Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alica.k wrote:iskreno, obzirom da onaj njihov spediter u posti a bgm i tri druga meni su odbili da ovo urade, a kako su vec rekli i drugi da su zvali pa im nisu htjeli spediteri da se peglaju s tim, meni izgleda kao da ovdje nema nekog spediterskog tala il sta vec...
Možda niste pozvali "pravog" špeditera.Valjda je to caka.
Ako je tako, onda će tek grdne posljedice napraviti. Špediteri odbijaju da rade ovo, zbog prevelike peglancije oko toga, a sve više toga čujem. Ako ovaj slučaj postane masovniji, sami špediteri će međusobno tražiti krticu koja im kupi kajmak i udariti na njih. Onda će se otkriti i stranački tal (ako postoji), te će ovo sve dobiti jednu širu rezoluciju stvari. A volio bih da je tako. Da se napravi domino efekat.
Ovo uputstvo ima jedan idealan opis, a možemo reći i drugi naziv. Vjerovatno ste svi slušali onog što su mu djeca zvala nekog lika, pa mu ovaj nešto prigovori i predloži, a onda on kaže "Ma more i ta varijanta".
Ne može bolji opis ovog dokumenta u ovom kratkom čitanju.
Drago mi je istinski što se budi situacija i što je počeo, pa kakav takav je, politički bunt. Ako se Magazinoviću pridruži građanski blok i predstavnici njihovi, može ovo vrlo lako postati neka mainstream stvar - Sukob ljevice i desnice radi nepoštivanja zakona UIO.
Ovo uputstvo ima jedan idealan opis, a možemo reći i drugi naziv. Vjerovatno ste svi slušali onog što su mu djeca zvala nekog lika, pa mu ovaj nešto prigovori i predloži, a onda on kaže "Ma more i ta varijanta".
Ne može bolji opis ovog dokumenta u ovom kratkom čitanju.
U ovom zakonu uopšte ne postoje pojmovi: ŠPEDITER, ŠPREDICIJA...
Ma ovo je toliko očigledno da Džakula namješta poslove svojim Hercegovcima. Zasmetalo im što je raja skontala da se uzima 80-100% marže pa UINO umjesto da provjeri kako Hercegovci uvoze tolike količine mobitela i plaćaju li sve uvozne dadžbine na robu koju otvoreno prodaju na Piku, on će udariti po raji koja sebi naruči jednu stvar pa da im se ni to ne isplati.
Dokle više seže HDZ-ov i SDA-ov kriminal i lopovluk?
Ako ovo sa spedicijom postane stvarna praksa a ne privremena stvar onda nas sve treba porokati jer ocigledno smo spremni trpiti sve sto nadlezni nametnu a ocigledno ti nadlezni nemaju niti obraza a niti krajnju mjeru svog bezobrazluka. Normalan narod bi se vec pobunio na onaj smijesan limit od 26 eura ali nama izgleda i ova odluka o uvodjenju speditera ne smeta toliko jer malo vidim medijskih kuca da je napravilo ozbiljan prilog o ovome a napravili bi ga da se narod digao na noge. Pod ozbiljan prilog ne mislim na ono smece od priloga koji je N1 objavio.
Saka wrote:Ma ovo je toliko očigledno da Džakula namješta poslove svojim Hercegovcima. Zasmetalo im što je raja skontala da se uzima 80-100% marže pa UINO umjesto da provjeri kako Hercegovci uvoze tolike količine mobitela i plaćaju li sve uvozne dadžbine na robu koju otvoreno prodaju na Piku, on će udariti po raji koja sebi naruči jednu stvar pa da im se ni to ne isplati.
Reci cu ti ja kako. Uvezu robe 100.000 dolara, a dadzbine plate ne 100.000!
Telefon u Kini kosta 200 dolara. Kod njih 480 KM. Pa kako brate, ako ne varaju drzavu.
Saka wrote:Ma ovo je toliko očigledno da Džakula namješta poslove svojim Hercegovcima. Zasmetalo im što je raja skontala da se uzima 80-100% marže pa UINO umjesto da provjeri kako Hercegovci uvoze tolike količine mobitela i plaćaju li sve uvozne dadžbine na robu koju otvoreno prodaju na Piku, on će udariti po raji koja sebi naruči jednu stvar pa da im se ni to ne isplati.