Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#12576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:Koke je u svakom pogledu dingospo za Don Neonka i handri ga jedino što nema medijskog prostora
Slutim da će mu Avaz otvoriti neki pendžer.
Šćepi nije neka konkurencija, a može, nešto usitno, da odlomi od glavnog protivkandidata.
Mada, uz ovaj besmisleni broj kandidata, pola izbornih matematika će da se pretvore u metafiziku.
snaga_znanja

#12577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by snaga_znanja »

cadburry wrote:
snaga_znanja wrote:Jedno brzinsko pitanje.

Može li Suljagić dobiti 160 000 glasova? Bez te cifre nema potrebe razmišljati o pobjedi na izborima. :izet:

Btw. Da li znate da SDA dobija izbore za Bošnjačkog člana predsjedništva samo ako broj glasača u odnosu na prošle izbore opada?

Dakle recept za pobjedu Suljagića je sljedeći. 550 000 glasača i 160 000 glasova za njega tj oko 29% glasova +-1...
Izetbegović će imati manji broj glasova nego na prošlim izborima, u to ne treba sumnjati. Prosječan SDA glasač (koji nije dio šeme kačenja na budžet), u Mustafi Ceriću vidi idealnog vođu i predstavnika Bošnjaka (pogled SDA glasača na funkciju člana Predsjedništva), a ne u Izetbegović. To jebe Izetbeya.
SDA ima oko 150 000 stabilnih glasača. U ovoj situaciji najbolje pitanje je za koga će glasati oni koji su glas dali SBiH na prošlim izborima za člana predsjedništva. To su glasači koji će svog kandidata tražiti u svima osim u Bakiru...
cadburry

#12578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

snaga_znanja wrote:
cadburry wrote:
snaga_znanja wrote:Jedno brzinsko pitanje.

Može li Suljagić dobiti 160 000 glasova? Bez te cifre nema potrebe razmišljati o pobjedi na izborima. :izet:

Btw. Da li znate da SDA dobija izbore za Bošnjačkog člana predsjedništva samo ako broj glasača u odnosu na prošle izbore opada?

Dakle recept za pobjedu Suljagića je sljedeći. 550 000 glasača i 160 000 glasova za njega tj oko 29% glasova +-1...
Izetbegović će imati manji broj glasova nego na prošlim izborima, u to ne treba sumnjati. Prosječan SDA glasač (koji nije dio šeme kačenja na budžet), u Mustafi Ceriću vidi idealnog vođu i predstavnika Bošnjaka (pogled SDA glasača na funkciju člana Predsjedništva), a ne u Izetbegović. To jebe Izetbeya.
SDA ima oko 150 000 stabilnih glasača. U ovoj situaciji najbolje pitanje je za koga će glasati oni koji su glas dali SBiH na prošlim izborima za člana predsjedništva. To su glasači koji će svog kandidata tražiti u svima osim u Bakiru...
SDA ima 200 000 stabilnih glasača. Koji redovno glasaju za SDA i ponekad, kad nemaju boljeg kandidata, za SDAovog kandidata za člana Predsjedništva. Prvi ti Budnjo i Alispahić, ugledni članovi SDA, neće glasati za Bakira. :D A koliko je takvih još...
reis1

#12579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

A ja opet ne kapiram, nece niko od ovih DF aparatcika da mi daa odgovor, zasto bi ja to trebao glasati za DF umjesto recimo za Nasu Stranku??????

:D
moon_walker_90

#12580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moon_walker_90 »

reis1 wrote:A ja opet ne kapiram, nece niko od ovih DF aparatcika da mi daa odgovor, zasto bi ja to trebao glasati za DF umjesto recimo za Nasu Stranku??????

Ni za DF,ni za NS,ni za SDP,ni za SDA,ni za SBB,ti reise samo za sebe moras glasati :D
JedanMova

#12581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

reis1 wrote:A ja opet ne kapiram, nece niko od ovih DF aparatcika da mi daa odgovor, zasto bi ja to trebao glasati za DF umjesto recimo za Nasu Stranku??????

A ko je rekao da ne trebas glasati za NS?
drug_profi

#12582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nisam aparatcik ali imam dobre razloge zasto mislim da je za DF sada dobro glasati i rekao sam to vise puta na ovoj temi. Ali se nakon te konstatacije niko ne obazire od poznatih likova i vrlo brzo nakucaju 2-3 strane postova da se cinjenica skloni.
SDA i SDP su jake stranke sa velikim potencijalom, ali moraju evoluirati i procistiti se, a to se najbolje postize kad odu u opoziciju.

Sto se tebe tice - sto bi te ubjedjivali. Imas pravo da glasas za koga hoces. Pa cak i za SDA ako imas licnu korist od toga. NS je ok stranka, samo je malkice bezmuda za moj ukus.

Evo opet cu da postavim pitanje svima koji su protiv DF: Smatrate li da je potrebno sa vlasti skloniti SDA i SDP, kako bi se procistile i kako bi se u doglednoj buducnosti uspostavio sistem kaznjavanja na izborima za losu vlast?
Corto Maltese

#12583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Ne ulazeći u tačnost procjena i ne praveći šprdnju od toga što navodne "NDI" ankete slijeću u grad uvijek istim avionom kojim leti Reuf Bajrović, zanima me da li je iko ikada vidio rezultate neke od tih anketa, objavljene na stranicama NDI ili anketarske kuće koja je bila angažovana da vrši ispitivanje javnog mnijenja, ili je neko prisustvovao službenom predstavljanju?
Da skratim, postoje li te ankete igdje, osim u obliku nepotpisane vijesti u Oslobođenju, i na medijima koji su se upecali i vijest prenijeli koristeći Oslobođenje kao izvor informacije?

Ovdje ih nema:
https://www.ndi.org/bosnia
http://www.ndi.ba/index.php?id=3

NDI u BiH trenutno implementira dva programa, to su razvoj lokalnih politika, a u sklopu regionalnih programa koji se implementiraju na nivou NDI-ja za Centralnu i Istočnu Evropu, NDI u BiH je uključen u program Jačanja zakonodavnih institucija u zemljama Zapadnog Balkana.

Nacionalni Demokratski Institut u Bosni i Hercegovini
Mehmeda Spahe 10/2, Sarajevo | tel/fax: +387 33 237 644
Bore Stankovica 3, Banjaluka | tel: +387 51 258 250 | fax: + 387 51 258 251
Havatar

#12584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Tim istrazivanjima ni nije cilj da se istrazi sta javno mnjenje misli nego da mu se predstavi sta treba da misli i da one koji nemaju stvarnu podrsku u narodu prikaze kao nekog ko ima veliku podrsku i da im na taj nacin donesu glasove onih koji glasaju za one za koje pomisle da imaju najvise sanse i to je klasicni pokusaj pretvaranja njihovih zelja u stvarnost usmjeravnjem glasaca za koga da glasaju dok u oni koji jedini mogu da pomognu da se stanje promijeni podcijenjeni ili marginalizovni kako i se sprijecilo da do tih pozitivnih promjena dodje.
Maystor

#12585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u tačnost procjena i ne praveći šprdnju od toga što navodne "NDI" ankete slijeću u grad uvijek istim avionom kojim leti Reuf Bajrović, zanima me da li je iko ikada vidio rezultate neke od tih anketa, objavljene na stranicama NDI ili anketarske kuće koja je bila angažovana da vrši ispitivanje javnog mnijenja, ili je neko prisustvovao službenom predstavljanju?
Da skratim, postoje li te ankete igdje, osim u obliku nepotpisane vijesti u Oslobođenju, i na medijima koji su se upecali i vijest prenijeli koristeći Oslobođenje kao izvor informacije?

Ovdje ih nema:

NDI u BiH trenutno implementira dva programa, to su razvoj lokalnih politika, a u sklopu regionalnih programa koji se implementiraju na nivou NDI-ja za Centralnu i Istočnu Evropu, NDI u BiH je uključen u program Jačanja zakonodavnih institucija u zemljama Zapadnog Balkana.

pitaj Julijana Komšića :lol:
weredsf

#12586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Maystor wrote:
Corto Maltese wrote:Ne ulazeći u tačnost procjena i ne praveći šprdnju od toga što navodne "NDI" ankete slijeću u grad uvijek istim avionom kojim leti Reuf Bajrović, zanima me da li je iko ikada vidio rezultate neke od tih anketa, objavljene na stranicama NDI ili anketarske kuće koja je bila angažovana da vrši ispitivanje javnog mnijenja, ili je neko prisustvovao službenom predstavljanju?

Ovdje ih nema:

pitaj Julijana Komšića :lol:
Pitaj ti Reufa, svakako sa svima razgovaras...
Corto Maltese

#12587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:pitaj Julijana Komšića :lol:
Pitao sam.
Pojma nema o čemu se radi.
Corto Maltese wrote:
Marko Zarko wrote: Pitaj NDI i Ipsos Puls agenciju. Njihov uzorak ipak je veći od broja moždanih ćelija nekih propagandista koji ovdje naklapaju kako će pojedine stranke loše proći jer je njima takav ćeif.
Svakako, zato sam i nazvao 033 442-133 i pitao: "Kako je Komšić?"
Glas sa druge strane žice je odgovorio: "Direktor je dobro, hvala na pitanju. Ko ga treba?"

http://www.ipsosadria.com/Bosnia-Herzegovina
Ipsos in Bosnia Herzegovina
Julijan Komsic
[email protected]
+387.33.442133
Hamdije Kresevljakovica 7c, 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
[email protected]
Maystor

#12588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

weredsf wrote: Pitaj ti Reufa, svakako sa svima razgovaras...
jesi li išta napredovao u SDA? možeš li bar do Semira Efendića dobacit?
weredsf

#12589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Maystor wrote:
Da je vama do njega dobaciti :D :D
reis1

#12590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

DF meni najvise lici na ZaBiH otprije 10 godina.

Sve lafo patrioti, klinci-palci, jedne i jedine... Haris silajdzic, ofo-ono! :D

Kad ste patrioti, i kad ste borite za principe, sto vi koje je Slatko napenalio niste otislu u NS ili SDU ili...??? "Pa tamo ne bismo bili glavni jarane - tamo se mora stati u red za funkcije" he he he... :D
branimir stulic

#12591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by branimir stulic »

Decko... samo tri recenice sa istim sadrzajem: "Ja sam Zlatko Lagumdzija, slucajni prolaznik..""Ja sam Zlatko Lagumdzija, slucajni prolaznik..""Ja sam Zlatko Lagumdzija, slucajni prolaznik.."
Corto Maltese

#12592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:
Znam ja jednog što je dobacio do Efendića, i izvukao 50.000KM za troškove neke NVO.
Kad su pare potrošene, napustio NVO.
Sad je predsjednički kandidat.
Možda si već čuo za tu prvomartovsku šalu?
Maystor

#12593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote:
Maystor wrote:
Znam ja jednog što je dobacio do Efendića, i izvukao 50.000KM za troškove neke NVO.
Možda si već čuo za tu prvomartovsku šalu?
hehe, ne znaš ti ništa

rezultate rada te NVO ćeš vidjeti u oktobru, kada dva poslanika iz RS-a u parlamentu BiH budu sa liste koalicije "Domovina". Za to vrijedi dati i 50 miliona, a ne 50 hiljada. To je, direktno, rezultat rada Emira Suljagića.
reis1

#12594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by reis1 »

Maystor wrote: hehe, ne znaš ti ništa

rezultate rada te NVO ćeš vidjeti u oktobru, kada dva poslanika iz RS-a u parlamentu BiH budu sa liste koalicije "Domovina". Za to vrijedi dati i 50 miliona, a ne 50 hiljada. To je, direktno, rezultat rada Emira Suljagića.

I onda idemo na ukidanje RS-a, i eto jedne i jedine...

...al u klincu!!! :D
Corto Maltese

#12595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:
Corto Maltese wrote: Znam ja jednog što je dobacio do Efendića, i izvukao 50.000KM za troškove neke NVO.

Možda si već čuo za tu prvomartovsku šalu? :D
hehe, ne znaš ti ništa

Ne bih se prepirao koliko para treba dati za to, ali otkud sve pare da završe baš u Emirovom volonterskom džepu?
ma jok

#12596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ma jok »

Maystor wrote:
hehe, ne znaš ti ništa

I sta mu ga dobijes sa ta dva poslanika? Kad se vec razbacujes milionima red bi bilo da znas zasto ih dajes (Emiru).
Toliko je imao Silajdzic na raspolaganju 2006. i?
Maystor

#12597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

ma jok wrote:
Maystor wrote:
hehe, ne znaš ti ništa

I sta mu ga dobijes sa ta dva poslanika? Kad se vec razbacujes milionima red bi bilo da znas zasto ih dajes (Emiru).
Toliko je imao Silajdzic na raspolaganju 2006. i?
Sa trolovima i klonovima ne raspravljam :zzzz:
de balzac

#12598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

Nemoj tako, druže Maystore :D Mi tvog havera Reufa ovdje ispoštujemo i odgovaramo mu i kloniranom i nekloniranom :D
Hajd' barem Corti odgovori:
Corto Maltese wrote:
Ne bih se prepirao koliko para treba dati za to, ali otkud sve pare da završe baš u Emirovom volonterskom džepu?
JedanMova

#12599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:
Maystor wrote:
Corto Maltese wrote: Znam ja jednog što je dobacio do Efendića, i izvukao 50.000KM za troškove neke NVO.

Možda si već čuo za tu prvomartovsku šalu? :D
hehe, ne znaš ti ništa

Jel to na indirektan nacin hoces da kazes kako posjecujes licno Emirov dzep?
A zna li on to?!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
weredsf

#12600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

hmm gdje je

Image
Post Reply