Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12551 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

vicious wrote: To onaj inspektor Morse dok je bio mlad? :D
Odavno se već kanim da to pregledam, pa nikako da mi dođe na red. Moraću krenuti ako je fakat tako dobra. :thumbup:
Jest, jest. Mlađani Morse. Pogledaj obavezno!
omar little

#12552 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

nema teme za stand up komediju pa cu ovdje. na netflixu izbacili dva nova dave chappella, kao neki triptih je zamisljeno, sada dvije i do kraja godine jos jedna "epizoda". jednosatni stendapi snimljeni za internu upotrebu prosle i pretprosle godine the age of spin i deep in the heart of texas. nevidjeno sam ga pozeljela, nevidjeno <3, nakon richarda mi je najdrazi od svih ikada, ali nije ovo hbo special materijal. ovo je neizbruseno i nedotjerano, tematski i argumentacijski jos poklimavo, treba mu pola sata da se zahajca i da krene dostavljati :D kako mu je svojstveno. killin' them softly i for what it's worth su bukvalno streljana non-stop, od prve do zadnje minute bam bam bam, bez stajanja. ovdje se vidi da je work in progress.
rijetko svoj na sceni, definitivno najjaci od svih sto sam vidjela uzivo. chris je, recimo, nervozan jako i to se vidi, kad mu je klimav materijal tacno se osjeti, dave totalno kul, neobavezan, ugodan. publika je to uvijek osjecala. dodani bonus je sta cu gustat kad pisi vorirosi zapjene na par gej bits , vec vidim i znam tacno koje baze ce ih zanijet :D (nisam jos odlucila da li koristi izlizane i ne odvec zanimljive baze ili to namjerno tako radi jer zna da ce ekipa prosvikat, opetovano gledanje ce rijesiti tu dilemu :D ).

za mene kao manijaka epizode su super, volim proces nastanka komedije, razvoj i oblikovanje baza i jedinica, njegov delivery, konstrukciju i gledanje na stvari, cak i da stoji na stejdzu i neobavezno prica, bez strukture, zanimljiviji mi je od 90% konkurencije, ali za nekog neutralca sta zeli vidjeti "sou" , ne znam bas da ce biti izbacen iz cipela obzirom sta se od chappellovog imena ocekuje. vrijedi gledanja kako god, bolji je od 95% stendapa sto netflix nudi trenutno.
Tito_i_Partija

#12553 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

:thumbup:

Bas kontam ovih dana da pogledam. Killin' Them Softly mi je jedan od najboljih stand-upa koje sam ikad vidio, dok mi je For What It's Worth bio prilicno toplo-hladno. Nije ni cudo jer je to bio period kad je se borio sa Comedy Central-om u vezi trece sezone Chappelle's Show-a, pa Juzna Afrika, itd.

Drago mi je da je se vratio, inace jedan od boljih komicara na svijetu. Mescini da sam obje sezone Chappelle Show odgled'o u samo par dana. :D
Jack Be Nimble

#12554 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

I ja sam se bas pitao kada ce se Chappelle vratiti. Najbolji stand-up (nakon Djure :-D ) sto sam imao priliku gledati uzivo. :izet:
omar little

#12555 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ne vraca se on bas bukvalno. on nije prestao raditi, radi stalno po klubovima, ima turneje, samo sto ga nije bilo "zvanicno" na televiziji/hbo u smislu ovakvih specials.
ferratilis

#12556 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Taman kad sam pomislio "koji ce mi djavo netflix", izadje Chapelle :D

Image
pirpa

#12557 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pirpa »

Image

Jack Be Nimble

#12558 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Sad isao da trazim Dave na Netflixu, kad ispade Dave Attell :izet:
Dr Kova

#12559 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

Taboo baš mjera :thumbup:
SmokingMan

#12560 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

Upravo sam završio prvu sezonu Prison break (budući da sam nekada davno na OBN-u pogledao tek par epozoda).Serija je odlična,ali sumnjam da ju je neko propustio pogledati do kraja,stoga je vjerovatno da je nemam kome preporučiti. :D
klixo

#12561 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by klixo »

SmokingMan wrote:Upravo sam završio prvu sezonu Prison break (budući da sam nekada davno na OBN-u pogledao tek par epozoda).Serija je odlična,ali sumnjam da ju je neko propustio pogledati do kraja,stoga je vjerovatno da je nemam kome preporučiti. :D
Blago tebi :-D

Btw. Preporuka za seriju The Americans :thumbup:
Raigor Stonehoof

#12562 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Raigor Stonehoof »

I ja sam na prvoj sezone Stargatea :-D sto se ismijah kad vidjeh da Kurta Russela glumi MacGuyver :lol:
karanana

#12563 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
Raigor Stonehoof

#12564 Re: Gledate seriju - preporucite je

karanana wrote:Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
alo, makar oznaci spoiler ako ga moras napisati
nema me tamo

#12565 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

karanana wrote:Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
Ja koliko se sjecam bolest ga dokrajcila..
karanana

#12566 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

a trebam i za ovo napisano najaviti spoiler?
Et izgleda da se ni ne sjecam pravog kraja. Cak je i film bio.
nema me tamo

#12567 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Ma kakav spoiler baš nema potrebe..
Raigor Stonehoof

#12568 Re: Gledate seriju - preporucite je

karanana wrote:a trebam i za ovo napisano najaviti spoiler?
Et izgleda da se ni ne sjecam pravog kraja. Cak je i film bio.
pa evo gore covjek napisa da ju je poceo gledati, i ti i ovaj drugi lik odmah kraj prepricavate.

nekulturno jebiga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12569 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tomahawk11 »

Pregledah ovu sezonu Taboo.
Ne losa :thumbup:
SmokingMan

#12570 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

nema me tamo wrote:
Ja koliko se sjecam bolest ga dokrajcila..
Neka bolan jebo ga spojler. :P :
omar little

#12571 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
zomri

#12572 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
opa! spremimo se za ubistvo u kockarskom miljeu i detektive koji puno psuju :thumbup:
Tito_i_Partija

#12573 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
Mislim da nemere tu ni Sorkin pomoc, a kamoli scenarista koji nije im'o uspjeh evo vec 10 godina.
omar little

#12574 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
Mislim da nemere tu ni Sorkin pomoc, a kamoli scenarista koji nije im'o uspjeh evo vec 10 godina.
sorkin :lol:

ne znam sta je uspjeh niti cu se natezati oko te percepcije . milch je iskusni profesionalac, za tersavom i teskom naravi, i ovom ufuranom egoisti moze pomoci u strukturi i fokusu, ukoliko se ne pokolju. eksplicitno je receno da nije doveden kao showrunner.
omar little

#12575 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
opa! spremimo se za ubistvo u kockarskom miljeu i detektive koji puno psuju :thumbup:
dok god ova avantura ne sabotira rad na deadwood filmu, ja sam za. :D
Post Reply