Jest, jest. Mlađani Morse. Pogledaj obavezno!vicious wrote: To onaj inspektor Morse dok je bio mlad?
Odavno se već kanim da to pregledam, pa nikako da mi dođe na red. Moraću krenuti ako je fakat tako dobra.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12551 Re: Gledate seriju - preporucite je
-
omar little
#12552 Re: Gledate seriju - preporucite je
nema teme za stand up komediju pa cu ovdje. na netflixu izbacili dva nova dave chappella, kao neki triptih je zamisljeno, sada dvije i do kraja godine jos jedna "epizoda". jednosatni stendapi snimljeni za internu upotrebu prosle i pretprosle godine the age of spin i deep in the heart of texas. nevidjeno sam ga pozeljela, nevidjeno <3, nakon richarda mi je najdrazi od svih ikada, ali nije ovo hbo special materijal. ovo je neizbruseno i nedotjerano, tematski i argumentacijski jos poklimavo, treba mu pola sata da se zahajca i da krene dostavljati
kako mu je svojstveno. killin' them softly i for what it's worth su bukvalno streljana non-stop, od prve do zadnje minute bam bam bam, bez stajanja. ovdje se vidi da je work in progress.
rijetko svoj na sceni, definitivno najjaci od svih sto sam vidjela uzivo. chris je, recimo, nervozan jako i to se vidi, kad mu je klimav materijal tacno se osjeti, dave totalno kul, neobavezan, ugodan. publika je to uvijek osjecala. dodani bonus je sta cu gustat kad pisi vorirosi zapjene na par gej bits , vec vidim i znam tacno koje baze ce ih zanijet
(nisam jos odlucila da li koristi izlizane i ne odvec zanimljive baze ili to namjerno tako radi jer zna da ce ekipa prosvikat, opetovano gledanje ce rijesiti tu dilemu
).
za mene kao manijaka epizode su super, volim proces nastanka komedije, razvoj i oblikovanje baza i jedinica, njegov delivery, konstrukciju i gledanje na stvari, cak i da stoji na stejdzu i neobavezno prica, bez strukture, zanimljiviji mi je od 90% konkurencije, ali za nekog neutralca sta zeli vidjeti "sou" , ne znam bas da ce biti izbacen iz cipela obzirom sta se od chappellovog imena ocekuje. vrijedi gledanja kako god, bolji je od 95% stendapa sto netflix nudi trenutno.
rijetko svoj na sceni, definitivno najjaci od svih sto sam vidjela uzivo. chris je, recimo, nervozan jako i to se vidi, kad mu je klimav materijal tacno se osjeti, dave totalno kul, neobavezan, ugodan. publika je to uvijek osjecala. dodani bonus je sta cu gustat kad pisi vorirosi zapjene na par gej bits , vec vidim i znam tacno koje baze ce ih zanijet
za mene kao manijaka epizode su super, volim proces nastanka komedije, razvoj i oblikovanje baza i jedinica, njegov delivery, konstrukciju i gledanje na stvari, cak i da stoji na stejdzu i neobavezno prica, bez strukture, zanimljiviji mi je od 90% konkurencije, ali za nekog neutralca sta zeli vidjeti "sou" , ne znam bas da ce biti izbacen iz cipela obzirom sta se od chappellovog imena ocekuje. vrijedi gledanja kako god, bolji je od 95% stendapa sto netflix nudi trenutno.
- Tito_i_Partija
#12553 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bas kontam ovih dana da pogledam. Killin' Them Softly mi je jedan od najboljih stand-upa koje sam ikad vidio, dok mi je For What It's Worth bio prilicno toplo-hladno. Nije ni cudo jer je to bio period kad je se borio sa Comedy Central-om u vezi trece sezone Chappelle's Show-a, pa Juzna Afrika, itd.
Drago mi je da je se vratio, inace jedan od boljih komicara na svijetu. Mescini da sam obje sezone Chappelle Show odgled'o u samo par dana.
- Jack Be Nimble
#12554 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja sam se bas pitao kada ce se Chappelle vratiti. Najbolji stand-up (nakon Djure
) sto sam imao priliku gledati uzivo. 
-
omar little
#12555 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne vraca se on bas bukvalno. on nije prestao raditi, radi stalno po klubovima, ima turneje, samo sto ga nije bilo "zvanicno" na televiziji/hbo u smislu ovakvih specials.
- ferratilis
#12556 Re: Gledate seriju - preporucite je
Taman kad sam pomislio "koji ce mi djavo netflix", izadje Chapelle 

- Jack Be Nimble
#12558 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sad isao da trazim Dave na Netflixu, kad ispade Dave Attell 
- Dr Kova
#12559 Re: Gledate seriju - preporucite je
Taboo baš mjera 
- SmokingMan
#12560 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo sam završio prvu sezonu Prison break (budući da sam nekada davno na OBN-u pogledao tek par epozoda).Serija je odlična,ali sumnjam da ju je neko propustio pogledati do kraja,stoga je vjerovatno da je nemam kome preporučiti. 
-
klixo
#12561 Re: Gledate seriju - preporucite je
Blago tebiSmokingMan wrote:Upravo sam završio prvu sezonu Prison break (budući da sam nekada davno na OBN-u pogledao tek par epozoda).Serija je odlična,ali sumnjam da ju je neko propustio pogledati do kraja,stoga je vjerovatno da je nemam kome preporučiti.
Btw. Preporuka za seriju The Americans
- Raigor Stonehoof
#12562 Re: Gledate seriju - preporucite je
I ja sam na prvoj sezone Stargatea
sto se ismijah kad vidjeh da Kurta Russela glumi MacGuyver 
- karanana
#12563 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
- Raigor Stonehoof
#12564 Re: Gledate seriju - preporucite je
alo, makar oznaci spoiler ako ga moras napisatikaranana wrote:Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
-
nema me tamo
#12565 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja koliko se sjecam bolest ga dokrajcila..karanana wrote:Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
- karanana
#12566 Re: Gledate seriju - preporucite je
a trebam i za ovo napisano najaviti spoiler?
Et izgleda da se ni ne sjecam pravog kraja. Cak je i film bio.
-
nema me tamo
#12567 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma kakav spoiler baš nema potrebe..
- Raigor Stonehoof
#12568 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa evo gore covjek napisa da ju je poceo gledati, i ti i ovaj drugi lik odmah kraj prepricavate.karanana wrote:a trebam i za ovo napisano najaviti spoiler?
nekulturno jebiga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12569 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pregledah ovu sezonu Taboo.
Ne losa
Ne losa
- SmokingMan
#12570 Re: Gledate seriju - preporucite je
Neka bolan jebo ga spojler.nema me tamo wrote:Ja koliko se sjecam bolest ga dokrajcila..karanana wrote:Ne sjecam se gdje smo stali na kraju prison breaka. A ne gleda mi se sad ponovo. Moze li neko u recenicu dvije staviti na cemu smo tako da mogu novu poceti gledati kad sad pocne u aprilu? Ono mikea kao struja ubila i sara i sin mu posjetili grob. Jel to to?
-
omar little
#12571 Re: Gledate seriju - preporucite je
tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
- zomri
#12572 Re: Gledate seriju - preporucite je
opa! spremimo se za ubistvo u kockarskom miljeu i detektive koji puno psujuomar little wrote:tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
- Tito_i_Partija
#12573 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mislim da nemere tu ni Sorkin pomoc, a kamoli scenarista koji nije im'o uspjeh evo vec 10 godina.omar little wrote:tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
-
omar little
#12574 Re: Gledate seriju - preporucite je
sorkinTito_i_Partija wrote:Mislim da nemere tu ni Sorkin pomoc, a kamoli scenarista koji nije im'o uspjeh evo vec 10 godina.omar little wrote:tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.
ne znam sta je uspjeh niti cu se natezati oko te percepcije . milch je iskusni profesionalac, za tersavom i teskom naravi, i ovom ufuranom egoisti moze pomoci u strukturi i fokusu, ukoliko se ne pokolju. eksplicitno je receno da nije doveden kao showrunner.
-
omar little
#12575 Re: Gledate seriju - preporucite je
dok god ova avantura ne sabotira rad na deadwood filmu, ja sam za.zomri wrote:opa! spremimo se za ubistvo u kockarskom miljeu i detektive koji puno psujuomar little wrote:tracevi kazu da les trece sezone true detective pokazuje znake zivota. hbo, navodno, doveo david milcha da pomogne pizzolatiju udahnuti zivot.