Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#12551 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vjerovatno misli izraelske zrtve u u odnosu izmedj dva rata..
znaci prvi put ispod hiljade drugi put oko 2k i nesto...
odnos arapskih i zraelskih zrtava u ovim ratovima je mnogostruko veci na stetu arapa...
znaci prvi put ispod hiljade drugi put oko 2k i nesto...
odnos arapskih i zraelskih zrtava u ovim ratovima je mnogostruko veci na stetu arapa...
- Rampage
#12552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Aha, tvoje "ali" nije "ali", razumijem:)sumirprimus wrote:koje ali,nema ali.Rampage wrote:"Ali"sumirprimus wrote:strasno, ali se to na onoj drugoj temi zove drugacije ne
cemu dvostruki arsini??
To je to, sistematski i konstantno se provodi teror nad Palestincima već godinama.oridjidji wrote: Vala Izraelci su u nekim stvarima zajebali i naciste, aj sto su Palestince strpali u geto, koji svako malo podsjeti na Varsavski, kad ih zaspu bombama, nego sto izmisljaju doslovno torture nad istima. Gledam neki dan video, poredali u jamu djecu palestinsku samo u gacama i bacaju pjesak po njima. Ono kopam te, a ne kopam. Drugi video, izraelski vojnik trenira pseto da ganja palestinsko dijete, djete se skloni iza vojnika, ovaj ga skloni od sebe, ker grize po malo dijete. 2013. godine su kidnapovali 931 palestinsko dijete. Ne znam kakvi su podatci za ovu godinu. U Izraelu toliko ima nagomilane mrznje prema razlicitim grupama ljudi, kud vise kad mrze i etiopske jevreje, o cemu vise da pricamo. Palestinci su stari neprijatelje, tako da to i ne cudi. Kad povedes djecu da saraju poruke po bombama za Palestince, onda stvarno moras se zapitati, gdje takve akcije i poruke vode Izrael.
- Rampage
#12553 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Veliš "Arapi govna"?Arteta wrote:Da da, sramota, kad bi svaki mjesec imali takvu sramotu neprijatelji bi im upotpunosti nestali.oridjidji wrote:
U borbi sa Hezbollahom su se osramotili jer vojnicki ciljevi nisu ostvareni. Dzaba im ravnanje Bejruta, na Jugu Libana nisu napravili ni makac.
Za noviju historiju Izraela to je najveci uspijeh. Treba spomenuti da su Izraelci u Jomkipurskom ratu imali 3 puta vise zrtava, da bi odbranili ono sto su 1967 osvojili.
Jeli se objavio rat izmedju njih, prije nego li su ga Izraelci poveli u Sestodnevnom ratu?
Za Jom-kipur su okolni Arapi najbolje pokazali kolika su govna, napali su Izrael dok je citava drzava slavila praznik i kada u drzavi nista nije radilo.
Samo ne znam otkud ti to da su Izraelci imalu tri puta vise zrtava od Arapa, gdje to iskopa, Arapi su tu fasovali kao i u svakom ratu.
Kakvih se sve ovdje fašistoidnih izjava neće pročitati, nevjerovatno.
-
sumirprimus
#12554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nema ali,...
samo ukazujem na ukorijenjeno licemjerje na ovim temama...
samo ukazujem na ukorijenjeno licemjerje na ovim temama...
-
sumirprimus
#12555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u toj istoj genocidnoj kako volite kazati za drzavu izrael, 20% populacvije su arapi.
kakav je to genocid gdje vremenom populacija odredjene etnije raste???
narod koji je ptretrpio jholokaust nazivate fasistima i nacistima.
tacno kakvih se sve ovde izjava nece procitat.
- Arteta
#12556 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pod okolni Arapi sam mislio na vojske i njihove generale koji su napali protivnika na praznik, kada nista u Izraelu nije radilo, po tebi je tj napad bio u redu pretpostavljam.Rampage wrote:Veliš "Arapi govna"?Arteta wrote:Da da, sramota, kad bi svaki mjesec imali takvu sramotu neprijatelji bi im upotpunosti nestali.oridjidji wrote:
U borbi sa Hezbollahom su se osramotili jer vojnicki ciljevi nisu ostvareni. Dzaba im ravnanje Bejruta, na Jugu Libana nisu napravili ni makac.
Za noviju historiju Izraela to je najveci uspijeh. Treba spomenuti da su Izraelci u Jomkipurskom ratu imali 3 puta vise zrtava, da bi odbranili ono sto su 1967 osvojili.
Jeli se objavio rat izmedju njih, prije nego li su ga Izraelci poveli u Sestodnevnom ratu?
Za Jom-kipur su okolni Arapi najbolje pokazali kolika su govna, napali su Izrael dok je citava drzava slavila praznik i kada u drzavi nista nije radilo.
Samo ne znam otkud ti to da su Izraelci imalu tri puta vise zrtava od Arapa, gdje to iskopa, Arapi su tu fasovali kao i u svakom ratu.
Kakvih se sve ovdje fašistoidnih izjava neće pročitati, nevjerovatno.
- limeni
#12557 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Post prijavljen. PozzArteta wrote:Da da, sramota, kad bi svaki mjesec imali takvu sramotu neprijatelji bi im upotpunosti nestali.oridjidji wrote:
- Rampage
#12558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
@Sumir - a da ti malo otvoriš oči i pogledaš šta rade Palestincima?
Pa sami Cionisti pljuju po svojim žrtvama radeći Palestincima ono što su njima Nacisti radili.
Niko ovdje ne spori da su jevreji doživjeli holokaust. Samo, to im ne daje za pravo da se danas ponašaju prema Palestincima poput dželata njihovih predaka.
Pa sami Cionisti pljuju po svojim žrtvama radeći Palestincima ono što su njima Nacisti radili.
Niko ovdje ne spori da su jevreji doživjeli holokaust. Samo, to im ne daje za pravo da se danas ponašaju prema Palestincima poput dželata njihovih predaka.
Last edited by Rampage on 25/12/2015 11:16, edited 1 time in total.
- Arteta
#12559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Treba tu racunati i Zapadnu obalu, ipak je to teritorij pod kontrolom Izraelske vojske, mogli su glatko protjerati Arape da su htjeli.sumirprimus wrote:u toj istoj genocidnoj kako volite kazati za drzavu izrael, 20% populacvije su arapi.
Last edited by Arteta on 25/12/2015 11:17, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#12560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
e sad ocekujem slicice pojedinih izraelaca kako se protive okupaciji zap.obale,cionizmu, odnosa prema palestincima...
-
sumirprimus
#12561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ali oko zap,obale su izuzetno podijeljena misljenja i medju samim izraelcima...Arteta wrote:Treba tu racunati i Zapadnu obalu, ipak je to teritorij pod kontrolom Izraelske vojske, mogli su glatko protjerati Arape da su htjele.sumirprimus wrote:u toj istoj genocidnoj kako volite kazati za drzavu izrael, 20% populacvije su arapi.
nije to bas tako jednostavno,pola naroda je protiv rata,i za kraj okupacije.
-
sumirprimus
#12562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dok velika vecina,arapa zeli da izrael nestane sa lica zemlje...
-
sumirprimus
#12563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u kontra prilog ocekujem slicice... 
- Arteta
#12564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zbog takvog razmisljanaj i takve pameti, Izrael sve veci i veci.sumirprimus wrote:dok velika vecina,arapa zeli da izrael nestane sa lica zemlje...
- Rampage
#12565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam za većinu Arapa ali znam da bi svako normalan na svijetu želio da Izrael prestane sa torturom Palestinaca i da im omogući stvaranje države.sumirprimus wrote:dok velika vecina,arapa zeli da izrael nestane sa lica zemlje...
- Arteta
#12566 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rampage wrote:@Sumir - a da ti malo otvoriš oči i pogledaš šta rade Palestincima?

- Arteta
#12567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kada je bi referendum u gradu Umm al-fahmu, da li se zele prikljuciti Palestinskoj drzavi, mislim da ni 10% nije bilo za.Rampage wrote:Ne znam za većinu Arapa ali znam da bi svako normalan na svijetu želio da Izrael prestane sa torturom Palestinaca i da im omogući stvaranje države.sumirprimus wrote:dok velika vecina,arapa zeli da izrael nestane sa lica zemlje...
Umm al-fahm je mislim drugi najveci arapski grad u Izraelu
-
sumirprimus
#12568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
to nije isto.Rampage wrote:Ne znam za većinu Arapa ali znam da bi svako normalan na svijetu želio da Izrael prestane sa torturom Palestinaca i da im omogući stvaranje države.sumirprimus wrote:dok velika vecina,arapa zeli da izrael nestane sa lica zemlje...
svako normalan zeli kraj patnji i 2 state solution,ne pricma o tome..
- Arteta
#12569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako bi ti podijelio taj teritorij na 2 dijela.sumirprimus wrote:to nije isto.Rampage wrote:Ne znam za većinu Arapa ali znam da bi svako normalan na svijetu želio da Izrael prestane sa torturom Palestinaca i da im omogući stvaranje države.sumirprimus wrote:dok velika vecina,arapa zeli da izrael nestane sa lica zemlje...
svako normalan zeli kraj patnji i 2 state solution,ne pricma o tome..
Pojas Gaze i Zapadna obala nisu povezani, a jedini kopneni nacin da se dodje iz jednog dijela u drugi je kroz Izrael pa im to dodje isto kao i sada.
-
sumirprimus
#12570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nije moje da ja dijelim...
imali su dogovor...
zapeli na dva pitanja. i to je...
imali su dogovor...
- Arteta
#12571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I ne trazim od tebe da dijelis nego samo da vidis kako je ovo tesko rjesiv problem.sumirprimus wrote:nije moje da ja dijelim...
imali su dogovor...
U Siriji je svakako problem veci jer je tamo rat zesci i daleko vise se gine ali ga je i lakse rijesiti.
- Ironmen
#12572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisi dovoljno kompetentant za rapsravu na ovu temu, tako da je gubljenje vremena objasnjavati.sumirprimus wrote:ko ti je to reko?
-
sumirprimus
#12573 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u pravu si, nisam dovoljno kompetentant...Ironmen wrote:Nisi dovoljno kompetentant za rapsravu na ovu temu, tako da je gubljenje vremena objasnjavati.sumirprimus wrote:ko ti je to reko?
a po cemu ste vi ostali komponentni?
- Em2r
#12574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sumire jesil iso na skup organizacija za promidzbu pozitivnih vrijednosti
- Em2r
#12575 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Arteta wrote:Rampage wrote:@Sumir - a da ti malo otvoriš oči i pogledaš šta rade Palestincima?
???