nije zanimljiv potpis, vec razlogExNihilo wrote:Interesantno je primijetiti da bi svaki vjernik potpisao tvoju rečenicu.harač wrote:stavljati u istu ravan kur-ana i kratke povijesti vremena, u smislu njihovog potencijalnog doprinosa shvatanju stvarnosti i prirodi postojanja svega i svačega, priziva neku vrstu dijagnoze
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- harač
#12576 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- aurora313
#12577 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Edo, jesi li ikada bio zaljubljen u ovozemaljsku osobu od krvi i mesa... ne u boga?Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.
Zaista zabrinjavaš.
Zbog ovoga ćeš patiti na ovom svijetu, a nema ničega ne nepostojećem. Samo da znaš.
-
Edouard
#12578 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...aurora313 wrote:Edo, jesi li ikada bio zaljubljen u ovozemaljsku osobu od krvi i mesa... ne u boga?Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.
Zaista zabrinjavaš.
Zbog ovoga ćeš patiti na ovom svijetu, a nema ničega ne nepostojećem. Samo da znaš.
I ne patim ti ja zbog manjka ljubavi ni na ovom svijetu, štaviše.
Pa par puta sam naveo da imam četvero ne baš malene djece i jednu jedinu zakonitu ženu... pa prosudi. Dozer me je za to čak i pohvalio.
Po vama ateistima bi svijet izumro, a toliko se zaklinjete u evoluciju. Istraživanja pokazuju da ateisti kao svjetonazorska skupina imaju najmanje potomstva, daleko nedovoljno i za prostu reprodukciju.
- ExNihilo
#12579 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Koliko nezakonitih?Edouard wrote:Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...aurora313 wrote:Edo, jesi li ikada bio zaljubljen u ovozemaljsku osobu od krvi i mesa... ne u boga?Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.
Zaista zabrinjavaš.
Pa par puta sam naveo da imam četvero ne baš malene djece i jednu jedinu zakonitu ženu... pa prosudi. Dozer me je za to čak i pohvalio.
Po vama ateistima bi svijet izumro, a toliko se zaklinjete u evoluciju. Istraživanja pokazuju da ateisti kao svjetonazorska skupina imaju najmanje potomstva, daleko nedovoljno i za prostu reprodukciju.
- triconja
#12580 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Evo na logiku eduarda da udarim kontru. Imas milion maraka na racunu i imas jedno dijete, naravno kad riknes dijete naslijedi milion maraka. Imas isto milion i cetvero djece. Riknes naslijede po 250k. Ko ce biti gazda a ko raja u toj situaciji? Sta je bolje za potomke?ExNihilo wrote:Koliko nezakonitih?Edouard wrote:
Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...
- zforumas
#12581 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A sta ako si duzan milion maraka? 
- beni-bu-man
#12582 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
halal olsunzforumas wrote:A sta ako si duzan milion maraka?
- zforumas
#12583 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sabahudinu Varupi ne halalise puno manjebeni-bu-man wrote:halal olsunzforumas wrote:A sta ako si duzan milion maraka?
- beni-bu-man
#12584 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma sta se sikiras, za ostalo imaju kamatarizforumas wrote:Sabahudinu Varupi ne halalise puno manjebeni-bu-man wrote:halal olsunzforumas wrote:A sta ako si duzan milion maraka?
- zforumas
#12585 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kontam da bi mi dobro dosao milion, pa razmatram opcijebeni-bu-man wrote: Ma sta se sikiras, za ostalo imaju kamatari
- triconja
#12586 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mora neko nac neku kontru u svemuzforumas wrote:A sta ako si duzan milion maraka?
- beni-bu-man
#12587 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
haj po pola cemo pa neka nam halalezforumas wrote:Kontam da bi mi dobro dosao milion, pa razmatram opcijebeni-bu-man wrote: Ma sta se sikiras, za ostalo imaju kamatari
-
Hakiz
#12588 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A koliko nezakonitih?Edouard wrote:Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...aurora313 wrote:Edo, jesi li ikada bio zaljubljen u ovozemaljsku osobu od krvi i mesa... ne u boga?Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.
Zaista zabrinjavaš.
A što se tiče djece, vjernika, ateista i ostalih:
- aurora313
#12589 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Čekaj, ne govorimo ovdje koliko djece je jednako ljubavi. Mogao si se oženiti na slijepo, preko roditelja. Kao katolik, valja ti podizati što više djece. To mi je sve jasno.Edouard wrote:Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...aurora313 wrote:Edo, jesi li ikada bio zaljubljen u ovozemaljsku osobu od krvi i mesa... ne u boga?Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.
Zaista zabrinjavaš.
Pa par puta sam naveo da imam četvero ne baš malene djece i jednu jedinu zakonitu ženu... pa prosudi. ....
Ali ne razumiješ se dovoljno u ljubav.
Ljubav je najprije duboka emocija.
U ljubavi su sva naša čula aktivni sudionici: vid, sluh, opip, miris, okus... i sve je do podignuto do maksimuma.
Vidiš, to ni bog ne može da ti pruži.
- MarlboroGold
- Bloo
- Globalna šefica
#12591 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
MarlboroGold wrote:
-
Edouard
#12592 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
aurora313 wrote:Čekaj, ne govorimo ovdje koliko djece je jednako ljubavi. Mogao si se oženiti na slijepo, preko roditelja. Kao katolik, valja ti podizati što više djece. To mi je sve jasno.Edouard wrote: Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...
Pa par puta sam naveo da imam četvero ne baš malene djece i jednu jedinu zakonitu ženu... pa prosudi. ....
U ljubavi su sva naša čula aktivni sudionici: vid, sluh, opip, miris, okus... i sve je do podignuto do maksimuma.
Vidiš, to ni bog ne može da ti pruži.
Zoro dragi, ti se ko ono razumiješ u ljubav.aurora313 wrote:
Ljudima s godinama, a pogotovo u tim kao što si ti, kad odu u penziju, čula: vid, sluh... prilično oslabe, oslabi im i rad hormona-padnu emocije, pa bi onda ispalo da tu ne može biti ljubavi. A činjenica je da ti ljudi itekako mogu istinski jako voljeti.
Ljubav je ko što ranije napisah, prvenstveno duboki, temeljni, ljudski odnos koji zahvaća čitava čovjeka, uključivo i emocije.
-
Edouard
#12593 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pogrešna ti je logika. Pa ne ostavljaju se svome potomstvu u nasljeđe jedino KM.triconja wrote:Evo na logiku eduarda da udarim kontru. Imas milion maraka na racunu i imas jedno dijete, naravno kad riknes dijete naslijedi milion maraka. Imas isto milion i cetvero djece. Riknes naslijede po 250k. Ko ce biti gazda a ko raja u toj situaciji? Sta je bolje za potomke?ExNihilo wrote:Koliko nezakonitih?Edouard wrote:
Zoro, ne zamjeram, znam da penzioneri malo slabije pamte...
A i veća količina KM nije sigurnost da će postati gazdom, moguće i propalicom. iako nitko ne bi odbio veću količinu, nije isključeno da mu to donese i više problema, manje sigurnosti, mira, zadovoljstva...
- aurora313
#12594 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.
I veliš, ja sam izlapljeli penzioner.Edouard wrote:Ljubav je ko što ranije napisah, prvenstveno duboki, temeljni, ljudski odnos koji zahvaća čitava čovjeka, uključivo i emocije.
- triconja
#12595 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bas, a svijet je pun primjera gdje se iz najvece fukare radja gazda koji ima ogromnu moc a vladajuce porodice zbog propalica, budu donje 30 godina.Edouard wrote:Pogrešna ti je logika. Pa ne ostavljaju se svome potomstvu u nasljeđe jedino KM.triconja wrote: Evo na logiku eduarda da udarim kontru. Imas milion maraka na racunu i imas jedno dijete, naravno kad riknes dijete naslijedi milion maraka. Imas isto milion i cetvero djece. Riknes naslijede po 250k. Ko ce biti gazda a ko raja u toj situaciji? Sta je bolje za potomke?
A i veća količina KM nije sigurnost da će postati gazdom, moguće i propalicom. iako nitko ne bi odbio veću količinu, nije isključeno da mu to donese i više problema, manje sigurnosti, mira, zadovoljstva...
-
Edouard
#12596 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne zamjeri, ali ponovo i ovim potvrđuješ.aurora313 wrote:Edouard wrote:Kod čovjeka ljubav je prvenstveno duboki i temeljni ljudski odnos, a ne emocija.I veliš, ja sam izlapljeli penzioner.Edouard wrote:Ljubav je ko što ranije napisah, prvenstveno duboki, temeljni, ljudski odnos koji zahvaća čitava čovjeka, uključivo i emocije.
Ljubav nije prvenstveno emocija, iako zahvaća i emocije. Šta je tu kontradiktorno?
- raoul duke
#12597 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I'm back after a month
Poslaše me u Banoviće jer nisam bio dovoljno obazriv u korištenju termina 'muslimani', naročito u jeku današnje političke klime.
Primjetio sam da su borg-ovi malo 'ohanuli' od ove temu, hvala Bogu u kojeg ne vjerujem
Evo jedna pametna, da se vratimo korijenima ove teme:
Čovjek bez religije je poput ribe bez bicikla.
Murphy
Poslaše me u Banoviće jer nisam bio dovoljno obazriv u korištenju termina 'muslimani', naročito u jeku današnje političke klime.
Primjetio sam da su borg-ovi malo 'ohanuli' od ove temu, hvala Bogu u kojeg ne vjerujem
Murphy
- JVC
#12598 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mogo si komotno ostati u Banovicimaraoul duke wrote:I'm back after a month![]()
Primjetio sam da su borg-ovi malo 'ohanuli' od ove temu, hvala Bogu u kojeg ne vjerujem![]()
Murphy
- Bloo
- Globalna šefica
#12599 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
raoul duke wrote:I'm back after a month![]()
Primjetio sam da su borg-ovi malo 'ohanuli' od ove temu, hvala Bogu u kojeg ne vjerujem![]()
Murphy
Samo nek ne puca....
welcome zback
teror vjernik....ovaj proleterijata mora prestati!
- Bloo
- Globalna šefica
#12600 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Glede i unatoč raznoraznih prepucavanja vjernika između sebe, pokušavam da se sjetim da li sam se ikada zakačila sa nekim ateistom oko ateizma...