezima. Velika vecina su super zadovoljni jer jednostavno situacija danas je drasticno bolja nego kad su njihovi roditelji odrastali. U Iranu je situacija gora nego prije 15-20 godina. (i jeste i sankcije su dio toga, ljudi se pitaju cemu sve to)
Uglavnom, anti IR nikako ne znaci pro-monarhija i ne znaci nuzno pro-SAD. (i naravno apsolutno ne znaci pro-Izrael, KSA ili cak i neutralno po tom pitanju)
Mozda sam te pogresno shvatio, ali iz mog iskustva doslovce SVI Iranci s kojim sam pricao i koje sam upoznao u Americi su na jedan ili na drugi nacin PROTIV danasnjeg rezima i PROTIV Islamske Republike. A upoznao sam ih na desetine u raznim situacijama, raznih godista, profesija i politickih opredjeljenja, ukljucujuci i ucesnike revolucije i potomke ajatolaha. I da, protiv IR i vrlo prozapadno orjentisane.
To NE znaci da su nuzno zaljubljenici u SAD, Izrael ili pogotovo u bivsi rezim Pahlavija, mada neki cak i kazu da je bilo bolje (vjerovatno za njih) za vrijeme saha.
U stvari generalan stav je razocaranost u IR i neke ideale. Koliko shvatam, njima ne smeta "islamizam", ne smeta im nacionalizam, ono sto im smeta je korupcija koja zbog ideala iza kojih se kriju oni na vlasti proizlazi.
Ja koliko shvatam ovi protesti jesu protesti protiv vlasti, jesu protesti protiv rezima i jesu protesti i protiv IR za neke, ne zato sto im nuzno smeta IR, vec im smeta korupcija onih koji vode zemlju. Jedno proizlazi iz drugog, kao sto je bio slucaj i u komunizmu i kao sto je slucaj sa bilo kakvim rezimom bilo gdje koji ne dozvoljava pluralitet razlicitih misljenja i opcija.
A ovo poredjenje sa Kinom, bas prvo pomislih kako je odlicno, ali kad malo razmislim, mislim da Kinezi u mnogo mnogo vecem broju podrzavaju vlast i ustroj drzave Kine nego Iranci IR. Upoznao sam i Kineza jebiga mali milion i ne sjecam se da sam puno cuo protiv rezima. Velika vecina su super zadovoljni jer jednostavno situacija danas je drasticno bolja nego kad su njihovi roditelji odrastali. U Iranu je situacija gora nego prije 15-20 godina. (i jeste i sankcije su dio toga, ljudi se pitaju cemu sve to)
Uglavnom, anti IR nikako ne znaci pro-monarhija i ne znaci nuzno pro-SAD. (i naravno apsolutno ne znaci pro-Izrael, KSA ili cak i neutralno po tom pitanju)
- salik79
#12585 Re: IRAN
Za divno cudo, Al-Lazira intervjuirala prof.dr. Mohammad Marandija, Iranca rodjenog u Richmondu, ciji roditelji su emigrirali za vrijeme demokratske vladavine Reze Pahlavija, u vezi protesta:
Drago mi je da nasi upisi "koincidiraju" profesorovim izjavama
Usput, Jez vjerovatno nije imao priliku razgovarati s ovakvim ljudima, jer - ipak je ovo crem de la crem, pa tako ni znati da ima visokoobrazovanih Iranaca rodjenih u SAD, koji su se vratili u svoju domovinu nakon rusenja demokratskog poretka Irana 1979. godine i uvodjenja teokratske diktature.
Drago mi je da nasi upisi "koincidiraju" profesorovim izjavama
Usput, Jez vjerovatno nije imao priliku razgovarati s ovakvim ljudima, jer - ipak je ovo crem de la crem, pa tako ni znati da ima visokoobrazovanih Iranaca rodjenih u SAD, koji su se vratili u svoju domovinu nakon rusenja demokratskog poretka Irana 1979. godine i uvodjenja teokratske diktature.
Last edited by salik79 on 30/12/2017 21:54, edited 1 time in total.
- rajv0sa
#12587 Re: IRAN
Evo kod nas ljudino kakvi hošeš pluraliteta opcija možeš pričat šta hoćeš, a opet stopa kriminala najveća u Europi ? Kako to? Ako vjeruješ u bajke da liberalina demokratija garantira eliminaciju korupcije svaka ti častjeza u ledja wrote:@ Opetja
Ovo drugo je pogotovo glupost, sankcije sada i tad su nebo i zemlja, ne funkcionišu činjenice na principu pričo ja sa nekim irancima? Činjenice su ekonomski rast, stopa obrazovanja, modernizacija države. Nije činjenica neki guzonja koji je pobjego 1980.
Last edited by rajv0sa on 30/12/2017 22:52, edited 1 time in total.
- insomnia78
#12588 Re: IRAN
Stopa kriminala uopste nije toliko visoka, pricas gluposti. Sve i jedna evropska prijestolnica je nesigurnija od SA
- insomnia78
#12589 Re: IRAN
Trenutno pa sigurno jedno 90% upisa na Twitteru je cisto propagandno smeće 
- rajv0sa
#12590 Re: IRAN
Kriminalu na visokom nivou, političkom kriminalu, korupciji. To gospon analitičar handri državu, ne otimanje telefona i torbica.insomnia78 wrote:Stopa kriminala uopste nije toliko visoka, pricas gluposti. Sve i jedna evropska prijestolnica je nesigurnija od SA
-
aratet
#12591 Re: IRAN
Jebiga, veci gradovi.insomnia78 wrote:Stopa kriminala uopste nije toliko visoka, pricas gluposti. Sve i jedna evropska prijestolnica je nesigurnija od SA
- insomnia78
#12592 Re: IRAN
Samo sto se ne mjeri tako nego na 100 000 stanovnikaaratet wrote:Jebiga, veci gradovi.insomnia78 wrote:Stopa kriminala uopste nije toliko visoka, pricas gluposti. Sve i jedna evropska prijestolnica je nesigurnija od SA
-
aratet
#12593 Re: IRAN
nema to veze, vidio sam u Evropi gradove od 100 000 koji su mirni, a vidjao sam visemilionske koji su totalno nesigurni, pa i na 100 000 katastrofalna situacija.insomnia78 wrote:Samo sto se ne mjeri tako nego na 100 000 stanovnikaaratet wrote:Jebiga, veci gradovi.insomnia78 wrote:Stopa kriminala uopste nije toliko visoka, pricas gluposti. Sve i jedna evropska prijestolnica je nesigurnija od SA
Ocito, sto je veci grad i taj postotak ce da poraste.
- rajv0sa
#12594 Re: IRAN
Dabogda ti revolucija u kući bila smećaru

Počeo pisati da su demonstranti zauzeli neke gradove, prepo da će ga etiketirati kao fejk njuz pojeo govno i izbriso, kakva gnjida

Počeo pisati da su demonstranti zauzeli neke gradove, prepo da će ga etiketirati kao fejk njuz pojeo govno i izbriso, kakva gnjida
- jeza u ledja
#12595 Re: IRAN
Naravno da demokratija ne garantuje eliminaciju korupcije, ali teokratija garanatira postojanje korupcije.rajv0sa wrote:
Evo kod nas ljudino kakvi hošeš pluraliteta opcija možeš pričat šta hoćeš, a opet stopa kriminala najveća u Europi ? Kako to? Ako vjeruješ u bajke da liberalina demokratija garantira eliminaciju korupcije svaka ti čast
Ovo drugo je pogotovo glupost, sankcije sada i tad su nebo i zemlja, ne funkcionišu činjenice na principu pričo ja sa nekim irancima? Činjenice su ekonomski rast, stopa obrazovanja, modernizacija države. Nije činjenica neki guzonja koji je pobjego 1980.
Momak je pisao da je pricao s Irancima vani i u tom kontekstu govorimo. Govorimo o misljenjima. Kao sto rekoh, znam razlicite Irance, a vecina od njih su ili dosli u Ameriku mnogo poslije 80-e ili su studenti koji redovno idu nazad, ili su usko povezani sa vldajucom strukturom tamo. Stopa ovoga i stopa onoga....mozemo i o tome ako hoces, ali smo govorili o necem drugom.
Citaj s razumijevanjem, nije tesko vjeruj mi.
- Kikibombona
#12596 Re: IRAN
Podrska velikom perzijskom narodu u borbi protiv siitskog rezima!
Zivjela Republika Perzija i njeni susjedi Veliki Kurdistan, Veliki Azerbejdzan i Veliki Beludzistan!
Mladi Perzijanci su ogorceni radi finansijske podrske Arapima od strane siitskog rezima u Teheranu. Kazu da je nezaposlenost mladih 40%. Kako bi se mi osjecali da BiH, pored nase bijede, salje milijarde u recimo Makedoniju!??
Bili bi bijesni. Bijes Perzijanaca je veoma jasan i opravdan. Dok zive u bijedi, bez posla i perspektive, mule salju milijarde u Siriju, Irak, Jemen itd., kao da imaju love na bacanje.
Uz to, siitski rezim se predugo odrzao, mladi i progresivni Perzijanci nece jos dugo tolerisati vladavinu matorih ajatolaha i mula.
EDIT
More klipova na kojima se vidi kako mladi Przijanci unistavaju postere siitskim ajatolaha i mula...
https://twitter.com/vvanwilgenburg/stat ... 8996360194
Opozicione partije iz Irana podrzavaju proteste protiv siitskog rezima!
https://twitter.com/PDKIenglish/status/ ... 1333227520
Zivjela Republika Perzija i njeni susjedi Veliki Kurdistan, Veliki Azerbejdzan i Veliki Beludzistan!
Mladi Perzijanci su ogorceni radi finansijske podrske Arapima od strane siitskog rezima u Teheranu. Kazu da je nezaposlenost mladih 40%. Kako bi se mi osjecali da BiH, pored nase bijede, salje milijarde u recimo Makedoniju!??
Uz to, siitski rezim se predugo odrzao, mladi i progresivni Perzijanci nece jos dugo tolerisati vladavinu matorih ajatolaha i mula.
EDIT
More klipova na kojima se vidi kako mladi Przijanci unistavaju postere siitskim ajatolaha i mula...
https://twitter.com/vvanwilgenburg/stat ... 8996360194
Opozicione partije iz Irana podrzavaju proteste protiv siitskog rezima!
https://twitter.com/PDKIenglish/status/ ... 1333227520
Last edited by Kikibombona on 31/12/2017 00:52, edited 1 time in total.
- insomnia78
#12597 Re: IRAN
Eno ga. Dole nametnuti hidzabi. Dole

- insomnia78
#12598 Re: IRAN
I ne samo mula. Poderali su i kasimov poster
- Kikibombona
#12599 Re: IRAN
Narodi koje su okupirali Perzijanci!

Iran je bliskoistocna Jugoslavija i gore od toga. Raspad je neminovnost. Ova tzv. drzava imao veoma ogranicen vijek trajanja.

Iran je bliskoistocna Jugoslavija i gore od toga. Raspad je neminovnost. Ova tzv. drzava imao veoma ogranicen vijek trajanja.
- rajv0sa
#12600 Re: IRAN
E još si ti falio