Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
abondanzieri

#12551 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

super :thumbup:
perfect_guy

#12552 Re: Sa-x liga, komentari

Post by perfect_guy »

ako se niko ne kandiduje, ja mogu raditi tabelu druge lige
adis.p

#12553 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

@shalla, znači mijenjaš me? E svaka ti dala! :D :D
shalla

#12554 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

adis.p wrote:@shalla, znači mijenjaš me? E svaka ti dala! :D :D
Druze slobodan si, posveti se ucenju koje te je toliko sprecavalo u postavljanju tabela i rezultata :-D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hantraga

#12555 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Prijava iz Rade Gaja, a ziri je nakon 3 flase boze i 2 kile suhe oovcetine ovako odlucio:

VanBasten
Admir
Shalla
Hantraga

#12556 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

perfect_guy wrote:ako se niko ne kandiduje, ja mogu raditi tabelu druge lige
Druga liga je Tvoja...

Ako se niko drugi ne javi za Prvu, ja cu je uredjivat...
perfect_guy

#12557 Re: Sa-x liga, komentari

Post by perfect_guy »

Hantraga wrote:
Druga liga je Tvoja...

imaš shallu na prethodnoj stranici za prvu
Hantraga

#12558 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

perfect_guy wrote:
Hantraga wrote:
Druga liga je Tvoja...

imaš shallu na prethodnoj stranici za prvu
Odlicno onda, Igre mogu da pocnu...
Josip_

#12559 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Josip_ »

Jesmo li mi uletili u 2. ligu sto smo se prijavili?
adis.p

#12560 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Ne još.
madtv

#12561 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

u novoj sezoni Cvajte igraci su dobili instrukcije da paze zenske sudije :D :D
cyprus

#12562 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

PRVA LIGA
1. cyprus
2. adis.p
3. J.P.Montoya
4. translater
5. Hantraga
6. abondanzieri
7. lerdi
8. EdoI
9. riko-ga
10. shalla
11. mistek
12. van Basten

DRUGA LIGA
1. legenda reala
2. madtv
3. Malik Urcic
4. Admir_1984
5. SaPna
6. Dzontra Volta
7. Arteta
8. anonimnaosoba
9. perfect_guy
10. -danTe-
11.
12.

Novoprijavljeni:
Josip_
roboth
Novi saziv Upravnog odbora :mrgreen: :

EdoI
van Basten
riko-ga
Hantraga
cyprus
cyprus

#12563 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Nekoliko stvari samo, u cajtnotu smo pa molim ako ko ima kakvih ideja da se to brzo protokoliše... Nažalost, nemam više vremena ko nekad, al eto sad mi je slobodna sedmica, pa da uradimo sve za početak nove, ukupno 12. sezone po redu :-D

Prvo, u Prvoj ligi su svi učesnici potvrđeni :thumbup:

Drugo, u Cvajti fale dvoijica... Zna li iko šta je sa danTeom i Artetom, da li oni žele nastaviti igrati?

Treće, novi članovi su zasigurno Josip_ i roboth. Sretno! :thumbup:

Četvrto, gdje je ono još forumaša što se prijavljivalo tokom prošle sezone... Ponavljam, fale nam dvojica!!!

Peto, tokom narednih 3-4 dana biti će napravljen i novi kalendar takmičenja, žrijeb po kolima i unesene eventualne izmjene u Pravilnik ako ih bude (zato ponavljam, ako imate kakvih ideja iznesite ih odmah), da bi mogli početi za vikend :)

Šesto, ima li ko prijedloga, šta ćemo za duel mene i adisa u Superkupu? :mrgreen: Po nekoj logici, to je trebalo biti ovog prošlog vikenda, ali se zakasnilo...
van Basten

#12564 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

Moj prijedlog za baraže: U slučaju neriješenog rezultata po svim parametrima nakon 2 odigrane utakmice, stanje ostaje nepromjnenjeno, tj branioc pozicije ostaje na toj poziciji.
I glasam ZA :D
Ajatolah_

#12565 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

dupli
Last edited by Ajatolah_ on 21/01/2013 15:58, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#12566 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Moj prijedlog: U slučaju neriješenog rezultata nakon baraža, gleda se ko je imao više postignutih golova u toku prvenstva.
Drugi prijedlog: Ukidanje takmičenja Super kupa.
Izgleda da ga je teško organizovati, ne odgovara nam odgađanje sezone, pa da ga onda i izbacimo iz Statuta, a uostalom lako ga je vratiti ako ima interesa. Ako već ipak želite tako nešto, recimo može se predložiti kao lakša alternativa da u prvom kolu se obavezno sastaju šampion lige i Kupa, a ako je osvajač Kupa ostao drugoligaš neka igra sa prvakom Cvajte.

Bio je i onaj buregdžija kandidat (u avataru mu se vrtilo ono loading, ako me razumijete :D ), ima li ga?
riko-ga

#12567 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Moj prijedlog: U slučaju neriješenog rezultata nakon baraža, gleda se ko je imao više postignutih golova u toku prvenstva.A ako je isti broj golova gleda se ko je vise osvoio bodova a treci parametar ko je vise primio golova.

Po meni Superkup treba ostati a nije neki belaj i da se igra uporedo sa prvim kolom samo bi po meni bili posebni parovi za tu utakmicu.Ima sad parova na bacanje :D nije to problem :-D
Hantraga

#12568 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Moj prijedlog: U slučaju neriješenog rezultata nakon baraža, gleda se ko je imao više postignutih golova u toku prvenstva.A ako je isti broj golova onda branioc pobjedjuje.
cyprus

#12569 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Super, za baraž imamo već prijedloga... Moj je da uradimo ko i ovaj put, da se odigraju produžeci i penali... Ionako se događa vrlo rijetko da rezultat bude izjednačen nakon dvije utakmice...

Dakle, glasanje za ove prijedloge:

1. Neriješeni rezultat u baražu će se odlučivati tako što bi pobjednik automatski bio onaj iz višeg ranga, ili onaj koji se nalazio na boljoj poziciji na tabeli - PROTIV
2. Neriješeni rezultat u baražu će se riješiti tako da pobjednik bude onaj koji je dao više golova u sezoni. - PROTIV
3. Neriješeni rezultat u baražu će se riješiti izvođenjem produžetaka i penala, na način kao prošle sezone. - ZA

4. Superkup se ukida. - ZA
cyprus

#12570 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Ipak, veći problem je šta ćemo sa manjkom igrača... Za sada cvajta broji 10 igrača, što znači da bi se u njoj igralo četiri kola manje nego u Prvoj ligi... Zbog toga ja predlažem da ovo kolo ne počinjemo sa Cvajtom, nego samo sa Prvom ligom...

Šta kažu ostali?
adis.p

#12571 Re: Sa-x liga, komentari

Post by adis.p »

Ja predlažem da svi skupa krenemo. Možda da riko-ga i ja pokušamo dovest još neku dvojicu sa ss.ba foruma koji bi igrali bez da ranije odustanu. Jer ipak je on tamo dugo, dugo vremena i zna u koga bismo se mogli pouzdat. Zato sekretaru, kad budes tu, javi se.. :D

p.s. legendo, i ti ako hoces zovi Edu, tvog havera guznog :D on je dobar u ovome. :-D
Ajatolah_

#12572 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

1. Neriješeni rezultat u baražu će se odlučivati tako što bi pobjednik automatski bio onaj iz višeg ranga, ili onaj koji se nalazio na boljoj poziciji na tabeli - PROTIV
2. Neriješeni rezultat u baražu će se riješiti tako da pobjednik bude onaj koji je dao više golova u sezoni. - ZA
3. Neriješeni rezultat u baražu će se riješiti izvođenjem produžetaka i penala, na način kao prošle sezone. - PROTIV

Ajatolah_

#12573 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Ako hoćete pošaljite PP nekom od drugih Klixovaca, vidjet ćemo još za to pozivanje sa drugih foruma... Po meni bi to možda trebala biti zadnja solucija.
Mislim da ne bi bilo strašno da prebacimo još jednog u Primeru pa da lige broje po 11 članova, dakle sve isto samo svako bi jedno kolo u sezoni bio slobodan, i ja sam za ovo ako se niko ne prijavi, mada i ovo što cyprus kaže ima smisla.
Još jedna mogućnost je da kažemo nekom od moderatora (ili ako je pokretač teme aktivan član, još bolje) da doda "upis članova" u naziv teme, ne bi l' ko otvorio. :D
Hantraga

#12574 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

2. Neriješeni rezultat u baražu će se riješiti tako da pobjednik bude onaj koji je dao više golova u sezoni. - ZA
3. Neriješeni rezultat u baražu će se riješiti izvođenjem produžetaka i penala, na način kao prošle sezone. - PROTIV

riko-ga

#12575 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

A za nove igrace? Mozda ko od clanova lige pise i vodi debate na temi sport ovdje na klixu da pokusa nekoga ko je tu odavno da privoli za ligu.Ili ako nebi bilo nista od toga da krene prva liga sa 12 a druga sa 10 clanocva.

No ako to treba mogu pokusati sa drugoga foruma "dovesti" dva igraca mada je to nezahvalan posao jer niko ne garantuje da ce taj isti ostati cijelu sezonu.

EDIT:Upravo sam prelistao ovu temu do pocetka prosle sezone da pokusam pronaci jel se ko raspitivao za ligu.Nasao sam jednoga i poslao mu pp.To je @phillie a drugu pp sam poslao nasem starom igracu @striker jer je i on na svoju oprostaju naglasio da ako bi bilo frke oko igraca da bi mogao nastaviti.Mozda da sacekamo da vidimo sta ce reci ?
Post Reply