Telemach BH
Moderator: Benq
-
Mustang1
#12551 Re: Telemach BH
Pilite naopako. Trebate traziti i zahtjevati da poskupi bar za 10 feninga... Dalje se zna..
- Leverage
#12552 Re: Telemach BH
To je bila Cvajta.semsasuljakovic wrote: ↑02/06/2022 22:15 Umjesto da napreduje, Telemach se bukvalno vratio u 2009. godinu. Još samo da vrate Marjana Mijajlovića i bit će deja vu. Tada su imali samo Bundesligu koju je Marjan komentatisao.
- ElRe
#12553 Re: Telemach BH
Arena Sport, proslijedila prava BHRTu, RTSu...
Sav klupski (izuzev Bundes lige) i reprezentativni fudbal do 2028g je na Arena Sport kanalima.
Vjerovatno će od sezone 2023/24 i nova Euroliga u košarci biti na Arena Sport kanalima.
Last edited by ElRe on 02/06/2022 22:41, edited 1 time in total.
-
kleja
#12554 Re: Telemach BH
To im je i glavna krivica. Dok su bili bahata đubrad pa nisu drugima davali prava na prijenos Engleza živo ih bilo za njih. Samo karma je kurva pa se sve vrati kao bumerang.
Doduše sad nemaju Arene iz političkih razloga ali opet karma je čudo
-
Adobeg
#12555 Re: Telemach BH
Meni nesto nije jasno postoji arenahr zar ona nema prava za njihovo trziste,a ne skhr ko kome prodaje tu prava. 
-
ACG
- spinel_
#12557 Re: Telemach BH
Fakat ni ovo meni nije jasno. Znaci ArenaHr ga pusi u Hrvatskoj. Joj ludilo
Inace, haj mogu razumijeti sto je Sk izgubio engleze jer su ovi ponudili 600 miliona.. ali zar je ista situacija i sa ostalim sadrzajima evo konkretno reprezentacije zar je fakat moguce da su i tu upali ovi sa stotinama miliona.
Moze li neko racionalno objasnjenje kako iz godine u godinu gube najjaca sportska takmicenja?
-
probook
#12558 Re: Telemach BH
Zato sto Arena sipa nenonrmalne pare i sve kupuje, a minus u poslovanju se nadoknadi iz budzeta drzave. Eto prostospinel_ wrote: ↑02/06/2022 23:07Fakat ni ovo meni nije jasno. Znaci ArenaHr ga pusi u Hrvatskoj. Joj ludilo![]()
Inace, haj mogu razumijeti sto je Sk izgubio engleze jer su ovi ponudili 600 miliona.. ali zar je ista situacija i sa ostalim sadrzajima evo konkretno reprezentacije zar je fakat moguce da su i tu upali ovi sa stotinama miliona.
Moze li neko racionalno objasnjenje kako iz godine u godinu gube najjaca sportska takmicenja?
-
kakaljin
#12559 Re: Telemach BH
Po meni jedino da smanjuju ulaganja i da se polako povlace iz BiH, jer ovakav prestanak ulaganja u nove sadrzaje i zadrzavanje onoga kojeg si imao je bas cudan.spinel_ wrote: ↑02/06/2022 23:07Fakat ni ovo meni nije jasno. Znaci ArenaHr ga pusi u Hrvatskoj. Joj ludilo![]()
- Benq
#12560 Re: Telemach BH
Nema to nikakve veze sa povlacenjem, niti ce se to desiti. SBB je davno izbacio Arene pa nikom nista.. opet rastu i sire se.
-
kakaljin
#12561 Re: Telemach BH
Govorim vise da su prestali sa ulaganjima kakvi su bili ranijih godina vec sada samo odrzavaju ono sto imaju i imaju manje atraktivnog sadrzaja za prikazati nego prije, a koliko vidim u BiH se slabo sire vec samo odrzavaju postojecu poziciju i ako gdje dobiju korisnike na drugom mjestu izgube.
Ali na zalost ne sire se u entitetu RS kako su se sirili u entitetu FBiH, vec samo mali dio pokrivaju.
Nadam se da nisam u pravu sa povlacenjem ali meni mirise na to jer ne vidi se prijasnje bombardovanjem reklamama da su dosli u neki novi grad i da nude usluge.
A u Srbiji je druga stvar u odnosu na BiH jer i tamo su dosta vise ulagali nego u BiH cak ne srazmjerno u broju mogucih korisnika usluga
- Benq
#12562 Re: Telemach BH
Sto se tice RS-a, tu pruzaju Total TV i OTT van mreze, a ostalo je politika umijesala prste. S obzirom da je SBB najavio 10Gb mrezu nakon sto zavrsi digitalizaciju ostalih gradova, to ce biti i kod nas, jer su Hrvatsku nedavno zavrsili, a najavljuju i nove servise ali nisu precizirali o cemu se radi zbog konkurencije.
Imaju oni tamo vece igrace ali nije tema..
Imaju oni tamo vece igrace ali nije tema..
- Tiger 033
#12563 Re: Telemach BH
Bezveze vam priča vrtite se u krug. ..MORATE se pomiriti da naredne 4 godine ili koliko već nećete gledati kvaliteten sport na Telemach tj Sport Klubu i TAČKA !!! Jedino se situacija može promjeniti ako Telemach ponovo uvede Arene...
-
Robben
#12564 Re: Telemach BH
Vala i nije bezveze priča. Dobro im je bilo kad je gro korisnika poput mene uvelo telemah jer u ponudi imaju i arenu i sk, pa nas izlevatili k'o bekane sa arenama. Još sad svaki kvalitetan sadržaj bio on sportski ili neki drugi hladno zatamne.
A prije će mene halejeva kometa pogoditi nego što će telemah ponovo uvesti arene.
A prije će mene halejeva kometa pogoditi nego što će telemah ponovo uvesti arene.
- Telemach
#12565 Re: Telemach BH
Pozdrav @dulekrele,dulekrele wrote: ↑02/06/2022 21:06 Jel ti bulaznis. Sve utakmice se nalaze na programskoj semi SK gdje su zatamljene i navedene. O kakvom Arena Sportu pricas. To ste nam onemogucili vrlo dobro znate odavno.
Na osnovu cega je SK kupio samo prava za Hrvatski i Sloveniju a nije za BiH. Ko hebe Bosnu. E zato ce to Telemach da iskiha. Nisam imao namjeru se prebacivati na drugog kablovskog ali sada sa merakom se odjavljujem.
Žao nam je ukoliko je raskid Ugovora Vaša konačna odluka. Ukoliko se predomislite, naše kolege iz tima za brigu o korisnicima Vam stoje na raspolaganju, te će za Vas kao našeg lojalnog korisnika obezbjediti odlične benefite i pogodnosti. Ukoliko se odlučite na produženje Ugovora, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#12566 Re: Telemach BH
Pozdrav @preselio na ahiret,preselio na ahiret wrote: ↑02/06/2022 21:06 Juce nije bila liga nacija igrali su italija argentina i to ste zatamnili.
Na Zahtjev TV kuće Sport Klub dužni smo da zatamnimo Finalissima sportske prenose na kanalu Sport Klub 1 Hrvatska, s obzirom da su prava na reemitovanje navedenih utakmica otkupljena samo za područje Republike Hrvatske. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#12567 Re: Telemach BH
Pozdrav @tap3ah75,
Ukoliko od TV kuće pritistigne Zahtjev za zatamnjenjem sadržaja, isti smo u obavezi ispoštovati. U ovom trenutku TV kuća HRT ne dostavlja Zahtjeve za zatamnjenje serijskih i filmskih sadržaja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#12568 Re: Telemach BH
Pozdrav @kleja,
Žao nam je ukoliko je raskid Ugovora Vaša konačna odluka. Ukoliko se predomislite, naše kolege iz tima za brigu o korisnicima Vam stoje na raspolaganju, te će za Vas kao našeg lojalnog korisnika obezbjediti odlične benefite i pogodnosti. Ukoliko se odlučite na produženje Ugovora, budite slobodni da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#12569 Re: Telemach BH
Pozdrav @ortodont,
Na zahtjev TV kuće Sport Klub smo dužni da zatamnimo prenose utakmica Lige nacija na kanalima Sport Klub 1 HR, Sport Klub 6, Sport Klub 7, Sport Klub 8, Sport Klub 9 i Sport Klub 10. Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje Zahtjeve za zatamnjenjem sadržaja koji dođu od TV kuće. Prava za reemitovanje navedenog sadržaja su otkupljena samo za područje Republike Hrvatske.
-
Project Lucian
#12570 Re: Telemach BH
A ko prenosi navedene utakmice u BiH, mislim koja TV kuća je otkupila prava?Telemach wrote: ↑03/06/2022 08:47Pozdrav @ortodont,
Na zahtjev TV kuće Sport Klub smo dužni da zatamnimo prenose utakmica Lige nacija na kanalima Sport Klub 1 HR, Sport Klub 6, Sport Klub 7, Sport Klub 8, Sport Klub 9 i Sport Klub 10. Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje Zahtjeve za zatamnjenjem sadržaja koji dođu od TV kuće. Prava za reemitovanje navedenog sadržaja su otkupljena samo za područje Republike Hrvatske.
- Altsa
#12571 Re: Telemach BH
Ti se pomiri s tim i placaj za ono sto ne dobijas. Ja odoh kod drugog operatera.
-
Project Lucian
#12572 Re: Telemach BH
- Telemach
#12573 Re: Telemach BH
Pozdrav @Project Lucian,Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 08:54 A ko prenosi navedene utakmice u BiH, mislim koja TV kuća je otkupila prava?
Kompanija Telemach je dužna zatamniti utakmice Lige nacija na kanalima Sport Klub, s obzirom da je ekskluzivna prava na reemitiranje utakmica Lige nacija na području Bosne i Hercegovine otkupila TV kuća Arena Sport. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- preselio na ahiret
#12574 Re: Telemach BH
Ok ali ne kontam jednu stvar kako mozete davat kanale gdje ce 85% sadrzaja biti zatamnjeno a neke ljeve stvari gledljive?Zamisli da zivis u gradu gdje ima 1000 soping centara a ti smijes uci samo u jedan e tako je to sa vasim kanalima ja ne znam imate li vi uopste predstavu dokle je ovo sve doslo i da smo iz godine u godinu osakaceni za necim zbog cega se nekad potpisivao dvogodisnji ugovor?Jeste li vi svjesni da mene kao i vecinu ne interesuje pink bh kao ni turske serije na mnogim kanalima ni filmovi iz 80-tih godina?Hocemo da gledamo utakmice to ste nam svojim poslovanjem onemogucili a mogli ste nam omogucit jer bh telekom i logosoft to nije uradio svojim korisnicima.Telemach wrote: ↑03/06/2022 08:41Pozdrav @preselio na ahiret,preselio na ahiret wrote: ↑02/06/2022 21:06 Juce nije bila liga nacija igrali su italija argentina i to ste zatamnili.
Na Zahtjev TV kuće Sport Klub dužni smo da zatamnimo Finalissima sportske prenose na kanalu Sport Klub 1 Hrvatska, s obzirom da su prava na reemitovanje navedenih utakmica otkupljena samo za područje Republike Hrvatske. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
Project Lucian
#12575 Re: Telemach BH
Nešto razmišljam možda im je strategija da nemaju sportskih kanala nikako. Ono koliko ljudi u BiH stvarno gleda samo sport ili radi sporta se odlučuje kojeg će operatera uzeti. Ja recimo ne gledam sport skoro nikako. Za telemah se odlučio jer sam prije njih bio na kablovskoj, te kad su oni kupili tu kablovsku samo nastavio, prije sam bio na telekomu al njihova tehnička podrška je bila katastrofalna. Ne znam, malo je čudno ovo sve oko tih sportskih kanala.preselio na ahiret wrote: ↑03/06/2022 09:10Ok ali ne kontam jednu stvar kako mozete davat kanale gdje ce 85% sadrzaja biti zatamnjeno a neke ljeve stvari gledljive?Zamisli da zivis u gradu gdje ima 1000 soping centara a ti smijes uci samo u jedan e tako je to sa vasim kanalima ja ne znam imate li vi uopste predstavu dokle je ovo sve doslo i da smo iz godine u godinu osakaceni za necim zbog cega se nekad potpisivao dvogodisnji ugovor?Jeste li vi svjesni da mene kao i vecinu ne interesuje pink bh kao ni turske serije na mnogim kanalima ni filmovi iz 80-tih godina?Hocemo da gledamo utakmice to ste nam svojim poslovanjem onemogucili a mogli ste nam omogucit jer bh telekom i logosoft to nije uradio svojim korisnicima.Telemach wrote: ↑03/06/2022 08:41
Pozdrav @preselio na ahiret,