Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#12576 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Rob_Atl wrote:Od 2013 pa do sad brat bratu su poceli da prave 10 zgrada i par ih se vec zavrsilo. Ne racunajuci naselja, i apartmane toga se izgradilo koliko hoces od 2013 pa na ovamo. I onda kad mi dodju redneci ovi ovdje kae Obamina ekonomija kurcu nije valjala, a ne znaju izac iz svog sela malo da vide da se gradi, gradi i gradi. Plus 2 nova stadiona su napravljena od 2015 (Football i bezbol) Evo haman da ce i amazon doci ovamo da pravi svoj drugi headquaters, ako oni dodju to je 50 000 novih poslova
DC je manji od Atlante, pa se od 2013 zavrsilo 80+ novih velikih zgrada. Isto tako, Amazon dolazi kod nas, vi ste vec ispali, ostali smo mi u okolina NYC-a...
Rob_Atl

#12577 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Nismo ispali u top 3 smo, najvise daju sansi ovom gradicu iz NC. Vidjet cemo, najvise sad gledaju cijene kuca, jer nece negdje gdje su cijene drama, pretpostavljam da u DC ne mozes naci nista ispod 300-400k median house :mrgreen:
GandalfSivi

#12578 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Rob_Atl wrote:Nismo ispali u top 3 smo, najvise daju sansi ovom gradicu iz NC. Vidjet cemo, najvise sad gledaju cijene kuca, jer nece negdje gdje su cijene drama, pretpostavljam da u DC ne mozes naci nista ispod 300-400k median house :mrgreen:
Istekao mi broj besplatnih clanaka za danas, ali cu ti sutra citirati jucerasnji Financial Times...
jeza u ledja

#12579 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Rob_Atl wrote:Ima srece sto mu je Obama ostavio dobru ekonomiju pa ima luksuza da radi sranja i uzima kredit da je sve on ovo napravio. Recimo sto se tice poslova ne znam sad koliko mjeseci tacno su poslovi isli gore znaci bubam nekih 30-40 mjeseci su isli gore, i trend se samo nastavio kad je on preuzeo, ali jok on je samo odgovoran i to je to. :lol: Posto zivim u gradu koji se ja mislim najbrze razvija trenutno u americi (Atlanta i okolina), znam dobro da od 2007 pa do recu jedno 2013 (dok se ekonomija nije stabilizovala) ni jedna zgrada se nije pravila. Od 2013 pa do sad brat bratu su poceli da prave 10 zgrada i par ih se vec zavrsilo. Ne racunajuci naselja, i apartmane toga se izgradilo koliko hoces od 2013 pa na ovamo. I onda kad mi dodju redneci ovi ovdje kae Obamina ekonomija kurcu nije valjala, a ne znaju izac iz svog sela malo da vide da se gradi, gradi i gradi. Plus 2 nova stadiona su napravljena od 2015 (Football i bezbol) Evo haman da ce i amazon doci ovamo da pravi svoj drugi headquaters, ako oni dodju to je 50 000 novih poslova :run: . Poenta svega, ovim rednecima sta trump god kaze oni povjeruju, doduse i fox news igra ogromnu ulogu jer jebi ga pola amerike njih gleda, a i oni bacaju bombe ko trump. Dovoljno je reci da jos uvijek pola ako ne i vise njegovih glasaca vjeruje da je Obama rodjen u Keniji :lol:
Pa tako ti je to inace. Dodje Republikanac, smanji takse, a poveca izdavanja, nastupi divlji zapad s dionicama. Par godina dernek, onda dodje otrijeznjenje. I onda daj kumi, moli, trazi socijalnu drzavu, izglasaj Demokratu da to sve fino pospremi, pocisti, stabilizira. Onda se raji opet digne kurac, hoce smanjenje taksi, manjak regulacija, bla bla.
B6Redhell

#12580 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by B6Redhell »

GandalfSivi wrote:
Rob_Atl wrote:Od 2013 pa do sad brat bratu su poceli da prave 10 zgrada i par ih se vec zavrsilo. Ne racunajuci naselja, i apartmane toga se izgradilo koliko hoces od 2013 pa na ovamo. I onda kad mi dodju redneci ovi ovdje kae Obamina ekonomija kurcu nije valjala, a ne znaju izac iz svog sela malo da vide da se gradi, gradi i gradi. Plus 2 nova stadiona su napravljena od 2015 (Football i bezbol) Evo haman da ce i amazon doci ovamo da pravi svoj drugi headquaters, ako oni dodju to je 50 000 novih poslova
DC je manji od Atlante, pa se od 2013 zavrsilo 80+ novih velikih zgrada. Isto tako, Amazon dolazi kod nas, vi ste vec ispali, ostali smo mi u okolina NYC-a...
Cuj to amazon u dc.
Znam da im je prioritet blizina ogromnog unerveziteta i dobre putne komunikacije i naravno kvalifikovane radne snage.
Dc jes magnet za millenials ali brate saobracaj vam haos. A zbog saobracaja odpao Nashville. Railegh NC, koji su bili jaki kandidati. ne znam za atlantu ali jeff bezos izbirljiv.
Moze biti da hoce u dc vidim kupovinom washington post novina ubacio se jednom nogom i u politiku..
jeza u ledja

#12581 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

To sa Amazonom mi se gadi.
Prica isto ona emisija Bachelor. Ono koga ce uzet, ko ce ga primit. Gradovi igraju oko njega, a on bira.

Ta firma je jednostavno prevelika i ima preveliku moc. Ne samo oni, vec i Facebook, Google, Apple i Microsoft, ali Amazon pogotovo. I to je poprimilio neke cudne dimenzije.

I ovo sve govorim iako je Jeff Bezos otvoreni protivnik Trumpa. Ne mislim nista lose o liku, itd. Jednostavno su preveliki i treba to regulisati.

Nesto bi mi bilo cudno da Amazon otvori toliku firmu u DC ili NYC. Logicnija bi bila RDU ili Atlanta. Vjerovatno deset puta jeftinije.

Ono sto ljudi ne kontaju je da bi gro ljudi od 50k uposlenika doslo odnekud drugo. To nisu ljudi koji vec zive tamo. To bi samo znacilo jos vise white collar doseljenika, skuplje kuce, itd.
GandalfSivi

#12582 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

B6Redhell wrote:
Cuj to amazon u dc.
Znam da im je prioritet blizina ogromnog unerveziteta i dobre putne komunikacije i naravno kvalifikovane radne snage.
Dc jes magnet za millenials ali brate saobracaj vam haos. A zbog saobracaja odpao Nashville. Railegh NC, koji su bili jaki kandidati. ne znam za atlantu ali jeff bezos izbirljiv.
Moze biti da hoce u dc vidim kupovinom washington post novina ubacio se jednom nogom i u politiku..
Jako tesko da bi bilo u samom gradu, prije blizu IAD aerodroma, ali opet ti je to wider DC area...
Hajlac

#12583 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hajlac »

STRASNO kvalitetan clanak:

http://www.zurnal.info/novost/21124/bos ... nistracije

a i ova dva bacaju novo svjetlo na krug mracnjaka iz sjene:

https://www.aljazeera.com/news/2018/04/ ... 22649.html

https://www.aljazeera.com/news/2018/04/ ... 37986.html

Pi*kousti ima da zarati s Iranom, S. Korejom ili nekim trecim samo kako bi bacio dimnu bombu na ovo raskrinkavanje ala-niksonovske afere s kriminalom u vrhu americke politike :evil:
BarbaDue

#12584 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BarbaDue »

Jaran mi piše kako su juče i danas u Québec City palili američke zastave. A sve se više i više se pokazuje nezadovoljstvo i mržnja prema Donaldu i onome što on predstavlja.

Image
jeza u ledja

#12585 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

a zelena?
Crvena Tifoza

#12586 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvena Tifoza »

BarbaDue wrote:Jaran mi piše kako su juče i danas u Québec City palili američke zastave. A sve se više i više se pokazuje nezadovoljstvo i mržnja prema Donaldu i onome što on predstavlja.

Image
jeza u ledja wrote:a zelena?

Meksiko možda :D

Jel ga ovo Angela danas šamarala? Ima li kakvih informacija?

Image
BarbaDue

#12587 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BarbaDue »

jeza u ledja wrote:a zelena?
Reče mi jaran da su paljene zastave svih članica G7, čak je i kanadska najebala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12588 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

jeBešH budalu
insomnia78

#12589 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Sto se tice ove slike
Macron je izabrao malo drugaciji ugao
Image
Italijan se nije slozio sa njima pa je i on istakao svoje vidjenje
Image
Ameri opet ne bi bili to sto jesu da sve to ne gledaju iz sasvim drugog ugla
Image
Manipulacija je čudo
kmirsad

#12590 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kmirsad »

pici wrote:Image

jeBešH budalu
Zajebava se s njima... cirkuza... :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12591 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

kmirsad wrote:

jeBešH budalu
Image
kmirsad

#12592 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kmirsad »

pici wrote:
kmirsad wrote:

jeBešH budalu
Image
:lol:
mO k3

#12593 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Mislim da je on veliki kukavica , prvo kaze da i onda iz daljine laje
Maraschino

#12594 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maraschino »

pici wrote:
kmirsad wrote:

jeBešH budalu
Image
Vece dalabu i klouna ja dugo ne vidjeh. Malo Dodik vuce na njega ali nema zaledjinu.
Nikada Amerika nije dalje bila od EU kao sa ovim klounom. Sve radi da se amerikanci distanciraju od europljana. Za koga igra, Boga pitaj ali nije sav svoj.
kmirsad

#12595 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kmirsad »

Meni se ćini... trenutno za Boga Bahusa...a moglo bi se desiti da na kraju šah,mat potez odigra za Aresa..
Budaletinu treba hitno skloniti i vratiti u cirkus... dok nije napravio potez viška i izazvao nepopravljivu štetu za čitavu planetu...
insomnia78

#12596 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Nista ‘šnjacima u svjeCkoj politici nema sakriveno a kod kuće suvereno gospodare sa 23% ako i toliko
Maraschino

#12597 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maraschino »

:lol: :lol:

nek si him sukn'o
kmirsad

#12598 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kmirsad »

Ne znam... ali mene je njega strah... imam osječaj da njega proganja, pojde ga... znatiželja, ko malo dijete... da mu je da vidi šta bude kad pritisne ono crveno dugme... nikako ga ne ostavljati samog u toj sobi... :lol:...Napravit će belaj, a onda vikati... nisam ja, nisam ja... majke mi... :lol:
Last edited by kmirsad on 10/06/2018 15:00, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#12599 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeBešH budalu
Jebo mater svoju brkatu, gdje se to sve nece ugurati...
Janjicar

#12600 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Janjicar »

Kakvi su to pregovori i dogovori kad Trump unaprijed zna sta ce oni reci ? Zar nije USA prisluskivala Angelu Merkel i to koristila kao prednost u pregovorima ?
Post Reply