Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12551 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

u pravu si danak. :)

do mene je.
zg1911

#12552 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Chmoljo wrote:
zg1911 wrote:lupetanje naokolo s kvazi ironičnim odmakom, bez da se išta konkretno demantira. al dobro je, nije još banana
kako uopšte demantirati snobovsko trkeljanje koje poseže za ad hominemom.

svašta se Bošnjacima, ili ako hoćeš, bosanskim muslimanima može prigovoriti. ali postojanje neke izvorne nacionalističke ideje, koja se želi ostvariti fašističkim metodama, to nikako. ne živim u zemlji bajki, pa sam svjestan da je to uglavnom posljedica neizgrađenog identiteta, a ne nekih genetskih predispozicija za dobročinstvom, i da će se takve ideje javiti. koliko će uzeti maha je druga priča. ali isto tako je tupava priča o bošnjačkom fašizmu iz tog vremena, kad je on, onoliko koliko ga je bilo u određenim individualcima, bio u službi hrvatskog, odnosno njemačkog.

da ne pričamo o tome koliko je Srba hrvatska kama otjerala u partizane, ili da ne spominjemo zašto su Bošnjaci gajili nepovjerenje prema komunistima... jednostavan je život kada gleda sa zagrebačke ravnice. malo je jebenije kada se uđe u ove bosanske vrleti. redikulozno je zauzimati takav stav, pun izvještačene superiornosti, kao da si sad sa sremskog fronta, i držati lekcije o ovdašnjim životnim izborima, gdje je pogrešan značio gubitak i svoje i glave najmilijih.

a izbor nije bio crn i bijel. memoari Adila Zulfikarpašića bi ti mogli pojasniti te dileme.
koga sam ja to diskreditirao ad hominemom? znaš li šta je ad hominem?

s dobrim dijelom tvoga posta se mogu i složiti no opet, konstantno bošnjaci hrvate napadaju za ustaštvo, zašto? kako bi to opravdao? Jel u ndh zakonito birana ustaška vlast? Jesu li je hrvati većinski odabrali? Jesu li hrvati u postotku ponajzastupljeniji narod u nob-u? Je li sisački odred kao velikom većinom bio hrvatski? Je li bilo muslimana u ustašama?

e al drvlje i kamenje samo po hrvatskoj. kao nekom iz hrvatske partizanske obitelji - ide to nakurac
Chmoljo

#12553 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

zg1911 wrote:lupetanje naokolo s kvazi ironičnim odmakom, bez da se išta konkretno demantira. al dobro je, nije još banana
da nije slučajno ovo gore?
s dobrim dijelom tvoga posta se mogu i složiti no opet, konstantno bošnjaci hrvate napadaju za ustaštvo, zašto? kako bi to opravdao? Jel u ndh zakonito birana ustaška vlast? Jesu li je hrvati većinski odabrali? Jesu li hrvati u postotku ponajzastupljeniji narod u nob-u? Je li sisački odred kao velikom većinom bio hrvatski? Je li bilo muslimana u ustašama?

e al drvlje i kamenje samo po hrvatskoj. kao nekom iz hrvatske partizanske obitelji - ide to nakurac
šta znači to: konstantno bošnjaci napadaju hrvate za ustaštvo? jel to pisanje članaka o hasanbegovićima i njegovim groupijima? kritika aktuelnog revizionizma? ako je to, to bogami više rade sami hrvati, što je pohvalno, naravno. ali ni ostali ne trebaju šutiti, jer ustaštvo nije mrtvo i treba ga gaziti gdje se stigne.

e sad, nije valjda da očekuješ da kada neko iskritikuje ustaštvo, i popularnost koju ono realno ima u hrvatskom društvu, da mora spomenuti i rehabilitaciju Mihajlovića ili moguću Kalabića?

ako je tako, onda se ponašaš ko razmaženo derle. mislim, znam da nisi, zato uzimam slobodu da to i napišem, ali kritikuju se, pogotovo na ovom forumu, i neke benignije stvari i kod drugih, ali koje svejedno nisu dobre, nisu zdrave za društvo, ili su licemjerne.

brdo je postova o ismijavanju bošnjačke turkofilije, i brdo postova o licemjerju istog. ima i brdo postova o sranjima koje su komunisti pravili. ovo je tema o hrvatskoj, a jebi ga, Hasanbegovića, razbijanje dvojezičnih tabli, table u Jasenovcu i flegmana Plenkija ti nisu Bošnje servirale. to su aktuelnosti u Hrvatskoj.

sad samo da se vratim na ono zbog čega sam reagovao, forumaš jest bockao. ne sporim. ali priča o bošnjačkom fašizmu jednostavno ne drži vodu. pogubljen narod u najtežem vremenu u ljudskoj historiji i vjerovatno na najkomplikovanijem mjestu za živjeti tada, nije imao ni vremena, ni resursa da se organizuje u bilo kakvu ideju.
zg1911

#12554 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Chmoljo wrote:
da nije slučajno ovo gore?

šta znači to: konstantno bošnjaci napadaju hrvate za ustaštvo? jel to pisanje članaka o hasanbegovićima i njegovim groupijima? kritika aktuelnog revizionizma? ako je to, to bogami više rade sami hrvati, što je pohvalno, naravno. ali ni ostali ne trebaju šutiti, jer ustaštvo nije mrtvo i treba ga gaziti gdje se stigne.

e sad, nije valjda da očekuješ da kada neko iskritikuje ustaštvo, i popularnost koju ono realno ima u hrvatskom društvu, da mora spomenuti i rehabilitaciju Mihajlovića ili moguću Kalabića?

ako je tako, onda se ponašaš ko razmaženo derle. mislim, znam da nisi, zato uzimam slobodu da to i napišem, ali kritikuju se, pogotovo na ovom forumu, i neke benignije stvari i kod drugih, ali koje svejedno nisu dobre, nisu zdrave za društvo, ili su licemjerne.

brdo je postova o ismijavanju bošnjačke turkofilije, i brdo postova o licemjerju istog. ima i brdo postova o sranjima koje su komunisti pravili. ovo je tema o hrvatskoj, a jebi ga, Hasanbegovića, razbijanje dvojezičnih tabli, table u Jasenovcu i flegmana Plenkija ti nisu Bošnje servirale. to su aktuelnosti u Hrvatskoj.

sad samo da se vratim na ono zbog čega sam reagovao, forumaš jest bockao. ne sporim. ali priča o bošnjačkom fašizmu jednostavno ne drži vodu. pogubljen narod u najtežem vremenu u ljudskoj historiji i vjerovatno na najkomplikovanijem mjestu za živjeti tada, nije imao ni vremena, ni resursa da se organizuje u bilo kakvu ideju.
dobro znači ja sam seronja kad seronji(ma) koji provociraju odgovorim argumentima koji podjednako, kako veliš, bockaju?
Chmoljo

#12555 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

ne bockaš, jednostavno iznosiš neistine.
animals

#12556 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

A sta je tema ovdje :D
zg1911

#12557 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Chmoljo wrote:ne bockaš, jednostavno iznosiš neistine.
Je li? A što to? Da nije ovo za 2%?

Nije govno nego se pas posra
Chmoljo

#12558 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

animals wrote:A sta je tema ovdje :D
aktuelnosti u Hrvatskoj, ali očito su problematične, pa pojedinci vole prebaciti loptu u tuđi teren.
zg1911 wrote:
Chmoljo wrote:ne bockaš, jednostavno iznosiš neistine.
Je li? A što to? Da nije ovo za 2%?

Nije govno nego se pas posra
zlobnici bi se onda upitali otkud toliki slobodan teritorij u Bosni, a negdje drugo ni kvarta.

ali da pustimo neka se pas kaki...
zenit dozic

#12559 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zenit dozic »

zg1911 wrote:
zenit dozic wrote: :thumbup:
To i jest tuga sto i dan danas mislite da je biti uz pavelica biti na pravoj strani :mrgreen:
Tuga je ta vaša zamjena teza. Antifa kad ne treba. Kad je trebalo? 2%

Sad pjevaj borbene nekom petom
Di si 2% nisam te prepozno :lol:
Dok ste vi ladili none u NDH ovamo se otpor vodio :mrgreen:
A sad idi pivaj s simunicem tupsonom i ostalim mnogobrojnim pucanstvom borbene :kontrabas:
Chmoljo

#12560 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

zenite, ohladi malo.
animals

#12561 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Jebeno je uspostaviti istinu na ovim prostorima..
zemlje , krvi i meda..
dječak sa šibicama

#12562 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Temu treba preimenovati u "zasto mrzim Hrvatsku i koliko".
Hafis

#12563 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Nije baš tako. Ja sam stekao dojam da su veoma jako zabrinuti za hrvatski turizam.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12564 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Hafis wrote:Nije baš tako. Ja sam stekao dojam da su veoma jako zabrinuti za hrvatski turizam.
Image
Hafis

#12565 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Kao što rekoh gore. Nešto poput roditeljske zabrinutosti. Ne postoji iskrenija ljubav.
GeeTnT

#12566 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GeeTnT »

dječak sa šibicama wrote:Temu treba preimenovati u "zasto mrzim Hrvatsku i koliko".
Nevjerujem da ce ova tema biti preimenovana u tako nesto, bar ne na forumu...u Briselu, vrlo moguce (dugovi, agrokor, politika, rasizam...)
Hafis

#12567 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:Nije baš tako. Ja sam stekao dojam da su veoma jako zabrinuti za hrvatski turizam.
Image
Zna li itko koliko u nas uzimaju turistima za sjedenje na meraji? Koliko vidim ima pođekud hladovine

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12568 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

KAOS U SAD-U Neonacisti divljali ulicama: Troje mrtvih, pao helikopter, potomak Hrvata zaštitno lice ekstremista

Image

Razgovor s ekstremistom

U međuvremenu, američki KTVN porazgovarao je s jednim od ekstremista koji je postao jedno od zaštitnih lica prosvjednika. Riječ je o 20-godišnjem studentu povijesti i političkih znanosti iz Rena Peteru Cvjetanoviću.

"Došao sam na ovaj marš jer europska kultura ima pravo biti ovdje baš kao svaka druga kultura. Ona nije savršena, naravno da ima nedostataka, ali vjerujem da bi uklanjanje kipa predstavljalo postupno uklanjanje bijele baštine u SAD-u kao i ljudi koji su se borili i branili te gradili svoju domovinu. Robert E Lee je odličan primjer toga. Nije bio savršen, ali ja podržavam ono za što se zalagao", rekao je Cvjetanović.

No, fotografije s protesta otkrivaju ovog mladića kao rasista.

"Kao bijeli nacionalist, brinem za sve ljude. Mi svi zaslužujemo budućnost za našu djecu i kulturu. Bijeli nacionalisti ne mrze, mi samo želimo sačuvati ono što imamo", tvrdi ovaj mladi ekstremist. Sudeći prema njegovom Facebook profilu očito je da Cvjetanović ima hrvatsko podrijetlo. Cvjetanović na Facebooku prati neke desničarske grupe, ali i hrvatske kakva je primjerice grupa Croatian World Network CROWN.
ono basH se cudom cudit... :oops: U svakom zitu ima kukolja... :oops:
GeeTnT

#12569 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GeeTnT »

...imaju vinjete...nego, zar toliko boli kritika?
Hafis

#12570 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Jašta. svugdje kukolja ima.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/b ... h/6451954/

BRAĆA BLIZANCI IZ BiH PLANIRALI TERORISTIČKI NAPAD U NJEMAČKOJ 'Oni predstavljaju opasnost za sigurnost naše zemlje, protjerat ćemo ih'
dječak sa šibicama

#12571 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

dječak sa šibicama wrote:Temu treba preimenovati u "zasto mrzim Hrvatsku i koliko".
... a zelim i sanjam hrvatski pasos, trazim da mi se dedo negdje nije izjasnio ko Hrvat
Hafis

#12572 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Vego, jebo politiku, hajdemo na turizam:

REKORDI U 2017. Najbolji turistički travanj u Dubrovniku – ikad!

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista E-visitor, Dubrovnik je u prva četiri mjeseca ove godine ostvario rekordne turističke rezultate!

Od 1. siječnja do 30. travnja 2017. godine, u Dubrovniku je boravilo 147 096 turista, što je čak 21 posto više nego u istom razdoblju 2016.godine. Ostvareno je 425 287 noćenja,odnosno 28 posto više nego prošle godine. U prva četiri mjeseca najbrojniji su turisti bili iz Hrvatske, Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Francuske, Austrije, Njemačke, Južne Koreje, Španjolske, Finske i Japana.

Od 1. siječnja do 30. travnja, najviše dolazaka ostvareno je u hotelskim objektima (113 695 dolazaka), koji bilježe porast u broju dolazaka od 11 posto u odnosu na prva četiri mjeseca 2016. godine, ali bolju popunjenost bilježe i privatni smještajni kapaciteti (23 387 dolazaka), čak 75 posto povećanje u dolascima u odnosu na iste razdoblje prošle godine. U hotelskom smještaju ostvareno je 311 977 noćenja (17 posto više nego 2016.), a u privatnom smještaju 80 766 noćenja (67 posto više nego 2016.g.).

Ovogodišnji travanj najbolji je turistički travanj u Dubrovniku ikada! Samo u travnju 2017. godine ostvareno je 87 145 dolazaka, što je čak 45 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, te 271 210 noćenja, što je 56 posto više nego 2016.godine. Na prvom mjestu posjetitelja bili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede turisti iz SAD-a, Austrije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Španjolske, Finske, Južne Koreje, te Irske.

Za produženi vikend, od 29. travnja do 1. svibnja u Dubrovniku je ostvareno 11096 dolazaka, te 37165 noćenja. Najbrojniji su turisti bili iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Austrije, Njemačke, Francuske, BiH, Hrvatske, Finske, Japana i Švedske.
GeeTnT

#12573 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:Jašta. svugdje kukolja ima.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/b ... h/6451954/

BRAĆA BLIZANCI IZ BiH PLANIRALI TERORISTIČKI NAPAD U NJEMAČKOJ 'Oni predstavljaju opasnost za sigurnost naše zemlje, protjerat ćemo ih'
Znaci sad ih imamo tisuce + ova dvojica....trci Kitarovicki napisi da je fulala za bobu...
Hafis

#12574 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Iako ne postoji razgranat biznis nelegalnog stjecanja nekretnina od strane ''turista'' iz prijateljskih nesvrstanih arapskih zemalja, u Hrvatskoj i dalje raste zarada od turizma.

http://sibenski.slobodnadalmacija.hr/vi ... ja-po-danu

Rekordan turistički vikend u Hrvatskoj s više od milijun noćenja po danu
U Hrvatskoj se ovog vikenda premašuju brojke od milijun turističkih noćenja po danu, što su novi vikend rekordi, koji su pridonijeli da su se od početka godine do 22. srpnja u turizmu, s ukupno više od 43 milijuna noćenja koje je ostvarilo devet milijuna turista, zabilježili porasti od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, rekao je u nedjelju ministar turizma Gari Cappelli.

"Rezultati turističkog prometa u dosadašnjem djelu godine potvrda su da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija. Od početka godine do danas bilježimo rekordne turističke brojke s porastima od oko 20 posto, a dvoznamenkaste poraste od početka najavljujemo i za cijelu godinu", istaknuo je Cappelli za Hinu iznoseći brojke iz sustava eVisitor i eCrew (nautika) od gotovo 200 tisuća turista koji su u Hrvatsku došli samo u subotu, 22. srpnja, kada je bilo i nešto više od milijun noćenja.

To znači i da su ukupni hrvatski komercijalni smještajni turistički kapaciteti za vikend bilo gotovo u potpunosti popunjeni, ako se uzme u obzir brojka da je u tom smještaju nešto malo više od milijun kreveta.

Slične brojke su bile i dan ranije, u petak, 21. srpnja, a najviše noćenja kroz ta dva dana bilo je u Rovinju, Poreču, Umagu, Medulinu, Dubrovniku, Malom Lošinju, Viru, Crikvenici i Novalji.

Među turistima, ovog vikenda najviše noćenja u hrvatskim turističkim destinacijama ostvarili su Nijemci i Slovenci, domaći su turisti na trećem mjestu, a slijede Poljaci, Austrijanci, Česi, Slovaci, te oni iz Nizozemska i Italije.
Cappelli pritom ističe da su odlični rezultati i s tržišta Skandinavije, Južne Koreje, SAD-a i Velike Britanije, čemu su, kako ocjenjuje, puno pridonijele brojne nove zračne linije koje povezuju hrvatske destinacije sa zemljama diljem svijeta.

Od ukupnih 43 milijuna noćenja od početka godine do ovog vikenda, gotovo polovica ili 20 milijuna ostvarena je samo u srpnju, od 1. do 22. srpnja, što je 12 posto više nego u istim danima prošle godine, dok je turista došlo 13 posto više ili 3.2 milijuna.

"Nastavak porasta turističkog prometa očekujemo i u kolovozu, kao i u ostatku godine, kao rezultat ciljanih i vrlo promišljenih marketinških aktivnosti i javnog i privatnog turističkog sektora te niza održanih sastanaka s brojnim najvećim svjetskim i europskim aviokompanijama i touroperatorima. Odlične rezultate ostvarujemo na tržištima Poljske, Skandinavije, Južne Koreje, SAD i Velike Britanije. Velik doprinos tim rezultatima svakako su dale brojne nove zračne linije koje povezuju hrvatske destinacije sa zemljama diljem svijeta", rekao je hrvatski ministar turizma.

Procjenjuje da će se planirani rast turističkog prometa nastaviti i u kolovozu, ali i u ostatku godine, što će dati dodatni zamah razvoju cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

"Siguran sam da će se pravi rezultati toga vidjeti i idućoj godini, uz ostalo i kroz povećanje broja turista s Dalekog istoka i drugih, nama do sada netradicionalnih tržišta", rekao je Cappelli.

Zahvalio je svim turističkim djelatnicima i drugima koji predano rade i trude se ovih rekordnih dana u prihvatu turista jer, kako je istaknuo, "svi zajedno pridonosimo ostvarenju rekordne turističke godine".
GeeTnT

#12575 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by GeeTnT »

dječak sa šibicama wrote:
... a zelim i sanjam hrvatski pasos, trazim da mi se dedo negdje nije izjasnio ko Hrvat
maaa joook, putovnica u tz isla ko 'alva...

Nakon dobivanja podataka Dominiković je na ime tih osoba krivotvorio punomoći za podizanje rodnih listova, domovnica te odjave prebivališta. Krivotvorene dokumente davao je Šenduloviću koji je kriminalcima za koje će u konzulatima zatražiti putovnice navodno nabavio i krivotvorene osobne iskaznice BiH i Srbije s njihovim fotografijama.

Potom su Dominiković u Tuzli i Tupaja u Mostaru zaprimali zahtjeve za izdavanje putovnica, iako su znali da se sve temelji na krivotvorenoj dokumentaciji.

....cudni ljudi cudnog imena...
Post Reply