BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
ambition
#12551 Re: BHTelecom All About
Jos mi monteri nisu dosli da montiraju mojutv nakon mjesec dana. Hvala Bogu ona mi je dala broj njih tako da ih zovem ranom zorom 
- Mirok
#12552 Re: BHTelecom All About
Jedino sto cu se sloziti s tobom je dio gdje spominjes "nekome je dobro, nekome nije"... Ti kazes imas prijatelja koji nije zadovoljan, ja kazem imam prijatelja koji je oduvijek bio zadovoljan (takodjer tehnicka podrska na 3 nivoa iznad nase, po rijecima prijatelja... skoro su mu povecali na 10mbita, linija nije mogla izdrzati, kroz 2-3 dana popravljeno.irac300 wrote: Mogu ti poslat ja poruku od svog prijatelja iz Brčkog koji m-telu spominje svu familiju. Mani mi ba takvih promidžbi. Isto kao i kod telecoma, nekome je dobro, nekom nije.
P.S.
18-ti dan čekam povećanje. Idemo prvi dajemo K!
Moje generalno i skorije licno iskustvo vezano za tehnicku podrsku i po mom zahtjevu razdvajanje portova net od mojaTV (jer parica nije mogla izdrzati 2 STB-a i 4mbita netflat) je katastrofalno, cca mjesec dana sam cekao.. Znaci dva konkretna slucaja, time se i ogradjujem zasad.
Ne "promidzbujem" nikoga nego iznosim nesto zasnovano na cinjenicama u ovom odredjenom slucaju.
Ja bi najradije dizao nas najdrazi telecom.. Steta pa to nije slucaj, vise nezadovoljstva nego obrnutih situacija. Dovoljan je dokaz ovakva i slicne teme.
Ako je tako, hvala na informaciji, uputiti cu im email jer ih slabo kad dobijem na telefon. "pritisnite broj 2 da vas naknadno nazovemo", 'mal ne reko.jaco_sa wrote: ja imam deklarisanu brzinu, ako nemas nazovi 1444, ili posalji mail te trazi da ti urade korekciju brzine...
http://www.speedtest.net/result/2578490448.png
- Mirok
#12553 Re: BHTelecom All About
maximilijana wrote:quarterback wrote:kod mene je motorolin stb od prije 2 godine i cini mi se da ima hdmi iako nisam siguran, koristim scart
poslal sam im maili kad nazovu montazeri pitat cu ih..da motorolin ima hdmi
hvala
![]()
nadam se da se nisam za*ebala sa mojaTv
Bez uvrede ali sa mojaTV full paketom jesi... Na pocetku sam imao isti paket, dok nisu poceli dolaziti racuni redovno oko 75km (2 stb-a).. Samo sto uzmes telefon i nazoves mobitel racunaj dodatnih par markica za par minutica razgovora (preuvelicavam ali i ne preuvelicavam, skupo je kao dodatni trosak).. Tako da sam nakon par mjeseci izracunao da mi je isplatnije uzeti mojaTV phone i posebno internet (dva razlicita racuna) gdje sam usparao nekih 10 do 15km... Ali bez obzira opet mi dolazi u rasponu od 50 do 60km za mojaTV, bas zbog povremenih poziva na mobitele 061/062.
Inace u idealnoj situaciji trebalo bi mi dolaziti 39km za mojaTV ( 29km + 10km iznajmljivanje dodatnog STB bez obaveznog ugovora) i naravno internet 29km za netflat10.
Dosta ljudi koji su uzeli mojaTV full u ovo vrijeme kad su dosla i povecanja ce imati problema sa "ledjenjem slike" ili nemogucnosti da ukljuce dva STB-a odjednom... 2 STB-a vuku 8mbita (svaki po 4mbita) + 1Mbit telefon + 5MBita trenutna povecana brzina.. sto znaci 14mbita na jednoj staroj ili istrosenoj parici i generalno opremi je "natezanje" do maksimuma pa ce ta ledjenja i dodatni problemi biti cesti. Meni konkretno nije moglo, pa samo morao razdvajati internet od mojaTV na dvije razlicite parice.
Sretno ti bilo ali generalno, ti znas najbolje za sebe, ja sam apsolutno nezadovoljan mojaTV uslugom zbog mnogo cega, da ne nabrajam ovo gore bi bilo ukratko moje misljenje.. Najbolje je da svako osjeti na svojoj kozi pa koliko ko moze da podnese.
Lijep pozdrav
-
maximilijana
#12554 Re: BHTelecom All About
pa ja sam sracunala da sad na 3 racuna placam oko 70tak KM (telefon, net (5MB) i digitalna) sto ce me doci isto kao i za moja TV + RTV taxa 
samo 1 TV imam
i telemach je uzasan postao, ledila mi se slika, svaki put sam na kanalu rucno morala ubacivat titl.. i nemam teleteksta isl..
net od 5MB mi je sasvim dovoljan za moje potrebe do sad sam imala bihnet i nisam imal anikad problema sa vezom
sa fixnog zovem samo fixni
sa mob samo mob
mada u sustini slabo pricam na telefon / mobitel
budemo vidjeli za par mjeseci
pogotovo jer sam inace ters 
vise sam izrevoltirana uzasnim ponasanjem ljudi u telemachu (kao da su telecom) pa sam zato presla na mojaTV..

@Mirok tebi hvala na savjetima
vidjet cemo sta ce biti 
samo 1 TV imam
i telemach je uzasan postao, ledila mi se slika, svaki put sam na kanalu rucno morala ubacivat titl.. i nemam teleteksta isl..
net od 5MB mi je sasvim dovoljan za moje potrebe do sad sam imala bihnet i nisam imal anikad problema sa vezom
sa fixnog zovem samo fixni
sa mob samo mob
mada u sustini slabo pricam na telefon / mobitel
budemo vidjeli za par mjeseci
vise sam izrevoltirana uzasnim ponasanjem ljudi u telemachu (kao da su telecom) pa sam zato presla na mojaTV..
@Mirok tebi hvala na savjetima
- Mirok
#12555 Re: BHTelecom All About
Nema na cemu maximilijana, ja sam samo podijelio svoje iskustvo koje uglavnom nije bilo prijatno i rekao samo kako ko moze odvojiti od svog budzeta, meni se poslije isteka ugovora ne isplati vise imati mojaTV.
Sto se tice bandwitha, dobro kazes i meni je prije ovog povecanja bilo dovoljno 5mbita, sad kad imam 10mbita sam shvatio da mi toliko i ne treba. Srecom pa mi je mojaTV odvojena od neta i komotno mogu ukinuti. Sretno ti bilo sa BH telecomom, mozda tebi bude sve kako treba.
Lijep pozdrav

Lijep pozdrav
Sto se tice bandwitha, dobro kazes i meni je prije ovog povecanja bilo dovoljno 5mbita, sad kad imam 10mbita sam shvatio da mi toliko i ne treba. Srecom pa mi je mojaTV odvojena od neta i komotno mogu ukinuti. Sretno ti bilo sa BH telecomom, mozda tebi bude sve kako treba.
Lijep pozdrav
Poslao sam im email u vezi korekcije brzine oko 6 sati navece i kroz par sati sam dobio povratni odgovor da provjerim da li je problem sa brzinom rijesen, gle cuda, jeste. Hvala ti jos jednom na informaciji.jaco_sa wrote: ja imam deklarisanu brzinu, ako nemas nazovi 1444, ili posalji mail te trazi da ti urade korekciju brzine...

Lijep pozdrav
Last edited by Mirok on 20/03/2013 01:34, edited 1 time in total.
- Revolucionar ★
#12556 Re: BHTelecom All About
A sta ako nakon montaze utvrdimo da nije moguce ostvariti deklarisanu brzinu ?
- Maharadza
#12557 Re: BHTelecom All About
Koliko ja znam oni ne garantuju brzinu, tj. kažu 'do 10mbps' tako da i nema deklarisane brzine, barem ne na papiru, a neka me ispravi neko ako se varam!?Revolucionar ★ wrote:A sta ako nakon montaze utvrdimo da nije moguce ostvariti deklarisanu brzinu ?
Tapatalked
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#12558 Re: BHTelecom All About
Predjes na paket nize.Revolucionar ★ wrote:A sta ako nakon montaze utvrdimo da nije moguce ostvariti deklarisanu brzinu ?
- Revolucionar ★
#12559 Re: BHTelecom All About
Dobro, evo najavise mi se za danas, pa vidjet cemo
Valjda se necu pokajat, ali ne mogu biti gori od trenutnog isp-a 
-
muki77
#12560 Re: BHTelecom All About
Nesto telecomu ne ide matematika u nasu korist, zar ne bi trebalo biti 10.24/0.51 , ako vec govorimo o deklarisanoj brzini..Mirok wrote:Nema na cemu maximilijana, ja sam samo podijelio svoje iskustvo koje uglavnom nije bilo prijatno i rekao samo kako ko moze odvojiti od svog budzeta, meni se poslije isteka ugovora ne isplati vise imati mojaTV.
Lijep pozdrav
Poslao sam im email u vezi korekcije brzine oko 6 sati navece i kroz par sati sam dobio povratni odgovor da provjerim da li je problem sa brzinom rijesen, gle cuda, jeste. Hvala ti jos jednom na informaciji.jaco_sa wrote: ja imam deklarisanu brzinu, ako nemas nazovi 1444, ili posalji mail te trazi da ti urade korekciju brzine...
Lijep pozdrav
-
Dendrlix
#12561 Re: BHTelecom All About
Na netflat paketima nema "deklarisane brzine".
- Asiklar
#12562 Re: BHTelecom All About
Nijedan ISP na planeti ne moze garantovati da cete imati deklarisanu brzinu 24/7 i prestanite vise pisati glupostiDendrlix wrote:Na netflat paketima nema "deklarisane brzine".
- Maharadza
#12563 Re: BHTelecom All About
Nije istina, evo prvi konkurent-kablovski isp pa može da garantuje:Asiklar wrote:Nijedan ISP na planeti ne moze garantovati da cete imati deklarisanu brzinu 24/7 i prestanite vise pisati glupostiDendrlix wrote:Na netflat paketima nema "deklarisane brzine".

A tako i u ugovoru stoji ("...Mrežni operater se obavezuje da u roku isporučuje predmetnu i potpisanu uslugu!"...)!
A mes'cini da isti ugovor važi i kod HS-a i LoL-a!?
- Asiklar
#12564 Re: BHTelecom All About
Ma sta lazes. Imas deklarisanu brzinu do 16-17 sati. Kasnije šlus, šipak. Nemas ni 30% deklarisane.Maharadza wrote:Nije istina, evo prvi konkurent-kablovski isp pa može da garantuje:Asiklar wrote:Nijedan ISP na planeti ne moze garantovati da cete imati deklarisanu brzinu 24/7 i prestanite vise pisati glupostiDendrlix wrote:Na netflat paketima nema "deklarisane brzine".
A tako i u ugovoru stoji ("...Mrežni operater se obavezuje da u roku isporučuje predmetnu i potpisanu uslugu!"...)!![]()
A Telemach nije konkurencija Telecomu. Morate vi jos dosta kilometara prokopati da imate 5% infrastrukture koliko je ima BHT a o broju korisnicima da ne spominjem.
- Jazzy.ba
#12565 Re: BHTelecom All About
Kako nema deklarisane brzine? Placam 10Mbit a na parici mi pustili 7600kbps?!? Download je 6.5Mbit. Koji je ovo klinac? Sto mi bar nisu kroz zicu omogucili 10Mbitni protok pa koliki god imao download. Kome god se obratim odjebe me "Strpite se do kraja mjeseca ce se ustabiliti brzine, mi nemamo pristup vasem portu". Pa ko ima?

Last edited by Jazzy.ba on 20/03/2013 17:03, edited 2 times in total.
- Maharadza
#12566 Re: BHTelecom All About
Ko o čemu, notorni lažov i "bombaš" o nepoštenju!Asiklar wrote:Ma sta lazes. Imas deklarisanu brzinu do 16-17 sati. Kasnije šlus, šipak. Nemas ni 30% deklarisane.Maharadza wrote:Nije istina, evo prvi konkurent-kablovski isp pa može da garantuje:Asiklar wrote:
Nijedan ISP na planeti ne moze garantovati da cete imati deklarisanu brzinu 24/7 i prestanite vise pisati gluposti
A tako i u ugovoru stoji ("...Mrežni operater se obavezuje da u roku isporučuje predmetnu i potpisanu uslugu!"...)!![]()
A Telemach nije konkurencija Telecomu. Morate vi jos dosta kilometara prokopati da imate 5% infrastrukture koliko je ima BHT a o broju korisnicima da ne spominjem.

Vrijeme: 16:50, hoćeš za pola sahata-sahat još jedan (mogu i na pp, da ovdje ne troll-amo)!?
Konkurentnost i generalno "kopanje" me ne zanima, pošto ja za razliku od tebe, nisam ničiji "megafon", već samo zadovoljni korisnik koji će sutra promijeniti ISP-a ako isti dođe sa boljom ponudom u zgradu!
Last edited by Maharadza on 20/03/2013 16:55, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
#12567 Re: BHTelecom All About
Ja sam upravo odlučio odjaviti uslugu, alternativa kakva god da je, barem radi.
10 dana bez interneta nakon povećanja brzine...
BTW, ne mogu sada otvoriti ni mail, prijavljuje mi pogrešan password (koji mi je jučer support na 1444 promjenio jer je tehničar koji je došao, nakon što mi je zamijenio router, kazao da mi već 10 dana ne radi internet "jer kad crvena lampica gori onda to znači da ti sigurno šifra nije uredu"...)
uglavnom javlja mi se na 1444 starija gospođa kojoj kažem da ne mogu ući na mail jer mi prijavljuje neisparvan password, kaže ona ovdje je prijavljen kvar pa vam mora doći EKIPA, reko gospođo bila je jučer EKIPA pa kazala da "odoše tražiti kvar" i ne javiše se više, al ja ne mogu u mail ići... kaže mora vam doći onda DRUGA EKIPA...
kad bi me mogao nazvati neko sa supporta ko zna zašto mi šifra ne radi, da je promjeni i provjeri jel profil OK, ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu
uglavnom faza ljutnje i beznađa je prošla, došla je faza prihvatanja, tako da od sutra alternative...
btw. vi se žalite na deklarisanu brzinu, a ja ne mogu dobit deklarisan pristup mailu
ne vjeruje sit gladnome
10 dana bez interneta nakon povećanja brzine...
BTW, ne mogu sada otvoriti ni mail, prijavljuje mi pogrešan password (koji mi je jučer support na 1444 promjenio jer je tehničar koji je došao, nakon što mi je zamijenio router, kazao da mi već 10 dana ne radi internet "jer kad crvena lampica gori onda to znači da ti sigurno šifra nije uredu"...)
uglavnom javlja mi se na 1444 starija gospođa kojoj kažem da ne mogu ući na mail jer mi prijavljuje neisparvan password, kaže ona ovdje je prijavljen kvar pa vam mora doći EKIPA, reko gospođo bila je jučer EKIPA pa kazala da "odoše tražiti kvar" i ne javiše se više, al ja ne mogu u mail ići... kaže mora vam doći onda DRUGA EKIPA...
kad bi me mogao nazvati neko sa supporta ko zna zašto mi šifra ne radi, da je promjeni i provjeri jel profil OK, ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu
uglavnom faza ljutnje i beznađa je prošla, došla je faza prihvatanja, tako da od sutra alternative...
btw. vi se žalite na deklarisanu brzinu, a ja ne mogu dobit deklarisan pristup mailu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#12568 Re: BHTelecom All About
Tebe treba banovati 
Bas kao ni na telekomu tako ni na telemachu nemaju svi TIP TOP INTERNET! Evo ja sam primjer, par mjeseci sve ok, zadnji mjseec dana svaki drugi-treci dan prekidi interneta, i to citavoj mahali. Znaju za problem nsita ne rade
Pricam dakako o TELEMACHU!
Bas kao ni na telekomu tako ni na telemachu nemaju svi TIP TOP INTERNET! Evo ja sam primjer, par mjeseci sve ok, zadnji mjseec dana svaki drugi-treci dan prekidi interneta, i to citavoj mahali. Znaju za problem nsita ne rade
- Maharadza
#12569 Re: BHTelecom All About
Pa odjavi brate dragi, ko ti brani!? Ili si mazohista pa voliš "mučenje"!?un1ted wrote:Tebe treba banovati
Bas kao ni na telekomu tako ni na telemachu nemaju svi TIP TOP INTERNET! Evo ja sam primjer, par mjeseci sve ok, zadnji mjseec dana svaki drugi-treci dan prekidi interneta, i to citavoj mahali. Znaju za problem nsita ne rade![]()
Pricam dakako o TELEMACHU!
PS. Gdje sam ja rekao da je kod sviju "tip-top" internet i da zastupam sve korisnike!? Samo ovome gore "sulejmanu veličanstvenom" ukazujem na to da je "bombaš" i bht "megafon" bez logike i razuma!
-
doff
#12570 Re: BHTelecom All About
Jel pričaš o onoj infrastrukturi gdje korisnicima ledi mojatv zbog povećanja brzineAsiklar wrote:Ma sta lazes. Imas deklarisanu brzinu do 16-17 sati. Kasnije šlus, šipak. Nemas ni 30% deklarisane.
-
muki77
#12571 Re: BHTelecom All About
Dok je bio aktivan 1422 broj dalo je se lahko komunicirati s podrskom, i bar ja sam sve probleme oko neta rjesavao bez problema a sada kako je samo 1444 i fcb ocito treba puno nerava potrositi da bi rijesio neki problem,.
-
iceman2010
#12572 Re: BHTelecom All About
Nisu ti oni pustili toliko. Modem ti nije sinhronizovan na ADSL2+. Ili ne valja modem (nije ADSL2+), ili nije dobro konfigurisan ili ako imas malo srece treba ga samo resetovati.Jazzy.ba wrote:Kako nema deklarisane brzine? Placam 10Mbit a na parici mi pustili 7600kbps?!? Download je 6.5Mbit. Koji je ovo klinac? Sto mi bar nisu kroz zicu omogucili 10Mbitni protok pa koliki god imao download. Kome god se obratim odjebe me "Strpite se do kraja mjeseca ce se ustabiliti brzine, mi nemamo pristup vasem portu". Pa ko ima?
-
iceman2010
#12573 Re: BHTelecom All About
Pa koliko vidim ni to nije deklarisana brzina ili se varam?Maharadza wrote:
Ko o čemu, notorni lažov i "bombaš" o nepoštenju!![]()
Vrijeme: 16:50, hoćeš za pola sahata-sahat još jedan (mogu i na pp, da ovdje ne troll-amo)!?
Konkurentnost i generalno "kopanje" me ne zanima, pošto ja za razliku od tebe, nisam ničiji "megafon", već samo zadovoljni korisnik koji će sutra promijeniti ISP-a ako isti dođe sa boljom ponudom u zgradu!
-
iceman2010
#12574 Re: BHTelecom All About
Jesi li ti ozbiljan?muki77 wrote:
Nesto telecomu ne ide matematika u nasu korist, zar ne bi trebalo biti 10.24/0.51 , ako vec govorimo o deklarisanoj brzini..
- skafiskafsnjak
#12575 Re: BHTelecom All About

Djavlu malo bilo